• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 25 z 45
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 45

#742451  autor: Golarz Filip
 22 sie 2014, 08:35
To ja Tobie powinienem zadawać takie pytania :)
A poważnie- na tej mojej testowej karcie z wakacyjnym mam ustawione Nowe Orange Go.Kupię jeszcze do końca sierpnia jedną kartę,ustawię na niej Orange POP i będę czuwał 1 września co wskoczy.
Jak sam wiesz,nie ma pewności jak ich system zachowa się,jak zaraz po północy spróbuję przedłużyć pakiet kodem na pakiet wakacyjny.Spodziewam się,że bo wbiciu kodu nowy pakiet wskoczy na inną pozycję,nie sumując się z pakietem 6 GB stąd taka ilość kart.
Acha co do porównań jakości Lion vs 6GB ciut lepiej wychodzi na korzyść tego drugiego.
W godzinach 16-21 na batonach potrafi przyciąć ale nie zamraża.Pisano też o zasięgu i jako,że często jestem w trasie to muszę potwierdzić,że zauważam znaczącą zmianę szczególnie na terenach poza miastem.Na plus oczywiście

#742459  autor: Niezgodna7
 22 sie 2014, 09:22
A zadałem Tobie, bo nie mogłem se przypomnieć kto miał rok czasu ważny poprzedni pakiet 6GB.
Najwięcej byków ma Yes, ale nie lubię tej taryfy, więc w POP-ie włączyłem.
Niestety, ważność jak byk stoi : do 20.10

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#742466  autor: Golarz Filip
 22 sie 2014, 09:53
Przeszukałem co mogłem- google,forum oraz stronę Orange.Niestety nie znalazłem posta dotyczącego przedłużenia w ub roku pakietu wakacyjnego na kolejne 12 miesięcy.Są za to inne ciekawe informacje,które już za tydzień mogą się przydać:

- od 30 sierpnia zaczęły występować problemy z zakupem pakietu 6GB; trzeba było kilkukrotnie dokonywać zakupu przez kod USSD,strona jak zwykle się zawieszała,przychodziły komunikaty o błędzie
- koło 15 września kilku użytkowników tutaj na forum ( z więcej niż 10 :) postami ) zaczęło mieć problemy z poprawnym rozliczeniem pakietu; Orange zabierało zbyt dużo MB niż fizycznie się pobrało, na stronie Orange również zaczęto żalić się na działanie pakietu i zgłaszano masowo reklamacje ( w większości rozpatrzone pozytywnie )
- pojawiła się plotka ( o której pisałem ciut wyżej ) że niby pakiet 100MB za 10 zł miał przedłużać ważność pakietu wakacyjnego,jednak w każdej z taryf oprócz oczywiście OFnK ( na której pakietu 6 GB nie da się aktywować ) pojawiała się osobna kolumna i nie dochodziło do kumulacji MB i tym samym ważność 6GB pozostawała bez zmian
-jest jakaś nikła nadzieja w przedłużeniu pakietu wakacyjnego...kupując dość drogi pakiet 1 GB na 30 dni ponieważ jednemu z użytkowników,po zakupie owego pakietu,mimo,że pojawiła się osobna pozycja,skumulowało środki,jednak jego ważność nie uległa zmianie.

Obrazek

Tym samym pozostawałoby wtedy pisanie reklamacji,że mimo zakupu pakietu na kolejne 30 dni,system pokazuje co innego.
Tak to w skrócie wyglądało w ubiegłym roku.

#742491  autor: Braymer
 22 sie 2014, 11:06
O ile dobrze pamiętam, to zeszłoroczny pakiet wakacyjny miał 6048 MB,
Obecny ma 6000 MB, jest przecież zrobiony jako 60 krotność pakietu 100 MB za 10 zł,

Jeśli nie zlikwidują tego 100 MB za to na bank przedłuży on wakacyjny.

W zeszłym roku ludziom nie przedłużył, 6 GB był inaczej zrobiony.

Dodano: 2014-08-22, 11:13
Jak aktywowałem 8. lipca wakacyjny kodem w Orange One przyszło że mam 100 MB za 10 zł, dopiero za kilkadziesiąt sekund, że jednak 6 GB za 6 zł.

W Yes kodem nie szło to aktywowałem przez Orange Online; miałem do wyboru z rozwijanej listy:
>>6 GB za 10 zł
>>6 GB za 6 zł
Wziąłem ten drugi i poszło bez problemu.

Dodam, że kod *110*65*1# na sprawdzenie MB w Yes nie działa wcale, a w One działa normalnie.

#742519  autor: Niezgodna7
 22 sie 2014, 12:21
Bo Yes - to NIENORMALNA taryfa
:- D

#743057  autor: wypasiony
 24 sie 2014, 11:57
Golarz Filip pisze:To ja Tobie powinienem zadawać takie pytania :)
A poważnie- na tej mojej testowej karcie z wakacyjnym mam ustawione Nowe Orange Go.Kupię jeszcze do końca sierpnia jedną kartę,ustawię na niej Orange POP i będę czuwał 1 września co wskoczy.
Jak sam wiesz,nie ma pewności jak ich system zachowa się,jak zaraz po północy spróbuję przedłużyć pakiet kodem na pakiet wakacyjny.Spodziewam się,że bo wbiciu kodu nowy pakiet wskoczy na inną pozycję,nie sumując się z pakietem 6 GB stąd taka ilość kart.
Acha co do porównań jakości Lion vs 6GB ciut lepiej wychodzi na korzyść tego drugiego.
W godzinach 16-21 na batonach potrafi przyciąć ale nie zamraża.Pisano też o zasięgu i jako,że często jestem w trasie to muszę potwierdzić,że zauważam znaczącą zmianę szczególnie na terenach poza miastem.Na plus oczywiście
nie wiem czy testowałes na dwóch czay najednym numerze bo ja na dwóch i odczucia mam takie że 6za6 na jednym numerze chodzi jak by miaał przycięta prędkość tak że yotuba zacina i musze go pauzować i poczekac az troche pociągnie a z liona na innym numerze ciągnie tak jak stacjonarny tak szybko ze te 5gb jest wstanie wyssac casami nawet w dzień tak że mam odczucie że ssie nie tylko szyko ale tez jakby bez kompresjii . Na tej podstawie domniewymywuje ze może to być kwestia numeru wiele opinni słyszałem ze abo orange iternet lepiej działa wiec myśle ze numery prepaid z odzysku które kiedyś robiły w abo moga nadal być traktowane jako abo, jestem ciekaw co sądzicie na temat tej bzdurnej na pierwszy rzut oka teorii czy mam rację czy to tylko moje urojenia wywołane przez dziadowske dzaiłanei dziadowskiej ifrastruktury sieci orżnąć

#743058  autor: Niezgodna7
 24 sie 2014, 12:02
Przepasiony. Tak Ci źle z tym Orange, męki piekielne - to po huk Ci net z Orange???

#743125  autor: bazooka
 24 sie 2014, 15:35
Calm7, nie "karm" hejterów - najpierw rozdajesz kody, teraz tu drażnisz - nie uważasz, że życiową porażką jest już to co piszą w stosunku do tego z czego korzystają :?:

#743211  autor: Luks
 24 sie 2014, 19:41
Im dłużej ta promocja na rynku, tym coraz częściej "zamraża" mi internet lub znika zasięg ;) Trochę to denerwujące, bo trzeba skakać z 900ki na 2100kę lub odwrotnie.

#743217  autor: mn9
 24 sie 2014, 19:52
@up a ja znów mam odwrotne wrażenia ;)
dużo się ostatnio poprawiło na plus.

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png

#743256  autor: wypasiony
 24 sie 2014, 22:07
macie jakieś argumeny ze orange to nie dzadostfo, bo jak nie to szut de mouf trolls

#743257  autor: bazooka
 24 sie 2014, 22:14
np taki, że z tego korzystasz a nikt Ciebie do tego nie zmusza...

#743264  autor: Niezgodna7
 24 sie 2014, 22:50
Jak grunt pali się pod nogami, wszyscy walą do Orange drzwiami i oknami
:- p

#743302  autor: LOOPO
 25 sie 2014, 08:31
Luks pisze:Im dłużej ta promocja na rynku, tym coraz częściej "zamraża" mi internet lub znika zasięg

Też to zauważyłem, ale myślałem że to przez "godziny szczytu". Wczoraj rozłączanie było tak denerwujące, że wróciłem do Aero.

#743303  autor: Braymer
 25 sie 2014, 08:33
U mnie w abonamencie też zamroziło ze 2 razy wczoraj.
Od marca nie zamrażało.

#743313  autor: Luks
 25 sie 2014, 09:25
Dobrze wiedzieć, ale marne to pocieszenie ;)
U mnie tak się dzieje już dobre 2 tygodnie. Są też takie dni kiedy cały dzień nic nie "broi".

#744116  autor: JacekK
 27 sie 2014, 18:05
Witam!

Zakupiłem sobie starter Orange z taryfą ONE (taki tylko był) w celu załapania się na wakacyjny pakiet internetowy. Po kolei:

- zakupiłem starter za 5 zł z saldem 5 zł na koncie

- zmieniłem taryfę na POP

- włączyłem usługę Rok ważności konta (koszt 3 zł)

- doładowałem konto kwotą 5 zł

- aktywowałem wakacyjny pakiet internetowy 6 GB za 6 zł.

Na koncie pozostał 1 zł (5 zł + 5 zł - 3 zł za RWK - 6 zł za pakiet).

Chcę zakupić jeszcze jeden pakiet 6 GB za 6 zł. Moje pytanie brzmi, czy wystarczy jak doładuję konto kwotą 5 zł czy muszę za 10 zł? Czy jak doładuję za 5 zł i włączę pakiet za 6 zł przez co zostanie na koncie 0 zł internet będzie działał?

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#744118  autor: Zacksu22
 27 sie 2014, 18:14
mvno-gsm_pl pisze:Witam!

Zakupiłem sobie starter Orange z taryfą ONE (taki tylko był) w celu załapania się na wakacyjny pakiet internetowy. Po kolei:

- zakupiłem starter za 5 zł z saldem 5 zł na koncie

- zmieniłem taryfę na POP

- włączyłem usługę Rok ważności konta (koszt 3 zł)

- doładowałem konto kwotą 5 zł

- aktywowałem wakacyjny pakiet internetowy 6 GB za 6 zł.

Na koncie pozostał 1 zł (5 zł + 5 zł - 3 zł za RWK - 6 zł za pakiet).

Chcę zakupić jeszcze jeden pakiet 6 GB za 6 zł. Moje pytanie brzmi, czy wystarczy jak doładuję konto kwotą 5 zł czy muszę za 10 zł? Czy jak doładuję za 5 zł i włączę pakiet za 6 zł przez co zostanie na koncie 0 zł internet będzie działał?
Doładuj za 10zł lepiej. Bo za wysłanie smsa Orange również kasuje. Przynajmniej ja tak miałem jak pakiet kupowałem jakiś miesiąc temu. Więc zawsze lepiej mieć parę zł więcej na koncie na wszelki wypadek.
Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam

#744120  autor: NokiaUser
 27 sie 2014, 18:22
mvno-gsm_pl, następnym razem szukaj startera Orange SMART - dają bonus 500 MB.

#744125  autor: JacekK
 27 sie 2014, 18:34
Ale ja po to włączyłem taryfę POP, żeby wakacyjny pakiet internetowy aktywować krótkim kodem USSD :) Nie grozi mi więc żadna opłaca za SMS.

Jak doładuję się za 5 zł będę miał równo 6 zł na koncie, co wystarczy na włączenie pakietu. Co prawda dycha to nie majątek, ale szkoda tych dodatkowych 5 zł bo starter za 2 miechy pójdzie do kosza.

[ Dodano: 2014-08-27, 18:37 ]
NokiaUser pisze:mvno-gsm_pl, następnym razem szukaj startera Orange SMART - dają bonus 500 MB.
Niestety do mojej wsi nie dotarły :) Dotarły jedynie te z serii "Wybierz swój numer" i taki nabyłem.

[ Dodano: 2014-08-27, 18:45 ]
Ten starter był jednak chyba z taryfą YES, ale nie ma to znaczenia, gdyż tak czy inaczej teraz jest POP, dzięki czemu pakiet wakacyjny mogę aktywować bezpłatnie kodem USSD.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
  • Strona 25 z 45
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 45
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25