W temacie schodzenia środków dla mnie wszystko jest logiczne i najpierw czyta się jak schodzą a potem uruchamia usługi...bez urazy, ale nigdy nie aktywowałem żadnych pakietów płatnych jeśli wiedziałem, że będę doładowywać i dostane z Masz Minuty (piszę w czasie przeszłym, bo w mojej obecnej taryfie SMART tego nie ma).
A więc kolejność jeśli chcemy "wycisnąć ile można od Orange" winna być taka:
1. czytamy regulaminy usług
2. doładowujemy
3. korzystamy z bonusów za doładowania
4. aktywujemy usługi płatne
5. przed upływem cyklu analizujemy czy będziemy doładowywać - ewentualnie wyłączamy cykliczne
6. doładowujemy
7. korzystamy z bonusów.
Nie zrozum mnie źle, nie bronię Orange - są komplikacje i są kruczki - tak jak i w Play, gdzie młody znajomy nie wtajemniczony od lutego płaci 29gr do Play, mimo że jest "stan darmowy" -powód

Play24 pokazuje mu, że za darmo po Play w Lubię to kosztuje 10zł/m-c. Także nie porównujmy zawsze do tego świętego Play...
Tak samo w kwestii:
Gregrin pisze:Play w swojej sieci ma minuty i sms'y za darmo
...bo przy tej usłudze nie dostaniesz RWK

Tak samo Orange ma do tego taryfę YES, o której chyba wyżej dyskutowaliśmy, gdzie dostaniesz coś podobnego za doładowania 25zł co 25dni. Play ma lepiej, prawda to (5zł/50dni w jednej z taryf by utrzymać stan darmowy) - różnica polega na tym - masz znajomych w Orange, nic Ci stan darmowy nie da, prawda

Możesz przenieść wszystkich znajomych do Play i sprawa załatwiona... Play jednak nie ma takiej usługi jak Twoje numery (3zł za numer), który jak dla mnie mogą znacznie pomóc w sprawie różnorodności sieci, w jakiej mamy znajomych.
Ja akurat na kontakt z najbliższymi wybrałem dualsimy dla najbliższych i ofertę Klucza jako drugą kartę

...aczkolwiek i tak wykupuję za 10zł - 1000minut po Orange, bo mam tyle znajomych w tej sieci, korzystam jednak z innych dobrodziejstw pakietów Klucza.
Nie ma oferty idealnej, gdyby taka była - wszyscy byliby właśnie tam

Np RBM Energy - niby 20zł za stacjonarne i komórkowe NO LIMIT, ale gdy dodam do tego np zapotrzebowanie na internet to wyjdzie mnie miesięcznie 29zł gdy ja na swoje potrzeby wydaje 16zł - prawda to jest czy nie

Rozumiem, że cały czas przyglądamy się ofercie dla znajomego, który podpisał umowę na Zetafon - czyli doładowanie 25zł / miesiąc - tak