• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 33 z 45
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 45
 #811033  autor: JacekK
 09 lip 2015, 23:21
LOOPO pisze:Dziś okazało się, że nie mogą się do mnie dodzwonić osoby z telefonów stacjonarnych :(
Internetu też nie mogę uruchomić. Już mi brakuje nerw na dalsze eksperymenty :twisted:
Internet powinien działać. Masz poprawnie skonfigurowane połączenie (APN: webpl.mundio.com)? Na koncie jest coś PLN-ów? Na jakim urządzeniu próbujesz uruchomić?

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #811057  autor: LOOPO
 10 lip 2015, 10:16
JacekK pisze:Internet powinien działać. Masz poprawnie skonfigurowane połączenie (APN: webpl.mundio.com)? Na koncie jest coś PLN-ów? Na jakim urządzeniu próbujesz uruchomić?

webpl.mundio.com - jest. Nawet wysyłałem Sms z hasłem "Internet" pod numer 3311 - miałem nadzieje, że może to coś pomoże.
PLN-ów niestety w chwili obecnej nie ma, ale wcześniej były i też nie działało. Są tylko gr - dokładnie 5gr ;) Gdy próbuje wykonać połączenie to mi krzyczy abym najpierw zasilił konto i rozłącza się. Do łączenia (internet) używam modem ZTE MF669.
 #811062  autor: kowal2200
 10 lip 2015, 11:07
Czyli masz chyba za mało cebulionów na koncie, u mnie wczoraj po raz pierwszy zaczęły działać przychodzące i korzystam testowo z tego biedaInternetu. Zauważyłem, że tylko Skype na tym nie chodzi, VoIP na SIP działa prawidłowo, załamują mnie pingi po 100-150. Wieczorem jednak momentami były tak słabe prędkości, że niektóre strony się nie wczytywały prawidłowo.
 #811084  autor: marcinek243
 10 lip 2015, 13:09
Chociaż wysyłka starterów odbywa się w miarę sprawnie. W poniedziałek zamówiłem a dziś już mam.

//edit. Zaczęła działać lecz niezależnie od ustawienia roamingu nie loguje się do wszystkich sieci. Czyżby naprawili to?
 #811148  autor: user_delete55
 10 lip 2015, 17:09
LOOPO pisze:
JacekK pisze:Internet powinien działać. Masz poprawnie skonfigurowane połączenie (APN: webpl.mundio.com)? Na koncie jest coś PLN-ów? Na jakim urządzeniu próbujesz uruchomić?

webpl.mundio.com - jest. Nawet wysyłałem Sms z hasłem "Internet" pod numer 3311 - miałem nadzieje, że może to coś pomoże.
PLN-ów niestety w chwili obecnej nie ma, ale wcześniej były i też nie działało. Są tylko gr - dokładnie 5gr ;) Gdy próbuje wykonać połączenie to mi krzyczy abym najpierw zasilił konto i rozłącza się. Do łączenia (internet) używam modem ZTE MF669.
Karta SIM powinna być używana tylko w telefonach - po próbie użycia jej w modemie można dostać bana na sieć.
Minimum na koncie do korzystania z neta to 0,20 PLN.
Jedyna opcja konfiguracji APNu, to jego ręczne wprowadzenie.

Generalnie wszystko już działa.
 #811177  autor: jutek
 10 lip 2015, 18:58
Generalnie, przynajmniej u mnie, to wróciło do stanu sprzed wielkiej awarii 30. czerwca, czyli smsy wysyłane na numery przeniesione nadal nie dochodzą. Nie nazwałbym tego, że generalnie wszystko już działa.
 #811206  autor: marcinek243
 10 lip 2015, 22:26
theneth pisze:Karta SIM powinna być używana tylko w telefonach - po próbie użycia jej w modemie można dostać bana na sieć..
Lecz z uruchomieniem hotspota nie ma problemu w przeciwieństwie do lyca :wink:
 #811560  autor: user_delete55
 13 lip 2015, 13:44
jutek pisze:Generalnie, przynajmniej u mnie, to wróciło do stanu sprzed wielkiej awarii 30. czerwca, czyli smsy wysyłane na numery przeniesione nadal nie dochodzą. Nie nazwałbym tego, że generalnie wszystko już działa.

To pewnie szybko się nie zmieni...
 #811563  autor: JacekK
 13 lip 2015, 13:59
@theneth

Czy promocyjny pakiet danych (za awarię), ten 5 GB do końca lipca, można włączyć na kartach aktywowanych np. dzisiaj?

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #811702  autor: jutek
 14 lip 2015, 00:36
theneth pisze:
jutek pisze:Generalnie, przynajmniej u mnie, to wróciło do stanu sprzed wielkiej awarii 30. czerwca, czyli smsy wysyłane na numery przeniesione nadal nie dochodzą. Nie nazwałbym tego, że generalnie wszystko już działa.

To pewnie szybko się nie zmieni...
I jaki z tego wniosek? Ano taki, że Vectone nawet nie aspiruje do bycia poważnym operatorem, skoro nie działają podstawowe usługi i to pewnie szybko się nie zmieni. Rozumiem, gdyby Vectone oficjalnie poinformowało, że w ogóle nie świadczy usługi zwanej sms, to by było uczciwe. A tak wysyłając smsa użytkownik przecież nie będzie za każdym razem analizował czy numer do którego wysłał smsa jest przeniesiony czy też nie. Tym bardziej, że w Polsce przeniesionych numerów jest mnóstwo i z każdym dniem coraz więcej. Poza tym za wysłanie smsa pod numer przeniesiony Vectone normalnie pobiera kasę, mimo że Vectone z góry wie, że takowy sms nie dojdzie, więc usługa nie zostanie zrealizowana, a to już można nazwać oszustwem.
 #811777  autor: zypa65
 14 lip 2015, 13:08
W moim przypadku sms przychodzace jak i wychodzace /w tym na nr przeniesione/ działają bez problemu. Na dzień dzisiejszy nie mam uwag do operatora.
  • Strona 33 z 45
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 45
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33