• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 31 z 104
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 104

#583831  autor: Lycamobile
 21 wrz 2012, 14:21
@ekatierina, bardzo możliwe. Ciężko powiedzieć czy to wina infrastruktury w Holandii czy w Polsce.. Najlepiej będzie jak oboje zgłosicie problem do BOK. Potrzebne będą oba numery tel oraz czas wysyłania sms.

Pozdrawiamy,
Lycamobile
www.lycamobile.pl
www.facebook.com/lycamobilepoland
www.togglemobile.co.uk/home/en - NOWOŚĆ

#585557  autor: elkanguro
 30 wrz 2012, 08:33
To ja zapytam o Lyca Mobile UK.
Czy dobrze rozumiem ofertę:
- z UK do PL 1p na stacjonarne, free na polskie numery w Lyca oraz 9p na wszsytkie inne komórki oraz 12p za smsy?
- z LM.PL do LM.UK za darmo?
Jakieś ważności konta?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#585733  autor: Lycamobile
 01 paź 2012, 09:43
@elkanguro,
-tak, wszystko się zgadza.

-z LM PL do LM UK oferta jest tu: http://www.lycamobile.pl/lycaworld/po (0,29zł za nawiązanie połączenia, do 30 minut rozmowy brak dodatkowych opłat).
Ważność konta LM UK to 80 dni. W LM PL to 120 dni.

Pozdrawiamy,
Lycamobile
www.lycamobile.pl

?

#585847  autor: klejnotka2
 01 paź 2012, 18:55
bardzo proszę może mi ktoś udzielić informacji czy dostane gdzieś w Rzeszowie starter z lycamobile?

#585868  autor: marcinek243
 01 paź 2012, 20:26
Zamawiając na www? :roll:

#586674  autor: klejnotka2
 05 paź 2012, 14:53
hej, mam pytanie mój chłopak kupił lyca mobile niemiecka i chce doładować przez internet i niestety pisze mu ze nie da rade doladowac i nie wiemy dlaczego mial ktos podobnie, albo ktos wie co moze byc przyczyna karte ma zarejestrowana

#586703  autor: martini
 05 paź 2012, 18:33
klejnotka2 pisze:hej, mam pytanie mój chłopak kupił lyca mobile niemiecka i chce doładować przez internet i niestety pisze mu ze nie da rade doladowac i nie wiemy dlaczego mial ktos podobnie, albo ktos wie co moze byc przyczyna karte ma zarejestrowana
mając niemiecką lycę nie zasili jej z polskiej strony :)
a z tego co rozumie tak próbujecie,
niemiecka simka = niemieckie doładowanie itd

#586942  autor: klejnotka2
 07 paź 2012, 07:50
Próbowalam ze strony niemieckiej ale ztego co sie dowiedzialam nie zasile jej karta polska do bankomatu

#586976  autor: martini
 07 paź 2012, 11:17
klejnotka2 pisze:Próbowalam ze strony niemieckiej ale ztego co sie dowiedzialam nie zasile jej karta polska do bankomatu
a dlaczego nie?

jeśli można płacić kartą, to nie ma różnicy jakiego kraju, zapłącisz przewalutowanie, o ile Twoja karta debetowa ma możliwość płatności w sieci

#586984  autor: Sig
 07 paź 2012, 12:38
A choćby dlatego, że to nie musiała być Visa, ani Mastercard. W Niemczech mają jeszcze jakąś organizację (i nie chodzi mi o American Express), nie pamiętam.

[ Dodano: 2012-10-07, 12:42 ]
a już pamiętam, EC.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#587399  autor: Wulo
 09 paź 2012, 12:42
Od wczoraj mam nietypowy problem z moją kartą lycamobile - otóż wysyłane smsy z mojej karty nie dochodzą do odbiorców, wie ktoś może co się dzieje?

Zaznaczam, że mam środki na koncie.

#587431  autor: tupacka
 09 paź 2012, 15:54
Czuję się niestety przez Was oszukana.

Otóż rozdajecie ludziom te swoje startery za darmo (nie rozumiem po co bo i tak trzeba je doładować) i wmawiacie, że Lyca mobile służy do dzwonienia również za granicą w roamingu mając jednocześnie stawki za połączenie wchodzące ponad 5 zł i wychodzące prawie 10!

Nie róbcie z ludzi idiotów i nie zatrudniajcie handlowców typu kup pan odkurzacz, który ugotuje panu obiad....

Ja jestem dosyć młodą osobą, ale przede mną stał starszy facet, który rzeczywiście ucieszył się i uwierzył, że może tą kartę wziąć za granicę- nawet nie chce wiedzieć jak dużo z konta mu zeszło i czy wogóle gdziekolwiek zważając na koszty dzwonił za tą granicą.

#587435  autor: SomalijskiWluczega
 09 paź 2012, 16:15
tupacka pisze:Czuję się niestety przez Was oszukana.

Otóż rozdajecie ludziom te swoje startery za darmo (nie rozumiem po co bo i tak trzeba je doładować) i wmawiacie, że Lyca mobile służy do dzwonienia również za granicą w roamingu mając jednocześnie stawki za połączenie wchodzące ponad 5 zł i wychodzące prawie 10!

Nie róbcie z ludzi idiotów i nie zatrudniajcie handlowców typu kup pan odkurzacz, który ugotuje panu obiad....

Ja jestem dosyć młodą osobą, ale przede mną stał starszy facet, który rzeczywiście ucieszył się i uwierzył, że może tą kartę wziąć za granicę- nawet nie chce wiedzieć jak dużo z konta mu zeszło i czy wogóle gdziekolwiek zważając na koszty dzwonił za tą granicą.
hmm
Może albo Ty kogoś źle zrozumiałeś albo ten ktoś co reklamował lycamobile nie bardzo rozumiał różnicy między dzwonieniem z Polski za granicę a dzwonieniem z zagranicy do np Polski.
W tym pierwszym przypadku oferta jest opłacalna.
Nawet jest taka oferta (promocja - pewnie widmo - bo nikt z obsługi nic o tym nie wie) a mianowicie z Lyca polska do GT mobile (Wielka Brytania) 60min rozmowy kosztuje około 1zł...
Pozdrawiam

#587463  autor: Lycamobile
 09 paź 2012, 18:29
@tupacka
Prosimy o prywatną wiadomość - w którym miejscu i jakiego dnia nasz pracownik udzielał nieprawdziwych informacji.

[ Dodano: 2012-10-09, 18:32 ]
@SomalijskiWluczega
Gdzie znalazłeś tę ofertę z Lyca PL do GT UK?
Skontaktujemy się z obsługą klienta i sprawdzimy.

Pozdrawiamy,
Lycamobile
www.lycamobile.pl

#587513  autor: Przemolog
 09 paź 2012, 22:54
tupacka pisze:Czuję się niestety przez Was oszukana.

Otóż rozdajecie ludziom te swoje startery za darmo (nie rozumiem po co bo i tak trzeba je doładować) i wmawiacie, że Lyca mobile służy do dzwonienia również za granicą w roamingu
A nie służy?
tupacka pisze: mając jednocześnie stawki za połączenie wchodzące ponad 5 zł i wychodzące prawie 10!
W strefie 1 (UE/EOG) ceny połączeń są takie jak u wszystkich 1,48 wych /0,41 przych
Mało tego, takie same ceny wewnątrzstrefowe są w strefie 2 która obejmuje oprócz "wewnątrzunijnych" kolonii (Gibraltaru oraz kolonii francuskich) także Chorwację, Szwajcarię, Australię, Nową Zelandię, Andorę, Wyspy Owcze i kilka drobnych kolonii francuskich. AFAIR stawki euroroamingu poza UE/EOG ma jedynie Play.
Natomiast faktem jest, że w strefie 6 (m.in. Ukraina i Białoruś) jest 17,73 wych/7,18 przych a w strefie 7 41,37 wych/7,18 prfzych.
tupacka pisze: Nie róbcie z ludzi idiotów i nie zatrudniajcie handlowców typu kup pan odkurzacz, który ugotuje panu obiad....
A Ty nie robisz z ludzi idiotów? Wyciągasz jakieś średnie zamiast przyznać, że roaming w Lyca jest na ogół faktycznie drogi, ale są kraje, gdzie jest bezkonkurencyjne w porównaniu z innymi polskimi opami.
tupacka pisze: Ja jestem dosyć młodą osobą, ale przede mną stał starszy facet, który rzeczywiście ucieszył się i uwierzył, że może tą kartę wziąć za granicę- nawet nie chce wiedzieć jak dużo z konta mu zeszło i czy wogóle gdziekolwiek zważając na koszty dzwonił za tą granicą.
A dokąd ten facet chciał jechać?

BTW, Panie Lycamobile, nie dawaj się Pan zagadywać tylko zajrzyj Pan do cennika i pokaż Pan, że są, co prawda nieliczne, kraje gdzie roaming Lyca jest bardziej opłacalny niż u innych :-).

#587545  autor: tupacka
 10 paź 2012, 10:46
SomalijskiWluczega,
Otóż dokładnie Panu przedstawiłam co mnie interesuje: mianowicie wyjeżdżałam do Egiptu i zależało mi na tanim rozwiązaniu GSM. I dokładnie mówiłam i tłumaczyłam, że interesują mnie połączenia wychodzące w Egipcie (w roamingu w Egipcie) na co Pan mnie poinformował, że za ok. 50 groszy mogę rozmawiać pół godziny do Lyca mobile i za ok. 50 groszy za minutę do innych sieci. Co mnie bardzo zszokowało ale jednocześnie ucieszyło, po czym wróciłam do domu weszłam na stronę i dowiedziałam się, że jednak nie wygląda to tak kolorowo,bo identycznie jak w T-mobile. To po co mam zmieniać numer telefonu, skoro on nic nie zmienia?

Otóż wiem, że Lyca jest jest opłacalne do dzwonienia z Polski za granicę- ale mi osobiście to nie jest potrzebne, bo muszę mieć kontakt będąc za granicą, co wyraźnie zaznaczyłam przedstawicielowi.

[ Dodano: 2012-10-10, 10:56 ]
Przemolog
Przemolog pisze:W strefie 1 (UE/EOG) ceny połączeń są takie jak u wszystkich 1,48 wych /0,41 przych

Skoro ceny są takie jak u wszystkich to po co mam zmieniać numer telefonu i operatora??
Przemolog pisze:Wyciągasz jakieś średnie zamiast przyznać, że roaming w Lyca jest na ogół faktycznie drogi
Nie wyciągam żadnych średnich po prostu napisałam to co mnie spotkało i chciałam ostrzec innych żeby się nie oszukali, że wezmą Lyca ze sobą na wyjazd i okaże się, ze nic się nie zmieniło.

Zapomniałam dodać o informacji jaką mi jeszcze przedstawiono, że będąc w Egipcie do innych Lyca w Polsce będę miała naliczanie półgodzinne...

Długo szukałam rozwiązań taniego roamingu, bo często wyjeżdżam i myślałam, że Lyca się do tego nada, no ale niestety...

Musiałam dalej szukać, ale całe szczęście znalazłam.

#587573  autor: Lycamobile
 10 paź 2012, 13:25
@Przemolog,
Dzięki za interwencję! :)
Wiemy jaki jest cennik :) jednak najpierw chcielibyśmy wyjaśnić sprawę, bo oszukiwanie klienta nie jest naszym celem. Zawsze można kupić lub zamówić za darmo naszą kartę sim w danym kraju i korzystać z lokalnych ofert. Zdajemy sobie sprawę że jest to niewygodne, ale pracujemy nad tym i naszych użytkowników czeka usprawnienie-niespodzianka :)

[ Dodano: 2012-10-10, 13:33 ]
@Tupacka,
jeśli chodzi o kraje w których nie mamy umów na świadczenie usług telekomunikacyjnych, w twoim przypadku Egipt - tak, tu wszędzie obowiązuje roaming i wygląda na to, że nasz przedstawiciel był kompletnie niedouczony.
Nasza oferta jest prosta - jesteśmy MVNO w 15 krajach, w ramach rozmów i sms "w sieci Lycamobile" między tymi krajami możemy używać lokalnych kart sim i obowiązują nas preferencyjne międzynarodowe stawki. Do tego jest też fajna oferta na międzynarodowe rozmowy wychodzące.

Pozdrawiamy,
Lycamobile
www.lycamobile.pl
  • Strona 31 z 104
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33