• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #808327  autor: bazooka
 24 cze 2015, 20:00
Czyli jednak filozof... :)
...boisz się, że usługa, która z racji zmiany taryfy się wyłączy, a następnie sama włączy, bo odnowi się cykl i sama przeniesie do YES... :lol: :-D
Chyba dla filozoficznego spokoju ducha - dezaktywuj ją faktycznie: *110*31*1# :P
 #808729  autor: Gregrin
 26 cze 2015, 12:16
Może trochę filozof ;) ale wolałem się dopytać i dobrze się przygotować żeby uniknąć błędów... a i tak nie wszystko zrobiłem dobrze :/
Pomijając fakt ze na bonusowe złotówki (30% za doładowanie przez net) i bonusowe minuty (30min z masz minuty) trzeba było czekać do dziś (a zmianę taryfy, aktywacje pakietów i doładowanie robiłem wczoraj po 18 -jeszcze czekam na bonusy w karuzeli nagród) to niepotrzebnie od razu włączyłem pakiet (i to w wersji cyklicznej) 1000min do Orange przez co tych bonusowych 9zl nie będzie można na razie wykorzystać (na szczęście na stronie Orange ważność tych środków to 101dni).
W związku z tym znowu mam swoje filozoficzne pytanie.
1. Kiedy najpóźniej można wyłączyć pakiet 1000min ?? W regulaminie czytam
Odnowienie będzie następować, z zastrzeżeniem punktu 9, w ostatnim 31 dniu cyklu. Nowy cykl liczy się od następnego dnia.
To muszę go odwołać 30 dnia czy 31 tez jest ok ?? :D
2. Czy ktoś ma cały spis w jakiej kolejności schodzą środki w Orange ?? Gdzieś widziałem ale dawno i nie ma szans żebym teraz to znalazł a chce sobie to w końcu zapisać :)

PS: Jeszcze dodam ze innej znajomej wczoraj włączałem RWK. Według slow konsultantki jeśli była włączona usługa "Numer bez Limitu w Orange na kartę" to reklamacyjnie można z powrotem włączyć RWK i tak tez zrobila. Zastanawiam się czy w tym przypadku nie zaryzykować ;)
 #808774  autor: bazooka
 26 cze 2015, 15:14
1. radzę wyłączać 30dnia...aczkolwiek ktoś mógłby zaryzykować i sprawdzić na sobie czy da radę później z powodzeniem :)
2. gdzieś ktoś wstawiał zestawienie na forum, ja niestety tego nie pilnuję, i nie znam na pamięć - wchodzą nowe usługi i wszystko i tak się miesza, wolę zawsze doczytać przed załączeniem, doładowaniem :)
P.S.
Z tą reklamacją na RWK, to przerabiałem 3dni temu - w zeszłym roku dało się "włączyć" RWK - niby dało, ale było to przedłużenie ręczne, po roku czasu i tak START na 8002 nie działa...
Napisałem po raz drugi - dostałem decyzję odmowną, zadzwoniłem i po raz kolejny usłyszałem, że im nie wolno!! - więc mówię, proszę zatem o przedłużenie do 9 września, wtedy zejdą prawie wszystkie środki na pakiety cykliczne i załatwię sobie sprawę sam (migracja Orange/nju/Orange) - zgodziła się.
Coś mi się zdaje, że @divhashowi w tym temacie nie ściemniał kolega i po prostu nie można tego RWK ot tak sobie przywrócić... Najlepiej więc wychwycić moment, w którym zejdzie się maxymalnie ze środków, żeby nie było żalu przy ich utracie podczas migracji.
 #808777  autor: Gregrin
 26 cze 2015, 15:32
Co do RWK to ja nie miałem problemu. Najpierw powiedziałem ze wysłanie start nie działa i pani już wiedziała o co chodzi ale sprawdziła w systemie. Wytłumaczyła mi a ja się pytam co teraz i powiedziała ze ze względu na to ze to "Numer bez Limitu w Orange na kartę" wykluczył RWK może reklamacyjnie go przywrócić. Ty jaka usługę miałeś włączoną ze nie chcieli ??
sebusy pisze:Coś mi się zdaje, że @divhashowi w tym temacie nie ściemniał kolega i po prostu nie można tego RWK ot tak sobie przywrócić... Najlepiej więc wychwycić moment, w którym zejdzie się maxymalnie ze środków, żeby nie było żalu przy ich utracie podczas migracji.
Nie wiem o czym dokładnie piszesz bo w tym temacie przeleciałem na szybko 4 strony wstecz i nic od divhashmorex o RWK nie znalazłem. Co do mojej znajomej u niej było to niemożliwe bo na koncie miała już 150zl i żeby nie przepadło ładowała co 3m-ce za 50zl a sprawdziłem ile wygaduje to w zeszłym miesiącu było to 8min...
 #808784  autor: bazooka
 26 cze 2015, 15:44
@Gregrin - "w tym temacie" = w temacie przywrócenia RWK, a nie w tym wątku :) Opisywał to w jednym z tematów o RWK Orange.
Nie miałbym na Twoim miejscu obecnie pewności co Ci przywrócili reklamacyjnie - ja też myślałem przez rok, że wszystko załatwione. Moja babcia miała przez przypadek włączone "0zł po Orange".
Teraz jestem o rok mądrzejszy, a Ty jeśli chcesz być pewny czy przywrócili faktycznie działanie RWK - musisz spróbować przedłużyć gdzieś za tydzień, jeśli przedłuży tzn, że to ja w okresie ostatnich 4dni trafiłem na dwie niekompetentne osoby w BOKu :(
 #808786  autor: Gregrin
 26 cze 2015, 15:55
sebusy pisze:"0zł po Orange".
.....
że to ja w okresie ostatnich 4dni trafiłem na dwie niekompetentne osoby w BOKu
Ale mnie właśnie konsultantka powiedziała ze gdyby było włączone "0zł po Orange" lub parę innych to nie było by możliwe przywrócenie RWK. Powiedziała ze tylko z powodu ze ta usługa co to wylaczyla to "Numer bez Limitu w Orange na kartę" może reklamacyjnie przywrócić RWK. Przy następnej okazji zobaczę czy wydłużanie sms działa. Jeśli znajomej zejdą środki to namowie ja na klucza bo czasami dzwoni za granice (urodziny i inne życzenia raz do roku ;)) a tam i tak RWK jest w standardzie.

PS: Jeszcze taka ciekawostka co do "Numer bez Limitu w Orange na kartę". Znajomy tez to ma i ostatnio przeszedł na smart żeby mieć trochę neta i okazuje się ze mimo ze nie powinno to działać w smarcie a wszystko wskazuje ze dalej nie nalicza mu połączeń na ten jeden numer. Ma włączony tylko pakiet 120min i sprawdzaliśmy dzwoniąc na ten numer i z pakietu nie ruszyło. Musze to jeszcze z nim potwierdzić jak sprawdzi biling.
 #809153  autor: Gregrin
 29 cze 2015, 00:10
To jeszcze parę slow o kolejności schodzenia środków i "bonusach" jakie dostajemy. Czyli o Orange jakie znam a odkrywam tylko jego kolejne pułapki;)
Jeśli nic nie pomyliłem to środki schodzą tak:
0. wybrane numery, twoje numery itp.
1. Masz minuty
2. Pakiet 1000min do O
3. 120min
4. Bonusowe złotówki
5. konto główne
Po ostatnim doładowaniu za 30zl znajomy dostał 30min do wszystkich (haha) z masz minuty i 9zl na konto bonusowe. Pomijając to ze włączyłem mu pakiet 1000min bo na środki bonusowe trzeba było czekać do następnego dnia to z 30min min "do wszystkich" ma już tylko 10min bo 20min wytelefonował do orange. Czyli jak widać liczenie ze będzie miał swobodę po Orange i jeszcze dodatkowo 30min do wszystkich jest ciężkie do uzyskania w praktyce.
Bonusowe złotówki są "dziwnie" ważne aż 100dni wiec może jeszcze je wykorzystamy ale to znowu tylko na orange czyli de facto tylko opóźnienie pakietu 1000min o parę dni.
Play w swojej sieci ma minuty i sms'y za darmo a w Orange za 10zl mamy ograniczony pakiet bez sms'ow ( i jeszcze maja taki sam w wersji 14dniowej) a bonusy tylko po orange albo w opcji "do wszystkich".
 #809165  autor: bazooka
 29 cze 2015, 07:26
W temacie schodzenia środków dla mnie wszystko jest logiczne i najpierw czyta się jak schodzą a potem uruchamia usługi...bez urazy, ale nigdy nie aktywowałem żadnych pakietów płatnych jeśli wiedziałem, że będę doładowywać i dostane z Masz Minuty (piszę w czasie przeszłym, bo w mojej obecnej taryfie SMART tego nie ma).
A więc kolejność jeśli chcemy "wycisnąć ile można od Orange" winna być taka:
1. czytamy regulaminy usług
2. doładowujemy
3. korzystamy z bonusów za doładowania
4. aktywujemy usługi płatne
5. przed upływem cyklu analizujemy czy będziemy doładowywać - ewentualnie wyłączamy cykliczne
6. doładowujemy
7. korzystamy z bonusów.
Nie zrozum mnie źle, nie bronię Orange - są komplikacje i są kruczki - tak jak i w Play, gdzie młody znajomy nie wtajemniczony od lutego płaci 29gr do Play, mimo że jest "stan darmowy" -powód :?: Play24 pokazuje mu, że za darmo po Play w Lubię to kosztuje 10zł/m-c. Także nie porównujmy zawsze do tego świętego Play... :)
Tak samo w kwestii:
Gregrin pisze:Play w swojej sieci ma minuty i sms'y za darmo
...bo przy tej usłudze nie dostaniesz RWK :!:
Tak samo Orange ma do tego taryfę YES, o której chyba wyżej dyskutowaliśmy, gdzie dostaniesz coś podobnego za doładowania 25zł co 25dni. Play ma lepiej, prawda to (5zł/50dni w jednej z taryf by utrzymać stan darmowy) - różnica polega na tym - masz znajomych w Orange, nic Ci stan darmowy nie da, prawda :?: Możesz przenieść wszystkich znajomych do Play i sprawa załatwiona... Play jednak nie ma takiej usługi jak Twoje numery (3zł za numer), który jak dla mnie mogą znacznie pomóc w sprawie różnorodności sieci, w jakiej mamy znajomych.
Ja akurat na kontakt z najbliższymi wybrałem dualsimy dla najbliższych i ofertę Klucza jako drugą kartę :) ...aczkolwiek i tak wykupuję za 10zł - 1000minut po Orange, bo mam tyle znajomych w tej sieci, korzystam jednak z innych dobrodziejstw pakietów Klucza.
Nie ma oferty idealnej, gdyby taka była - wszyscy byliby właśnie tam :)
Np RBM Energy - niby 20zł za stacjonarne i komórkowe NO LIMIT, ale gdy dodam do tego np zapotrzebowanie na internet to wyjdzie mnie miesięcznie 29zł gdy ja na swoje potrzeby wydaje 16zł - prawda to jest czy nie :?:
Rozumiem, że cały czas przyglądamy się ofercie dla znajomego, który podpisał umowę na Zetafon - czyli doładowanie 25zł / miesiąc - tak :?:
 #809222  autor: Gregrin
 29 cze 2015, 12:12
Ja nie mam o nic pretensji bo wszystko działa "według regulaminów". Ale chciałem pokazać jak to wszystko chytrze jest skonstruowane i jak iluzoryczne są te bonusy w momencie analizowania oferty.
Bonusy są po doładowaniu ale ich nie było bo po doładowaniu trzeba rozumieć do 24h...
Myślimy ze mamy pakiet 1000 do orange i dodatkowo 30min do wszystkich a w praktyce cale 30min może nam zejść do orange ;)
Straty nie ma dużej bo pakiet 1000min mógł być 3dni później włączony ale zauważ ze jeśli bym tak zrobił to widzisz co się dzieje z tym "bonusem" przy kolejnym doładowaniu :> I jak to przeskoczyć :>
Tak cały czas mowa o kumplu z zetafonem. I dziw się później ze pytam parę razy o to samo gdyż czuje ze gdzieś musi być haczyk ;) Tym razem szukałem go w złym miejscu :)
Pozdrawiam :)
PS: orange z tym pomysłem ze włączasz pakiet a zmienia ci taryfę tez chyba jest wyjątkowe na tle innych operatorów, nie ?
PS2: Tak teraz wszedłem na orange bo potrzebowałem kodu na RWK i zauważyłem "usługa nie jest dostępna w ofercie Zetafon oraz Extra Numer" to o co chodzi ?? Nie pamiętam dokładnie ale u kumpla chyba po przejściu do zetafona włączaliśmy RWK.
PS3: Zeby ruszyć te bonusowe złotówki to nie mogę mieć włączonego żadnego pakietu ??
 #809312  autor: bazooka
 29 cze 2015, 19:28
Szanuję Twoje przemyślenia, doceniam fakt zrobienia własnych tabel, choć moim zdaniem można przez takową się gdzieś zagolopować - mimo że tak być nie powinno, bo jestem wzrokowcem...
No ale są terminy i ważności, a tego tam nie zamieszczasz :!:
Wszystko mi to brzmi jakbyś chciał za wiele - piszesz o iluzorycznych korzyściach i sprytnych konstrukcjach, ale jakże miałoby być inaczej? - chodzi o to by to sprytnie wykorzystać... ale nie z każdej strony, bo się nie da - tymbardziej gdy się podpisało tak dupny cyrograf, właściwie za nic.
I teraz działamy od d@@y strony - już to zdaje się analizowaliśmy wcześniej - może wróć tam i przeanalizuj raz jeszcze - bo jeśli musi ładować 25zł co miesiąc to tylko usługa, która włączy się jako bonus za to doładowanie ma sens. Jeśli nie korzysta z netu to odpowiedz sobie sam - jaka to musi być taryfa :?: ...sorki, ale ja powtarzać nie będę.
I teraz pod to ustalamy resztę - moim zdaniem inaczej się nie da.
PS.nr.1
Sprytne ale nie chamskie jak 4gr za sprawdzenie stanu konta w T. Wszystko jest opisane nawet w skrótowym opisie usługi - ale i tak powtarzam: REGULAMINY
PS.nr.2
No jak to - chcesz powiedzieć, że kumpel ma Zetafona i konto ważne rok - pomyśl, po co miałby ładować wówczas co miesiąc, a tego dotyczy umowa :)
PS.nr.3
W zasadzie Tak, jedynie Twoje numery. Ale na to odpowiedziałeś sobie już sam post wyżej :)
 #809342  autor: Gregrin
 29 cze 2015, 21:48
sebusy pisze:Wszystko mi to brzmi jakbyś chciał za wiele
Tabele zrobiłem żeby samemu to jakoś ogarnąć. Nie chce za wiele bo teraz już tylko pisze żeby to było info dla innych.
sebusy pisze:No ale są terminy i ważności, a tego tam nie zamieszczasz :!:
Tego nie rozumie. Jakie terminy ?? Czego ??
sebusy pisze:bo jeśli musi ładować 25zł co miesiąc to tylko usługa, która włączy się jako bonus za to doładowanie ma sens
No i właśnie pisze ze to są pseudo bonusy. Próba wykorzystania powoduje dzwonienie cały dzień po stawce 29gr (w oczekiwanie na przyznanie po doładowaniu) albo nie włączenie pakietu 120 gdy chcemy wykorzystać bonusowe złotówki i w efekcie również dzwonienie po stawce 29gr poza orange. To już lepiej włączyć sobie te pakiety i nie przejmować się bonusami. Cały szkopuł w tym ze nie ma w orange dobrych "bonusów" bo jak by się chciało z nich korzystać to wydawało by się w innym miejscu. IMHO gra nie warta świeczki.
sebusy pisze:jaka to musi być taryfa :?: "..." I teraz pod to ustalamy resztę - moim zdaniem inaczej się nie da.
No to już napisałem ze wybrałem one bo nie chce mu ładować co 25dni tylko 26 każdego miesiąca.
sebusy pisze:No jak to - chcesz powiedzieć, że kumpel ma Zetafona i konto ważne rok - pomyśl, po co miałby ładować wówczas co miesiąc, a tego dotyczy umowa :)
Bo musi 24 razy doładować 25zl miesięcznie. Konta ważnego rok jednak nie ma bo po wysłaniu sms'a dostał info ze nie można mieć w zetafonie. Zmyliło mnie to ze środki ma ważne 330dni bo tuz przed zetafonem włączyłem mu RWK. W związku z powyższym będę musiał chyba znowu zmieniać mu taryfę i włączyć pop'a bo tam za doładowanie będzie miał 31 dni a nie 25 jak w one.
PS:1 Do wszystkiego są regulaminy, wiem o tym. Chodzi mi o to ze to pokrętne jest, jak cale orange właśnie.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2015, 00:14 przez Gregrin, łącznie zmieniany 1 raz.
 #809357  autor: bazooka
 29 cze 2015, 22:30
sebusy pisze:To jest akurat takie cwaniactwo, a może nawet lekkie oszustwo. Niby widać może być jakaś korzyść za doładowania, a tak naprawdę jej nie ma.
Rozumiem, że rozwijasz niejako tę moja teorię...tylko, że ona dotyczyła usługi Premia na kartę :)
...jednak ja by się nie powtarzać zwracam jeszcze raz uwagę Wam na pkt.1 w moim poście:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 30#p804479
Naprawdę moim zdaniem to rozwiązanie optymalne i w gruncie rzeczy ekonomiczne.
Naskrobaną Skarbonę na koncie zawsze może spożytkować na jakieś inne widzimisie jeśli nie chce realizować nakreślonego przeze mnie ze 3-letniego planu....może zachce mu się neta czy innych smsów na konkursy, albo doładowania chomika czy biletów mobilnych, czy na parkowanie w dużych miastach (Skycash).
Kwestię powrotu RWK rozwiązujemy migracją do nju - ale to będzie za 3 lata więc może się nieco w tej kwestii zmienić.
Nie będę się jednak już powtarzał - zróbcie co uważacie za słuszne, choć jak nie pasują jedne rzeczy to trzeba się przekonać do innych...przy tym nieszczęsnym Zetafonie. Powodzenia.
 #809366  autor: Gregrin
 29 cze 2015, 23:40
Odnosząc się do twojej analizy w punkcie pierwszym. Najlepszym doładowaniem jest chyba 93dni za 50zl w pop'ie. Biorąc pod uwagę ze bez RWK przy tym doładowaniu będzie sobie zwiększał konto o 16,5zl miesięcznie a wydawał 19zl to jak długo mu zajmie zejście ze skarbonki zrobionej twoim sposobem ((25zl x 30= 750zl) - (9zlx24=216)=534) ??
Pomijam fakt ze możliwe ze wystarczy mu tylko 120min(9zl)+ jeden numer (3zl) jeśli w tym 120 mu się nazbiera...
sebusy pisze:Naskrobaną Skarbonę na koncie zawsze może spożytkować na jakieś inne widzimisie jeśli nie chce realizować nakreślonego przeze mnie ze 3-letniego planu....może zachce mu się neta czy innych smsów na konkursy, albo doładowania chomika czy biletów mobilnych, czy na parkowanie w dużych miastach (Skycash).
Niestety nic z tych rzeczy u niego nigdy nie było wykorzystywane/potrzebne. To po prostu nie człowiek na do takich rzeczy.

Mamy zdecydowanie inne podejścia ale to w sumie dobrze bo każdy może sobie porównać z czymś o czym by nie pomyślał. Ja na przykład bardzo chce uniknąć cyklu 25dniowego i KWR. Jednak jeśli bym się zdecydował na taka ogromna skarbonkę to raczej nie dokładał bym do niej 150zl (cykl 25dniowy na 2 lata) żeby nie wydawać na aktywacje za darmo w Orange 67zl (przez te 2 lata).
 #809377  autor: bazooka
 30 cze 2015, 07:22
Wszystko się zgadza co wydedukowałeś ale... zapominasz o co najmniej dwóch sprawach:
1. to nie ja skazałem Jego na tę Skarbonkę na 2 lata - On ją i tak zrobi, niemalże w całej tej ilości o której piszemy - no dobra, ok 150zł więcej przez 2 lata niż by ładował co 30dni, pomyśl :)
2. to czy w tym doładowaniu będzie już wliczony NO LIMIT po Orange czy wydasz na to osobno 9zł w YES, czy 10zł/1000minut to jest Wasza sprawa...

Prawdą jest, że włączenie usługi dezaktywującej RWK wydłuży schodzenie ze Skarbonki, jednak nie zmieni faktu, że zrobi tę Skarbonkę a dokładniej 24x25zł = 600zł.
Problemem jest decyzja o podpisaniu tego cyrografu, bo nie są mu potrzebne usługi za 25zł miesięcznie - tu jest ambaras, a nie w moim podejściu.

Pisałem już - tą umową w zasadzie skazał się na kilka lat...jeśli rozpatrywać ekonomiczne używanie usług w Orange na kartę we wskazanym profilu dzwonienia.

Biorę jednak pod uwagę Twoje inne podejście, a Ty biorąc pod uwagę na to co ja piszę tu wyżej mógłbyś jednak wskazać wygodę i brak kombinacji z pakietami - po prostu włączyć to http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
[tylko, że nie ma tego w cyklicznej]
lub to
http://www.orange.pl/kid,4002393387,id, ... ticle.html
[np w POPie lub ONE cykliczny]
...i ładować 30zł co 31dni z automatu jakiegoś, zlecenia stałego i nie kombinować inaczej.
Po prostu za 24miechy wejdziesz na konto i zobaczysz 0zł na koncie i możesz przenieść znajomego gdziekolwiek chcesz bez skrupułów, bez myśli: "ojej ile ja tam mam kasy na koncie, co ja z tym zrobię" :D

P.S.
Tak apropos, czy czasami ten Twój "znajomy" to nie czasami Twój tato :?: :)
 #809397  autor: Gregrin
 30 cze 2015, 11:44
sebusy pisze:1. to nie ja skazałem Jego na tę Skarbonkę na 2 lata - On ją i tak zrobi, niemalże w całej tej ilości o której piszemy - no dobra, ok 150zł więcej przez 2 lata niż by ładował co 30dni, pomyśl :)
Ja tez nie. Chodzi o to żeby zaadaptować rozwiązanie do obecnej sytuacji. Nie wiem do czego odnosi się "pomysl". On już i tak będzie miał skarbonkę, jeszcze mu dokładać żeby zaoszczędzić 70zl przez 2lata ??
sebusy pisze:2. to czy w tym doładowaniu będzie już wliczony NO LIMIT po Orange czy wydasz na to osobno 9zł w YES, czy 10zł/1000minut to jest Wasza sprawa...
Można go tez włączyć za 2.9zl ale tu nie chodzi i kwotę 0zl/2.9 a jaka "cene" rzeczywiście za to zapłacimy. Znowu to pozornie 0zl w orange albo 2,9 a tak naprawdę wyłączenie RWK spowoduje ze będziemy musieli do skarbonki dokładać żeby z niej tylko troszkę wyjąc zamiast tylko wyciągać bez dokładania kolejnych SETEK do tego interesu.
sebusy pisze:Prawdą jest, że włączenie usługi dezaktywującej RWK wydłuży schodzenie ze Skarbonki, jednak nie zmieni faktu, że zrobi tę Skarbonkę a dokładniej 24x25zł = 600zł.
- minimum 216zl za 120min i w twoim podejściu -RWK i -0zl w O ale +150zl do skarbonki albo +2,90x24. Czyli 534 (bo 3 razy dodatkowo doładowaliśmy) albo 314 (z "niepotrzebnym" kosztem 67zl za aktywacje) bez RWK. W moim podejściu -216zl za 120min i -72zl za numer do dziewczyny albo - 240zl za 1000min. Czyli 312zl albo 144zl ale z RWK czyli nic nie będzie dokładać tylko wygada te środki.
Jak widać twoje rozwiązanie jest chyba najtańszą opcja ale jak to w orange jest to "na papierze" w rzeczywistości trzeba jeszcze do niego dużo dołożyć.
sebusy pisze:Biorę jednak pod uwagę Twoje inne podejście, a Ty biorąc pod uwagę na to co ja piszę tu wyżej mógłbyś jednak wskazać wygodę i brak kombinacji z pakietami - po prostu włączyć to http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
[tylko, że nie ma tego w cyklicznej]
lub to
http://www.orange.pl/kid,4002393387,id, ... ticle.html
[np w POPie lub ONE cykliczny]
...i ładować 30zł co 31dni z automatu jakiegoś, zlecenia stałego i nie kombinować inaczej.
Bedzie ładować co 30 dni (nie wiem czy nie ustawić go tak dwa dni wcześniej niż kończy się okres rozliczeniowy bo nie wiem ile oni maja w regulaminie na doładowanie (bank ING)). Nie rozumiem tylko tego popadania ze skrajności w skrajność. Po co nagle ładować mu za 30zl skoro potrzebuje max 19zl ?? Pakiety cykliczne o których cały czas mowie (1000 w O,120, i numery) będą cykliczne i będzie to wygodny sposób.
sebusy pisze:P.S.
Tak apropos, czy czasami ten Twój "znajomy" to nie czasami Twój tato :?: :)
Nie on nie dzwonił by dużo do dziewczyny ;)
 #809466  autor: bazooka
 30 cze 2015, 18:59
Najprościej rzecz ujmując cała nasza dyskusja jest bezsensowna - nie rozumiemy się w wielu kwestiach oraz Ty, zdaje się wrogo nastawiony do oferty Orange mijasz się często z prawdą, tu jest przykład:
Gregrin pisze:Można go tez włączyć za 2.9zl ale tu nie chodzi i kwotę 0zl/2.9 a jaka "cene" rzeczywiście za to zapłacimy. Znowu to pozornie 0zl w orange albo 2,9 a tak naprawdę wyłączenie RWK spowoduje ze będziemy musieli do skarbonki dokładać żeby z niej tylko troszkę wyjąc zamiast tylko wyciągać bez dokładania kolejnych SETEK do tego interesu.
...dalszy Twój wywód tkwi już w dużym błędzie, ciężko to odkręcać, ale jeśli chcesz możemy popisać przez PW - odezwij się - potem zamieścimy tu wynik dyskusji :)

Co doładowania za 30zł to nie skrajność tylko forma wygody oraz wykorzystania swoich środków nieuniknionych z doładowań Zetafonem (z naddatkiem za wygodę +5zł/m-c) - powód dla którego lepiej być z tym pakietem w POPie niż w YES może być również z Twojego punktu widzenia chyba wyśmiany, więc nie zagłębiałem się.

A co to, tato w skrajnym przypadku, nie może mieć dziewczyny :?: :D
Sorki, jeśli Cię uraziłem, ale stronienie od neta w komórce jest DLA MNIE co najmniej zaskakujące... stąd moje wyobrażenie...wybacz.

Czekam na ewentualne PW, inaczej dyskusje uważam za zamkniętą.
 #916719  autor: Gregrin
 19 mar 2017, 14:40
Mam kolejnego znajomego który zdecydował się na zetafona za 25zl w orange :/
Bedzie prawdopodobnie korzystał tylko z pakietu 120min. Ktos ma jakiś alternatywny pomysł ?? Mix jest brany chyba tylko ze względu na telefon (huawei y5 za 200zl)... Niestety nie jestem fanem takich rozwiązań ale nie umiem przekonać znajomego np na ofertę lajt za 15zl bo nie ma tam telefonu...
Jest jakaś lepsza opcja na rozmowy za 25zl z telefonem ?? Niestety w ofertach z telefonami nie jestem zorientowany :/
 #916965  autor: bazooka
 20 mar 2017, 19:37
Gregrin, czy to znowu znajomy co nie korzysta z neta... :?: :)

P.S.
O matko, co Ty odkopałeś :?: :) ja już nie pamiętam co miałem na myśli w pewnym miejscu... :D
 #916977  autor: Piescoch66
 20 mar 2017, 20:59
Gregrin pisze:Mam kolejnego znajomego który zdecydował się na zetafona za 25zl w orange
Pare tygodni temu informowano o likwidacji zetafona i połowy taryf. Jak można teraz kupić zetafona?
 #916981  autor: jarekt
 20 mar 2017, 21:04
Aż sobie cały temat przeczytałem żeby zrozumieć teksty typu:
"O matko, co Ty odkopałeś",
"czy to znowu znajomy co nie korzysta z neta" czy
"ja już nie pamiętam co miałem na myśli w pewnym miejscu" :)
Coś tam teraz ogarniam hehe...