• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#274840  autor: Prezesek
 03 lip 2008, 18:22
Pożyjemy zobaczymy, według mnie wprowadzą jeszcze jakieś ciekawe usługi, na pewno, tylko kiedy ? Bo tak ta oferta sie staje.......szkoda gadać, już lepiej wypada POP

#274845  autor: biotyt
 03 lip 2008, 18:59
SzoluUu pisze:Od 8 lipca już nie będzie tych esków do wszystkich sieci na 100 %. Oto treść sms'a, którego dostałem dzisiaj : "Uwaga! 8/07 promocja SMS/MMS Do wszystkich sieci zostanie wyłączona. Od tego dnia wszystkie SMSy/MMSy zgromadzone w ramach pakietów będą dostępne tylko w Orange" :(
Fajnie, że przynajmniej informują o tym użytkowników, a nie zmieniają sobie zasady po cichu. Nie muszą informować, ale poinformowali. To dobrze o nich świadczy. Choć szkoda promocji bo była świetna. Może jednak wymyślą coś lepszego na otarcie łez.

[ Dodano: 2008-07-03, 19:08 ]
lukaszw pisze:Czyli korzystanie z oferty Orange Music stanie się bezsensowne bo nie będzie z tego żadnych profitów, szkoda bo właśnie chciałem olać popa i przejść dla tych smsów na te music.
No właśnie, też sądzę, że oferta stanie się mało ciekawa. Brak tanich minut w sieci to spora niedogodność, SMS-y w sieci po groszu są w POP-ie gdzie dodatkowo jest kilka innych zniżek do wyboru.
MMS-y w sieci po 1gr, słuchanie radia za 50gr/15min, darmowy Orange World czy tańsze o 50% gadżety, darmowe SMS-y do własnej sieci moim zdaniem nie są zbyt ciekawymi cechami tej oferty. Mogą przyciągać nielicznych jednak POP wypada lepiej bo tanio można dzwonić i SMS-ować, a chyba do tego głównie używa się telefonu.

biotyt

#274852  autor: kowcio
 03 lip 2008, 19:13
biotyt pisze: Fajnie, że przynajmniej informują o tym użytkowników, a nie zmieniają sobie zasady po cichu. Nie muszą informować, ale poinformowali. To dobrze o nich świadczy. Choć szkoda promocji bo była świetna. Może jednak wymyślą coś lepszego na otarcie łez.
Po prostu lojalność. Raczej musieli poinformować o zmianie regulaminu, inaczej sobie tego nie wyobrażam.
Na pewno coś przygotują, nadal czekam z tym 10% więcej- ciekaw jestem co z tego wyjdzie..
Jak nie- konkurencja się odezwie i Orange będzie musiało coś wykombinować, żeby nie stracić klientów :D

#274854  autor: Prezesek
 03 lip 2008, 19:18
Dokładnie, jutro "pomyszkuję", popytam się znajomych z Orange czy już coś wiedzą, na co zostanie zaktualizowana oferta 10% więcej.

#274855  autor: biotyt
 03 lip 2008, 19:23
SzoluUu pisze:Dokładnie, jutro "pomyszkuję", popytam się znajomych z Orange czy już coś wiedzą, na co zostanie zaktualizowana oferta 10% więcej.
Ja też jestem ciekawy tej zmiany, ale jak na razie na zapowiedziach się skończyło. W sumie logicznym by było wprowadzenie jakiejś nowości na wakacje, m.in. właśnie aktualizacja tej przestarzałej promocji. Orange zapowiadało też jakieś nowe taryfy firmowe, więc mam nadzieję, że wakacji sobie już nie zrobili bo inaczej będziemy czekali do września-października.

[ Dodano: 2008-07-03, 19:26 ]
kowcio pisze:Na pewno coś przygotują, nadal czekam z tym 10% więcej- ciekaw jestem co z tego wyjdzie..
Jak nie- konkurencja się odezwie i Orange będzie musiało coś wykombinować, żeby nie stracić klientów :D
Jeszcze z pół roku temu ich chwaliłem bo mieli na prawdę świetne promocje, ale teraz znowu wychodzi chyba ich pazerność i opieszałość w walce o klientów.

biotyt

#274866  autor: jablo
 03 lip 2008, 20:40
Nie ma co narazie "myszkowac". Narazie nikt nic nie wie na temat promocji 10% wiecej

#274874  autor: cesarz
 03 lip 2008, 21:23
Na stronie Orange Miusik - sms-y do wszystkich sieci , piszą, że PROMOCJA TRWA DO 7 LIPCA.Miało być lepiej z 10% więcej - czekamy.

[ Dodano: 2008-07-03, 21:48 ]
Jeśli szybko nie wprowadzą jakiś fajnych bonusów to spadam z Orange Musik.Tylko sms-y do wszystkich sieci mnie interesowały. Prawdę mówiąc ,promocyjne sms-y już kilka razy zmieniali -czas promocji w ostatnim momencie.

CNN

#274883  autor: Tidus
 03 lip 2008, 22:13
Mnie tam bardziej odpowiada Music, niż POP, bo w Mjuziku SMSy wymienne są na MMSy. Szkoda, że teraz tylko do Orange :P

#274916  autor: przemek910
 04 lip 2008, 08:35
Trochę to nie fair. Kupuje ktoś pakiet, który ważny jest przez 30 dni (tak jest napsiane na stronie Orange), a za dwa dni przychdozi sms, że 8smego lipca ten pakiet będzie obowiązywał tylko do Orange. Moga tak zrobić?
Nawet gdy taktak wycofał megapakiety, to można było je w całości, do końca, wykorzystać...

To jest właśnie Orange.

#274920  autor: widex
 04 lip 2008, 09:16
Ja tu planowałem utrzymywać drugi telefon z Orange, a tu lipa. Bez pakietu do wszystkich Orange Music wcale mnie nie przyciąga.

#274926  autor: biotyt
 04 lip 2008, 10:25
przemek910 pisze:Trochę to nie fair. Kupuje ktoś pakiet, który ważny jest przez 30 dni (tak jest napsiane na stronie Orange), a za dwa dni przychdozi sms, że 8smego lipca ten pakiet będzie obowiązywał tylko do Orange. Moga tak zrobić?
Mogą w każdej chwili odwołać promocję lub zmienić jej zasady. Szkoda, że nie zostawili możliwości wykorzystania tego pakietu do wszystkich sieci na zasadzie, że można z niego korzystać do końca tych 30 dni a dopiero dokupienie kolejnego pakietu powodowało by zmianę obowiązywania wszystkich SMS-ów na własną sieć. Może wprowadzą coś ciekawszego w zamian. W Nowym Orange GO już wiadomo co będzie od 7 lipca.

biotyt

#274948  autor: przemek910
 04 lip 2008, 13:21
biotyt pisze:Mogą w każdej chwili odwołać promocję lub zmienić jej zasady
Widać czyste zasady Orange. Skorzystaj z promocji a zaraz jej nie będzie..

#274949  autor: DD7
 04 lip 2008, 13:21
A najlepszą ofertą jest NOG. Tyle ode mnie.

#274979  autor: cesarz
 04 lip 2008, 18:00
NOG z nowymi - MINUTY NON-STOP i POGADAJ SOBIE ROBI SIĘ CORAZ CIEKAWSZE.Nigdzie sie nie doczytałem czy te dwie usługi mogą być włączone jednocześnie , czy się wykluczają. :lol:

CNN

#274983  autor: biotyt
 04 lip 2008, 18:17
przemek910 pisze:Widać czyste zasady Orange. Skorzystaj z promocji a zaraz jej nie będzie..
Przecież na tym polega promocja, trwa przez pewien czas po czym się kończy. Pakiety pakiety Grosz za SMS, POP Gadane są niby częścią oferty Orange POP choć także istnieją na zasadach promocyjnych dzięki temu operator może zmieniać dowolnie ich zasady czy je zakończyć. To, że w przypadku tych pakietów użytkownik ma raczej pewność obowiązywania przez długi czas tych pakietów nie musi oznaczać, że inne promocje też będą na stałe. Promocja jest czymś czasowym i zmiennym mającym na celu zachętę do korzystania z produktu. Niektórzy chyba myślą, że to po prostu stała oferta operatora. Stała oferta jest określona w cenniku usług.

[ Dodano: 2008-07-04, 18:40 ]
cesarz pisze:NOG z nowymi - MINUTY NON-STOP i POGADAJ SOBIE ROBI SIĘ CORAZ CIEKAWSZE.Nigdzie sie nie doczytałem czy te dwie usługi mogą być włączone jednocześnie , czy się wykluczają. :lol:
Nie wykluczają się wzajemnie. Przejrzałem oba regulaminy dotyczące tych usług. Uwagę zwraca zapis, że bonusy nie będą przyznane do doładowań z telefonu z rachunkiem. Taka niedogodność dla osób, które raz doładowały za 100 zł by uzyskać najniższe stawki, a potem co miesiąc przedłużają konto np. co 25 zł z telefonu z rachunkiem by nie podwyższyć sobie stawek.

Też uważam, że ciekawie te dwie promocje wyglądają w Nowym Orange GO. Zastanawiam się właśnie nad rezygnacją z Orange POP na rzecz tej taryfy ze względu na te bonusy i prostotę oferty lecz bardzo nie podoba mi się jedna rzecz. W przypadku wybranego numeru mogli by rozwinąć pakiet o SMS-y pod wybrany numer choćby wzajemnie wymienne minuta/sms lub po prostu bez ograniczeń. Wtedy bym się nie zastanawiał. Skłaniam się jednak pomimo tej niedogodności do migracji na Nowe Orange GO.

biotyt

#274990  autor: cesarz
 04 lip 2008, 18:42
Tak ,to prawda że promocja to nie standart i MY TEŻ MOŻEMY ZMIENIC TARYFĘ NA INNĄ ,LUB OPERATORA jeśli nie mamy Zetafona , Taktakfon itp. :lol:

CNN

#275003  autor: biotyt
 04 lip 2008, 19:17
O tyle dobrze, że w Orange można przechodzić sobie bezpłatnie pomiędzy 4 taryfami prepaid. Da się zawsze znaleźć coś dla siebie. W Simplusie czy Tak Taku użytkownik może najwyżej przenieść się do innej sieci lub akceptować każdą zmianę poczynioną przez operatora.

biotyt

#275030  autor: przemek910
 04 lip 2008, 21:53
biotyt pisze:przemek910 napisał/a:
Widać czyste zasady Orange. Skorzystaj z promocji a zaraz jej nie będzie..

Przecież na tym polega promocja, trwa przez pewien czas po czym się kończy.
nie, ja rozumiem, że jest to pormocja. Uważam tylko, że NIE FAIR jest ze strony Operatora, że nie pozwala wykorzystać smsów z pakietu do końca jego ważności (30 dni)... Baaa... Gdyby wyłączył, ale on daje coś w zamian! zamienia to na smsy do Orange :)

#275042  autor: DejwiD
 04 lip 2008, 22:32
Też uważam, że ciekawie te dwie promocje wyglądają w Nowym Orange GO. Zastanawiam się właśnie nad rezygnacją z Orange POP na rzecz tej taryfy ze względu na te bonusy i prostotę oferty lecz bardzo nie podoba mi się jedna rzecz. W przypadku wybranego numeru mogli by rozwinąć pakiet o SMS-y pod wybrany numer choćby wzajemnie wymienne minuta/sms lub po prostu bez ograniczeń. Wtedy bym się nie zastanawiał. Skłaniam się jednak pomimo tej niedogodności do migracji na Nowe Orange GO.
jak mniemam i tak pierwsze doładowanie puścisz za 100 zl.. to i tak smsy bedziesz mial po 1gr, a pozniej juz tylko doladowania z tel. abo.

odnosnie tej promocji to wydaje mi sie, ze zabijaja muzyka ze wzgledu na znikome dochode. z ofert korzystali glownie smsowicze doladowujacy 2x5pln lub przelew z allegro za 7 zlociszy i jazda..

Dwie, by wszystkimi rządzić, dwie, by wszystkie odnaleźć,
Dwie, by wszystkie zgromadzić i w pomarańczowości związać
:wink:

#275059  autor: biotyt
 04 lip 2008, 23:43
DejwiD pisze:jak mniemam i tak pierwsze doładowanie puścisz za 100 zl.. to i tak smsy bedziesz mial po 1gr, a pozniej juz tylko doladowania z tel. abo.
Nie, bo nie będę kogoś obciążał swoimi doładowaniami konta itp. Wolę sam się tym zajmować.
Z resztą nie otrzymam nowych bonusów przy doładowaniu z telefonu z rachunkiem ponieważ regulamin nowych promocji takie doładowania wyklucza.
DejwiD pisze:odnosnie tej promocji to wydaje mi sie, ze zabijaja muzyka ze wzgledu na znikome dochode. z ofert korzystali glownie smsowicze doladowujacy 2x5pln lub przelew z allegro za 7 zlociszy i jazda..
To pewnie jest główna przyczyna, ciekawe co dalej będzie z tą taryfą.

biotyt