• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#303665  autor: orangeman
 14 gru 2008, 12:43
Mulder pisze:orangeman napisał/a:
Mulder napisał/a:
I myślisz, że jak z numeru Plusa sobie dzwonek ściągniesz to nie będziesz reklam otrzymywać? Będą cię gnębić do końca istnienia firmy :lol:

Właśnie problem w tym, że nic nie wysyłałem.

Więc być może ktoś miał ten numer przed tobą i wysyłał.
Wątpię, to jest numer 36i6 zaczynający się na 726. Jestem na pewno 1 posiadaczem tego numeru. Ale i tak nie używam tej karty.

#305706  autor: greggis
 23 gru 2008, 19:32
widze ze wiecej osób ma ten sam problem z orange... u mnie zablokowali poo dwóch mailach do BOK.... tzn. na drugi e-mail dostalem odpowiedz 4 dni po jego wyslaniu, pan stwierdzil ze w ciagu tygodnia zostaną te smsy zablokowane... zablokowali ale po 2 i pół tygodnia...

#310501  autor: kowcio
 14 sty 2009, 21:15
Dzisiaj dostałem takiego SMSa od numeru 72555:
Kod: Zaznacz cały
Informacje handlowe i marketingowe. Jeśli nie chcesz dostawać info marketingowych o usługach Emisja SA. Wyślij STOP9 pod 4222 (opłata wg cennika operatora)
Oczywiście bez PL znaków. O co chodzi? :D

#310522  autor: Pawrzes
 14 sty 2009, 22:03
Może Orange wysłało do firmy Avantis S.A. która współpracuje z operatorami (do której należy m.in. nr 72555 i 4222) informację żeby Avatis nie wysyłał na Twój numer SMSów marketingowych więc wysłali Ci tego SMSa.

Pozdrawiam

#310525  autor: kowcio
 14 sty 2009, 22:07
Pawrzes pisze:Może Orange wysłało do firmy Avantis S.A. która współpracuje z operatorami (do której należy m.in. nr 72555 i 4222) informację żeby Avatis nie wysyłał na Twój numer SMSów marketingowych więc wysłali Ci tego SMSa.
Dzięki. Teraz wysłałem tego SMSa i odesłali mi coś takiego: Dziękujemy. Mamy nadzieję, ze niedługo skorzystasz z naszej oferty.

PS. Tak poza tym chyba zrobili porządek z tym SPAMem, coraz mniej dostaję takich wiadomości, które kasuję bez czytania ;) Mam nadzieję, że już uwolnię się od tych SMSów..

#358597  autor: nav
 09 wrz 2009, 15:55
odkopie troche temat
ja dostaje spam z numerow praywatnych najczesciej z 519622***
dzisiaj dostalam o tuszu do rzes innym razem o oponach a jeszcze innym o pracy i tak w kolko
ktos dostaje cos podobnego?
nr mam od okolo 2000 roku nie wiem czy po prostu na zasadzie losowania ta osoba do mnie pisze?

#358612  autor: Vieslav
 09 wrz 2009, 16:43
Zgłoś do BOK, nic innego nie zrobisz.

#359161  autor: jablo
 12 wrz 2009, 01:35
Nie ma opcji zablokowania numerów prywatnych u operatora. Wyłącznie numery specjalne.

#391404  autor: Krzysiozak
 04 mar 2010, 21:39
orangeman pisze:może w końcu przestaną przychodzić takie z lekka dziwne SMSy..
Jednakże chciałabym zwrócić uwagę, że każdy sms (zaczynający się od cyfry 7), wysłany z Pana aparatu na taki numer automatycznie generuje umieszczenie Pana numeru telefonu w bazie danych firmy zewnętrznej, której ten sms dotyczy. Spowoduje to ponowne wysyłanie smsów marketingowych do Pana.

Mam nadzieję, że informacje te okażą się pomocne.
informacja z BOK Orange.

#391640  autor: jablo
 06 mar 2010, 13:58
No Ameryki to tą przeklejką nie odkryłęś :)

#391673  autor: Otik
 06 mar 2010, 16:35
A co do SPamu,to jeśli Programu Profit już nie ma to Smsy Marketingowe można wyłączyć?Czy może teraz warunkiem uczestnictwa w Payback jest otrzymywanie Smsów Marketingowych?

#391802  autor: Vieslav
 07 mar 2010, 12:07
Przez 5 stron tematu cały czas jest pisane, że smsy marketingowe można wyłączyć w każdej chwili, czy masz profit, payback, grosz za sms, popminuty czy darmowy numer. Nie ma znaczenia jakie usługi masz aktywne!.

#391823  autor: Otik
 07 mar 2010, 13:30
Śledze temat od początku,gdzie pisze że można było będac w Proficie to wyłączyć?!Nie można było!(Chyba że zrezygnowalibyśmy z uczestnictwa to tak) Także teraz pytam czy warunkiem uczestnictwa w Paybacku jest zgoda na otrzymywanie smsów marketingowych....A z porównaniem Profitu to Grosz za Sms to już wogle nie widze związku.

#391886  autor: corner
 07 mar 2010, 19:51
Nie wiem o co ci chodzi. Ja będąc w Proficie na swój numer abonamentowy nigdy nie dostałem SMS-a z reklamą. Nie miałem też wyrażonej zgody na otrzymywanie SMS-ów marketingowych (aczkolwiek raz-dwa razy na rok przychodził jakiś SMS z Profitu).

Teraz Payback to program zupełnie odrębnej firmy. Rejestrując się u nich trzeba chyba wyrazić zgodę na przetwarzanie danych w celach marketingowych, ale nie trzeba podawać numeru telefonu.

#391904  autor: Otik
 07 mar 2010, 21:19
Musiałeś mieć wyrażoną zgode na te smsy ale może jakimś trafem omijały twój numer:)bo warunkiem uczestnictwa w Programie Profit było wyrażenie zgody na otrzymywanie smsów marketingowych(spam),jeśłi chciałbym wtedy nie otrzymywać tych smsów oznaczałoby to rezygnacje z Profitu.
Teraz Profitu już nie ma ale smsy dalej przychodzą...ale teraz jestem w PAybacku i numer mój mają ponieważ na Stronie Orange gdzie mam zarejestrowany numer wpisuje się numer karty PAyback aby z dołądowań naliczali punkty. I stąd moje pytanie,czy dostaje je z powodu PAybacku czy może nie i moge je wyłączyć.

#391932  autor: corner
 07 mar 2010, 23:37
Otik pisze:Musiałeś mieć wyrażoną zgode
Miałem wyrażoną zgodę tylko na te Profitowe. Ogólnej zgody nie miałem (wycofałem ją).

Na pewno możesz wycofać tę zgodę.

#391985  autor: Vieslav
 08 mar 2010, 14:51
6 lat na dwóch numerach miałem aktywny profit, 4 lata temu zabroniona zgodna na smsy marketingowe. Profit aktywny był aż do wycofania, smsy z reklamami nie przychodziły.