• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 24 z 45
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 45
 #804993  autor: Rosolak
 05 cze 2015, 15:47
Theneth, PGP (InPost), kilka dni. W moim przypadku ok. 3-4 dni oczekiwania.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #805167  autor: JacekK
 07 cze 2015, 12:28
Reklama kontekstowa Vectone Mobile:

Obrazek

Jeśli ktoś chciałby zobaczyć/wywołać u siebie na ekranie takie reklamy, powinien wcześniej pokręcić się po stronach internetowych Vectone Mobile lub bliskich Vectone Mobile (o połączeniach międzynarodowych, etc). To reklamy kontekstowe, których tematyka dopasowuje się do aktywności danego użytkownika w sieci.

Promowanie Vectone Mobile Polska w naszym kraju trwa.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #805175  autor: GPGPGP
 07 cze 2015, 14:44
Wg cennika roamingu vectone minuta odebranego połączenia w USA z Polski to 1gr/min. Wydało mi się to szokująco tanio/błąd na stronie zadzwoniłem więc w czwartek na infolinię gdzie po 10 minutach oczekiwania konsultant potwierdził tą stawkę. (Przy okazji zgłosiłem te nie dochodzące smsy, nadal bez zmian). Niestety rzeczywistość jest taka że realna stawka wynosi ok 1,5 złotego/min (dokładnie nie podam bo w bilingu oczywiście tej pozycji brak ale o tyle zmniejszył się stan konta po testowym połączeniu) czyli drożej niż w play (1pln/min) Nie powiem, że czuję się oszukany bo spodziewałem się że tak prawdopodobnie będzie w tej niedorobionej sieci... Karta loguje się do sieci T-mobile.
 #806908  autor: xander21
 17 cze 2015, 11:46
adamus120 pisze:Czy jest szansa, że karta sim z sieci Vectone zadziała w telefonie z założoną blokadą simlock sieci era/t-mobile? Jeżeli ktoś ma możliwość sprawdzenia to proszę o informację.
Niestety nie ma takiej możliwości, jak jest simlock to tylko można simki danego operatora.
 #806919  autor: adamus120
 17 cze 2015, 12:37
Chodzi mi o to, że np. karta sim z Klucz Mobile działa na telefonach z simlockiem Plusa. Zastanawiam się czy analogicznie karta Vectone będzie działała w telefonie z simlockiem T-mobile skoro sieć Vectone działa na nadajnikach T-mobile.
 #806921  autor: xander21
 17 cze 2015, 12:51
adamus120 pisze:Chodzi mi o to, że np. karta sim z Klucz Mobile działa na telefonach z simlockiem Plusa. Zastanawiam się czy analogicznie karta Vectone będzie działała w telefonie z simlockiem T-mobile skoro sieć Vectone działa na nadajnikach T-mobile.
Ciekawe pytanie zadałeś. :) o tym nie pomyślałem.
 #806971  autor: Rosolak
 17 cze 2015, 16:56
adamus120 pisze:Chodzi mi o to, że np. karta sim z Klucz Mobile działa na telefonach z simlockiem Plusa. Zastanawiam się czy analogicznie karta Vectone będzie działała w telefonie z simlockiem T-mobile skoro sieć Vectone działa na nadajnikach T-mobile.
Klucz Mobile działa na platformie billingowej Plusa, czyli jest jakby Plusem w tańszej odsłonie. ;-) Natomiast Vectone ma własną platformę, a zasięg z roamingu TM.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
 #806982  autor: Rosolak
 17 cze 2015, 18:06
Cyanoone, w zasadzie to nie jestem biegły w ofercie zielonych, więc niech będzie, że Plus o niższej stawce podstawowej i ukierunkowany na połączenia zagraniczne. ;-)

#806986  autor: Avissa
 17 cze 2015, 18:20
Czy komuś Vectone działa poprawnie za granicą? U mnie w roamingu działa połowicznie, loguje się do sieci, można zadzwonić i odebrać smsa, ale nie można odebrać połączenia. Sprawa zgłoszona przez formularz kontaktowy, ale brak odpowiedzi.
 #806989  autor: Rosolak
 17 cze 2015, 18:25
Ten ichniejszy formularz chyba nie działa.:mrgreen:

#807000  autor: Rosolak
 17 cze 2015, 19:30
XxX, forum mvno-gsm.pl pisze:Chciałbym ostrzec wszystkich, którzy zamierzają doładowań konto Vectone Mobile on-line za pomocą karty płatniczej. Strona jak wiadomo jest (a przynajmniej była) nieszyfrowana. Ja mam specjalne konto i specjalną kartę do takich celów i ostatnio używałem ją do zasilenia konta Vectone (raz doładowałem jeszcze w maju). Właśnie skontaktował się ze mną mój bank i poinformował mnie, że karta została zastrzeżona/unieważniona ze względów bezpieczeństwa. Bank nie zdradził szczegółów, jednak jak powiedział bardzo prawdopodobne, że użycie jej na źle zabezpieczonej stronie mogło spowodować taką reakcję banku.

Proponuję zatem zakup doładowań w sklepie, proszę w żadnym wypadku nie używać tam karty, zwłaszcza takiej do konta głównego!
Tak w nawiązaniu do zapytania LOOPO i z informacją dla innych. Na Twoim miejscu nie próbowałbym z karty, a inne rozwiązania to szukanie sklepów z logotypami widniejącymi na stronce Vectone. Na pewno są w Rossmannach.

#807007  autor: LOOPO
 17 cze 2015, 19:46
@Rosolak Dzięki. O doładowaniu z karty płatniczej myślałem. Teraz sprawdzałem to strona jest już szyfrowana ale jednak się waham. Może jak będę miał "specjalną kartę" to wtedy zaryzykuję podanie im moich danych.
 #807012  autor: Gregrin
 17 cze 2015, 20:10
Tak jak wspomniano czyli w Rossmann'ie i pewnie wszędzie tam gdzie korzystają z tego (popularnego pewnie) terminalu co Rossmann. Tylko podobno na początku trzeba było prosić kasjerkę żeby kliknęła Dalej bo doładowania do vectona były na "następnej stronie" i pracownicy w ogóle o nich nie wiedzieli a pewnie wiele się nie zmieniło ;) Dodatkowo na stronie vectona (na dole) jest info jakich "znaczków" szukać. Moze pomoże ;) https://www.vectonemobile.pl/doladowanie.aspx
 #807013  autor: Rosolak
 17 cze 2015, 20:21
Poniżej można znaleźć punkty z terminalami doładowującymi Vectone

http://www.payup.pl/mapa-sklepow.html
http://epaypolska.pl/punkty-epay/

• Strona 24 z 45
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 45
  • 1
  • 22
  • 23