• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 22 z 97
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 97

#576072  autor: Atlan
 19 sie 2012, 21:48
Ja tam się z Witkiem zgadzam w 100%. Tak jak pisałem wcześniej - MVNO bez wartości dodanych nie jest dzisiaj jakoś atrakcyjne i wielkiej przyszłości im nie wróżę. Oczywiście nie wszyscy się z tym zgodzili, ich prawo, ale raczej trudno się będzie im wybić od totalnego zera, bo nie mają żadnej wartości społecznej za sobą, tak jak mieli chociażby GG czy MBank. Ciężko jest rywalizować MVNO ofertą, mogą co najwyżej jakimś jednym elementem oferty, a to nie wszystkim będzie odpowiadać.
Generalnie trudne zadanie przed nimi. Może gdyby weszli na rynek kilka lat temu byłoby łatwiej. Ale myślę, że paść jak Mobilking to nie padną.

Zagadki logiczne

#576074  autor: kaspeed
 19 sie 2012, 22:01
poczekaj.To dopiero początek ich istnienia w polsce.Na początku pozytywne wrażenie dla mnie zrobiło BOK oraz cena 19gr.Wierze w conajmniej 500tyś kart;)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#576084  autor: słoneczny
 19 sie 2012, 22:23
Ponoć milion kart jest cały czas w ruchu międzyoperatorskim, więc na te pół miliona aktywacji myślę, że spokojnie można liczyć. Problem w tym czy będą to lojalni klienci, czy tylko testerzy.

Co dwie sieci to nie jedna.

#576088  autor: lee
 19 sie 2012, 22:38
Hi Try this virgin today :)

Hehe

#576091  autor: myslak12
 19 sie 2012, 22:53
od jutra można spodziewać się starterów.....

#576093  autor: kaspeed
 19 sie 2012, 22:58
No ja czekam na mój:) ale poczta polska polecony no to rożnie bywa;p;p

#576109  autor: lee
 19 sie 2012, 23:24
A to listem poleconym mają wysyłać?
To kto wie może już rano będzie u mnie...

#576113  autor: kaspeed
 19 sie 2012, 23:39
tak poleconym listem;) wystarczy obserwowac FB sporo tam piszą;p

#576119  autor: ciekawy
 19 sie 2012, 23:47
Edmund
To oczywiste, że chodzi o kase w udostępnianiu zasięgu, tylko Plus udostępniał do tej pory zasięg PLAY, mBank chyba też działa na zasięgu Plus i chyba jeszcze inne sieci, w tym kontekście napisałem, że dziwne, że Plus nie udostępnia swojego zasięgu.
Poza tym ciekawe czy vm będzie brało zasięg Orange od PLAY czy bezpośrednio od Orange, ten zasięg Orange jest niestety w lokalizacjach gdzie działa tylko 2G 900 najgorszy bo Plus i T mają największe pokrycie 2G 900.

myslak12
Narazie mają być bonusy za doładowanie w vm tylko jeśli się skończą te bonusy za doładowania to czy się będzie opłacało korzystać z tej sieci za 19 gr za min połączenia, takie pytanie trzeba sobie zadać bo później można się rozczarować negatywnie gdyby vm zlikwidowało bonus za doładowanie.
Jak sieć vm osiądzie na laurach to nawet te 19 gr za min może być tym czynnikiem, który zachęca do wyboru tej sieci vm jako sieci dodatkowej bo po przekroczeniu abonamentu ludzie jeśli mają płacić 29 gr albo 39 gr bo te stawki występują w taryfach to jak ludzie pomyślą to załadują vm i będą dzwonić po 19 gr za min, zawsze to trochę więcej minut do rozmowy po obniżeniu stawki i to też zależy od PLAY czy wprowadzi taryfę w której stawka będzie wynosiła do wszystkich 19 gr, jak PLAY wprowadzi taką taryfę ze stawką 19 gr za min do wszystkich to vm może mieć problemy ze zdobyciem klientów bo po co ludzie będą mieli się aktywować w vm jeśli PLAY zrobiłby taką taryfę.

Jak chodzi o mnie to poczekam co zaprezentuje PLAY na konferencji, którą podobno zapowiedział na 20 sierpnia bo jak PLAY zrobi 19 gr do wszystkich w jakiejś nowej taryfie to vm będzie siecią dla mnie niepotrzebną.

#576122  autor: Edmund
 20 sie 2012, 00:09
ciekawy, mBank Mobile jest MVNO w sieci Polkomtela działającym w modelu MVNO Service Provider. Poczytaj sobie ciekawy dokument UKE dot. MVNO i przyjętej w Polsce klasyfikacji.
W sumie dziwię się Polkomtelowi, że nie podpisze jakiegoś aneksu do umowy, który dałby im przychody z tytułu obsługi MVNO jakim będzie Virgin Mobile.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#576175  autor: NokiaUser
 20 sie 2012, 10:58
Mogę tylko powiedzieć, że nie ma to żadnego
związku z Dziewicą. Mnóstwo osób mnie o to pyta.
A tak przy okazji to trzymam kciuki za ten projekt.
Jak wiecie ten MVNO korzysta z naszej
infrastruktury, zatem PLAY na tym zarabia.
Nie ma to żadnego związku z Dziewicą, trzyma kciuki i Play zarabia na Virgin Mobile także wątpię, że w tej nowej ofercie będzie stawka 19 gr/min. Raczej nie konkurowaliby z siecią na której zarabiają.
PS2: To będzie naprawdę ciekawy tydzień. Pod
koniec tygodnia pokażemy Wam kolejny ciekawy
projekt!!!!!

#576201  autor: DanielR
 20 sie 2012, 12:46
NokiaUser pisze:Nie ma to żadnego związku z Dziewicą, trzyma kciuki i Play zarabia na Virgin Mobile także wątpię, że w tej nowej ofercie będzie stawka 19 gr/min. Raczej nie konkurowaliby z siecią na której zarabiają.
Też tak uważam. VM ma być po prostu "kolejną propozycją Play" (tak wiem, że to nie Play), dla tych "niezaspokojonych" dotychczasowymi taryfami pre-paid. Najwidoczniej P4 woli wynajmować własną infrastrukturę innej sieci, czerpiąc z tego zyski również dla siebie, aniżeli w sieci własnej, pod marką Play, wprowadzać kolejną taryfę, ewentualnie obniżyć stawki w dotychczasowych.

#576210  autor: Tomek_19
 20 sie 2012, 13:11
Na razie zadna z sieci nie obnizy stawki do 19 gr.poczekaja troche i zobacza,jak Dziewica zostanie przyjeta na rynku. Do pelni szczescia brakuje jej tanich lub darmowych wewnatrzsieciowek oraz jakiegos pakietu sms do wszystkich. Tak czy siak kupie starter,zeby potestowac.jak na razie beda mieli najtanszy roaming w ue,dzieki promocji doladowan.akurat tego potrzebuje na poczatku wrzesnia.podejrzewam,ze oferta powoli bedzie sie rozwijac.potrzeba jednak na to troche czasu.jak na razie Dziewica czy tez Prawiczek jak najbardziej jako druga karta.

#576248  autor: kaspeed
 20 sie 2012, 17:50
jak zostanie przyjęta?? u mnie 2sim zamówione 1 przenoszona.Dlaczego?? głownie dla rodzinki która sporo dzwoni do wszystkich sieci...

#576268  autor: lee
 20 sie 2012, 19:34
Tomek_19, no właśnie mbank miał i miał nie wielu klientów ale sam mbank to inna brocha...

kaspeed, mnie jedna simka wystarczy ;) hehe

DanielR, oj zgadzam się zgadzam... w końcu lepiej dać pakiet który przepadnie :mrgreen:

#576277  autor: słoneczny
 20 sie 2012, 20:11
Ja tam jestem zdania, że trzeba korzystać od początku. Oglądanie się na innych nic tu nie da.
Nikt nie obniży cen. Operatorzy zbierają kapustę na częstotliwości.

Jest to w jakimś sensie powrót do czystych zasad "heyah".
Mam tylko nadzieję, że w przyszłości nie popsują tej oferty kolejnymi pakietami i że będą grać tylko i wyłącznie ceną i bonusami przy doładowaniach.

#576279  autor: DanielR
 20 sie 2012, 20:25
Tomek_19 pisze:jak na razie beda mieli najtanszy roaming w ue,dzieki promocji doladowan
Hmmm... Też tak wcześniej myślałem tylko, że chyba źle na to patrzymy. Bonus 50% jest przecież traktowany dokładnie tak samo jak ten w pre-paidach Play. A więc nie jest możliwy do wykorzystania na połączenia typowo międzynarodowe i roamingowe. :(

PS Tomek dawno Cię tu inie było (znaczy dawno się nie wypowiadałeś). Fajnie, że znów z nami jesteś. :wink:

#576283  autor: słoneczny
 20 sie 2012, 20:42
Regulamin: 50% ekstra
9. Bonus za Doładowanie może zostać wykorzystany przez Abonenta na krajowe
połączenia głosowe, wideo, SMS i MMS do wszystkich sieci komórkowych w Polsce i na
krajowe połączenia głosowe do krajowych sieci stacjonarnych, realizowane z sieci
komórkowej Virgin Mobile Polska. Bonus można również wykorzystać na połączenia
międzynarodowe wykonywane z terytorium Polski – połączenia głosowe, wideo, SMS
i MMS. Bonus nie obejmuje numerów specjalnych zawartych w Cenniku Oferty Virgin
Mobile Polska.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2012, 20:44 przez słoneczny, łącznie zmieniany 1 raz.

#576285  autor: DanielR
 20 sie 2012, 20:44
A to przepraszam, słoneczny. Nie doczytałem. :oops:

#576287  autor: słoneczny
 20 sie 2012, 20:48
DanielR
Nie trzeba przepraszać. :D
Po to jest forum, żeby takie kwestie dosadnie wyjaśniać.

Dopowiem tylko, że rzeczywiście roamingowo wygląda to atrakcyjnie (biorąc pod uwagę bonus).
Jeśli ktoś zauważył to połączenia międzynarodowe są taktowane co 30 sekund, co jest dodatkowym plusem tej oferty.

• Strona 22 z 97
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 97
  • 1
  • 20
  • 21