sprawdziłem i do Plusa wchodzi, orange nie. No i jeszcze jakiś nadajnik 26034 wchodzi.papay pisze:Może jakiś Viking sprawdzić czy karta loguje się do plusa i Orange jak to ma miejsce teraz w Virgin?
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
26034 to połączona sieć Orange i T mobile 

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
Czy za 29 zł jest rzeczywiście:
a) no limit na komórki
b) no limit na stacjonarne
c) no limit na SMS i MMS
+ d) 4 GB Internetu
?
Ja za taki plan w Orange płacę 49,20...
a) no limit na komórki
b) no limit na stacjonarne
c) no limit na SMS i MMS
+ d) 4 GB Internetu
?
Ja za taki plan w Orange płacę 49,20...
Tak
I konto ważne rok. Wystarczy doładowanie w odpowiedniej opcji za 29 zł.

Doładowaniem Play go zasilam, prawda? Kod jest jakiś na to? Co się dzieje jak doładuję za 100 zł? Kolejne miesiące sam mi przedłuży?
Nie, Mobile Vikings ma swój kanał doładowań, tylko elektroniczny. Doładowujesz tylko określonymi kwotami, wszystkie zasady są na mobilevikings.pl
Przed doładowaniem wybierasz zestaw, który ma się aktywować po doładowaniu.
W przypadku wyboru VIKING 29 NO-LIMIT po zasileniu za 29 zł, cała kwota idzie na rozmowy komórkowe i stacjonarne, a dostajesz do tego 4 GB + SMS/MMS. Wszystkie salda są ważne miesiąc od doładowania.
Przed doładowaniem wybierasz zestaw, który ma się aktywować po doładowaniu.
W przypadku wyboru VIKING 29 NO-LIMIT po zasileniu za 29 zł, cała kwota idzie na rozmowy komórkowe i stacjonarne, a dostajesz do tego 4 GB + SMS/MMS. Wszystkie salda są ważne miesiąc od doładowania.

To na numer specjalny już z tej karty nie zadzwonię? SMSa specjalnego też nie wyślę, bo nie będę miał środków na koncie?
Jeśli wybierzesz zestawy VIKING 24 / 29 NO-LIMIT to będziesz mieć 0 na koncie.
Jeśli wybierzesz te standardowe, za rozmowy zapłacisz z doładowanych środków, czyli 19 gr/min.
Masz wybór.
Dodatkowo można się zasilić za 10 zł, wtedy kasą będzie na cokolwiek, a przybędzie 300 MB neta.
Jeśli wybierzesz te standardowe, za rozmowy zapłacisz z doładowanych środków, czyli 19 gr/min.
Masz wybór.
Dodatkowo można się zasilić za 10 zł, wtedy kasą będzie na cokolwiek, a przybędzie 300 MB neta.

Ja miesięcznie wygaduję około 1000 minut głównie do Orange, więc 19 zł odpada. Z Play jak mam 1/10 numerów to dobrze i...to prawie na nie nie dzwonię.
Dziwny ten No Limit z brakiem środków na koncie. Jeśli umowę mam do kwietnia to kiedy najlepiej przenosić numer?
Dziwny ten No Limit z brakiem środków na koncie. Jeśli umowę mam do kwietnia to kiedy najlepiej przenosić numer?
Teraz możesz to (bez MMS) mieć za 30zl (netu 6GB które może być ważne tyle co konto czyli rok!!) http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... ferta_menu albo w wersji za 28zl po kombinacjach z przeniesieniem numeru (6GB te co wyżej +8GB na 31dni jak reszta pakietu nolimit) http://www.telepolis.pl/wiadomosci/oran ... 35303.htmlsindikat pisze:Ja za taki plan w Orange płacę 49,20...
PS oczywiście wszystko na kartę bez żadnych umów.
EDIT: podobno z pakietu 8GB (na 31dni) internet schodzi w pierwszej kolejności http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 12#p847712 Wiec dopisuje ta świetną wiadomość i poprawiam posta.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2016, 00:11 przez Gregrin, łącznie zmieniany 3 razy.
Ja bym pod koniec marca złożył wniosek o mnp z zaznaczeniem, że chcesz się przenieść zgodnie z okresem wypowiedzenia.
Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Drugi telefon z DUK i ta sama mizerna propozycja, czyli 44,99 netto (w tym 4 GB Internetu).
Czasami wyjeżdżam za granicę. Jak mam odebrać połączenie jeśli nie mam nic na koncie?
Czasami wyjeżdżam za granicę. Jak mam odebrać połączenie jeśli nie mam nic na koncie?
to przed aktywacją taryfy VIKING 24 / 29 NO-LIMIT, doładujesz numer kwotą 10,19 lub 29zł i masz tą kwotę ważną rok lub do czasu wykorzystania.sindikat pisze:Drugi telefon z DUK i ta sama mizerna propozycja, czyli 44,99 netto (w tym 4 GB Internetu).
Jako, że będę przechodził z Orange to na co mam migrować? Żebym później nie zgrzytał zębami, że mnie źle przenieśli.
A konto doładowuje się przez Ich system? Bo teraz na Ich stronie nie widzę takiej opcji nawet.
A konto doładowuje się przez Ich system? Bo teraz na Ich stronie nie widzę takiej opcji nawet.
Doładowanie przez stronę https://mobilevikings.pl/pl/help/top-up ... different/
Przejście opisane tutaj https://mobilevikings.pl/pl/help/przeni ... r-porting/
Moim zdaniem najlepiej w Orange wypowiedzieć umowę z przejściem na kartę i upewnić się ze karta jest zarejestrowana a później przenosić.
Przejście opisane tutaj https://mobilevikings.pl/pl/help/przeni ... r-porting/
Moim zdaniem najlepiej w Orange wypowiedzieć umowę z przejściem na kartę i upewnić się ze karta jest zarejestrowana a później przenosić.
kupujesz pakiet któryś z Viking 10,19,29 w którym otrzymujesz tą na konto główne które jest ważne rok, więc w pakiecie Viking 10 otrzymujesz 10zł na konto, darmowe rozmowy w sieci P4 oraz pakiet internetu, te pakiety są ważne 14 dni, a kwota 10zł ważna rok lub do wyczerpania kwoty.sindikat pisze:Jako, że będę przechodził z Orange to na co mam migrować? Żebym później nie zgrzytał zębami, że mnie źle przenieśli.
Viking 19 otrzymujesz 19zł na konto, darmowe rozmowy w sieci P4 oraz darmowe smsy i mms do wszystkich sieci oraz 2GB internetu i wszystko ważne przez 30 dni, a pieniądze 19zł ważne rok lub do wyczerpania kwoty.
Viking 29 otrzymujesz 29zł na konto, darmowe rozmowy w sieci P4 oraz darmowe smsy i mms do wszystkich sieci oraz 4GB internetu i wszystko ważne przez 30 dni, a pieniądze 29zł ważne rok lub do wyczerpania kwoty.
-- Viking mylisz z Virgin - ciekawe

W ten sposób zablokuję sobie lepszą ofertę z DUK. Jak zobaczą, że chcę z Nimi zostać na kartę to mnie oleją. Chciałbym Ich zaszantażować, że uciekam całkowicie do innego Operatora.Gregrin pisze:...Moim zdaniem najlepiej w Orange wypowiedzieć umowę z przejściem na kartę i upewnić się ze karta jest zarejestrowana a później przenosić...
Chcę żeby to widniało w systemie, bo mam sporo u Nich usług i chcę pokazać, że odejdę ze wszystkimi jak mnie tak dalej będą traktować.
sindikat: to dlaczego słabo z nimi negocjujesz? Ja sam w Play wypowiedziałem umowę z przejściem na kartę, a samodzielny kontakt z DUK (Dział Utrzymania) zdziałał cuda i mam czasowo bezterminową świetną ofertę abonamentową za 30 zł/mies. z ciekawymi usługami do dokupienia kiedy chce (przegrywającą tylko z niepewnymi i z problemami technicznymi z Orange na kartę i kołomyją długoterminową z Plusa). Jeśli operator nie jest w stanie zaoferować więcej, nawet straszeniem, w 1 dzień możesz się wynieść do konkurencji. Sieci MVNO nie są pewne i nie wiesz, co stanie się za miesiąc czy rok. No i w abonamencie płacisz raz i korzystasz bez przerw.

Wystarczy złożenie zwykłego wypowiedzenia z przejściem na kartę. Jak odejdziesz z abonamentu to dla nich już jesteś "stracony" i nieważne czy trafisz na kartę czy od razu do innego opa.sindikat pisze:Chcę ... pokazać, że odejdę ... jak mnie tak dalej będą traktować.
Jeśli uważasz inaczej to złóż wniosek o przeniesienie na kartę u innego opa (obojętnie) z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Będziesz miał co najmniej miesiąc na wycofanie wniosku a u aktualnego operatora i tak nie będą wiedzieć czy przenosisz się na abo czy kartę.