• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 23 z 31
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 31

#584336  autor: krzysztof.ka
 23 wrz 2012, 21:41
W tym problem, że tak łatwo przenieść numer z FreeM do Play się nie da, jeżeli złożyło się wniosek o przeniesienie do Virgin Mobile. W sobotę byłem w punkcie Play. Sprzedawca powiedział, że widzi mój wniosek przeniesienia numeru do VM. Jako status podano "brak odpowiedzi z sieci FreeM".
Co w takiej sytuacji zrobić?

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.

#584348  autor: osachorzow
 23 wrz 2012, 23:14
krzys, witaj w klubie... z tym, że mój numer FreeM wyłączył 20 sierpnia! A play do dziś nie włączył... sprawę wyjaśnia UKE. Pierwotnie numer miał być wyłączony 11.08 ale nadal działał w FreeM i wyłączyli po interwencji dopiero 20.08.

krzysztof.ka, powodzenia! Ktoś-gdzieś musi zakończyć sprawę w systemie, żebyś mógł rozpocząć przenoszenie od nowa. Wybrałeś P4, więc duża szansa że bez UKE nie uda Ci się przenieść numeru :(

Taczian, u mnie konsultantka w salonie twierdziła że przy wniosku sam jej się polkomtel wybrał i nie mogła zmienić na Mova/FreeM/CP Telekom. Dopiero dziwnym trafem po odrzuceniu wniosku przez Plusa inna panienka mogła wybrać właściwego operatora. W play mają burdel i FreeM jako Mova i wtedy na wniosku będzie dopiero CP TELEKOM.

#584358  autor: potargany
 24 wrz 2012, 01:37
sms też nie są taryfikowane :)

Pieniądze to nie wszystko ...

#584379  autor: myslak12
 24 wrz 2012, 10:10
Taczian pisze:
Ruben pisze:Ktos w komentarzach na głównej stronie napisał, że do Virgin nie można przenieść ponieważ nie mają systemu MNP skonfigurowanego z Freem i Mova. Dzwoniłem z ciekawości do BOK Virgin upewnic się i potwierdzają tę informację. Nie wiem jak jest z Play ale kolega osachorzow też potwierdza problemy z przeniesieniem do Play więc w celu zachowania ładnych numerów najlepiej przenosić do do w3 np. w Heyah można to zrobić nie wychodząc z domu .
Potwierdzam problem przeniesienia do Virgin Mobile. Dzwonili do mnie z Biura Obsługi VM, żebym przeniósł do któregoś większego operatora by następnie zlecić MNP do VM. Dzisiaj poszedłem do Play bo tu akurat nie było kolejki... Mam nadzieję, że jednak się uda. Co ciekawe, we wniosku o przeniesienie z FreeM do Play, jako dotychczasowego operatora wpisują Polkomtel S.A. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Najwyżej stracę fajny numer- nie będę w tym pierwszy, jak widzę;-) Pozdrawiam i życzę pomyślności!
Witajcie w klubie walczę o przeniesienie numeru w freem do virgin mobile od 31.08 bezskutecznie.Sprawa w UKE. Czekam na wynik pozytywnego dla mnie rozwiązania sprawy.Również do mnie dzwonili z Biura Obsługi VM, żebym przeniósł do któregoś większego operatora by następnie zlecić MNP do VM.

#584385  autor: kwistas
 24 wrz 2012, 10:49
Edmund pisze:kwistas, zarejestruj swój numer na tej stronie: https://212.3.248.81/PolandSelfCare_MV/ ... .aspx?1045
Tylko po stworzeniu konta i zalogowaniu się zmień język na Angielski. Wystarczy wypełnić rubryki: imię, nazwisko i PESEL. Link do tej strony znalazłem na stronie Movy. Samemu zarejestrowałem numer i w przeciągu 3-4 dni miałem numer w Play :)
Dzięki wielkie, zarejestrowałem numer tak jak kazałeś, zobaczymy co z tego wyjdzie, dziś wybiorę się do Play, zobaczymy jak sprawa się potoczy.
W PL języku jest możliwość wpisania numeru dowodu tożsamości, czy przypadkiem nie będzie potrzebna przy przeniesieniu? W języku EN tego nie wymagają, ale chce mieć 100% pewności.

Zastanawiam się czy jednak numeru nie przenieść tymczasowo do T-mobile, bo Play ma jakieś problemy urzędowe w T-mobile zawsze była lepsza obsługa.

#584391  autor: UndiscloseD
 24 wrz 2012, 11:07
Zastanawiam się czy jednak numeru nie przenieść tymczasowo do T-mobile, bo Play ma jakieś problemy urzędowe w T-mobile zawsze była lepsza obsługa.
Możesz przenieść do heyah bez wychodzenia z domu :D

#584393  autor: kwistas
 24 wrz 2012, 11:13
UndiscloseD pisze:
Za długo to zejdzie, trzeba czekać na dokumenty do podpisania itp itd, za mało czasu mam :D

#584455  autor: Edmund
 24 wrz 2012, 16:40
kwistas, wystarczą imię, nazwisko i PESEL. Osobiście jestem za opcją inny operator niż VM albo Play, choć mi przenieśli w 4 dni. Chyba byłem jednym z nielicznych którym bezproblemowo przenieśli numer z FreeM do Play.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2012, 13:25 przez Edmund, łącznie zmieniany 1 raz.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#584483  autor: kwistas
 24 wrz 2012, 17:57
Edmund byłem w salonie Play, aktualnie idzie procedura bezproblemowo (we wniosku zaznaczyłem Carrefur Mova tak jak koledzy wcześniej pisali), już Play przysłał SMS o oddaniu numeru jutro, więc karta Play dziś w nocy gdzieś o godzinie 2-3 powinna być aktywna. Będę informował na bierzaco jak przebiega procedura.

#584488  autor: ratatam
 24 wrz 2012, 18:48
a mi wpisało Polkomtela we wniosku (zanim przeczytałem forum co trzeba) i wszystko stanęło na oczekiwaniu na odpowiedź z plusa

#584509  autor: Taczian
 24 wrz 2012, 20:31
ratatam, no to możemy się chyba pożegnać z numerami bo zegar tyka, czasu coraz mniej... Chyba, że napisać do Playa zeby przestawili dawce z Polkomtela na Mova? Da rade czy potrzebny nowy wniosek?

#584536  autor: osachorzow
 24 wrz 2012, 22:24
Taczian, ratatam potrzebny nowy wniosek, ten musi zostać ubity przez Plusa (Play tego chyba nie potrafi). Jeśli długo nie ma odpowiedzi od Plusa to męczcie play żeby interweniował w polkomtelu.

Może nie będzie aż tak źle, gadałem dziś z pracownikiem UKE, który zajmuje się moją sprawą i ten wyraził nadzieję, że jeśli CP Telekom się na mnie wypnie, to może Polkomtel jako macierzysty właściciel puli numerów naszego dogorywającego trupa dokończy proces przenoszenia numeru.
kwistas pisze:już Play przysłał SMS o oddaniu numeru jutro, więc karta Play dziś w nocy gdzieś o godzinie 2-3 powinna być aktywna.
I jak? Udało się przejść z CP TELEKOM do P4? Jeśli tak, to koniecznie wyślij totolotka na najbliższe losowanie ;)

#584545  autor: wasylek
 24 wrz 2012, 23:14
kwistas pisze:
UndiscloseD pisze:
Za długo to zejdzie, trzeba czekać na dokumenty do podpisania itp itd, za mało czasu mam :D
Ale aby przejść do heyah, należy wypełnić wniosek na stronie, potem wszystkie dokumenty wydrukować i podpisać dołożyć skan dowodu i zeskanować te dokumenty podpisane i wysłać mailem, i otrzymasz starter od razu z aktywnym numer na starterze. Ze we wniosku podasz dłuży czas przenosin to otrzymasz starter pusty i dopiero przeniesie się numer po tylu dniach jaki podasz we wniosku.

#584567  autor: ukefake
 25 wrz 2012, 04:18
osachorzow, Taczian, ratatam, wniosek z błędnym dawcą może bez problemu ubić operator biorca. zatem trzeba skontaktować się z OK play (tak, wiem że może być ciężko) i poprosić o skasowanie wniosku. Moja uwaga: jeśli będą się pytali o powód to trzeba tylko powiedzieć o błędnym dawcy BEZ wnikania skąd się wziął na wniosku - pamiętajcie, że to nietypowa sprawa i nie wiadomo co zrozumie konsultant. Skasowanie wniosku zajmie kilka godzin, więc następnego dnia roboczego można składać nowy wniosek.

#584599  autor: kwistas
 25 wrz 2012, 10:45
Tak jak mogłem się spodziewać wszystko stanęło w martwym punkcie, kartę FreeM wyłączyli, ale karta Playa nie loguje się do sieci. Wniosek w moim przypadku został poprawnie wypełniony, papiery trafiły lub trafią do CP Telecom, więc pozostaje mi tylko czekać, poczekam te 3-4 dni jak kolega tu wcześniej pisał, może przeniosą numer. Ogólnie pierwszy raz spotykam się z tym, że stary operator wyłączył numer a nowy go w nocy nie włączył, wiele numerów już przeniosłem do Play.

#584619  autor: Edmund
 25 wrz 2012, 13:01
kwistas, u mnie numer FreeM wyłączyli w piątek 14, a we Freshu działał dopiero we wtorek 18-go więc nie byl Zresztą mniejsza o to - przenieśli w miarę szybko numer rzadko używany to i zadowolony jestem ;) Żałować jedynie mogę że się pospieszyłem bo mogłem sobie nabić minuty w Play...
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2012, 13:22 przez Edmund, łącznie zmieniany 1 raz.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#584622  autor: Taczian
 25 wrz 2012, 13:07
kwistas, jeśli papiery dotarły do CP Telekom to pewnie przeniosą. U mnie na wniosku wpisali jako dawce Polkomtel. Karta FreeM od rana nieaktywna, tak samo jak ta od Playa. Chyba już straciłem numer... Jako zadosc uczynienie nabiłem sobie trochę minut;-)

#584623  autor: mPablo
 25 wrz 2012, 13:12
Taczian pisze:ratatamChyba, że napisać do Playa zeby przestawili dawce z Polkomtela na Mova? Da rade czy potrzebny nowy wniosek?
Mam analogiczną sytuację - zamiast CP Telecom wpisali w salonie Polkomtel i zanim się zorientowałem posłali wniosek. No i teraz rozkładają ręce. Że czekają na odpowiedź z Polkomtela. A Polkomtel twierdzi, że wniosek do nich nie dotarł. Już poruszam niebo i ziemię, napisałem do UKE. Jestem ciekaw czy zdążą...

#584626  autor: Taczian
 25 wrz 2012, 13:42
mPablo, mógłbyś mi napisać na priv co napisać do UKE i na jaki adres wysłać? Zaczynam sie w tym gubić. Zawsze nadzieja w UKE;-)

#584634  autor: Ruben
 25 wrz 2012, 14:15
Hmm, mam do przerzucenia jeden numer ale w takim razie chyba pójdzie do T-Mobile ponieważ zbyt mało czasu zostało żeby ryzykować z Play.
==Edit==
właśnie złożyłem wniosek MNP do T-Mobile a dokładnie do MTV Mobile.
Nie wiem jak to będzie, bo dziewczyny w salonie myliły się chyba wszędzie gdzie można było dlatego pilnowałem trochę ;) Niestety po wpisaniu numeru wyskakuje nazwa operatora Favel Inv Sp. z o.o. Dzwoniliśmy do ich wsparcia i podobno tak mają opisanego operatora Mova. Zgoda na przeniesienie przyszła i czekam do czwartku na przeniesienie.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2012, 17:03 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 23 z 31
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 31
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23