abrams pisze:
No to trochę nie zrozumiałe traktowanie Fakt Mobile jeżeli taką funkcjonalność mam dla SIM kart: PInK, InK, RBM5, PnK-RWK a nawet na starym FRESH a tylko po wybraniu Fakt w Play24 (zawsze mam na myśli wersję FULL a nie mobile, na smartfony) owszem kolorki się zmieniają na faktowskie czerwone, inne funkcje działają a ta jedna"nie może teraz pobrać"

No ale dzięki za kod.
Moim zdaniem wzieło się to z tego że do Fakta można było pierwotnie przenieść się tylko przez konsultantów faktu czyli telefonicznie, ale można było przejść w obie strony tj z RBM i Play co sprawiało że ludzi chcący przejść do RBM z playa i na odwrót którzy wcześniej nie mogli przejść między playem i RBM niejako bezpośrednio i byli zmuszeni przenosić się do innych sieci i dopiero potem RBM(lub play) dzwonili na infolinię faktu przenosili tam numer i po 24 czy 48 godzinach szli dalej tj do RBM i takim kluczem okazał się być fakt.Po jakimś czasie tej zabawy konsultanici faktu mieli już penie tego tak bardzo dość że play dał kod do bezpośredniego przechodzenia z play do RBM i RBM do play oraz bezpośrednie przejście do faktu kodem, ale by ukryć tą funkcję przechodzenia miedzy taryfami trzeba klikać kodami by z fakta zmienić taryfę taka małe utrudnienie dla migrantów taryfowych.Co ciekawe play daje kod do bezpośredniego przejście tylk na najnowsze taryfy czyli Siema i siema pla a wcześniej RBMEnergy a do starszej taryfy tylko przez...fakt do pierwszej to taryfy to tylko z innej sieci.Bieże się to z ...regulaminu który pozwalał na migrację play-fakt-RBM i w nim wymieniona była taryfa rBM5 i RBMEnergy a bezpośrednio przejść do np. siemy i siemy pl się ...nie da a przynajmniej mnie się nie udało z faktu.I tak mamy nową konkurencję :sportową" czyli "kombinacje taryfowe "w play i jego submarkach.

A play24 celowo został z tej "kombinacji sportowej" wyłączony i opcje przejścć ukryte by ...ograniczyć transfer ludzi międy submarkami ,bo kto wie to zmienia taryfy ale kto nie...ten siedzi w starej taryfie ,ofercie i się nie rusza prawda?Bo myśli że się nie da.Albo tylko za pomocą konsultanta o ile chce.