a propo netu - ktoś wie ile kosztuje 1 mega w UE na takiej zasadzie,że sim klucza jest w innym kraju niż Polska w UE to jaki wtedy jest koszt każdego 1 mega ?
Przygody z Kluczem koniec.
Wyniki:
- 1 spośród wymienionych punktów już nie istnieje (sic!)
- W większości punktów zaskoczenie na wzmiankę o Kluczu [wymienionych na liście]. Dotyczy to 2 punktów na dworcu, które jako jedyne były otwarte, a także Salonu Prasowego Nawigator, oraz jednego z kiosków na Wyzwolenia.
- W JEDNYM punkcie spośród wymienionych informacja, iż już nie prowadzą sprzedaży tych starterów, gdyż kontakt z dystrybutorem się urwał (sic!)
- W punktach niewymienionych na liście, nie wiedzą nic o kluczu. W trzech punktach (2 kioski i prywatny sklep z akcesoriami GSM) odpowiedź była inna. W sklepie z akc. GSM, sprzedawca wiedział, czym jest Klucz, ale stwierdził, że wątpi, abym w Szczecinie znalazł starter i powiedział mi o Allegro (:)) W drugim punkcie była nawet naklejka (sprzed ok. roku) z informacją o 20gr do jakiegoś kraju w kluczu, ale właścicielka [jak się okazalo w rozmowie] stwierdziła, że kontakt ze strony klucza polegał na pozostawieniu starterów ten rok temu i to by było tyle.
Drugi z kiosków sprzedaje startery klucza, ale czeka na dystrybutora. Co ciekawe, był to żółty kiosk, należący do Kolportera (XD).
Wniosek: Dystrybucja na terenie Szczecina, lub ogólnie zachodu Polski wypada bardzo blado. Główni partnerzy całkowicie olewają Klucza, zaś małe punkty są najwyraźniej olewane przez Klucz.
Szczegóły powieści "Opowieści z wioski [szczecina] - Poszukiwanie zaginionego Startera" zostały wysłane do Biura Obslugi Klienta, które to zaproponowało satysfakcjonujące mnie rozwiązanie problemu. Mam nadzieję, że postarają się dodatkowo poprawić wskazane przeze mnie problemy.
W związku z uzyskaniem pomocy od BOK klucza, starter został dziś aktywowany, zaś ja liczę na to, że osoba, której został przekazany będzie w kolejnych miesiącach równie zadowolona, co obecnie.
Karta SIM T-Mobile tymczasem trafiła do kosza.
Pozdrawiam