• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#426238  autor: kowcio
 30 sie 2010, 11:23
Atlan, ja to jeszcze raz powtórzę- Orange będzie miał najwięcej klientów, a Plus największe zyski. Tam też sa ludzie myślący i wiedzą dobrze, że na takiej ofercie wydoić klienta idzie łatwo- mało kto się tak naprawdę zna na tych taryfach, profilach, aktywacjach- większość ludzi ma telefon po to, by dzwonić i pisać, tylko doładować od czasu do czasu i wsio. Wiele ludzi dzwoni po 59 gr do Plusa i to w sporych ilościach, a oni żerują na ludzkiej niewiedzy. Chyba Plus jest jedynym operatorem, który nie oferuje 0,29 PLN do wszystkich sieci. Trzeba aktywować, pilnować, i co najważniejsze- zapacić za aktywację. Bezendu.

#426243  autor: Atlan
 30 sie 2010, 11:36
Hmm, zgodzę się z Tobą kowcio, ale powiem Ci że to wszystko jest do czasu z tymi większymi zarobkami Plusa. Z tego co pamiętam (a teraz sobie to odświeżyłem przypominając newsa) Orange zanotował w porównaniu z poprzednim kwartałem +14% zysku więcej, a Plus tylko 0,84 ;) Przychody już mają większe. Tak więc tutaj byłbym raczej ostrożny z tym kto więcej zarobi.
Strategia Plusa jest dobra na krótką metę, a wydaje mi się że linia tej mety jest już od kilku miesięcy dla nich przekroczona ;) Poza tym pamiętajmy, że różnica w zarobkach Plusa i Orange wynika głównie przez umowę z Play, a nie naciąganie klientów :)