babciagienia1p pisze: ↑11 lis 2023, 11:59
@asdaf
1) Gdyby to było takie proste...
wiertolot pisze: ↑01 sie 2023, 05:17
A z nadajników Mielnik nad Bugiem nic tam nie dochodzi, ani z Play (ten nadajnik: Mielnik, Podlaskie, ul. Przemysłowa 1 - wieża Cellnex),
ani Plus też (ten nadajnik: Mielnik, Podlaskie, ul. Sadowa - maszt Plusa).
Tereny pagórkowate, Puszcza Mielnicka, mocno zalesione do Mielnik około 12 km auto, sygnał ten urywa całkowicie z tych nadajników w połowie drogi z Mielnik do Mętna, Adamowo, Adamowo-Zastawa. Zostaje w te lokalizacje co wymieniłem cały czas wielka dziura w zasięgu te sieci razem Play i Plus też i nie jest to wcale poprawiane..........
2) Prawdopodobnie telefon leży w jedynym miejscu w domu, gdzie jest zasięg. Na poddaszu?
3a) Kwestia optymalizacji (koszty).
3b) Może kontrahent nie odbiera przychodzących?
Na mój lichy rozumek, warto skorzystać z linii stacjonarnej i mieć słuchawkę bezprzewodową z komunikacją do bazy. Linie stacjonarne to nawet w Taplarach są...
Te opcje są dobre co podał adsf, dzieki za pomoc
W podanej lokalizacji zasięg T-Mobile jest dobry, więc nie wiem jak to ma się do tematu. Przenieść numeru za bardzo nie da dajmy do Plus, bo nie tam nie ma zasięg Plus wcale.
Do Orange, nju można przenieść tylko i wyłącznie.
Plus odpada i jego nadajniki, bo brak tego całkowity zasięg. Play ten romaning też nie za dobrze tam działa i to wykluczam też, bo wyrzuca z tego romaningu do urywającego zasięgu Play z Mielnik, który tam nie dochodzi lub od razu na Białoruś do MTC BY, A1 Mobile BY, lub life:) BY.
Dodatkowo Plus nie ma romaningu krajowego jak Play, ale w tej lokalizacji romaning ten nic nie daje dla Play.