• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 31 z 111
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 111
 #765896  autor: ciekawy
 28 lis 2014, 14:32
a propo netu - ktoś wie ile kosztuje 1 mega w UE na takiej zasadzie,że sim klucza jest w innym kraju niż Polska w UE to jaki wtedy jest koszt każdego 1 mega ?
 #766514  autor: Blank
 30 lis 2014, 21:27
Przygody z Kluczem koniec.

Wyniki:
- 1 spośród wymienionych punktów już nie istnieje (sic!)
- W większości punktów zaskoczenie na wzmiankę o Kluczu [wymienionych na liście]. Dotyczy to 2 punktów na dworcu, które jako jedyne były otwarte, a także Salonu Prasowego Nawigator, oraz jednego z kiosków na Wyzwolenia.
- W JEDNYM punkcie spośród wymienionych informacja, iż już nie prowadzą sprzedaży tych starterów, gdyż kontakt z dystrybutorem się urwał (sic!)
- W punktach niewymienionych na liście, nie wiedzą nic o kluczu. W trzech punktach (2 kioski i prywatny sklep z akcesoriami GSM) odpowiedź była inna. W sklepie z akc. GSM, sprzedawca wiedział, czym jest Klucz, ale stwierdził, że wątpi, abym w Szczecinie znalazł starter i powiedział mi o Allegro (:)) W drugim punkcie była nawet naklejka (sprzed ok. roku) z informacją o 20gr do jakiegoś kraju w kluczu, ale właścicielka [jak się okazalo w rozmowie] stwierdziła, że kontakt ze strony klucza polegał na pozostawieniu starterów ten rok temu i to by było tyle.
Drugi z kiosków sprzedaje startery klucza, ale czeka na dystrybutora. Co ciekawe, był to żółty kiosk, należący do Kolportera (XD).
Wniosek: Dystrybucja na terenie Szczecina, lub ogólnie zachodu Polski wypada bardzo blado. Główni partnerzy całkowicie olewają Klucza, zaś małe punkty są najwyraźniej olewane przez Klucz.

Szczegóły powieści "Opowieści z wioski [szczecina] - Poszukiwanie zaginionego Startera" zostały wysłane do Biura Obslugi Klienta, które to zaproponowało satysfakcjonujące mnie rozwiązanie problemu. Mam nadzieję, że postarają się dodatkowo poprawić wskazane przeze mnie problemy.
W związku z uzyskaniem pomocy od BOK klucza, starter został dziś aktywowany, zaś ja liczę na to, że osoba, której został przekazany będzie w kolejnych miesiącach równie zadowolona, co obecnie.
Karta SIM T-Mobile tymczasem trafiła do kosza.

Pozdrawiam

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #766521  autor: ciekawy
 30 lis 2014, 21:46
a jak jest z zamawianiem startera klucz przez pocztę, jest jakiś kod zabezpieczenie że starter może aktywować tylko osoba która dostała kod kiedy zamawiała starter czy nie ma żadnego zabezpieczenia ?

wie ktoś ile kosztuje 1 przesłany mb na polskim starterze klucza na obszarze UE ?
 #766526  autor: Blank
 30 lis 2014, 22:31
ciekawy pisze:a jak jest z zamawianiem startera klucz przez pocztę, jest jakiś kod zabezpieczenie że starter może aktywować tylko osoba która dostała kod kiedy zamawiała starter czy nie ma żadnego zabezpieczenia ?
Przychodzi zwykły starter

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #766542  autor: zolvio
 30 lis 2014, 23:27
ciekawy pisze:a jak jest kiedy się przenosi numer, wystarczy tylko podać dane czy wymagają kopi dowodu ?
https://www.klucz.net/TransferNumber
Chyba zawsze musi być kopia DO, nie spotkałem się z sytuacją, gdy operator by tego nie żądał - analogicznie przy rejestracji.

Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
 #766764  autor: ciekawy
 01 gru 2014, 20:45
to wcześniej trzeba będzie wypróbować jak to działa,

jak się nie zarejestruje to nie blokują numeru ?

pytanie do tych, którzy korzystają z klucza - jaką macie jakość połączeń w kraju ? bo tak najłatwiej porównać z innymi sieciami krajowymi
 #766779  autor: 111
 01 gru 2014, 21:13
@ciekawy nie trzeba rejestrować numeru,nikt Ci nic nie zablokuje a jakość w kraju jest taka sama jak Plusa, bo z infry tego opa Klucz korzysta.
 #766786  autor: ciekawy
 01 gru 2014, 21:45
wrócę do pytania o net w kluczu,

wiecie jakie są koszty netu polskiej karty sim klucza w zasięgu innej sieci w Uni Europejskiej i co ile kb jest taktowanie ?
 #766795  autor: wasylek
 01 gru 2014, 21:58
zolvio pisze:
ciekawy pisze:a jak jest kiedy się przenosi numer, wystarczy tylko podać dane czy wymagają kopi dowodu ?
https://www.klucz.net/TransferNumber
Chyba zawsze musi być kopia DO, nie spotkałem się z sytuacją, gdy operator by tego nie żądał - analogicznie przy rejestracji.
przy rejestracji wysyłając dokumenty do t-mobile nie trzeba dołączyć kopii dowodu, a w sieciach lebart, lyca, virgin i mobile vikings wystarczy wypełnić formularz na stronie i nic nie trzeba dołączać do rejestracji numeru. Ale przy przenoszeniu numeru nie znam żadnej sieci w której by nie chcieli kopii dowodu.
 #766802  autor: ciekawy
 01 gru 2014, 22:13
wasylek,

właśnie dlatego o to pytałem bo wiem,że nie każda sieć chce dowód do samej rejestracji numeru
 #766809  autor: 111
 01 gru 2014, 22:31
@ciekawy koszt transmisji danych w roamingu w UE to 1,02 zł za 1 MB za dane wysłane i tyle samo za odebrane.Co do taktowania to chyba co 1 mega, ale pewny nie jestem.
 #766826  autor: ciekawy
 01 gru 2014, 23:01
jak klucz nie ma pakietów to trzeba będzie sprawdzić ile w roamingu innych dużych sieci, bo może różnica jest niewielka, a mi chodzi o konkurencyjną cenę
 #767376  autor: Blank
 03 gru 2014, 21:03
Z jakim opóźnieniem aktualizowana jest lista połączeń (jeżeli w ogole jest dostępny) w panelu klucza.
Bo nie widzę w ogóle żadnych połączeń w panelu na danym numerze...

#768681  autor: ciekawy
 08 gru 2014, 13:14
raczej w przystępnych cenach,

to prawda, że obecnie w ogóle nie można korzystać z netu w roamingu ? tak słyszałem
 #768744  autor: cyanoone
 08 gru 2014, 17:21
ciekawy pisze:to prawda, że obecnie w ogóle nie można korzystać z netu w roamingu ? tak słyszałe
Wydaje mi się, że można, ponieważ w Plusie można.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
  • Strona 31 z 111
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 111
  • 1
  • 29