• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 23 z 45
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 45
 #804735  autor: Taczian
 03 cze 2015, 16:11
Ja Vectona również wsadziłem na dno szuflady. Jak długo karta będzie aktywna? Uściślę, że nawet nie fatygowałem się doładowywać. Głównym minusem moim zdaniem to brak możliwości "normalnego" doładowania poprzez internet i te problemy o których tu piszecie z połączeniami...
 #804749  autor: Rosolak
 03 cze 2015, 17:47
U mnie wszystko działa. SMS-ów nie testowałem, nie korzystam.
Taka mała ciekawostka, reklamy Vectone na MVNO-GSM: http://oi59.tinypic.com/2cx6sch.jpg

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #804785  autor: Niezgodna7
 03 cze 2015, 21:50
Ja jeszcze ani jednej reklamy vectona nie widziałem
:- )

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #804800  autor: JacekK
 03 cze 2015, 23:15
Reklamy Vectone Mobile pojawiają się w reklamach kontekstowych sieci reklamowej Google Adsense, na różnych stronach www. Tak, zaczęli się reklamować również w Polsce, widziałem też reklamy Vectone z innych krajów, gdy korzystałem z internetu Vectone będąc traktowanym jak użytkownik "zagraniczny".
Poza tym muszę pochwalić internet Vectone, działa bardzo dobrze, stabilnie, nic nie przerywa, nie zwalnia, prędkość stała niezależnie od pory dnia. Cena - 20 zł za 7 GB - atrakcyjna.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #804804  autor: kowal2200
 03 cze 2015, 23:46
divhashmorex pisze:
Od tamtej pory trochę się bawiłem i jest wszystko ok. Połączenia normalnie idą, działa prawidłowo CLIR (a w Orange nie jest to takie oczywiste). Ba! działa aż za dobrze, ale nie będę tego opisywać, bo nie daj Boże naprawią :D
Chyba będę musiał znów zrobić zgłoszenie bo znów CLIR nie działa, chyba wiem o czym mówisz z naprawianiem, ale dla mnie nie ma to takiego znaczenia. Karta tak naprawdę trafia do szuflady i chwilowo nie mam dla niej zastosowania, może kiedyś wrócę do niej ze względu na zasięg T-mobile.
 #804823  autor: TomecekGD
 04 cze 2015, 09:22
Hej.

Moja babcia aktualnie płaci 41 zł za telefon stacjonarny i bardzo rzadko rozmawia, więc ta cena to zdzierstwo. Postanowiłem więc podłączyć jej telefon stacjonarny do sieci komórkowej. Sprzęt już mam, ale zastanawiam się nad wyborem operatora. Wymagania? Tanie rozmowy wykonywane rzadko i absolutnie NIC poza tym.

Mam dwóch kandydatów:

1. Vectone Mobile.
2. Virgin Mobile (oferta 2012).

Co wybrać? Vectone jest tańszy, ale jak czytam ten temat, to człowiek mocno się zniechęca do tej sieci. Czy Vectone Mobile nadaje się jeżeli babcia będzie rzadko wykonywać połączenia wyłącznie na polskie numery stacjonarne/komórkowe?
 #804826  autor: 111
 04 cze 2015, 10:16
@ TomecekGD Vectone jak działa,czytałeś wątek,więc wiesz.Oszczędź babci nerwów i nie wybieraj tego opa.
Virgin z taryfą o której piszesz nie jest już dostępny,no może na Allegro ktoś sprzeda starter z tą taryfą.
Jeśli zależy Ci na możliwie niskiej stawce cennikowej, poczekaj na start Fakt Mobile,15 gr. za minutę i RWK brzmi zachęcająco czyż nie?
 #804828  autor: GPGPGP
 04 cze 2015, 10:21
tydzień temu wyciągnąłem vectonke z szuflady żeby zobaczyć czy smsy wychodzące może już działają, niestety nadal bez zmian ( natomiast kasa znika), debiut roku normalnie ten vectone...
 #804831  autor: TomecekGD
 04 cze 2015, 10:35
Virgin Mobile 2012 mam w szufladzie więc nie ma z tym problemu. Vectone Mobile także jest w szufladzie, ale to co się dzieje z tą siecią, to jeden wielki burdel. Jednak wybiorę Virgin 2012 pomimo tego, że jest trochę droższy :|
 #804832  autor: 111
 04 cze 2015, 10:48
Jednak wybiorę Virgin 2012 pomimo tego, że jest trochę droższy
Pamiętaj o taktowaniu.W Vectone minutowe a w Virgin sekundowe.
Na papierze Vectone jest tańsze,ale w praktyce może się okazać co innego.
 #804836  autor: Sig
 04 cze 2015, 11:03
TomecekGD pisze:Hej.

Moja babcia aktualnie płaci 41 zł za telefon stacjonarny i bardzo rzadko rozmawia, więc ta cena to zdzierstwo. Postanowiłem więc podłączyć jej telefon stacjonarny do sieci komórkowej. Sprzęt już mam, ale zastanawiam się nad wyborem operatora. Wymagania? Tanie rozmowy wykonywane rzadko i absolutnie NIC poza tym.

Mam dwóch kandydatów:

1. Vectone Mobile.
2. Virgin Mobile (oferta 2012).

Co wybrać? Vectone jest tańszy, ale jak czytam ten temat, to człowiek mocno się zniechęca do tej sieci. Czy Vectone Mobile nadaje się jeżeli babcia będzie rzadko wykonywać połączenia wyłącznie na polskie numery stacjonarne/komórkowe?
Vectone olej, niepewna jakość działania, do tego nie wiadomo jak bardzo powaznie traktują polski rynek - może zwiną się jak Lebara. To nie problem, ale babcia może się zniechęcić gdy numer trzeba by przenieść.

Virgin BK 2012 - bardzo dobry wybór, niska cennikowa stawka, do tego bodajże nadal bonus 50% do doładowania, rok ważności konta - minusów nie widzę. No, może tylko to, że to Play, a więc jeżeli babcia mieszka na granicy zasięg macierzysty/roaming, to mogą być jaja. Musiałbyś sprawdzić jak to tam działa, żeby mieć pewność. Domyślnie Play/T-Mobile

Jest też Klucz Mobile. Bardzo fajny, choć mały operator. Działą już dość długo. 19 groszy za minutę połączenia, rok ważności konta. Co go wyróżnia to to, że działa na sieci Plus, działają tez doładowania z Plusa. Dawno nie używałem wirtualnego w Plusie, ale kiedyś było tak (za czasów GaduAIR np.), że nie czuło się, że wirtualny ma niższy priorytet - jakość była taka sama jak z karty Plusa. Choć mogło się zmienić. Ma też przyjazne pakiety minut typu 100 minut za 10 zł, 250 za 20 zł, choć to pewnie za dużo jak na babcię.

No i wspominany Fakt - myślę, że warto poczekać. Z przecieków na razie wychodzi 15 groszy za minutę, do tego opcjonalny pakiet 100 minut za 9 zł, ale jak ta oferta dokłądnie wygląda to będzie wiadomo po 11 czerwca. Ma tym zarządzać Play, więc można zgadywać, że jak w Virgin - domyślnie Play/T-Mobile.

Pisałeś chyba podobny wątek na bez-kabli? W każdym razie na twoim miejscu, poza kryterium ceny patrzyłbym też pod kątem zasięgu - jaki jest u niej najlepszy. Minimalizacja problemów, bo ceny już są niskie.

W ostateczności jak babcia chce zachować numer stacjonarny, to zawsze zostaje ofert a operatorów komórkowych z numerem stacjonarnym, tyle, że ona nigdy nie będzie tak tania jak karta.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
 #804843  autor: adik
 04 cze 2015, 11:53
jest jedno ale oferty Virgin BK,ta taryfa jest dostępna tylko z drugiej tzn nie można jej włączyć teraz,pozostaje zdobyć od kogoś kto ją aktywował wcześniej,taką możesz mieć np z allegro.

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
 #804846  autor: marcinek243
 04 cze 2015, 12:16
Sig pisze:kiedyś było tak (za czasów GaduAIR np.), że nie czuło się, że wirtualny ma niższy priorytet - jakość była taka sama jak z karty Plusa. Choć mogło się zmienić.
O ile MVNO korzysta z platformy billingowej danego operatora to tak jest nadal :P Jak na razie wszyscy z tego korzystają lecz wyjątkiem są Lycamobile i właśnie vectone gdzie wszystkie dane lecą gdzieś za granice. Dlatego z tą jakością już różnie bywa.
 #804876  autor: TomecekGD
 04 cze 2015, 15:53
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Szczerze to z niecierpliwością czekałem na start Vectone Mobile, a tutaj taka kiszka :( Jestem bardzo rozczarowany sprawami technicznymi i dodatkowo ma naliczanie minutowe...

Sig, pisałem podobny forum na bezkabli, ale tam pytałem o sprzęt, a tutaj o ofertę telekomów :) Postanowiłem więc, że babcia przejdzie do dziewicy 2012. Mam kartę sim w tej ofercie, jest jeszcze aktywna, więc to na chwilę obecną idealna oferta dla starszej osoby. Bonus +50% po każdym doładowaniu nadal jest, bo sam mam tę ofertę, więc minuta wychodzi po 13 gr? To lepiej niż zapowiedzi Fakt.

Pozdrawiam.
 #804878  autor: Gregrin
 04 cze 2015, 16:13
Co do telefonu stacjonarnego to numer można przenieść do voip... Taki happy call jeszcze ci za to zapłaci ;) Promocja za przeniesienie do nich numeru 10zl przez 12 miesięcy czyli w sumie 120zl. Za takie oszczędności kupisz sobie router z voip + modem 3G (plus karta z rokiem ważności konta i 5GB za 25zl) babcia nie odczuje różnicy a starzy znajomi będą dzwonić na dotychczasowy numer.
 #804950  autor: Blank
 05 cze 2015, 11:39
W czym 'w rodzinie' jest lepsze od
klucza: ważności konta - wyłącznie
nju: ważności konta, cenie za poł. do operatora, inny operator (Plus vs Orange), jakości świadczonych usług
Virgin BK: ważności konta, dostępności (Bez Kompromisów nie jest dostępna dla nowych), inny operator (Plus vs Play)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #804964  autor: JacekK
 05 cze 2015, 12:49
cyanoone pisze:@JacekK
W czym 'w rodzinie' jest lepsze od Klucza/Nju/Virgin Bk?
A skąd wiadomo, do kiedy będzie utrzymywana przy życiu na niezmienionych warunkach oferta BK w Virgin Mobile i czy w ogóle będzie utrzymywana przez dłuższy czas? To pierwsza rzecz odnośnie Virgin. Po drugie, jak babcia się poczuje jak zadzwoni jakiś konsultant i slangiem zacznie coś gadać... Dodatkowo priorytety, latanie po sieciach... Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie dla seniora jako całokształt.

Co do NJU, tu różnicy szczególnej nie ma poza kontaktem z BOK, kosztem tego kontaktu i sposobem załatwiania spraw i ogólnie jakości usług

Tylko Klucz jest porównywalny (1 gr na minucie/SMS) nie powinien robić różnicy.

Należy też pamiętać, że wRodzinie to nie MVNO.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
  • Strona 23 z 45
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 45
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23