Dla rozważających przejście do Gadu Air. Trudno jest mi ogarnąć wszystkie usługi GG, głównie ze względu na wybitnie młodzieżową stylistykę, ale warto podkreślić jedną - doładowanie Konta GG przez SMS.
Dlaczego?
Sądzę, że sporo przenoszących numery w prepaid jest w podobnej sytuacji co ja - na niektórych numerach, z różnych powodów ludzie mają 'skarbonki', powstałe głównie poprzez zmuszanie do regularnych doładowań, kiedy numer nie jest aktywnie wykorzystywany (lub nagromadzone podwojenia itd.). Ludzie mają różne pomysły na 'czyszczenie' takich kont. Ostatnio wysyłałem jak maniak SMS charytatywne (polecam
Fundacja Dzieci Niczyje ), bo byłem zbyt leniwy, żeby sobie własny numer SMS Premium w dotpay uruchomić. Ponoć są chętni na kupno wysyłania SMS Premium (w grach przeglądarkowych itd.), ale kto ma do tego głowę.
GG uruchomiło za nas taki numer. Co prawda z SMS o wartości bodajże 12zł zostaje nam na koncie 5zł, ale (o ile się nie mylę) te 5zł można wydać na doładowanie Gadu Air, VoIP, lub jakieś dziwne gadżety (skórki GG? kto to kupuje? eh, jestem taki staaaary

). W sumie lepsze to niż nic.