• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 32 z 104
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 104

#587576  autor: Wulo
 10 paź 2012, 13:42
Czy w lycamobile jest możliwość prowadzenia wideo rozmów?

#587632  autor: kubik
 10 paź 2012, 17:38
Lycamobile pisze:@Wulo,
jeżeli oba telefony są technicznie do tego przystosowane, to pozostaje tylko kwestia transmisji danych-mamy 300MB do wykorzystania.
a co ma pakiet danych do wideo-rozmowy?

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#587634  autor: nemo2009
 10 paź 2012, 17:52
Wulo pisze:Czy w lycamobile jest możliwość prowadzenia wideo rozmów?
Tak.
Telefony obu rozmówców muszą obsługiwać wideorozmowy,i oboje muszą się znajdować w zasięgu sieci UMTS(3G).

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#587639  autor: Lycamobile
 10 paź 2012, 18:45
kubik pisze:
Lycamobile pisze:@Wulo,
jeżeli oba telefony są technicznie do tego przystosowane, to pozostaje tylko kwestia transmisji danych-mamy 300MB do wykorzystania.
a co ma pakiet danych do wideo-rozmowy?
Racja Kubik, nasz błąd, skąd nam to przyszło do głowy? Najlepiej będzie zadzwonić i zapytać w BOK.

Pozdrawiamy,
Lycamobile
www.lycamobile.pl
www.facebook.com/lycamobilepoland
www.togglemobile.co.uk/home/en - NOWOŚĆ

#587740  autor: mPablo
 11 paź 2012, 09:58
Moja karta Lycamobile odmawia zalogowania się do sieci. Ostatnio doładowywałem nr niecały miesiąc temu, ostatnie połączenie wychodzące pod koniec września. Co więc się stało? Czekam na połączenie z BOK i nie mogę się doczekać - wszystkie linie zajęte...

#587746  autor: mPablo
 11 paź 2012, 10:45
Dobra jest, karta się zalogowała wreszcie. Nie wiem co się mogło stać, grunt że już jest OK. Dzięki za podesłanie namiaru mailowego. W razie ponownych problemów będę pisał :)

#587910  autor: mikuu
 11 paź 2012, 22:15
Witam mam parę pytań.

1. Jaka jest ważność konta po doładowaniu np za 30zł?
2. Teraz jest promocja ze pierwsze 30 min jest bezpłatne później płacimy 29gr, a czy np jak rozłączymy się w 29 minucie i później znowu się połączymy to znowu mamy te 30 min za darmo czy tam 29 gr?
3. Jeśli numery zamówię w Polsce i np. ja jestem w Polsce, a druga osoba w Niemczech to ta osobę co jest w Niemczech obowiązują stawki roamingowe czy jakie?

#587916  autor: Edmund
 11 paź 2012, 22:38
mikuu:
Ad1: Konto jest ważne 90 dni od ostatniej aktywności (wysłania sms, zatelefonowania) i nie jest to zależne od doładowania. Choć z drugiej strony doładowanie kodem to jest aktywność na koncie i przedłuży Ci wazność o 90dni.
Ad2: Dzwoniąc na inny numer w Lyca koszt rozmowy do 30 minut wynosi 29 groszy niezależnie od czasu jej trwania. Później normalnie jest taryfikowane połączenie - sekundowo 29gr/min.
Oczywiście że można się rozłączyć w 29 minucie, po czym połączyć ponownie i gadać następne 30 minut za które się w sumie zapłaci tylko 29 groszy.
Ad3: Tak - mając w Niemczech starter kupiony w Polsce obowiązują stawki roamingowe. By było taniej w Niemczech trzeba załatwić sobie starter niemiecki.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#587926  autor: Przemolog
 11 paź 2012, 23:16
tupacka pisze:
[ Dodano: 2012-10-10, 10:56 ]
Przemolog
Przemolog pisze:W strefie 1 (UE/EOG) ceny połączeń są takie jak u wszystkich 1,48 wych /0,41 przych

Skoro ceny są takie jak u wszystkich to po co mam zmieniać numer telefonu i operatora??
Przemolog pisze:Wyciągasz jakieś średnie zamiast przyznać, że roaming w Lyca jest na ogół faktycznie drogi
Nie wyciągam żadnych średnich po prostu napisałam to co mnie spotkało i chciałam ostrzec innych żeby się nie oszukali, że wezmą Lyca ze sobą na wyjazd i okaże się, ze nic się nie zmieniło.
Przepraszam, ale nie napisałaś wcześniej, że się wybierasz akurat do Egiptu a nie do Nowej Zelandii czy innej Andory :-).
A co do tego, że euroaming jest w Lyca równie drogi/tani jak gdzie indziej więc nie ma po co zmieniać - tak to prawda, jeżeli patrzysz tylko na ceny roamingu. Dlatego warto patrzeć na całokształt oferty (czyli np. w Lyca tanie międzynarodowe, praktycznie "wieczne" konto czy też darmowa poczta głosowa).

tupacka pisze:]
Długo szukałam rozwiązań taniego roamingu, bo często wyjeżdżam i myślałam, że Lyca się do tego nada, no ale niestety...

Musiałam dalej szukać, ale całe szczęście znalazłam.
Mogę wiedzieć co? Może to http://www.taniroaming.pl ?

#588098  autor: Edmund
 12 paź 2012, 18:42
Lycamobile, Wybaczcie - FAQ na stronie www mnie zmyliło, bo podawało 90 dni. Może zatem warto by je uaktualnić?

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Plus na Kartę

#588102  autor: Sig
 12 paź 2012, 18:59
Edmund pisze:Lycamobile, Wybaczcie - FAQ na stronie www mnie zmyliło, bo podawało 90 dni. Może zatem warto by je uaktualnić?
Ale może nie ma czego aktualizować, bo to 90 dni wychodzacych + 30 dni przychodzacych? No i kiedyś na tej stronie było napisane chyba o 80 dniach... Tak to jest jak lata przymusowych doładowań w ofertach prepaid wyrobiły w ludziach złe nawyki i nieufność :-).

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#588488  autor: Przemolog
 14 paź 2012, 12:13
Lycamobile pisze: @SomalijskiWluczega
Gdzie znalazłeś tę ofertę z Lyca PL do GT UK?
Skontaktujemy się z obsługą klienta i sprawdzimy.
Hmm, GT to też w końcu wy :-)
"The company also operates under the 'GT Mobile' brand".
http://en.wikipedia.org/wiki/LycaMobile

SomalijskiWluczega nie pisze czy to była jedna rozmowa czy wiele, ale może po prostu rozmowy Lyca PL -> GT UK są rozliczane (omyłkowo?) tak samo jak Lyca PL -> Lyca UK.

[ Dodano: 2012-10-14, 13:56 ]
Lycamobile pisze:@Przemolog,
Dzięki za interwencję! :)
Wiemy jaki jest cennik :) jednak najpierw chcielibyśmy wyjaśnić sprawę, bo oszukiwanie klienta nie jest naszym celem. Zawsze można kupić lub zamówić za darmo naszą kartę sim w danym kraju i korzystać z lokalnych ofert. Zdajemy sobie sprawę że jest to niewygodne, ale pracujemy nad tym i naszych użytkowników czeka usprawnienie-niespodzianka :)
Każdy sim Lyca będzie miał zakodowane 15 numerów (po jednym z każdego kraju) :-)?
Lycamobile pisze: [ Dodano: 2012-10-10, 13:33 ]
@Tupacka,
jeśli chodzi o kraje w których nie mamy umów na świadczenie usług telekomunikacyjnych, w twoim przypadku Egipt - tak, tu wszędzie obowiązuje roaming i wygląda na to, że nasz przedstawiciel był kompletnie niedouczony.
Nasza oferta jest prosta - jesteśmy MVNO w 15 krajach, w ramach rozmów i sms "w sieci Lycamobile" między tymi krajami możemy używać lokalnych kart sim i obowiązują nas preferencyjne międzynarodowe stawki. Do tego jest też fajna oferta na międzynarodowe rozmowy wychodzące.
Dokładniej, roaming obowiązuje wszędzie poza krajem macierzystym danej karty Lyca, natomiast w krajach, gdzie jest Lyca, jest możliwość silnego obcięcia tych kosztów poprzez wykorzystanie lokalnej karty Lyca.

A że przedstawiciel był niedouczony w temacie rozmowy międzynarodowe va roaming? Zdarza się najlepszym. Kiedyś, gdy Ojciec Dyrektor tworzył swoje pierwsze MVNO, natrafiłem przy skakaniu przez kanały w Trwam na "szkolenie" nt. wRodzinie. Pan "specjalista" dostawał pytania od widzów i odpowiadał jak umiał. Jedno z pytań dotyczyło rozmów międzynarodowych, a facio zaczął nawijać o roamingu (którego AFAIR we wRodzinie z początku w ogóle nie było) :-)

#588504  autor: Edmund
 14 paź 2012, 14:26
Każdy sim Lyca będzie miał zakodowane 15 numerów (po jednym z każdego kraju) :-) ?
Tego się nie będzie dało tak łatwo zrealizować. Sądzę że chodzi o możliwość zamówienia np. startera niemieckiego w Polsce.

Plus na Kartę

#588508  autor: Sig
 14 paź 2012, 14:51
Edmund pisze:
Każdy sim Lyca będzie miał zakodowane 15 numerów (po jednym z każdego kraju) :-) ?
Tego się nie będzie dało tak łatwo zrealizować. Sądzę że chodzi o możliwość zamówienia np. startera niemieckiego w Polsce.
To by w zupełności wystarczyło i by wyeliminowało "prywatny import" na Allegro. Nie wiem tylko jak taka oficjalna dystrybucja wyglądałaby pod względem prawnym, ale gdyby Lycamobile w Polsce miała w ofercie startery z najpopularniejszych kierunków gdzie ludzie jeżdżą do pracy, czyli np. Niemcy, Wielka Brytania, Holandia, Irlandia itd. to oferta bardzo zyskałaby na atrakcyjności. Oczywiście, że taki starter można dostać na miejscu, ale nie oszukujmy się - dla niektórych ludzi to problem.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#588547  autor: SomalijskiWluczega
 14 paź 2012, 18:37
mam pytanie do kogoś z lycamobile.
Otóż ostatnio wpisałem sobie kod *137# i widzę takie coś "Masz: 0 darmowych minut, 0 darmowych SMS w Polsce *(czyżby szykowała się jakaś kontr oferta dla no limit w plus na kartę i play na kartę??) i nielimitowane rozmowy w sieci LycaMobile "(tutaj mam pytanie - a co z smsami do LycaMobile? jest realne by były też nielimitowane nie tylko rozmowy ale i smsy w Lycamobile PL do PL??)
Proszę o odpowiedź w tych sprawach.
Pozdrawiam

#588593  autor: Przemolog
 14 paź 2012, 22:59
Sig pisze:
Edmund pisze:
To by w zupełności wystarczyło i by wyeliminowało "prywatny import" na Allegro. Nie wiem tylko jak taka oficjalna dystrybucja wyglądałaby pod względem prawnym, ale gdyby
Oczywiście, że z tymi 15 numerami to żartowałem.
Prawnie nie widzę przeciwwskazań. Przecież w Polsce są sprzedawane różne "international sims" (z darmowymi przychodzącymi w roamingu w niektórych krajach), dla których krajem macierzystym jest Estonia czy UK (niegdyś także Liechtenstein).
Sig pisze: Lycamobile w Polsce miała w ofercie startery z najpopularniejszych kierunków gdzie ludzie
jeżdżą do pracy, czyli np. Niemcy, Wielka Brytania, Holandia, Irlandia itd. to oferta bardzo zyskałaby na atrakcyjności. Oczywiście, że taki starter można dostać na miejscu, ale nie oszukujmy się - dla niektórych ludzi to problem.
Owszem to fajny pomysł. Ale wydaje mi się, że raczej może być to jakiś specroaming w sieciach operatorów hostujących Lycę. Teraz pomiędzy simami Lyca w różnych krajach można prowadzić długie rozmowy za śmieszne pieniądze (oczywiście tylko dla strony inicjującej, bo odbierająca przecież nic nie płaci) i z tego są też opłacani operatorzy hostujący w obu krajach. Teraz załóżmy, że zamiast na sima zagranicznego dzwonimy z sima Lyca z własnego kraju na sima Lyca z własnego zalogowanego do zagranicznego partnera tamtejszego Lyca (albo odwrotnie). Czy powinno to robić to jakąś różnicę operatorom hostującym w obu krajach? Zasadniczo chyba nie - każdy obsługuje po jednym simie Lyca i pośredniczy w zestawieniu połączenia transgranicznego. Daje to pewną szansę na roaming w Lyca-krajach w atrakcyjnych cenach. Tyle moich spekulacji :-).

#588721  autor: Lycamobile
 15 paź 2012, 17:39
@Edmund
Damy im znać żeby to zmienili.
@Sig
Dokładnie działa to tak, że po 90 dniach dostajesz od nas wiadomość - zostało Ci jeszcze 30 dni. Jeżeli w tym czasie nie podejmiesz żadnej akcji, numer wraca do nas.
@Przemolog
Tak, to ta sama marka, ale nic nam nie wiadomo(jeszcze) na temat specjalnych ofert z Lyca PL do GT Mobile UK. Możliwe że to błąd..
Co do usprawnienia to wskazówką jest toggle mobile - również nasza marka :)
Myślimy też nad sprowadzeniem pewnej ilości kart sim z innych krajów..
@SomalijskiWluczega
Tak, wprowadzimy pakiety na rozmowy, SMS, Internet - trwa faza testów :)

Pozdrawiamy,
Lycamobile
www.lycamobile.pl
www.facebook.com/lycamobilepoland
www.togglemobile.co.uk/home/en - NOWOŚĆ
  • Strona 32 z 104
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34