Panowie, zwłaszcza @Karlos20 i @darekka, prośba o poradę i fachowe informacje, bo trochę jestem nie w temacie i odświeżam kartę leżącą w szufladzie od czasów Grunwaldu:)
Mam stary numer w Orange od lat, obecnie w OFNK, w salonie 2 lata temu zmieniałem jedynie kartę SIM na nowszą, bo stara nie obsługiwała LTE. W sumie nie wiem, czy ona się w związku z tym kwalifikuje jako nowsza karta, czy jako stara (sprzed 09.2019). Numer działa od wielu lat.
Stan wygląda tak:
a) Za kilkanaście dni kończy się mi ważność pakietu Orange 120 GB za 15 zł. Ten pakiet skumulował mi się z jakimiś wcześniejszymi bonusami z meczów Euro. Trochę boli perspektywa wygaśnięcia tego pakietu.
b) Wiele razy doładowałem konto w aktualnej promocji doładowań w aplikacji (by zyskać 12,5 GB za każdorazowe doładowanie na 5 zł o który pisał Darekka)
c) testowo włączyłem sobie darmowy no limit na 5 dni + 5GB (SZKOLA na nr 364), ale to w sumie chyba bez znaczenia. I tak mi schodzą dane z innych pakietów. Wspominam o tym tylko na wszelki wypadek.
No i teraz mam kilka pytań lub wątpliwości:
1) @darekka: zastanawiam się, czy cykliczny limit 7-dniowy nie będzie wydłużać wartości bonusów po doładowaniu? Musisz przedłużać konto za 29 zł, jeśli włączyłeś pakiety co 7 dni za 7 zł?
2) Nie bardzo rozumiem, o co chodzi z tymi białymi kartami. Czym one się różnią od innych?
Chwilowo niepotrzebny mi "no limit" na mojej karcie. Chciałbym mieć minimum ok. 100 GB miesięcznie netu przez rok. Będę wdzięczny za pomoc w ogarnięciu tematu. Na razie rozumiem jedynie, że:
2) bonusowe pakiety za doładowanie konta najlepiej przedłużyć na rok lub więcej usługą za 29 zł (można kilkukrotnie).
3) stara karta może dostać no limit + 2 * 1 TBza 300 zł/ nowsze za 360 zł. Czy przedłużenie konta na dwa lata za 29 zł wydłużyłoby też te 2 TB na dwa lata?
4) Za kilkanaście dni kończy się mi ważność pakietu Orange 120 GB za 15 zł - da się to jakoś przedłużyć w OFNK? Ten pakiet skumulował mi się z jakimiś wcześniejszymi bonusami z meczów Euro...
Będę wdzięczny za potwierdzenie i podpowiedzi do pkt 1-4