Tymczasem dziś Orange CAŁY DZIEN cos "robi" w systemie. Chciałem sprawdzić środki w ramach promocji 6GB. Na szczęście w One jest jeszcze możliwość sprawdzenia kodem, ale takie niuanse sprawiają właśnie, że nie mam najlepszego zdania na temat T-mobile, czy Orange. Rzadko korzystam (lub sprawdzam) z kart tych sieci i jakoś tak pechowo, niemal zawsze, gdy chce skorzystać, to akurat coś nie działa ^^
Obecnie nie wiem tylko nic na temat systemu Plusa, bo ostatni znajomi uciekli kilka miesięcy temu z tego okrętu (do T-mobile i Play w mniej więcej takich samych proporcjach)
No, ale na plus, jestem tym razem niesamowicie pozytywnie zaskoczony dzisiejszą stabilnością i prędkością transmisji danych. Nie wiem czy to cud, czy o co chodzi, ale dziś transmisja nawet raz się nie zacięła (szok!). Jakby tego było, pobrałem dziś 2.8 GB danych i przez większość czasu prędkość wynosiła od 3-5 Mbps, czego jeszcze nigdy w Orange nie widziałem. Owszem, chwilami zwalniało i prędkość strasznie skakała, ale nie tak jak zawsze i naprawdę wszystko ładnie się ściągało, zaś szczytowa, zarejestrowana przeze mnie prędkość wyniosła 650 kB/s, czyli ponad 5 Mbps.
To dla mnie szok, bo nawet na Playu, najwięcej miałem ok. 750 kB/s, a zazwyczaj ledwie 4 Mbps (inna sprawa, że prędkość byla stabilna, niemal tak jak w UPC). Korzystając z Plusa, w najlepszym wypadku wyciągałem ok. 320 kB/s.
Mam nadzieję, że będzie tak jeszcze tak mniej więcej do końca tego miesiąca