Melduję wykonanie zadania

Przenosiłem numer telefonu babci, która jest 200 km ode mnie.
W Play24 ja mam ją w swoich numerach i mój numer podany jest do SMSów z hasłem jednorazowym, potwierdzającym operacje w Play24.
Przeniesienie z RBME do Faktu - wczoraj w godzinach wieczornych. Rozmowa z konsultantem, po 20 minutach numer był już w Fakcie. Następnie doładowanie za 5 zł. Kolejny telefon na infolinię Faktu i prośba o przeniesienie (wczoraj po godz. 21). Konsultant nie mógł, bo mają jakiś błąd w systemie (być może był to ten o najniższych uprawnieniach), ale przyjął zgłoszenie w systemie i mój numer tel, do kontaktu w sprawie przeniesienia. Czekam i czekam, sprawdzam co chwilę na Play24 i nic. W końcu ok. godz. 14.00 dzwoni konsultant, weryfikacja czy było doładowanie, na jaką kwotę i ile obecnie jest środków na kocie (mniej więcej). Przeniesienie od ręki znów do RBME.
Z duszą na ramieniu loguję się na Play24, żeby sprawdzić ważność konta i... jest 12 miesięcy

Tak więc nie muszę robić już skarbonki i będę włączał babci pakiety, po doładowaniu za tyle ile ma być
Na marginesie dodam, że babci nic nie mówiłem, że będę się bawił w przenosiny. Ona i tak czasem przez tydzień nie dzwoni wcale, czasem w jednym dniu na 3-4 numery. Wie, że ma no limit na rozmowy i może gadać ile chce. No i oczywiście traf chciał, że sobie podzwoniła wtedy kiedy była w Fakcie i nie był aktywowany pakiet

No ale wygadała tylko ok. 1,50 zł.