• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Która operator Twoim zdaniem posiada najkorzystniejszą ofertę?

Era / Heyah
24
10%
Plus / 36i6
10
4%
Orange / POP
35
14%
Play
129
53%
mBank
29
12%
Carrefour
Brak głosów
0%
Inny
15
6%

#377652  autor: tirimoti
 30 gru 2009, 10:22
Wybaczcie mi za zabawę w Archeologa, ale jeśli ktoś nie chce przejść do Play mimo korzystniejszej oferty tzn, że ma powód - ano taki, że inni do niego mają też tanio...Orange to Orange, Plus to Plus itd. Bo co dadzą Ci tony smsów jak nikt nie odpisze :)

I można by w sumie zrobić taki ranking też dla prepaid z tel.

#377675  autor: kowcio
 30 gru 2009, 11:57
tirimoti pisze:I można by w sumie zrobić taki ranking też dla prepaid z tel.
Ja myślę, że nie ma sensu. W większości ceny telefonów sa dużo wyższe niż w sklepach z elektroniką typu Media Markt, Saturn itd. Poza tym tych telefonów w zestawach to jest jakby kot napłakał...

#377700  autor: f_crane
 30 gru 2009, 13:11
Też uważam, że telefony w prepaid to żart. Sam mam teraz popa i zawsze zmieniam telefon sam ze sklepu 8)

----------------------------------------------------------
Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie — oto prawdziwa wiedza.

#377732  autor: tirimoti
 30 gru 2009, 18:59
kowcio pisze:
tirimoti pisze:I można by w sumie zrobić taki ranking też dla prepaid z tel.
Ja myślę, że nie ma sensu. W większości ceny telefonów sa dużo wyższe niż w sklepach z elektroniką typu Media Markt, Saturn itd. Poza tym tych telefonów w zestawach to jest jakby kot napłakał...
Masz racje porównanie nie ma sensu, ale z innego powodu...tylko w Tak Tak Fonie są w miare dobre telefony... w umowie o ważność konta na 36 miesięcy, bo o to tu chodzi - 99zl za Corby czy 1zl za 2700 Classic to nie drogo...

#377797  autor: blady_zl
 31 gru 2009, 00:56
a słyszał ktoś o sieci wirtualnej : SnickersMobile ? :lol:
sms w sieci : 20 gr
sms poza sieć 23 gr :-D

minuta w sieci : 35 gr :lol:
minuta poza sieć : 67 gr :shock:

oto ich strona http://www.snickersmobile.pl/

To jest dopiero ciekawa oferta :-D

Sama nazwa strony w pasku mówi sama za siebie ''doładowania batonem'' :smt005 :smt005

#377809  autor: ms93
 31 gru 2009, 11:14
Snickers Mobile startowal chyba ze 2 lata temu - wtedy ceny nie wydawaly sie az tak kosmiczne. Teraz to chyba startera nie idzie dostac nawet...

#377849  autor: f_crane
 31 gru 2009, 15:00
Ceny przeciętne, a nawet słabe patrząc na to ile osób ma snikersa :mrgreen:

Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie — oto prawdziwa wiedza.

#378168  autor: kowcio
 02 sty 2010, 15:11
To można zrobić by porównanie jedynie cen z Zetafonu i Tak Tak Fonu. Chociaż Orange ma drogie telefony, jedynie taki Samsung C3050 za 1 PLN na 3 lata, ale to żadna rewelacja- telefon w sklepie 200 PLN kosztuje.
W Play może sa atrakcyjne ceny w pre-paidach bez żadnej umowy. Ostatnio widziałem takiego Samsunga E2120 chyba. Kosztował 179 PLN, miał odtwarzacz MP3, kartę 1GB w komplecie, aparat VGA, pojemną baterię itd- to chyba bardzo dobra cena za nowy telefon w pudełku zapakowany ze sklepu.

#378183  autor: f_crane
 02 sty 2010, 17:41
Ale w play też nie dają mega wypasionych komór bez abonamentu. Co z tego, że otrzymujesz low endowy telefon o parę zł mniej...

#378202  autor: Tabaluga
 02 sty 2010, 19:24
kowcio pisze:To można zrobić by porównanie jedynie cen z Zetafonu i Tak Tak Fonu. Chociaż Orange ma drogie telefony, jedynie taki Samsung C3050 za 1 PLN na 3 lata, ale to żadna rewelacja- telefon w sklepie 200 PLN kosztuje.
Jak byś mógł znaleźć go za te 200 w sklepie będę wdzięczny. Na necie najtaniej w sklepie jest za 264 zł bez karty pamieci.

#378263  autor: kowcio
 03 sty 2010, 11:35
Tabaluga pisze:kowcio napisał/a:
To można zrobić by porównanie jedynie cen z Zetafonu i Tak Tak Fonu. Chociaż Orange ma drogie telefony, jedynie taki Samsung C3050 za 1 PLN na 3 lata, ale to żadna rewelacja- telefon w sklepie 200 PLN kosztuje.

Jak byś mógł znaleźć go za te 200 w sklepie będę wdzięczny. Na necie najtaniej w sklepie jest za 264 zł bez karty pamieci.
Za 200 PLN był w markecie REAL. Od tej pory jak ktoś chce coś napisac o telefonach to proszę pisać tutaj http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=38597 żeby nie było za dużo bałaganu w tym temacie. Tutaj piszmy tylko o taryfach pre-paid.

#386482  autor: krępy
 09 lut 2010, 17:15
Dla mnie najważniejsze jest to, że mam darmowe polączenia w Play do znajomych, telefon jest mniej wazny, mozesz miec najbardziej wypasionego smartfona ale jak będziesz płacił wysokie rachunki to co ci po nim, ja mam przeciętny tel ale za to dzwonie za darmo i kto wychodzi na tym lepiej??

#386519  autor: Alek06
 09 lut 2010, 18:53
krępy pisze:Dla mnie najważniejsze jest to, że mam darmowe polączenia w Play do znajomych, telefon jest mniej wazny, mozesz miec najbardziej wypasionego smartfona ale jak będziesz płacił wysokie rachunki to co ci po nim, ja mam przeciętny tel ale za to dzwonie za darmo i kto wychodzi na tym lepiej??

w sumie masz racje.
Ja tez tak uwazam,ze teraz jednak liczy sie to ze mozemy np. tak jak w Play Fresh rozmawiac za darmo...
 #388479  autor: kiwi7
 18 lut 2010, 17:22
Play fresh ma faktycznie ciekawe oferty, tym bardziej jeśli ma się duzo znajomych w tej sieci. Osobiście korzystam z innego operatora i zastanawiam się nad zmiana (Play, Orange), tylko nie chce mi się bawic w doładowania, kody itp. a czytalam na stronie Orange, ze wprowadzili nowa promocje, gdzie można podwoic ilość minut, a przy tym nie zmieniając wysokości abonamentu. Jeśli faktycznie tak jest i nadal trwa ta promocja, to jestem ciekawa jak jest z telefonami? Czy Orange łączy jakies dodatkowe pakiety z abonamentem, czy raczej nie ma co liczyc na dodatkowe bonusy?
 #425258  autor: japa345
 25 sie 2010, 21:06
kameT pisze:
Internet w Nowej Heyah jest za 2gr = 100kb, jednak opłata jest pobierana za każde rozpoczęte 3000 kB!
info ze strony heyah:

Każde 100kB pakietowej transmisji danych kosztuje 2 gr. Z Twojego konta pobieramy opłatę za każde rozpoczęte 3000kB (60 gr). Po zakończeniu połączenia z internetem, różnica miedzy pobraną kwotą za każde rozpoczęta 3000kB a kwotą należną za skorzystanie z internetu zostaje niezwłocznie zwrócona na Twoje konto. Zwrot kwoty może nastąpić w terminie maksymalnie 24h.

#585656  autor: djb0b0
 30 wrz 2012, 17:06
Możecie dopisać, że w TT Hot przy 4.99 PLN i mniej głos mówi "stan twojego konta wynosi... w celu wykonywania dalszych połączeń..." Mam dużo minut bezterminowych w sieci, ale to nic nie zmienia. Trochę śmieszni są. 4 grosze za sprawdzenie stanu konta, brak pakietów wewnątrzsieciowych a teraz jeszcze to. Najwyższy czas zmienić sieć.

#585701  autor: DanielR
 30 wrz 2012, 22:38
djb0b0 pisze: Możecie dopisać, że w TT Hot przy 4.99 PLN i mniej głos mówi "stan twojego konta wynosi... w celu wykonywania dalszych połączeń..."
Przy 4,99 zł? A nie obniżyli czasem tego limitu (już bardzo dawno temu) do poniżej 1 zł?

#585747  autor: djb0b0
 01 paź 2012, 10:41
DanielR pisze:
djb0b0 pisze: Możecie dopisać, że w TT Hot przy 4.99 PLN i mniej głos mówi "stan twojego konta wynosi... w celu wykonywania dalszych połączeń..."
Przy 4,99 zł? A nie obniżyli czasem tego limitu (już bardzo dawno temu) do poniżej 1 zł?
Odkąd pamiętam było tak jak piszesz. W zeszłym tygodniu zmienili próg na 5 złotych. Wysłałem maila i w odpowiedzi jakaś pani pisze, że to dbanie o klienta. Żeby nie był zaskoczony, że długa rozmowa może zostać przerwana :shock:
Z drugiej strony doszła kolejna możliwość darmowego sprawdzenia stanu konta :D

#585772  autor: Horacy
 01 paź 2012, 13:29
No też niby kolejna opcja sprawdzenia stanu konta :) dość uciążliwa ale darmowa :))