• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#194552  autor: Pawrzes
 20 cze 2007, 14:54
kameT pisze:A potem, to Ci blokują konto i nie możesz nic wysyłać ani dzwonić ;)

Tzn. w Orange to się nazywa zerowanie konta ;)

Oferta nie powala na kolana ale w końcu zeszli z tych słynnych 80 gr po za sieć ;)
Dla osób które mają dużo znajomych w sieci i ładują konto za 100 zł to jest dobra oferta. Dzieciaki zostaną w Popie i będą nadal jechać na pakietach SMSowych no chyba że mają wysokie kieszonkowe ;)

Pozdrawiam

#194577  autor: marektomek
 20 cze 2007, 16:00
Pawrzes pisze:Oferta nie powala na kolana ale w końcu zeszli z tych słynnych 80 gr po za sieć
Dla osób które mają dużo znajomych w sieci i ładują konto za 100 zł to jest dobra oferta. Dzieciaki zostaną w Popie i będą nadal jechać na pakietach SMSowych no chyba że mają wysokie kieszonkowe
Nie rozumiem, jeśli ktoś tankuje za 25 miesięcznie to czemu by nie mógl 50 co 2 miesiące lub 100 co 4 miesiące???

Najbardziej mnie śmieszy jak ludzie narzekają że to jest dopiero opłacalna oferta jak sie 100 zatankuje a "mnie przeciez na to nie stać bo ładuje za 25". No to uzbieraj 100 i bedziesz miec prawie pół roku spokoju a wyjdzie jeszcze taniej bo miesięcznie 20....

Wg mnie oferta dobra i tyle....

#194614  autor: babeo
 20 cze 2007, 16:53
marektomek pisze:Nie rozumiem, jeśli ktoś tankuje za 25 miesięcznie to czemu by nie mógl 50 co 2 miesiące lub 100 co 4 miesiące???
100% racji. Wszytsko da się zorbić tylko tzreba pomyśleć. A Ci z nie nie i stopa i tak będą twierdzić, że to słaba oferta.

#194640  autor: Pawrzes
 20 cze 2007, 18:02
Ale większość nie myśli i ładuje 25 PLN co miesiąc albo mniejszymi kwotami jeszcze częściej (ludzie nie korzystają z bonusowych doładowań "bo za dużo trzeba wydać na raz") zamiast doładować konto raz a dobrze... Niestety ekonomia dla wielu to pojęcie nieznane...
I tak najpopularniejsze jest w Polsce jest doładowanie 50 PLN raz na 3 miesiące.

babeo co Cię ostatnio napadło z tym "nie nie" i "stop" ? :roll:

Pozdrawiam

#194641  autor: babeo
 20 cze 2007, 18:04
Pawrzes pisze:Ale większość nie myśli i ładuje 25 PLN
Prawda. Nie myślą, a potem narzekają :roll:
Pawrzes pisze:co Cię ostatnio napadło z tym "nie nie" i "stop" ?
Hehe, to jakoś samo wyszło podczas jakijś rozmowy na SB ... i tak dobrze, że minęła faza ptak ptaka :-D

#194648  autor: kameT
 20 cze 2007, 18:11
Pawrzes pisze:babeo co Cię ostatnio napadło z tym "nie nie" i "stop" ? :roll:
To proste, kazdy broni swej sieci jak może :mrgreen:
Ja jestem tylko obiektywny.

marektomek, pisze prawdę, lepiej wydać raz więcej i mieć dodatkowe bonusy. Ale nie każdy dzieciak dostaje 50zł na miesiąc czy 50zł na 3 miesiące. Zazwyczaj jest tak, że dostaje jakąś kasę i leci doładować konto jak najniższą kwotą, aby zostało mu coś jeszcze na cukierki czy coś tam innego.
jak ktoś jest bogaty to mu starczy na wszystko xD Niestety wedługo psychologów, duża ilość kasy na koncie odmóżdża, taki osobnik, kiedy wie, że ma dużo kasy na koncie zaczyna wiecej pisać, bo ma WIĘCEJ! W rzeczywistości ta kasa stracza mu na mniej... dlatego działa taka zasada... że gdy ma na koncie mniej, pisze mniej, bo wie, że musi mu to starczyć do kolejnego misiące. Przy doładowaniu za 50zł ma 3 miesiące. Zazwyczaj dana osoba gubi się... i wydaje wszystko po 2 miesicach, wtedy musi wegetowac albo żebrac kasę na "ulicy"?
Czyli jakby nie patrzeć doładowania mniejsze są korzystniejsze. :twisted:
To jest moje zdanie i niech ktos spróbuje je podważyc :mrgreen:

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#194662  autor: Pawrzes
 20 cze 2007, 18:24
kameT pisze:To proste, kazdy broni swej sieci jak może

:lol: :-D
kameT pisze:Zazwyczaj jest tak, że dostaje jakąś kasę i leci doładować konto jak najniższą kwotą, aby zostało mu coś jeszcze na cukierki czy coś tam innego.

W dziesiejszych czasach to głównie na pety i piwo ;)
kameT pisze:jak ktoś jest bogaty to mu starczy na wszystko xD Niestety wedługo psychologów, duża ilość kasy na koncie odmóżdża, taki osobnik, kiedy wie, że ma dużo kasy na koncie zaczyna wiecej pisać, bo ma WIĘCEJ! W rzeczywistości ta kasa stracza mu na mniej... dlatego działa taka zasada... że gdy ma na koncie mniej, pisze mniej, bo wie, że musi mu to starczyć do kolejnego misiące. Przy doładowaniu za 50zł ma 3 miesiące. Zazwyczaj dana osoba gubi się... i wydaje wszystko po 2 miesicach, wtedy musi wegetowac albo żebrac kasę na "ulicy"?

Dokładnie. Znam dziewczynę u której wszystko znika w konta w tydzień niezaleznie czy oladuje za 20 czy za 50 zł a potem nie ma za co pisać i dzwonić więc ostatnio lata co chwilę do kiosku dołdować konto za 5 zł więc nie kupi żadnego pakietu SMSów czy minut a kasa szybko znika i na nic nie zdają się moje prośby i groźby aby doładowała raz a dobrze w czasie jakiejś promocji :x

Pozdrawiam

#194664  autor: babeo
 20 cze 2007, 18:28
kameT pisze:Pawrzes napisał/a:
babeo co Cię ostatnio napadło z tym "nie nie" i "stop" ?

To proste, kazdy broni swej sieci jak może
Ja jestem tylko obiektywny.
Taa jasne. Pisałem Ci w drugiem temacie. Zrobione zestawienie 20/30 przy doładowaniu 50 jest szczególnym przypadkiem. Nie da się powiedzieć wprost co ejst lepsze. Każdy korzysta inaczej, więc każdy mówi przez 'pryzmat siebie'.
Pawrzes pisze:kameT napisał/a:
To proste, kazdy broni swej sieci jak może
Nie myślcie, że Wy się ianczej zachowujeceie 8)

#194731  autor: b@sho
 20 cze 2007, 21:32
nigdy male doladowania nie byly oplacalne, gdyz waznosc konta byla krotka... jak ktos nie umie korzystac z tela to zawsze bedzie narzekal... a to ze sie ma wiecej na koncie to sie wiecej korzysta to wcale nie jest tak... dzwoni sie raz wiecej a raz mniej... a jak ktos warjuje to juz jego problem :mrgreen:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#194749  autor: rave83
 20 cze 2007, 21:55
Ciekawe macie podejscie do tematu. Patrzycie na przedluzenie waznosci konta, co jest bardziej oplacalne z ekonomocznego punktu widzneia... a pod newsem o cenniku tyle niepotrzebnych emocji :) Tez mysle, ze teraz bedzie lepiej (w koncu nizsza stawka poza siec) i, jesli ktos mysli perspektywicznie, przy wiekszych wplatach na prawde bardzo tanio wewnatrz sieci.

Pytanie, ile osob tak mysli? :)

#194760  autor: krystian1022
 20 cze 2007, 22:13
jak ktoś umie korzystać z telefonu to choćby załadował za 20 miesięcznie czy za 100 na 5 miesięcy to mu i tak to starczy, wystarczy trochę samokontroli, strach pomyśleć co by było gdyby taki użytkownik miał telefon na abonament i nie miał samokontroli...ale by mu rachunki przychodziły.
Ekonomiczne podejście do sprawy to druga strona, bo dlaczego nie miał bym sobie załadować za 100 zł jak mam kasę i dzwonić po 20 groszy?? a kupując kartę na allegro i korzystając z bonusy 10 gratis koszt efektywny wynosi 16,5 groszy w sieci i 54 grosze...a więc czego chcieć więcej...
pozdr

#194795  autor: Jedi
 20 cze 2007, 23:22
Pawrzes pisze:I tak najpopularniejsze jest w Polsce jest doładowanie 50 PLN raz na 3 miesiące.
Nieprawda. Było przecież w statystykach, że najpopularniejsze są doładowania do 25zł!

#194804  autor: PiKi
 20 cze 2007, 23:57
Mam takie pytanie, a co się dzieje z promocja +10 zł do pierwszych 12 doładowań powyżej 25 zł (starter zamówiony przez internet), a także z promocją karta zdrapka sms (1500 sms/2 miesiące). Czy one przepadają przy przejściu na Nowe O GO? Z góry dziękuję za odpowiedź.

V2288 -> 3310 -> 3330 -> CMD J70 -> 3410 -> 6100 -> T630 -> k700i + patch -> k550i

#194820  autor: DejwiD
 21 cze 2007, 01:56
zostaja 1500 smsow, jezeli masz starter 120 minut to to ci przepada... dzis mialem czytenika telepolis :) przyznal sie

#194841  autor: jahu
 21 cze 2007, 08:50
Jedi pisze:
Pawrzes pisze:I tak najpopularniejsze jest w Polsce jest doładowanie 50 PLN raz na 3 miesiące.
Nieprawda. Było przecież w statystykach, że najpopularniejsze są doładowania do 25zł!
Faktycznie najwiecej to z przedzialu 20-30zł stanowia znacznie ponad 50% reszte dopelniaja wlasnie 50 (ok.15%)- reszta to margines (5%?)

#194852  autor: PiKi
 21 cze 2007, 09:34
DejwiD pisze:zostaja 1500 smsow, jezeli masz starter 120 minut to to ci przepada...
Dzięki, wydawało mi się żę będzie to raczej odwrotnie :(
A w takim razie co się dzieje z pocztą multibox gold? Nadal miałbym za free?
DejwiD pisze:dzis mialem czytenika telepolis :) przyznal sie
Dobre, a to tacy będą lepiej czy gorzej traktowani? :D

V2288 -> 3310 -> 3330 -> CMD J70 -> 3410 -> 6100 -> T630 -> k700i + patch -> k550i

#194884  autor: DejwiD
 21 cze 2007, 11:18
tak samo jak wszyscy :) nie ma podzialu na lepszych i gorszych :F

mbox gold nie jest zwiazany z taryfa, mozesz z nim migrowac do woli..

#194947  autor: rave83
 21 cze 2007, 13:48
jahu pisze:
Jedi pisze:
Faktycznie najwiecej to z przedzialu 20-30zł stanowia znacznie ponad 50% reszte dopelniaja wlasnie 50 (ok.15%)- reszta to margines (5%?)
Nie wiedzialem o tym. Moim zdaniem wynika to z tego, ze ciagle pre paid traktowany jest jako alternatywa dla tych, ktorych "nie stac" na abonament. Dobrym ruchem jest wiec, ze proponuje sie stawke malejaca w prepaidach, moze za jakis czas uda sie zachecic wiecej osob do zakupow kredytu na wieksze kwoty. Byla by wtedy szansa, ze prepaid bedzie traktowany na rowni z abonamentem i oferta bedzie bardziej korzystna.

#194952  autor: mart
 21 cze 2007, 14:05
jahu pisze:
Jedi pisze:
jeżeli wziąść pod uwagę wartość doładowania to największy udział mają doładowania o za 50zł , a jeśli ilość to dołądowania o nominale 5 zł

#195011  autor: jahu
 21 cze 2007, 16:51
rave83 pisze:Nie wiedzialem o tym. Moim zdaniem wynika to z tego, ze ciagle pre paid traktowany jest jako alternatywa dla tych, ktorych "nie stac" na abonament.
Raczej do dojenia tych co nie stac - sprawdza sie brutalna prawda ze na oszczednosci stac bogatych..

BTW Nowy Orange Go czy Play Karta w wariancie 50zł - ciekaw jestem jaki % ankietowanych wybralby nowe Go - w praktyce wychodzi: 60/30 zew/wew vs 35 wszedzie gr/min oraz 18/5 vs 11 gr/sms :) Patrzac na nowego simplusa wypada Go lepiej IMO - taniej wew uzyskujemy bez pakieciarstwa