Przeszukałem co mogłem- google,forum oraz stronę Orange.Niestety nie znalazłem posta dotyczącego przedłużenia w ub roku pakietu wakacyjnego na kolejne 12 miesięcy.Są za to inne ciekawe informacje,które już za tydzień mogą się przydać:
- od 30 sierpnia zaczęły występować problemy z zakupem pakietu 6GB; trzeba było kilkukrotnie dokonywać zakupu przez kod USSD,strona jak zwykle się zawieszała,przychodziły komunikaty o błędzie
- koło 15 września kilku użytkowników tutaj na forum ( z więcej niż 10 :) postami ) zaczęło mieć problemy z poprawnym rozliczeniem pakietu; Orange zabierało zbyt dużo MB niż fizycznie się pobrało, na stronie Orange również zaczęto żalić się na działanie pakietu i zgłaszano masowo reklamacje ( w większości rozpatrzone pozytywnie )
- pojawiła się plotka ( o której pisałem ciut wyżej ) że niby pakiet 100MB za 10 zł miał przedłużać ważność pakietu wakacyjnego,jednak w każdej z taryf oprócz oczywiście OFnK ( na której pakietu 6 GB nie da się aktywować ) pojawiała się osobna kolumna i
nie dochodziło do kumulacji MB i tym samym ważność 6GB pozostawała bez zmian
-jest jakaś nikła nadzieja w przedłużeniu pakietu wakacyjnego...kupując dość drogi pakiet 1 GB na 30 dni ponieważ jednemu z użytkowników,po zakupie owego pakietu,mimo,że pojawiła się osobna pozycja,skumulowało środki,jednak jego ważność nie uległa zmianie.
Tym samym pozostawałoby wtedy pisanie reklamacji,że mimo zakupu pakietu na kolejne 30 dni,system pokazuje co innego.
Tak to w skrócie wyglądało w ubiegłym roku.