• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 21 z 104
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 104

#561850  autor: bolek2004
 19 cze 2012, 19:15
Edmund Starter kosztuje 5pln. Z tego co pisze na starterze jest 5pln do wykorzystania ale nie sprawdzałem bo nie aktywowałem go jeszcze. Jest w środku karta sim, jakaś książeczka i ściąga ze skróconymi kodami. Nie ma numeru tela. Trzeba starter aktywować żeby przydzielili numer, ale to normalne w tej sieci. Podejrzewam że numer jest przypisany do karty sim, po aktywacji system nie generuje losowo numeru tylko jakiś z góry ustalony przypisany do tej karty sim.

Aktywowałem kartę i na koncie jest 5pln do wykorzystania
Ostatnio zmieniony 20 cze 2012, 11:16 przez bolek2004, łącznie zmieniany 2 razy.

#561863  autor: Justine
 19 cze 2012, 20:11
a czy gdy zamówię w Polsce kartę i aktywuję ją dopiero w Niemczech to czy lyca będzie niemiecka czy polska?

#561864  autor: KC-KARLOS
 19 cze 2012, 20:12
Justine, Lyca będzie polska, ale będzie przebywać w roamingu niemieckich sieci.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#561869  autor: DanielR
 19 cze 2012, 21:00
Justine pisze:a czy gdy zamówię w Polsce kartę i aktywuję ją dopiero w Niemczech to czy lyca będzie niemiecka czy polska?
Na Twoim miejscu wszelkie karty SIM pre-paid aktywowałbym w kraju ich zakupu. Niektórych zwyczajnie nie da się aktywować (w pełni) na terenie "obcego" kraju.

#561876  autor: Filip
 19 cze 2012, 21:21
U mnie w zeszłym miesiącu w okolicznych Żabkach nie dało rady doładować,ostatecznie doładowałem konto na stacji benzynowej Lukoil. Wgl to widzę tak przynajmniej w Krakowie że sieć zaczyna się reklamować,na wiatach przystankowych dość sporo jest reklam Lycamobile.

#561902  autor: martini
 19 cze 2012, 22:29
bolek2004 pisze:Edmund Starter kosztuje 5pln. Z tego co pisze na starterze jest 5pln do wykorzystania ale nie sprawdzałem bo nie aktywowałem go jeszcze. Jest w środku karta sim, jakaś książeczka i ściąga ze skróconymi kodami. Nie ma numeru tela. Trzeba starter aktywować żeby przydzielili numer, ale to normalne w tej sieci. Podejrzewam że numer jest przypisany do karty sim, po aktywacji system nie generuje losowo numeru tylko jakiś z góry ustalony przypisany do tej karty sim.
W kwestii przydzielenia numeru, jest on przydzielany kolejno, tzn. każda kolejna osoba dostaje kolejny numer, przetestowałem na różnych starterach zamówionych w różnych okresach, jakieś 2 tyg. temu trafił się komuś ładny numer 729 300 000 :) zapewne wielu polowało aktywując kolejne startery, w ten sposób w Lyca jest już ok. 120 000 aktywnych SIM, a pula numerów została już zamowiona na pół mln od 729 2 do 729 6

#561906  autor: Edmund
 19 cze 2012, 22:36
martini, z tego co pamiętam to Lyca od razu zarezerwowała w UKE zakres 729(2-6). A skąd wiesz że trafił się komuś numer 729 300 000? Ktoś sprzedawał go na allegro?

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#561941  autor: bolek2004
 20 cze 2012, 09:04
Pewnie to pytanie już padło ale nie będę przekopywał całego wątku. Jak sprawdzić do kiedy mam ważność na połączenia wychodzące?? Jest na to jakiś kod?? Czy tylko przez internet po zalogowaniu?? Bo nie chcę się na razie rejestrować na stronie??

#561952  autor: slawekt
 20 cze 2012, 10:06
bolek2004 pisze:Jak sprawdzić do kiedy mam ważność na połączenia wychodzące??
Nie ma możliwości. Nie tylko poprzez kod, ale także na stronie www nie ma takiej informacji, gdyż w Lycamobile karta SIM w jest zasadzie bezterminowa :-)

#561973  autor: bolek2004
 20 cze 2012, 11:14
No to ciekawie. Teoretycznie piszą że po 80 dniach nieużywania deaktywują kartę ale nie ma jak tego sprawdzić :) Zawsze można liczyć od daty aktywacji ręcznie. Może kiedyś pojawi się taka funkcjonalność.

#561984  autor: slawekt
 20 cze 2012, 12:13
bolek2004 pisze:Teoretycznie piszą że po 80 dniach nieużywania deaktywują kartę ale nie ma jak tego sprawdzić
Bo to jest czysta teoria. Każda operacja na karcie SIM (logowanie do sieci, wykonanie "pustego" połączenia, wysłanie SMS, odebranie połączenia itp.) przedłuża okres ważności karty o regulaminowe 80 dni. Poza tym, nie sądzę żeby byli aż tak rygorystyczni w wyłączaniu kart. Dlatego tematem sprawdzania ważności karty akurat bym się specjalnie nie przejmował :-)

#562074  autor: martini
 20 cze 2012, 20:13
Edmund pisze:martini, z tego co pamiętam to Lyca od razu zarezerwowała w UKE zakres 729(2-6). A skąd wiesz że trafił się komuś numer 729 300 000? Ktoś sprzedawał go na allegro?
Tylko domniemywam :D
Nie sądzę aby Lyca osobno sprzedawała złote numery, numer przydziela się jako kolejny w chwili aktywacji karty, ale mogę się mylić :)

#562291  autor: Wolf
 21 cze 2012, 22:16
Bardzo dobra informacja moim zdaniem :)
Doładowania Lycamobile w biletomatach ASEC
Lycamobile, globalny operator specjalizujący się w dostarczaniu tanich połączeń międzynarodowych, wraz z epay Polska wdrożyły system pozwalający na doładowania telefonu za pośrednictwem biletomatów należących do sieci ASEC. Korzystanie z usług Lycamobile nie wiąże się z koniecznością zmiany operatora z tanich połączeń międzynarodowych można korzystać równolegle z dowolną aktualnie stosowaną taryfą.

Skorzystanie z usługi jest bardzo proste. Wystarczy nabyć kupon o wybranej wartości w jednym z biletomatów ASEC Warszawskiej Karty Miejskiej. Następnie, aby doładować aparat telefoniczny należy wpisać na klawiaturze znajdujący się na kuponie kod PIN w następującej kombinacji: *131*PIN#.

Istnieje również możliwość dokonania tego telefonicznie, dzwoniąc pod numer 321 i postępując zgodnie z poleceniami operatora. Lycamobile pozwala na wykonywanie rozmów międzynarodowych na całym świecie. Opłaty za połączenia w ramach Lycamobile są uzależnione od kraju, z którego wychodzi połączenie oraz, do którego jest ono wykonywane.

http://wkm.info.pl/?doladowania-lycamob ... ch-asec,47

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#562472  autor: ciekawy
 22 cze 2012, 12:31
jest roczna ważność konta w tej sieci ?
gdzie mieści się siedziba tej sieci np zgubiłeś kartę SIM, a chcesz mieć ten sam numer i wyrobić duplikat to da się zrobić czy to są SIM-y jednorazowego użytku ?

#562474  autor: KC-KARLOS
 22 cze 2012, 12:32
ciekawy, w Lycamobile ważność konta jest nieograniczona, jeśli tą kartę użytkujesz codziennie lub raz co max 80 dni.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#562764  autor: banderas
 23 cze 2012, 00:58
jak komuś działa juz oprzeniesionu numer od innego opa w lycamobile

banderassso

#562912  autor: marciml
 23 cze 2012, 18:36
Do 20/21 czerwca zapowiedzieli, że numer powinien być przeniesiony.
Tymczasem sprawa stoi w martwym punkcie. :( W czwartek wysłałem im maila z zapytaniem, czy jakieś dane się różnią, dlaczego nawet nie uwolnili dotychczasowego zbędnego numeru Lyca, który posiadam...nadal odpowiedzi brak. W poniedziałek zadzwonię do nich. :|

#563253  autor: pauli05
 25 cze 2012, 16:50
czy karta sim ze startera kupionego w Polsce powinna być w języku polskim czy wszystkie są w j. angielskim?

#563280  autor: Edmund
 25 cze 2012, 18:55
pauli05, informacje i wszystko co Tobie wysłali powinny być w języku polskim. Natomiast sam zauważyłem że po włożeniu karty Lyci do telefonu całe menu w telefonie jest w języku angielskim - spowodowane jest to niedopatrzeniem samej Lycamobile i błędnym wpisaniem na kartę domyślnego języka angielskiego. Jednakże nie znaczy to że karta pochodzi z angielskiej sieci Lyca - kody MCC i MNC są odpowiednie do Polski.
Rozwiązaniem problemu jest przełączenie w telefonie języka z automatycznego na polski.

[ Dodano: 2012-06-27, 14:02 ]
Jakby ktoś był zainteresowany to dziś rozdawali darmowe startery Lyci na rynku w Katowicach przed Domem Handlowym Zenit.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#563786  autor: pauli05
 27 cze 2012, 16:09
dzięki za odpowiedź:)
obawiałam się, że jest angielski, bo mam go właśnie z takiej akcji rozdawania starterów na mieście:) szkoda, że stan konta tych starterów to 0 zł ;)
  • Strona 21 z 104
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 104
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21