• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 4 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
 #880484  autor: marekadam100
 02 sie 2016, 20:28
auvi pisze:Zadałeś pytanie pasujące raczej plusforum.pl. Tam są eksperci Plusa którzy zweryfikują Twój problem indywidualnie po tym jak podasz im numer telefonu. O ile to wina sieci.
Kolega jest chyba z Plusa . Może podpowie coś sensownego .

Korzystam wyłącznie z bonusów . Pytanie pasuje jak ulał .
 #880496  autor: mateuszj14
 02 sie 2016, 20:45
Hej

Może doradzicie mi coś? Chcę skorzystać z tej promocji, głównie z RWK, ale pierwsze muszę zmienić taryfę, tylko doradźcie na jaką. Aktualnie mam aktywny Twój Profil.

Czego oczekuję?
RWK i internetu. SMS i rozmowy sporadycznie, dlatego przydałby się RWK.

Macie jakieś pomysły?
 #880536  autor: rudymax
 02 sie 2016, 23:21
marekadam100 pisze:Pytanko . Kupiłem starter Plusa . Aktywowałem . Zarejestrowałem .
Uruchomiłem bonusy . Mogę korzystać z Internetu . Mogę dzwonić .
Mogę smsować . A do mnie nie można dzwonić i smsować .
Dlaczego ?
Miałem kiedyś taki problem w Orange. Nie pamiętam już dokładnie jak było z smsami, ale próba zadzwonienia na ten numer skutkowała komunikatem "nie ma takiego numeru" czy jakoś podobnie. W salonie nic nie umieli doradzić, ale zrobili zgłoszenie. Okazało się, że jakimś cudem włączyło się przekierowanie wszystkich rozmów na przypadkowy nieistniejący numer.
 #880546  autor: xander21
 03 sie 2016, 01:12
Jeśli komuś nie łączy LTE a ma zasięg, winny jest APN. Trzeba go poprawić. Zadzwonić do boku plusa, tam w pomocy technicznej wyjaśnią co i jak. Ja tak zrobiłem, mają ogarniętych konsultantów.
 #880559  autor: auvi
 03 sie 2016, 07:56
xander21 pisze:Jeśli komuś nie łączy LTE a ma zasięg, winny jest APN. Trzeba go poprawić. Zadzwonić do boku plusa, tam w pomocy technicznej wyjaśnią co i jak. Ja tak zrobiłem, mają ogarniętych konsultantów.
Ale jak poprawić APN za pomocą infolinii? Przecież to ustawiasz w telefonie.
 #880779  autor: simplussik
 03 sie 2016, 22:31
Jeśli bez problemu łączy się w 3G, a w LTE nie łączy winny jest APN?
 #880780  autor: xander21
 03 sie 2016, 22:46
Patryk7588 pisze:APN dla taryf głosowych - plus
APN dla taryf internetowych - internet
Jeszcze zmieniasz:
Typ uwierzytelniania: brak
Typ APN: default
auvi pisze:
xander21 pisze:Jeśli komuś nie łączy LTE a ma zasięg, winny jest APN. Trzeba go poprawić. Zadzwonić do boku plusa, tam w pomocy technicznej wyjaśnią co i jak. Ja tak zrobiłem, mają ogarniętych konsultantów.
Ale jak poprawić APN za pomocą infolinii? Przecież to ustawiasz w telefonie.
Jak to jak? Właczasz głośnomówiący i palcami poruszasz się po telefonie, minimalizujesz rozmowę. I konsultant prowadzi za rączkę. Na każdym androidzie działa minimalizacja.
simplussik pisze:Jeśli bez problemu łączy się w 3G, a w LTE nie łączy winny jest APN?
tak :D
 #880792  autor: Fmobile
 03 sie 2016, 23:01
Tak to ma wyglądać.

Obrazek

Miałem ten sam problem. 3G łączyło, LTE już nie.
Po zmianie APN: na plus z LTE już połączyło.

LTE 1800 -90dBm 2.5 km do stacji
Obrazek
 #880814  autor: auvi
 04 sie 2016, 04:59
xander21 pisze:Jak to jak? Właczasz głośnomówiący i palcami poruszasz się po telefonie, minimalizujesz rozmowę. I konsultant prowadzi za rączkę. Na każdym androidzie działa minimalizacja.
To Ty o tym?! Trzeba dzwonić na infolinię, żeby wpisać parę literek we własnym telefonie?
 #880874  autor: xander21
 04 sie 2016, 11:55
auvi pisze:
xander21 pisze:Jak to jak? Właczasz głośnomówiący i palcami poruszasz się po telefonie, minimalizujesz rozmowę. I konsultant prowadzi za rączkę. Na każdym androidzie działa minimalizacja.
To Ty o tym?! Trzeba dzwonić na infolinię, żeby wpisać parę literek we własnym telefonie?
Nawet na stronie plusa nie ma dokładnie tego napisane. Ja mam plus Internet na kartę.
 #885023  autor: sylwekZolkusza
 31 sie 2016, 08:40
Plus migruje klientów ze sprzętu 2G na 3G
Plus przygotował dla swoich klientów dedykowaną ofertę, w której mogą wymienić telefon 2G na 3G.

Propozycję wymiany aparatu w specjalnej ofercie otrzymają klienci indywidualni linii Plus Abonament, Mix oraz prepaid korzystający ze starych modeli telefonów 2G.

Z oferty specjalnej klient może skorzystać tylko i wyłącznie wtedy, gdy odda do salonu stary telefon i podpisze protokół utylizacji.

W promocjach będą oferowane na raty 3 tanie smartfony:

Maxcom Classic MM143 3G
LG K3 LTE Dual SIM
ZTE Blade A310

Abonament w ofercie postpaid będzie wynosił 20 zł. W zamian klient otrzyma nielimitowane połączenia w sieci Plus, 300 minut do wszystkich sieci komórkowych i na stacjonarne wymienne na 300 SMS i 100 MB Internetu.

W ofercie MIX (migracja z prepaid) będą dostępne promocje w kwotami doładowania 10, 20 i 30 zł oraz smartfony:

LG K3 LTE Dual SIM
ZTE Blade A310
 #886850  autor: ManiacGSM
 11 wrz 2016, 11:43
A jam mam pytanie jak w plush mieć RWK? Zmieniłem przez internet taryfę na Nowy Plus internet na kartę, i potem przeskoczyłem do Plush bez limitu. Powiedzcie gdzie zrobiłem błąd, skasowało 3 złote i dalej nic, oczywiście po drodze byl sms,że mam RWK ,ale to chyba nie dotyczyło plusha. :/

Doładowałem kwotą 10zł ,ale bez zmian , dalej konto ważne 2 tygodnie i już nic z tego nie rozumiem.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #887212  autor: auvi
 14 wrz 2016, 06:20
sylwekZolkusza pisze:Plus przygotował dla swoich klientów dedykowaną ofertę, w której mogą wymienić telefon 2G na 3G.
Jakiś link, żeby potwierdzić informacje? Nasuwa się kilka pytań, np.: czy będzie można oddawać telefony zepsute? I jak to faktycznie ma być z prepaid?

Ale wracając do tematu: czy zmieniło się coś w kwestii marchewki na kiju w postaci 500 zł ważnych zabójcze 30 dni?
 #887216  autor: habish
 14 wrz 2016, 08:10
ManiacGSM pisze:A jam mam pytanie jak w plush mieć RWK? Zmieniłem przez internet taryfę na Nowy Plus internet na kartę, i potem przeskoczyłem do Plush bez limitu. Powiedzcie gdzie zrobiłem błąd, skasowało 3 złote i dalej nic, oczywiście po drodze byl sms,że mam RWK ,ale to chyba nie dotyczyło plusha. :/

Doładowałem kwotą 10zł ,ale bez zmian , dalej konto ważne 2 tygodnie i już nic z tego nie rozumiem.
W Plushu nie ma i nigdy nie było RWK, RWK masz tylko w Plus na Kartę.
auvi pisze:
sylwekZolkusza pisze:Plus przygotował dla swoich klientów dedykowaną ofertę, w której mogą wymienić telefon 2G na 3G.
Jakiś link, żeby potwierdzić informacje? Nasuwa się kilka pytań, np.: czy będzie można oddawać telefony zepsute? I jak to faktycznie ma być z prepaid?
Link: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f=98&t=21934
  • Strona 4 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3