• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#353266  autor: PWojciechowska
 18 sie 2009, 11:48
Twój poprzedni telefon nikogo nie interesuje.Równie dobrze możesz go zostawić i sprzedać nowy, który kupiłaś przy przedłużeniu umowy. Możesz używać stary telefon bez problemu, a nowy schować sobie np. do szafy, na tzw "czarną godzinę". Nie musisz ściągać simlocka.

A w nowym już go mieć nie będziesz, bo Plus ostatnio sprzedaje telefony bez simlocka.

Przy przedłużaniu umowy wystarczy tylko dowód osobisty, nic więcej.

#353352  autor: mariusz9a
 18 sie 2009, 16:49
majka5, możesz również rozważyć opcje przedłużenie umowy bez kupna telefonu. Oferta wtedy to 29gr/min oraz 9gr/SMS w standardzie. Umowa jest na 12 doładowań wybrana przez Ciebie kwota (od 30zł).
 #364164  autor: siarkan
 10 paź 2009, 10:39
chcialem sie dowiedziec, czy jak przedłużam umowe, to czy musze podpisac na tyle samo doladowac co wczesniejsza umowa?
pierwszy raz podpisałem na 32 doładowania po 30 zł.
a teraz chce podpisac na 48 miesięcy po 30zł, jest to możliwe ?
czy musze nowa umowe podpisac ?

#364168  autor: Kaczy
 10 paź 2009, 11:16
Można przedłużać na dowolny typ doładowań, dowolną kwotą. Decydujesz on nowa niczym przy nowej umowie.

...::: Made for loneliness :::...

#364280  autor: selko
 11 paź 2009, 13:53
Czy jak wybiore opcje bez telefonu 12 dolad. za 30zł i wybiore opcje 29gr/min to bede mogl korzystac dalej ze wszystkich innych promocji wybrany numer itp ? jest na stronie Plusa jakis regulamin tego ?

Ogolnie zauwazylem ze przedluzenie umowy w Plusie owiane jest tajemnica :D ma maila zero info na stronie nie ma info o wszystkim chce to dzwon zaplac to moze cos powiedza pogratulowac :shock:

Orange CC Lublin

#364287  autor: taktakowiec
 11 paź 2009, 14:56
selko pisze:Czy jak wybiore opcje bez telefonu 12 dolad. za 30zł i wybiore opcje 29gr/min to bede mogl korzystac dalej ze wszystkich innych promocji wybrany numer itp ?
Możesz korzystać ze wszystkich opcji i promocji tak jak dotychczas a dodatkowo podstawowa stawka to 29gr/minuta.

#551767  autor: artur2406
 03 maja 2012, 20:35
Pytanko czy umowę w plusie można przedłużać umowę w mixie via www. Pytam bo juz do mnie dzwonią z salonu w ktorym podpisywałem umowę, że już jest oferta a jak się logouję do serwisu www to jest napisane, że brak oferty i że mogę sobie zadzwonić do konsultanta.
 #557749  autor: roger23
 31 maja 2012, 18:49
Witam,
zostały mi trzy doładowania do końca umowy w mix plusie i teraz pojawia się pytanie czy mogę przedłużyć umowę, kiedy nie zużyłem wszystkich doładowań? Czy jest np. tak, że doładowania ze starej i nowej umowy się sumują (biorę oczywiście w tej samej kwocie tj. 60zł)?

#557975  autor: Gregorij
 01 cze 2012, 20:30
roger23 pisze:zostały mi trzy doładowania do końca umowy w mix plusie i teraz pojawia się pytanie czy mogę przedłużyć umowę, kiedy nie zużyłem wszystkich doładowań?
Możesz, o ile jest już dla ciebie oferta. Idź do najbliższego salonu plusa, lub dzwoń do biura obsługi. Czasem można przedłużyć już przy sześciu doładowaniach do końca, innym razem trzeba wykonać wszystkie. Oczywiście automatycznie przejdziesz na taryfę mix6.
roger23 pisze: Czy jest np. tak, że doładowania ze starej i nowej umowy się sumują
Tego nie wiem :|

#565812  autor: sniechowy
 06 lip 2012, 10:25
Witam, wczoraj przedłużyłem umowę w plusie na 50zł doładowanie. Dziś rano jak robiłem aktualizacje przez kompa to dostałem sms o treści: "Dziękujemy za przedłużenie umowy z Plusem. Twoja umowa trwa do (Ta i ta data). Pamiętaj - zasil dwukrotnie konto w ciągu 30dni od (od dzisiejszego dnia). Pozdrawiamy, Plus." Dodam też że przed przedłużeniem umowy miałem umowę na 30zł doładowanie. Zanim zrobiłem aktualizację miałem 3 doładowania po 30 do końca. Więc teraz po aktualizacji mogę normalnie ładować do nowej umowy?
Proszę o konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam. :)
 #647996  autor: sajdowskim
 17 lip 2013, 20:13
Kończy mi się umowa w MIX PLUSie, zostało mi 5 doładowań. Chciałbym przejść na abonament w którejś z sieci, który wg was jest najlepszy. Wiadomo że nowa umowa to nowy telefon także ważne są ceny telefonów. Chodzi mi o abonament do 80zł.

#647997  autor: Blank
 17 lip 2013, 20:18
Wiadomo że nowa umowa to nowy telefon
Bez komentarza. Głupich nie sieją...
także ważne są ceny telefonów. Chodzi mi o abonament do 80zł.
Wybacz, ale o co ci chodzi, to ja naprawdę zrozumieć nie mogę. Nie piszesz ani ilu minut potrzebujesz, ani ile SMSów/MMSów wypisujesz. Ani jaki telefon cię nie interesuje. O transmisji danych także nie wspominasz.
Do sklepu jak wchodzisz, to też tak:
"Wkrótce kończy mi się żarło, więc przyszedłem uzupełnić zapasy. Wiadomo zatem, że skoro już wszedłem to i kupić mam zamiar, ale daj mi pan tak do 5 zł.".
"Ale co pan chce?"
"No tak do 5 zł"

Przejrzyj sobie ceny T-Mobile. Oni zawsze mieli najbardziej beznadziejne abonamenty w postaci małej ilości minut za duże pieniądze, tylko po to, by idioci mogli sobie kupić srajtaśmę za 1 zł.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2013, 21:38 przez Blank, łącznie zmieniany 1 raz.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#648003  autor: sajdowskim
 17 lip 2013, 20:33
to raczej scenariusz mam 5zł i co mogę za to dostać do jedzenia.
Jakbym wiedział ile chce minut, internetu i smsów to bym tu nie pisał.
Chciałbym wiedzieć która z sieci w abonamencie do 80zł ma najlepszą ofertę, najważniejszy jest dla mnie internet i piszę więcej smsów niż dzwonię.

#648009  autor: jarekb11
 17 lip 2013, 21:00
divhashmorex, Czemu użytkowników T-mobile uważasz za idiotów??
Czemu nas obrażasz??
zidiociałeś???
Co do ilości minut w abonamentach są gorsze sieci.To co mają złe to smsy wymienne 1;1
Co do jakości połączeń nie wiem czy są lepsze sieci.
sajdowskim,
W cenie 70 zł masz 750 minut http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... tandardowa
za 80 750 minut i 2 gb internet http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... timedialna

#648016  autor: Blank
 17 lip 2013, 21:42
jarekb11,
źle mnie zrozumiałeś (choć to trochę moja wina, gdyż nie doprecyzowałem).
Za idiotów mam osoby, które biorą abonamenty rodzaju 60 minut za 100 zł, tylko dla telefonu. Takich osób inaczej się określić nie da.
Taką (i podobne) ofertę przedstawił dawniej T-Mobile, który co jakiś czas wyskakuje z podobnymi rozwiązaniami.

Ogólnie jednak, oferta T-Mobile (abo) nie jest zła i dlatego zaproponowałem autorowi właśnie abonament w T-mobile, który wydaje się zdecydowanie atrakcyjniejszy od konkurentów (Orange, Plus) przynajmniej w kwestii ilości minut. W porównaniu do Play, wygląda podobnie (trochę gorzej), ale cena jednego z poszukiwanych modeli telefonów (Nokia Lumia 820) jest w tym wypadku tak bardzo niższa w T-mobile, że oferta P4 jest w zasadzie zmiażdżona.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#648019  autor: jarekb11
 17 lip 2013, 21:54
No wiesz........ zdanie;
"Przejrzyj sobie ceny T-Mobile. Oni zawsze mieli najbardziej beznadziejne abonamenty w postaci małej ilości minut za duże pieniądze, tylko po to, by idioci mogli sobie kupić srajtaśmę za 1 zł."
zabrzmiało troszke nie fajnie ,stąd moja reakcja.

#648028  autor: zygikuleczka
 17 lip 2013, 22:30
divhashmorex pisze:Oni zawsze mieli najbardziej beznadziejne abonamenty w postaci małej ilości minut za duże pieniądze, tylko po to, by idioci mogli sobie kupić srajtaśmę za 1 zł.
To chyba było dawno bo od ładnych paru lat mają sporo minut w niższych abonamentach nie to co orange czy plus.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play