• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#333993  autor: Atlan
 08 maja 2009, 14:06
Super, że te SMSy są na jednym koncie z tymi SMSami po grosz, to można wtedy przedłużać ich ważność.
Tylko akurat mało korzystne dla mnie jest to, że najpierw schodzi z tej puli, a dopiero potem z MultiPOPa (akurat taki profil korzystania z tego telefonu mam 8) ).

Tak czy siak jest super :) Myślicie, że szybko zlikwidują tą "promocję"?

#334009  autor: piokuk
 08 maja 2009, 14:48
Można zrobić przelew sms. Potrzebujesz dwie karty Orange ( w tym jedną pustą - z zerowym stanem konta) i dwie albo cztery zdrapki. Ja polecam wariant z 4 - można wtedy przelać na drugie konto 29 złotych a na numerze "pustym" kupić np. 5 pakietów multipop (ale tylko przez *500, smsem schodzi po 20 groszy od każdego aktywowanego pakietu). Reszta jest kombinacją z zegarkiem i regulaminami obu promocji. Wszystko da się zrobić. Ja sprawdziłem o 1.30 w nocy.

Pogłówkuj trochę - dla ułatwienia dodam, że 15 złotych zamienia się na smsy po ok. 9 minutach (ze stoperem miałem 8:49) a przelew sms jest księgowany po ok. 15 minutach od zlecenia i MUSISZ mieć pokrycie na koncie w chwili jego zlecenia (a później przez chwile konto może być puste).

Taka łamigłówka - wszystko już powiedziałem. Czekam na kogoś kto opisze jak to zrobiłem :)

Poza tym jesteście niewdzięczni - ktoś powinien mi podziękować, że wskrzesiłem temat "trupa" :) Niczego się nie domagam - za stary już jestem ale takie kombinacje bardzo mnie rajcują.

Ciekawy jestem kto to opisze :) :)

#334328  autor: Fressz
 09 maja 2009, 20:26
Mini-Mal pisze:Udało się komuś z Was zrobić przelew SMS?

Kupiłem kod http://www.allegro.pl/item628921478_ora ... legro.html

Wysłalem sms o tresci doładuj ...kwota...numer i niestety, ale najpierw zaminieło mi na smsy.. na pakiety bez problemu sie zamienia, ale kurcze przelew sms nie udał mi sie jeszcze...

Udało Ci się wykonać przelew SMS? :)

Tez zakupiłem kodziki u osoby z Twojej aukcji, czekałem az beda taniej, ale takiej okazji chyba juz nie bedzie, zreszta koles daje spoko rabaty jak sie wezmie duzo, pakiecik zakupiony, mysle czy nie zakupic wiecej bo 2 kody to na dzien mi ida :D

#337612  autor: taktakmen
 27 maja 2009, 12:02
Piokuk napisał:Pogłówkuj trochę - dla ułatwienia dodam, że 15 złotych zamienia się na smsy po ok. 9 minutach (ze stoperem miałem 8:49) a przelew sms jest księgowany po ok. 15 minutach od zlecenia i MUSISZ mieć pokrycie na koncie w chwili jego zlecenia (a później przez chwile konto może być puste).

Taka łamigłówka - wszystko już powiedziałem. Czekam na kogoś kto opisze jak to zrobiłem

Niemożliwe jest zrobienie przelewu SMS skoro 15 zł zamienia się w SMS-y po ok 9min a na przelew się czeka conajmniej 15 minut.I co masz na myśli piszać (a później przez chwile konto może być puste)?. To niby gdzie jest ta kasa?

#337641  autor: Slaweczko
 27 maja 2009, 16:16
taktakmen pisze:Piokuk napisał:Pogłówkuj trochę - dla ułatwienia dodam, że 15 złotych zamienia się na smsy po ok. 9 minutach (ze stoperem miałem 8:49) a przelew sms jest księgowany po ok. 15 minutach od zlecenia i MUSISZ mieć pokrycie na koncie w chwili jego zlecenia (a później przez chwile konto może być puste).

Taka łamigłówka - wszystko już powiedziałem. Czekam na kogoś kto opisze jak to zrobiłem

Niemożliwe jest zrobienie przelewu SMS skoro 15 zł zamienia się w SMS-y po ok 9min a na przelew się czeka conajmniej 15 minut.I co masz na myśli piszać (a później przez chwile konto może być puste)?. To niby gdzie jest ta kasa?
doładowujesz 2 zdrapkami, masz na koncie 30zł, zlecasz przelew sms na te 30zł. Zamawiasz za nie pakiety(5 jak zamówisz przez neta). Czekasz chwile(konto jest puste) Doładowujesz następnymi dwoma zdrapkami i przelew sms przelewa Ci pieniądze. Ja to tak rozumie ;) Ale to już trochę dawno pisane było.

Zdrapki jeszcze działają? Bo jeszcze są na allegro

Sagem my-X1->Siemens c65->nokia 7250i->motorola e398->SE K700i->nokia 3200->SE K700i->SE W300i->SE K550i-SE d750i->Iphone 2g 8gb-SE w880i->SE W810i->Samsung e250-> Samsung s3310->Nokia X2->Nokia Lumia 710

#337763  autor: taktakmen
 28 maja 2009, 11:15
Doładowałem pod *125.Dostałem 15 zł na konto główne.Wysłałem 2 sms-y o treści Gadane na nr 646,otrzymałem raport doręczenia i sms zwrotny,żę przyjęto do realizacji.Po 4 minutach dostaję sms,że mam 1500 sms-ów. To co zrobić,żeby zdążyc wykupić pakiety minut?

#337767  autor: Wiktor74
 28 maja 2009, 11:51
po prostu przed doładowaniem masz mieć konto puste, a tak pakiety zeszły ci z kasy co już była na koncie a smsy dostałeś za te doładowane 15zł zdrapką :lol:

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#337768  autor: taktakmen
 28 maja 2009, 12:02
Nie zdążyłem kupić zadnego pakietu minut. Na koncie przed doładowaniem miałem tylko 79 groszy i z tego 40 gr poszło na wysłanie 2-ch sms-ów na pakiety

#337772  autor: Wiktor74
 28 maja 2009, 12:36
to miałeś pecha, że kasa tak szybko zamieniła się na sms-y :lol:

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#337813  autor: piokuk
 28 maja 2009, 15:14
Prawie bardzo dobrze - możesz zlecić przelew na 29 złotych (ileś tam groszy musisz zarezerwować na smsa z przelewem).

#338391  autor: lukasz.wr
 31 maja 2009, 14:54
Mam pytanie co do karty 1500sms.
Chodzi mi o ważność tej karty-wg regulaminu pisze ze karta jest ważna do wyczerpania zapasów,a na forum w niektórych komentarzach pisze ze ważność jej kończy sie dzisiaj.
Czy rzeczywiście karta ta przedłuża połączenia wychodzące o 2 miesiące?
Poprostu ma umowe zatafonu ważną jeszcze 1 rok a na koncie ponad 300zł.
Gdybym kupił 6 kart 1500smów to zyskał bym finansowo,a i pieniądze na bieżąco schodziły by z konta.
Czy możliwe jest utrzymywanie konta tak jak mysle?Oczywiście konieczne było by wtedy przejście z Orange Go do POP-a
Pozdrawiam

#338402  autor: kowcio
 31 maja 2009, 15:15
lukasz.wr pisze:Czy rzeczywiście karta ta przedłuża połączenia wychodzące o 2 miesiące?
Rzeczywiście, sam doładowałem swojego zetafona który już zbiera kurze, gdzie też jest pokaźna suma na koncie głównym ;)
lukasz.wr pisze:Czy możliwe jest utrzymywanie konta tak jak mysle?Oczywiście konieczne było by wtedy przejście z Orange Go do POP-a
Tak.. Dlaczego konieczne przejście z GO do POPa? Ja tam jestem w GO ;-)
lukasz.wr pisze:Chodzi mi o ważność tej karty-wg regulaminu pisze ze karta jest ważna do wyczerpania zapasów,a na forum w niektórych komentarzach pisze ze ważność jej kończy sie dzisiaj
A tego to nie wiem, jakiś czas temu doładowałem i konto ważne miałem przez 60 dni.
Na przyszłość- w regulaminie nic nie pisze, tylko jest napisane ;)

#338426  autor: lukasz.wr
 31 maja 2009, 16:26
lukasz.wr pisze:Czy możliwe jest utrzymywanie konta tak jak mysle?Oczywiście konieczne było by wtedy przejście z Orange Go do POP-a
Tak.. Dlaczego konieczne przejście z GO do POPa? Ja tam jestem w GO ;-)

To w takim razie doładowanie tą kartą nie zmienia stawek?????
Obecnie w Go mam taryfe za 100zł-przejscie do POP pozwoliło by normalnie korzystać z telefonu.Zetafon cały czas uzywany

#338427  autor: sickness89
 31 maja 2009, 16:30
lukasz.wr pisze:To w takim razie doładowanie tą kartą nie zmienia stawek?????
Zmienia na stawki takie jak doładowanie za 5 zł. Bardziej opłacalne będzie przejście na OPOP. Próbował ktoś dzisiaj (1 czerwiec) doładować konto tą zdrapką?

#340349  autor: dzwoniec
 11 cze 2009, 05:12
Działają jeszcze te zdrapki 1500 sms? Czy dają one po doładowaniu 15 punktów Profit?

#340354  autor: jablo
 11 cze 2009, 09:07
Tak działają. I nie dają punktów profit.

#340355  autor: dzwoniec
 11 cze 2009, 09:14
Dzięki serdeczne, za dobrze byłoby jakby dawali jeszcze Profit.

#340633  autor: michael84
 12 cze 2009, 20:48
Czy w zetafonie z kasą na koncie głównym da się coś zrobić żeby zamiast 1500smsów mieć pakiety skoro nie działa przelew sms? Bo nawet jak te 15zł wydam na pakiety to i tak mi wezmą następne 15zł głównego.

#340639  autor: Nitram
 12 cze 2009, 21:18
michael84, niestety nie da się jak w zwykłym prepaid'ie

[center] Goście na poziomie zawsze chodzą w pionie:P
http://www.symbianOS.pl
wszystko o symbianie[/center]

#342046  autor: oski33
 20 cze 2009, 14:49
a jak mam zablokowane środki na koncie to mi powrócą na konto po tym doładowaniu?