Stwierdzam, że nadal nie działa.theneth pisze:Sieć przez ostatnie dwa dni borykała się z problemem technicznym - sprawa była dość poważna, ale już wszystko jest OK.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Stąd też ostatnie operacje, kolego, które mają usunąć większość problemów, z którymi się borykają klienci. Wszystko idzie w dobrą stronętadeusz@bigos pisze:Podziwiam (a prawdę mówiąc nie mogę zrozumieć) ludzi którym chce się bawić tą pseudo siecią, wpisywaniem kodów, kombinowaniem , resetowaniem, włączaniem, wyłączaniem aby mieć rozmowy tańsze o kilka groszy ,które w iluś tam % przypadków i tak nie działają poprawnie.

Nic nie jest oktheneth pisze:Sieć przez ostatnie dwa dni borykała się z problemem technicznym - sprawa była dość poważna, ale już wszystko jest OK.
theneth pisze: Nie logujcie się do "Vectone 2G" - to już najprawdopodobniej nie zadziała.
Jak należy to rozumieć?

3 dni trwa awaria, ludzie zostali bez łączności, nawet Ci, którzy wyjechali z kraju z kartą Vectone.theneth pisze:Odrobina cierpliwości!
W siedzibie Vectone internet chyba działa, już dawno był czas na to, aby operator wypowiedział się w tej sprawie. Tymczasem sieć zapadła się pod ziemię.
Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
Nie, nic nie działało... Zupełnie nic i zresztą chociażby infolinia nadal nie działa. Tak, jak pisałem, wszystko powinno wrócić do normalności dzisiaj. Pamiętajcie jednak o wykonaniu tej operacji, o której napisałem wcześniej, proszę!JacekK pisze:Nic nie jest oktheneth pisze:Sieć przez ostatnie dwa dni borykała się z problemem technicznym - sprawa była dość poważna, ale już wszystko jest OK.
Wykonałeś operację, o której napisałem w poprzednim poście??
theneth pisze: Nie logujcie się do "Vectone 2G" - to już najprawdopodobniej nie zadziała.
Jak należy to rozumieć?
Sieć 2G docelowo będzie wyłączona
3 dni trwa awaria, ludzie zostali bez łączności, nawet Ci, którzy wyjechali z kraju z kartą Vectone.theneth pisze:Odrobina cierpliwości!
Tak, wiem... Przykro mi...
W siedzibie Vectone internet chyba działa, już dawno był czas na to, aby operator wypowiedział się w tej sprawie. Tymczasem sieć zapadła się pod ziemię.
Jak dla mnie jasne. Vectone 3G Only.JacekK pisze:Jak należy to rozumieć?
Dokładnie tak, a w niedalekiej przyszłości jeszcze 4G dołączy do zabawydivhashmorex pisze:Jak dla mnie jasne. Vectone 3G Only.JacekK pisze:Jak należy to rozumieć?

Dobrze rozumiem, że operator właśnie wyłączył użytkownikom bez ostrzeżenia 2G? A co z użytkownikami z telefonami bez 3G, którzy korzystali i mieli doładowane konto? Byłbym pomyślał, że to żart, ale chyba nie żart 

Trochę zła decyzja, jeśli chodzi o nasz kraj. Dużo telefonów 2G, bo albo brak normalnego zasięgu na jakiejś wiosce zapomnianej przez bożków technologii, albo używane stare telefony (to jeszcze pół biedy), albo co gorsza myphone'y i inny złom, albo wersja Sknerus v21, gdzie ktoś chce oszczędzić 1gr na ładowaniu baterii dziennie 
Zaraz posypie się lawina skarg i protestów. Pewnie również jakieś groźby typu "kosz", żądania przywrócenia 2G i skargi do UKE, UOKiK i Episkopatu...

Zaraz posypie się lawina skarg i protestów. Pewnie również jakieś groźby typu "kosz", żądania przywrócenia 2G i skargi do UKE, UOKiK i Episkopatu...
No właśnie, mam kartę Vectone w telefonie 2G only (jakiś myPhone) i co, nagle tak sobie operator wyłączył 2G i już nie zadziała? Do głównego telefonu wkładać jej nie zamierzam, jakoś wszystkie inne sieci bezproblemowo działają w tym telefonie.
Jeszcze nie mam oficjalnej informacji na ten temat, jeszcze MOŻE 2G działać, ale pewności nie mam. Jak dorwę jakieś info, dam znać.JacekK pisze:Dobrze rozumiem, że operator właśnie wyłączył użytkownikom bez ostrzeżenia 2G? A co z użytkownikami z telefonami bez 3G, którzy korzystali i mieli doładowane konto? Byłbym pomyślał, że to żart, ale chyba nie żart
Zresztą, jeżeli korzystasz z telefonu 2G, to sprawdź sam, proszę i daj znać.
Hahahahaahdivhashmorex pisze:Trochę zła decyzja, jeśli chodzi o nasz kraj. Dużo telefonów 2G, bo albo brak normalnego zasięgu na jakiejś wiosce zapomnianej przez bożków technologii, albo używane stare telefony (to jeszcze pół biedy), albo co gorsza myphone'y i inny złom, albo wersja Sknerus v21, gdzie ktoś chce oszczędzić 1gr na ładowaniu baterii dziennie

No zobaczymy...
Spokojnie, nie wiadomo do końca kto to @theneth. Pisze jakby był przedstawicielem operatora, ale jak już to mógłby przestać chować się za anonimowym nickiem.jutek pisze:No właśnie, mam kartę Vectone w telefonie 2G only (jakiś myPhone) i co, nagle tak sobie operator wyłączył 2G i już nie zadziała? Do głównego telefonu wkładać jej nie zamierzam, jakoś wszystkie inne sieci bezproblemowo działają w tym telefonie.
Na razie nic się nie dzieje, spokojnie! Sprawdź, proszę (po wykonaniu operacji opisanej przeze mnie powyżej. Jak nie będziesz miał do wyboru 3G (skoro Twój telefon tego nie obsługuje), to powinieneś mieć po prostu "Vectone" - wybierz to. Powinno trybić. Oczywiście po wyciągnięciu i włożeniu karty SIM.jutek pisze:No właśnie, mam kartę Vectone w telefonie 2G only (jakiś myPhone) i co, nagle tak sobie operator wyłączył 2G i już nie zadziała? Do głównego telefonu wkładać jej nie zamierzam, jakoś wszystkie inne sieci bezproblemowo działają w tym telefonie.
Na telefonie 2G karta SIM Vectone nie loguje się do sieci, żadnejtheneth pisze:JacekK pisze:(...)Zresztą, jeżeli korzystasz z telefonu 2G, to sprawdź sam, proszę i daj znać.
Ja z jego wypowiedzi wywnioskowałem raczej, ze jest pracownikiem operatora, czyt. konsultantem, a nie oficjalnym przedstawicielem. Z tego też powodu, "anonimowy" nick (jakkolwiek to brzmi) jest rzeczą jak najbardziej oczywistą.JacekK pisze:Spokojnie, nie wiadomo do końca kto to @theneth. Pisze jakby był przedstawicielem operatora, ale jak już to mógłby przestać chować się za anonimowym nickiem.
@up, może pora pozbyć się złomu?
Wyjąłeś i włożyłeś kartę SIM z powrotem? Wybrałeś "Vectone Serices" - manualnie - w Polsce?JacekK pisze:Na telefonie 2G karta SIM Vectone nie loguje się do sieci, żadnejtheneth pisze:JacekK pisze:(...)Zresztą, jeżeli korzystasz z telefonu 2G, to sprawdź sam, proszę i daj znać.
Poprawka, loguje się, ale nic poza tym, połączenia przychodzące nie dochodzą.
(...)Wyjąłeś i włożyłeś kartę SIM z powrotem? Wybrałeś "Vectone Serices" - manualnie - w Polsce? (...)
Nawet pochuchałem i pogłaskałem. Bądźmy poważni, nie działa, po prostu.
Numer infolinii dla innych sieci 739 199 699 też nie działa. Operator próbował już wyciągnąć kartę SIM i wybrać Manual => w Polsce?
(...)Wyjąłeś i włożyłeś kartę SIM z powrotem? Wybrałeś "Vectone Serices" - manualnie - w Polsce? (...)
Nawet pochuchałem i pogłaskałem. Bądźmy poważni, nie działa, po prostu.
Numer infolinii dla innych sieci 739 199 699 też nie działa. Operator próbował już wyciągnąć kartę SIM i wybrać Manual => w Polsce?
U mnie identyczna sytuacja jak u @JacekK.
Teraz już wiem dlaczego na moim awaryjnym telefonie Samsung GT-E1200 nie mam zasięguJacekK pisze:Na telefonie 2G karta SIM Vectone nie loguje się do sieci, żadnejtheneth pisze:JacekK pisze:(...)Zresztą, jeżeli korzystasz z telefonu 2G, to sprawdź sam, proszę i daj znać.

w tel 2g tez dziala ale trzeba ustawic w aplikacji Vectone Polska a wybor sieci wlasnie na automatyczny a nie na reczny. Tez na sams1200 ustawilem.