Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
admundo pisze:Jeśli mam nową taryfę RBM na kartę (100 dni ważności konta za 50 zł) i rok ważności po przeniesieniu z FAKT to czy prócz 30 zł na koncie i włączania LTE co miesiąc potrzebuję włączać co miesiąc jakieś pakiety żeby korzystać z darmowego LTE?
AD3 Cytat:"Oferta Promocyjna „1GB na start” dla oferty Red Bull MOBILE na kartębuba1234 pisze:Mam trzy pytania dotyczące oferty LTE w Fakt->RBM:
1. Czy ma znaczenie kiedy doładujemy 30 zl [trzeba to zrobić w FAkcie czy w RBM?]
2. Czy jak dzwonię by zmienić taryfe z Faktu na RBM musze mówic "Chcę zmienić na RBM 7, czy wystarczy chcę zmienić na RBM i z automatu laduję na RBM7?
3. podajcie kod na ten 1GB na rok w RBM7
No właśnie a w nowej taryfie chyba nie ma tak jak w starej bo zdaje się że trzeba jakiś pakiet włączać co miesiąc więc się tak nie opłaca jak w starej.Antyfcb pisze:admundo pisze:Jeśli mam nową taryfę RBM na kartę (100 dni ważności konta za 50 zł) i rok ważności po przeniesieniu z FAKT to czy prócz 30 zł na koncie i włączania LTE co miesiąc potrzebuję włączać co miesiąc jakieś pakiety żeby korzystać z darmowego LTE?
Potrzebujesz jeszcze pakietu danych żeby korzystać z LTE z pełną prędkością.
bolek2004 pisze:No bo wychodzi że tak właśnie jest, bo to jest rbm na kartę II tyle że ja migrując kodem zmigrowałem też do rbm na kartę 5, a to jest właśnie też ta taryfa.
To jest po prostu celowe działanie i mieszanie żeby się ludzie tego nie ogarnęli.
[.......]
Czyli mamy rbm energy na kartę 5 i rbm na kartę 5, albo rbm na kartę 9, te 2 ostatnie taryfy to to samo.
Najlepiej to konsultantowi powiedzieć że chce się zmigrować do rbm na kartę, ale aby to nie była taryfa energy.
Sam jestem w rbm na kartę II, a w play24 mam że to rbm na kartę 5, a nie 9.
Nie, w obu trzeba. W regulaminie który podaje Maks SIM jest jeszcze punkt którego nie przytoczył który mówi właśnie o tym ze trzeba mieć jakiś aktywny pakiet żeby korzystać z tego LTE w normalnych prędkościach (15/5Mbps).admundo pisze:No właśnie a w nowej taryfie chyba nie ma tak jak w starej bo zdaje się że trzeba jakiś pakiet włączać co miesiąc więc się tak nie opłaca jak w starej.
Regulamin usługi darmowy LTE pisze: 7. Jeżeli klient w trakcie uruchamiania usługi nie ma aktywnego żadnego pakietu internetowego prędkość transmisji danych wynosi maksymalnie
32 kb/s. W przypadku gdy Użytkownik w trakcie aktywności usługi posiada dowolny, aktywny pakiet na transmisję danych i go wykorzysta,
prędkość transmisji danych zostanie istotnie ograniczona i będzie wynosić maksymalnie 32 kb/s niezależnie od wykorzystywanej
technologii.
Czy jeśli mam RBM zrobiony z FAKT (rok ważności konta) to czy jest jakiś bezpłatny pakiet który pozwoli na korzystanie przez ten rok z darmowego LTE? (pytam o obie taryfy)? Wiem że tam jakiś bezpłatny pakiet bonusowy chyba po doładowaniu jest ale nie ten za 10 zł?Gregrin pisze:Nie, w obu trzeba. W regulaminie który podaje Maks SIM jest jeszcze punkt którego nie przytoczył który mówi właśnie o tym ze trzeba mieć jakiś aktywny pakiet żeby korzystać z tego LTE w normalnych prędkościach (15/5Mbps).
Na wcześniejszej stronie Maks SIM opisuje ten pakiet 1GB na rok który się włącza i ładuje za 10zl żeby go dostać. Pamiętaj żeby być tylko na LTE bo w przeciwnym wypadku będzie ci zjadać z pakietu.admundo pisze:Wiem że tam jakiś bezpłatny pakiet bonusowy chyba po doładowaniu jest ale nie ten za 10 zł?