• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 25 z 45
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 45
 #807092  autor: Taczian
 18 cze 2015, 10:26
Padło tu ostatnio pytanie czy karta Vectone działa na telefonie z simlockiem. Otóż mam w swojej kolekcji Motorolę T722i z dawnej Ery. Po włożeniu karty SIM Vectone telefon prosi o "Kod specjalny".

Reasumując. Karta Vectone nie działa w telefonie z simlockiem Era/T-mobile.
 #807122  autor: user_delete55
 18 cze 2015, 13:02
A'propos doładowań: przede wszystkim sieć Rossmann, poza tym salony HDS, czyli Relay, InMedio, tam nie powinno być problemu.

A'propos simlocka: telefon musi być pozbawiony tego wynalazku.

A'propos przenoszenia niumeru: nie ma opcji, dopóki sieć nie będzie podłączona do systemu MNP w UKE.

A'propos SMSów wysłanych na przeniesione numery (przede wszystkim do Playa): sieć czeka na naprawienie problemu ze strony operatora.
 #807231  autor: Rosolak
 18 cze 2015, 21:12
Theneth, skąd masz taką wiedzę na temat Vectone?

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #807317  autor: JacekK
 19 cze 2015, 12:27
theneth pisze:@Rosolak powiedzmy... mocno dociekam ;)
Ja na Waszym miejscu sprawiłbym sobie osobę, która w Polsce testowałaby Wasze usługi ;) Konsultanci w ogóle nie wiedzą nic o problemach i nie mają możliwości naocznie ich sprawdzić.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #807321  autor: kowal2200
 19 cze 2015, 13:34
Nie wiem czy zwróciliście uwagę na to że na skutek licznych pytań o usługi zlikwidowali na stronie informacje o Vectone App, Smart Roaming a zostawili i tak niedziałające wiadomości sportowe. Ciekawostką jest to, że w innych krajach można uruchomić na jednej karcie SIM numer z innego dodatkowego kraju, jednak np. Austrii działa to tylko na stronie internetowej bo w praktyce polskich numerów nie mieli.
 #807377  autor: user_delete55
 19 cze 2015, 18:52
JacekK pisze:
theneth pisze:@Rosolak powiedzmy... mocno dociekam ;)
Ja na Waszym miejscu sprawiłbym sobie osobę, która w Polsce testowałaby Wasze usługi ;) Konsultanci w ogóle nie wiedzą nic o problemach i nie mają możliwości naocznie ich sprawdzić.
A skąd posiadasz taką informację, że sieć nie ma ludzi w Polsce..?
 #807378  autor: user_delete55
 19 cze 2015, 18:54
kowal2200 pisze:Nie wiem czy zwróciliście uwagę na to że na skutek licznych pytań o usługi zlikwidowali na stronie informacje o Vectone App, Smart Roaming a zostawili i tak niedziałające wiadomości sportowe. Ciekawostką jest to, że w innych krajach można uruchomić na jednej karcie SIM numer z innego dodatkowego kraju, jednak np. Austrii działa to tylko na stronie internetowej bo w praktyce polskich numerów nie mieli.
Wszystko w swoim czasie, myślę... ;)
 #807411  autor: JacekK
 19 cze 2015, 21:30
Wnioskuję choćby po tym, że BOK wydzwania i pyta czy problem (masowy) nadal występuje :) Przecież jeśli ktoś byłby w Polsce, to by sprawdził ;) Tak myślę. Wygląda, jakby nikt aktualnie nie testował Waszych kart a o wszystkich problemach (niektórych nie da się nie zauważyć, jak choćby brak możliwości dzwonienia na numery stacjonarne czy brak raportów doręczenia) operator dowiaduje się dopiero od użytkowników.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #807494  autor: LOOPO
 20 cze 2015, 16:33
theneth pisze:A'propos doładowań: przede wszystkim sieć Rossmann, poza tym salony HDS, czyli Relay, InMedio, tam nie powinno być problemu.
Dzięki.
A czy można doładować z bankomatu Euronetu? Bo coś mi się kojarzy, że Euronet i ePay mają jednego właściciela czy jakoś tak?
 #807726  autor: user_delete55
 22 cze 2015, 10:55
JacekK pisze:Wnioskuję choćby po tym, że BOK wydzwania i pyta czy problem (masowy) nadal występuje :) Przecież jeśli ktoś byłby w Polsce, to by sprawdził ;) Tak myślę. Wygląda, jakby nikt aktualnie nie testował Waszych kart a o wszystkich problemach (niektórych nie da się nie zauważyć, jak choćby brak możliwości dzwonienia na numery stacjonarne czy brak raportów doręczenia) operator dowiaduje się dopiero od użytkowników.
To chyba dobry gest BOKu, że wydzwania i dopytuje, czy problem ustąpił, czy trzeba działać dalej, hmm? ;)
 #807727  autor: user_delete55
 22 cze 2015, 10:57
LOOPO pisze:
theneth pisze:A'propos doładowań: przede wszystkim sieć Rossmann, poza tym salony HDS, czyli Relay, InMedio, tam nie powinno być problemu.
Dzięki.
A czy można doładować z bankomatu Euronetu? Bo coś mi się kojarzy, że Euronet i ePay mają jednego właściciela czy jakoś tak?
Nie mam pewności, nigdy nie słyszałem, żeby była opcja doładowania przez bankomaty. Ale jak sprawdzisz, daj znać :) Jeżeli chodzi o ePay, to przede wszystkim chodzi o terminale, a bankomaty... Dobre pytanie, nie wiem :)
 #808236  autor: LOOPO
 24 cze 2015, 12:54
theneth pisze:Nie mam pewności, nigdy nie słyszałem, żeby była opcja doładowania przez bankomaty. Ale jak sprawdzisz, daj znać
Niestety, w bankomatach Euronetu nie można doładować kart Vectone. Jest tylko możliwość doładowania TM, Heyah, Orange, Nju, Plus, Play.
 #808522  autor: korkodyl
 25 cze 2015, 16:10
Witajcie!
Problem jest. Żona jest z polskim vectonem w Austrii. Mimo wszelkich możliwych ustawień nie może się nigdzie dodzwonić, ani nie można dodzwonić się do niej. Ja słyszę, że abonent ma wyłączony telefon, natomiast ona przy próbie zadzwonienia słyszy, że sieć zajęta lub trzy krótkie piknięcia. Konsultant poradził ustawić wybór sieci na automatyczny, i tak było, a w vecton services "manualnie, za granicą" i tak też jest. Telefon był restartowany, środki na koncie są, telefon loguje się do tamtejszych sieci (trzech chyba: T-mobile, Orange i trzeciej nie pamiętam). Tel to nokia 206 dual sim. Na pytanie do konsultanta czy ma znaczenie, że telefon to tylko 2G, powiedział, że nie ma to znaczenia. Ktoś? Coś? Będę wdzięczny za pomoc. Jakby co to mam z żoną kontakt przez skype, tak że nie będzie problemu ze zmianą ustawień. Jeśli potrzeba więcej informacji to pytajcie. Pozdrawiam!
 #808539  autor: tyre23
 25 cze 2015, 17:14
Wysyłanie żony z pseudo siecią do Austrii to był kiepski pomysł. Następnym razem będziesz pamiętał. ;)
Obstawiam, że pozostaje Ci jedynie dobijanie się do BOKu, może oni coś zdziałają, w co wątpię. Zapewne jest jakiś problem pomiędzy operatorem, a partnerem roamingowym.
 #808541  autor: korkodyl
 25 cze 2015, 17:29
Wiesz, żona ma tam jeszcze swojego playa, który działa bez problemu oraz austriackiego vectona, który również działa miód malina. Ten polski to tak dla eksperymentu. Tu ciekawostka: połączenia z polskiego vectona, z Polski, na austriackiego w Austrii są za free.
  • Strona 25 z 45
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 45
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25