• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 21 z 45
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 45

#733256  autor: bazooka
 17 lip 2014, 20:08
Calm7, gratuluję siły perswazji...choć może inny czytelnik...bo dokładnie ten sam przypadek co greg.x na poprzedniej stronie i jakoś moje do niego nie dotarło...
damian398, gratuluję wyrozumiałości, mimo że już
damian398 pisze:nie rozumi (-ałeś) tej chorej sieci
... :-D

#733267  autor: damian398
 17 lip 2014, 20:37
Calm7 pisze: Damian.
A gdzie Ci tak kasa po doładowaniu konta przepadła? Net się włączył, i kasę pobrał? Czy jakaś usługa?
kasa przepadała na połączeniach z BOK bo próbowałem się połączyć mając kasę na koncie i w słuchawce słszałem "nie posiadasz środków na koncie" więc kilka razy ponawiałem połączenie i za każde brało kasę a informacja ciągle ta sama że nie mam środków i pobierało też środki z konta za transmisję danych bo karta włożona była do smartfona więc siłą rzeczy sam siorbał neta + włączenie pakietu 2 x 6GB którego ani razu nie dostałem :D Łącznie wyszło mi doładowanie konta za 25 zł z czego 18 zł oddali a 6 zł pobrali na pakiet wakacyjny 6 GB

#733268  autor: kaspeed
 17 lip 2014, 20:40
przetesciłem wakacyjne 6gb HSPA+dc 70db sygnał buja do 23mega:) a pobiera pliki 1,2MB/s czyli 10mega a nie 23:P simka 5letnia.Na taryfie orange POP .Na orange free te same wyniki co ciekawe nie ma czkawek;) jak dawniej bywały

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #733537  autor: Hitusiks
 18 lip 2014, 20:11
Witam. Specjalnie zarejestrowałem się na tym forum by zadać dwa konkretne pytania:
1. Czy pakiet ten działa jedynie w Orange POP? Po zalogowaniu na orange.pl jedyne informacje o tym pakiecie internetowym to cena, ilość i to że w tej chwili jest to oferta niedostępna.
2. Właśnie, dlaczego niedostępna i jak długo to już trwa? Kiedy działało i jak myślicie - czy jeszcze działać będzie?

#733540  autor: KC-KARLOS
 18 lip 2014, 20:24
Hitusiks pisze:Czy pakiet ten działa jedynie w Orange POP?
Pakiet 6 GB za 6 zł działa w:
> NOWE ORANGE GO
> ORANGE POP
> ORANGE ONE
> ORANGE YES.
Hitusiks pisze:Właśnie, dlaczego niedostępna i jak długo to już trwa? Kiedy działało i jak myślicie - czy jeszcze działać będzie?
Jeśli usługa jest niedostępna po próbie aktywacji pakietu, warto zmienić taryfę na wyżej wymienioną i po migracji odczekać kilka godzin i spróbować włączyć pakiet jeszcze raz.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#733541  autor: bazooka
 18 lip 2014, 20:35
Hitusiks, właściwy adres do pytań: http://blog.orange.pl/wojciechjabczynsk ... m-za-6-zl/
Czytaj wpis z 14 lipca - przez orange-on-line nie można włączyć, spróbuj kodem lub smsem...
Czy czasami niedawno nie migrowałeś między taryfami :?:

Po komentarzach na Blogu Wojtka J. widać też, że są problemy z aktywacją w Orange YES.
Proponuję wszystkie problemy zgłaszać od razu po upływie 24h od wysłania zlecenia na włączenie pakietu. Można pisać do BOK przez o-o-line lub bezpośrednio na [email protected] - można dzwonić i można wyżywać się na Wojtku, jak Ci pogrążeniu w smutku użytkownicy OFnK :)

Gdzieś wyczytałem, że znów Orange wyłącza system na weekend (nie wiem czy to ten) więc proponuję uzbroić się w cierpliwość i/lub nie podejmować/włączać żadnych usług podczas weekendu by się nie denerwować.

#733542  autor: Hitusiks
 18 lip 2014, 20:46
Nie migrowałem od przeszło roku, jestem w Orange ONE. Próbowałem włączyć poprzez kod ale otrzymałem jedynie odpowiedź - bym czekał 24h (a była to godzina 9). Z tego co do tej pory doświadczyłem maksymalny czas oczekiwania na akceptację usługi w orange to jakieś 5-10 minut, dlatego jestem zaskoczony. Czyli jak, emigrować gdzieś lepiej (jeśli tak to gdzie) i próbować dalej?

#733543  autor: bazooka
 18 lip 2014, 20:49
Absolutnie, nigdzie nie migruj, bo stracisz RWK o ile masz itp.
To ma działać - skoro mają na to 24h to czekasz, jeśli chcesz se dryndnąć za 1,50zł to dzwoń, a nóż widelec Ci włączy od ręki. A jak Ci nie pilno to czekaj do jutra rana i o 10 reklamacja mailowa albo dzwoń i na koniec rozmowy upomnij się o 1,50zł zwrotu bo dzwoniłeś ze względu na niedziałającą usługę a nie żeby załatwić swoją sprawę.

#733544  autor: KC-KARLOS
 18 lip 2014, 20:58
sebusy, migracja pomiędzy taryfami kasuje RWK??
Nie gadaj bzdur!
sebusy pisze:są problemy z aktywacją w Orange YES
Żadna nowość, klienci zgłaszali kłopoty z aktywacją nielimitowanych opcji (minuty do Orange, SMS do wszystkich) przy aktywnym RWK. Wszystko powinno przebiegać prawidłowo.

Tak czy inaczej, siedź w taryfie OPOP i włącz pakiet SMSem. I czekaj...

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#733548  autor: bazooka
 18 lip 2014, 21:09
Karlos20 pisze:sebusy, migracja pomiędzy taryfami kasuje RWK??
Nie gadaj bzdur!
...a któż to zwracał uwagę by nie być zadziornym i emocjonalnie nastawionym... :x

Jeśli coś się zmieniło, albo mi przypadkowo skasowało to sorry, ale ostatnio moja migracja skończyła się kasacją RWK, a ja zawsze pisze na swoim przykładzie.
Karlos20 pisze:Tak czy inaczej, siedź w taryfie OPOP i włącz pakiet SMSem. I czekaj...
Już włączył... Hitusiks, nie powielaj komend - skasuje Cię za dwie jak zaskoczy - chyba że chcesz 12GB.

[ Dodano: 2014-07-18, 21:13 ]
Karlos20, moja culpa...sorki - w międzyczasie byłem w nju przez jakiś czas - dlatego poszło RWK :!:

#733552  autor: KC-KARLOS
 18 lip 2014, 21:21
sebusy, no widzisz :P Tylko nju resetuje wszystkie ustawienia karty SIM z systemu Orange na kartę.
RWK w Orange na kartę jest kasowane przez opcje:
> Orange YES - 0 zł za minutę lub 0 zł za SMSa w Orange
> Orange ONE, POP, YES, Nowe GO, Smart: darmowy numer do dowolnej sieci
> Każda taryfa: MIGRACJA do oferty ZETAFON lub MINUTOFON (bez urządzenia).

#733567  autor: sa
 18 lip 2014, 22:47
sebusy pisze:
Karlos20 pisze:sebusy, migracja pomiędzy taryfami kasuje RWK??
Nie gadaj bzdur!
...a któż to zwracał uwagę by nie być zadziornym i emocjonalnie nastawionym... :x

Jeśli coś się zmieniło, albo mi przypadkowo skasowało to sorry, ale ostatnio moja migracja skończyła się kasacją RWK, a ja zawsze pisze na swoim przykładzie.
Karlos20 pisze:Tak czy inaczej, siedź w taryfie OPOP i włącz pakiet SMSem. I czekaj...
Już włączył... Hitusiks, nie powielaj komend - skasuje Cię za dwie jak zaskoczy - chyba że chcesz 12GB.

[ Dodano: 2014-07-18, 21:13 ]
Karlos20, moja culpa...sorki - w międzyczasie byłem w nju przez jakiś czas - dlatego poszło RWK :!:
Mam normalnie ofnk ale przechodziłam już na one,popa i yes oraz wracałam do ofnk i nigdy jeszcze rocznej ważności konta mi nie zlikwidowało..W nju nie byłam...

#733654  autor: manyaky
 19 lip 2014, 14:53
Mam takie coś:
Obrazek

Rozumiem, że mam 24,82zł środków do wykorzystania łącznie. Czy mógłby mi proszę ktoś napisać ile mam internetu do wykorzystania? Totalnie nie ogarniam tego systemu Orange.

W tym momencie jestem w OFNK - czy migrując do Orange POP (żeby dobić sobie 6za6) utracę którykolwiek z pakietów lub skróci mi się ważność konta? Czy wracając z POPa później do OFNK też takie coś może się stać?

Dzięki za pomoc.

#733655  autor: KC-KARLOS
 19 lip 2014, 14:57
To proste:
> masz 915,20 MB bonusu za doładowanie w OFNK
> 1157,60 MB to łączna ilość MB (bonus+kasa na koncie rozliczana 1 gr/100 kB). Oczywiście im mniejsza kasa na koncie, tym mniej łącznych MB będzie do zużycia, zostanie nie mniej niż wartość bonusu.

Przy migracji do np. Orange POP, stracisz 915,20 MB bonusu taryfowego z OFNK. Zachowasz złotówki i ważność konta.

#733659  autor: manyaky
 19 lip 2014, 15:06
A pozycja 'Pakiet Danych' to jakiś błąd? Czego ona dotyczy?

Nic poza Lionami i pakietami promo w zeszłe lato/zimę nie aktywowałem.

//dzięki Karlos20, full profeska jak zwykle 8)
Ostatnio zmieniony 19 lip 2014, 16:50 przez manyaky, łącznie zmieniany 1 raz.

#733663  autor: KC-KARLOS
 19 lip 2014, 15:35
manyaky, to błąd, Orange się tym zajmie :)

#733688  autor: Orange Ekspert
 19 lip 2014, 18:18
Zakładka „Pakiet danych” to nie jest dodatkowy pakiet. Jest to jeszcze raz zaprezentowany bonusowy pakiet danych tylko w innym jednostkach. W rzeczywistości masz 915,20 MB w ramach bonusu czyli dokładnie tak jak napisał @Karlos20.

Pozdrawiam
Tomek

#733690  autor: LOOPO
 19 lip 2014, 19:32
Jest to jeszcze raz zaprezentowany bonusowy pakiet danych tylko w innym jednostkach.
To ja nie rozumiem. Według orange 1MB to ile kB no bo nie jest to ani 1024 ani 1000?

#733713  autor: ezaq
 20 lip 2014, 00:06
LOOPO, 937200 kB / 1024 = 915,23 MB. Wszystko się zgadza.

#733715  autor: LOOPO
 20 lip 2014, 00:54
ezaq pisze:LOOPO, 937200 kB / 1024 = 915,23 MB. Wszystko się zgadza.
A ja pomnożyłem 915,2*1024 i wyszło mi coś innego :-D bo 937164,8. Chyba że będziemy stosować zaokrąglenia do trzeciego miejsca przed przecinkiem to wtedy się zgadza.
  • Strona 21 z 45
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 45
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21