• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 21 z 97
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 97

#575849  autor: Wolf
 18 sie 2012, 20:31
lee pisze:Nie ma co już na to patrzeć przecież w abo już od jakiegoś czasu i minuty i smsy są do wszystkich czyli do W4
Moim zdaniem, skoro jest rozróżnienie w niemalże wszystkich pre-paidach, to trzeba patrzeć...

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#575853  autor: ciekawy
 18 sie 2012, 20:51
teraz moim zdaniem z zakupem sim tej sieci vm trzeba się jeszcze zastanowić bo to zależy od tego co PLAY powie na konferencji 20 sierpnia, wtedy okaże się czy będzie się opłacało korzystać z vm od 22 sierpnia, co do numerów to mi jakoś średnio odpowiadają te numery ze strony vm, wolałbym przenieść numer do sieci vm z którejś sieci która ma salon PLAY, Plus, T, Orange, w tych sieciach jak się postarać to można znaleźć fajne numery w normalnych cenach, a 199 zł za złoty numer nie mam zamiaru płacić bo to by już była przesada tym bardziej, że te złote numery vm wyglądają zwyczajnie, jak dla mnie te numery złote vm są warte 50 zł, max 100 zł, platynowe numery za 399 zł na stronie vm wyglądają jak te złote numery, cena jest moim zdaniem wygórowana. może zwykły starter albo przeniesienie numeru to najlepsze wyjście pod warunkiem, że oferta vm będzie korzystna bo jeśli taka oferta będzie też w PLAY to przeniesienie numeru, aktywowanie się w vm będzie się mijało z celem.

jest gdzieś na stronie vm link do formularza albo czegokolwiek za pomocą czego można przenieść numer ?

#575855  autor: myslak12
 18 sie 2012, 20:57
ciekawy pisze:teraz moim zdaniem z zakupem sim tej sieci vm trzeba się jeszcze zastanowić bo to zależy od tego co PLAY powie na konferencji 20 sierpnia, wtedy okaże się czy będzie się opłacało korzystać z vm od 22 sierpnia, co do numerów to mi jakoś średnio odpowiadają te numery ze strony vm, wolałbym przenieść numer do sieci vm z którejś sieci która ma salon PLAY, Plus, T, Orange, w tych sieciach jak się postarać to można znaleźć fajne numery w normalnych cenach, a 199 zł za złoty numer nie mam zamiaru płacić bo to by już była przesada tym bardziej, że te złote numery vm wyglądają zwyczajnie, jak dla mnie te numery złote vm są warte 50 zł, max 100 zł, platynowe numery za 399 zł na stronie vm wyglądają jak te złote numery, cena jest moim zdaniem wygórowana. może zwykły starter albo przeniesienie numeru to najlepsze wyjście pod warunkiem, że oferta vm będzie korzystna bo jeśli taka oferta będzie też w PLAY to przeniesienie numeru, aktywowanie się w vm będzie się mijało z celem.

jest gdzieś na stronie vm link do formularza albo czegokolwiek za pomocą czego można przenieść numer ?
https://virginmobile.pl/pl/webshop/number_porting/

#575859  autor: ciekawy
 18 sie 2012, 21:12
myslak12 pisze:
ciekawy pisze:teraz moim zdaniem z zakupem sim tej sieci vm trzeba się jeszcze zastanowić bo to zależy od tego co PLAY powie na konferencji 20 sierpnia, wtedy okaże się czy będzie się opłacało korzystać z vm od 22 sierpnia, co do numerów to mi jakoś średnio odpowiadają te numery ze strony vm, wolałbym przenieść numer do sieci vm z którejś sieci która ma salon PLAY, Plus, T, Orange, w tych sieciach jak się postarać to można znaleźć fajne numery w normalnych cenach, a 199 zł za złoty numer nie mam zamiaru płacić bo to by już była przesada tym bardziej, że te złote numery vm wyglądają zwyczajnie, jak dla mnie te numery złote vm są warte 50 zł, max 100 zł, platynowe numery za 399 zł na stronie vm wyglądają jak te złote numery, cena jest moim zdaniem wygórowana. może zwykły starter albo przeniesienie numeru to najlepsze wyjście pod warunkiem, że oferta vm będzie korzystna bo jeśli taka oferta będzie też w PLAY to przeniesienie numeru, aktywowanie się w vm będzie się mijało z celem.

https://virginmobile.pl/pl/webshop/number_porting/
już znalazłem ale dzięki, będzie link dla tych, którzy tego nie wiedzą.

#575865  autor: DanielR
 18 sie 2012, 21:29
W przypadku transmisji danych po sieci 3G, można korzystać jedynie z zasięgu sieci Play. Ciekaw więc jestem jak sprawa wygląda jeśli chodzi o rozmowy głosowe. Czy można je przeprowadzać zarówno na zasięgu GSM i 3G obu sieci, czy też może tylko w zasięgu GSM Orange oraz GSM i 3G Play?

#575868  autor: lee
 18 sie 2012, 21:37
DanielR, logiczne myśląc obu

#575880  autor: myslak12
 18 sie 2012, 22:31
cena będzie odgrywać duża rolę za minute połaczenia jak i cena sms czy mms-a. Przydałyby się darmowe połaczenia pomiędzy telefonami w virgin mobile jak nie w całej sieci to przynajmniej z 3 numerami

#575881  autor: lee
 18 sie 2012, 22:34
Lepiej uważajcie w W4 ;)
Jak VM wymiecie klientów to będzie znowu zdziwienie i opóźniona reakcja

#575882  autor: kaspeed
 18 sie 2012, 22:36
Nie tylko ty. Startują z dobrą ofertą podstawową a to mega + do tego napewno po czasie zaszaleją z pakietami...

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#575883  autor: słoneczny
 18 sie 2012, 22:42
Ciekawy wywiad. Skoro sam Wito boi się, że może im się nie udać, to tym bardziej nie ma co się spodziewać jakiejkolwiek reakcji ze strony dużych operatorów, w tym Play.
Strumyk odpływających do VM będzie tak mały, że nie będzie to miało większego znaczenia dla konkurencji. Z drugiej strony mały przyrost klientów VM to też pewniejsze i dłuższe promocje.
Nie wiem tylko dlaczego Witold mówi, że w tym biznesie już nie da się zarobić?
Wiadomo, że operatorzy będą pozorować kryzys, ale swoje na tym biznesie na pewno zyskają.
W końcu nie pożerają tylko sami siebie, ale zdecydowanie pożerają telefonię stacjonarną.

Co dwie sieci to nie jedna.

#575886  autor: kaspeed
 18 sie 2012, 23:00
No ale i tak wielu zatrzymuje stacjonarny dzięki kochanej TP( orange) u mnie w momencie podpisania umowy na net tp poszła w zapomnienie...Wracając do VM i tematu wątku:
Virgin ma potencjał.Może namieszać.pamiętajcie jak było z heyah....( obecnie się wg mnie wypalili a dobija ich własnie 4gr za stan konta...) Charakterystyka wirtualnych operatorów to często nie tyle zysk co własnie dodane usługi...Choć w wypadku VM może byc naprawdę ciekawie.I gwarantuję że może coś z tego będzie;) wszak potencjał jest jeszcze całkiem spory.Kibicuję i bedę im kibicował i będę jednym z 1tysiąca klientów.

#575907  autor: ciekawy
 19 sie 2012, 00:42
to czy vm zdobędzie klientów albo jaką liczbę klientów zdobędzie to zależy od tego czy PLAY 20 sierpnia nie wprowadzi czy wprowadzi konkurencyjną ofertę ze stawką 19 gr za minutę rozmowy, jak tak to vm może mieć problem z pozyskaniem klientów, jak nie to ludzie się aktywują w vm dla tej stawki na rozmowy, a dla wielu ludzi to rozmowy są na pierwszym miejscu i ta stawka jest zachęcająca bo przy tej stawce 19 gr za min ludzie nie musieliby się ograniczać do jakiej sieci dzwonią czyli czy do swojej czy poza sieć i nie musieliby się tak spieszyć z rozmową, tak jak pisałem powtórzę, wszystko zależy od PLAY czy wprowadzi jakieś nowości 20 sierpnia czy nie.

ktoś pisał o zasięgu.
to chyba jasne, że w miastach gdzie PLAY ma najlepszy zasięg 3G to vm będzie korzystało z tego zasięgu i głównie na wsiach gdzie PLAY nie ma 2G będzie działał zasięg Orange, zastanawia mnie tylko dlaczego Plus nie udostępnia swojego zasięgu dla vm, ktoś wie ?

#575908  autor: kaspeed
 19 sie 2012, 00:49
być może kwestia finansowa....

#575915  autor: Edmund
 19 sie 2012, 01:35
Nie tylko kwestia finansowa, ale również kwestia umów roamingowych. W jakimś artykule wyczytałem, że aby MVNO działający w Play mógł korzystać z zasięgu partnera roamingowego to musi być zgoda tego partnera. Dlatego też uruchomienie MVNO w Play nie było takie łatwe jak w przypadku W3.
W przypadku RedBull Mobile nie musieli mieć zgody, gdyż (może się powtarzam, ale czasami warto) jest to marka Play/P4 (podobnie jak Heyah czy tuBiedronka od PTC).

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#575917  autor: drcox
 19 sie 2012, 01:39
ciekawy pisze:zastanawia mnie tylko dlaczego Plus nie udostępnia swojego zasięgu dla vm, ktoś wie ?
Na pewno się nie lubią! No jasne, że chodzi o kasę...

#575932  autor: myslak12
 19 sie 2012, 08:52
ciekawy pisze:to czy vm zdobędzie klientów albo jaką liczbę klientów zdobędzie to zależy od tego czy PLAY 20 sierpnia nie wprowadzi czy wprowadzi konkurencyjną ofertę ze stawką 19 gr za minutę rozmowy, jak tak to vm może mieć problem z pozyskaniem klientów, jak nie to ludzie się aktywują w vm dla tej stawki na rozmowy, a dla wielu ludzi to rozmowy są na pierwszym miejscu i ta stawka jest zachęcająca bo przy tej stawce 19 gr za min ludzie nie musieliby się ograniczać do jakiej sieci dzwonią czyli czy do swojej czy poza sieć i nie musieliby się tak spieszyć z rozmową, tak jak pisałem powtórzę, wszystko zależy od PLAY czy wprowadzi jakieś nowości 20 sierpnia czy nie.

ktoś pisał o zasięgu.
to chyba jasne, że w miastach gdzie PLAY ma najlepszy zasięg 3G to vm będzie korzystało z tego zasięgu i głównie na wsiach gdzie PLAY nie ma 2G będzie działał zasięg Orange, zastanawia mnie tylko dlaczego Plus nie udostępnia swojego zasięgu dla vm, ktoś wie ?
cały czas trzeba pamietać o wprowadzonej obecnie promocji 50% więcej po doładowaniu co obniża stawkę ( na razie o może i stale)do 13 gr za minutę rozmowy.

#575933  autor: Golarz Filip
 19 sie 2012, 09:11
A mnie się "cosik" wydaje,że będzie jak z OLT Express- głośne wejście,szybkie zejście :)

#575949  autor: myslak12
 19 sie 2012, 10:57
Jak siądą na laurach to zakończą działalność jak mobilking. Już w Polsce jesteśmy coraz bardziej wymagający.

#575957  autor: kaspeed
 19 sie 2012, 11:37
Poczekaj z oceną;) daj czas.ja wierze w sukces ale nie taki gwałtowny.heyah na początku też miała podobnie;)A teraZ?

• Strona 21 z 97
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 97
  • 1
  • 19
  • 20