Karlos20 pisze: ↑04 gru 2019, 20:32
abrams pisze: ↑04 gru 2019, 14:20
ps. może lepiej przejść do Siema PL i tam wykorzystać 200 zł na internetowe pakiety ?
Przejście do RBM zawsze kasuje kasę promocyjną. Poza tym za tą kasę nie kupisz pakietów. Tylko z konta głównego.
Usystematyzujmy wiedzę:
RBM DIL dawał możliwość korzystania z pakietu 100 GB a usługa była bezpłatna i wymagała jedynie:
1.aktywnego konta na połączenia wychodzące
2.salda co najmniej 30zł (środki pozostawały na koncie i nie są blokowane)
3.pamiętania o ponownej aktywacji co 30 dni
Więc rację ma 24bis24 pisząc "że pozostałość po tej usłudze to konto główne i nic nie traci się przy migracji więc o jakiej kasie promocyjnej piszesz" bo promocją to był DIL po spełnieniu warunku kwotowego na koncie głównym (nie pamiętam aby doładowanie lądowało na jakimś koncie promocyjnym, innym niż główne).
Ja mając coś koło 150 zł w RBM DIL teraz przeczekuję na PnK RWK aby w dogodnym czasie wejść do Siema.pl. Podczas migracji kasa mi nie zginęła a już nie pamiętam, czy od razu tu zmigrowałem, czy też na chwilę nie wdepnąłem do Siema.pl i stąd do PnK. W każdym bądź razie kasa się przeniosła i teraz w PnK RWK mam ją na koncie głównym.
Pamiętam też, że jak była mała panika po zakończeniu DILa, to Siema.pl był głównym pomysłem, jak wykorzystać zgromadzoną kasę (i nie odnotowałem, żeby ktoś zgłaszał problemy).