• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#265231  autor: Kaczy
 07 maja 2008, 20:59
nicram pisze:następnego dnia np chciałbym przedłużyć umowę i czy te niewykorzystane pieniądze ze starej spłaconej umowy są pozostawione na koncie? [bo połączenia wychodzące które miałbym w takim wypadku na 2 lata to wiem że mi się kasują od nowa z chwilą przedłużenia umowy]
Pieniądze zostają. Ale umowę można przedłużyć dopiero tydzień po ostatnim doładowaniu :)

...::: Made for loneliness :::...

#265482  autor: rossi9
 10 maja 2008, 07:58
nilla_gw pisze:Zakończyłam doładowania i próbuję przejść na simplusa (zeby nie stracic przypadkiem wszystkiego co władowałam w to konto:)), ale nie mogę tego zrobić za pomocą kodu -- > komunikat "niedozwolone". W salonie mi powiedzieli, że wystarczy wpisać kod, a potem z 2 dokumentami i zaświadczeniem o zatrudnieniu przyjść do nich podpisać umowę przejścia z simplusa na mix plus. Tylko jak mam przejść na ten simplus, jeśli kod nie działa i nie chcę pieniędzy stracić? To faktycznie jakieś alpejskie kombinacje:)
Chce ponowic pytanie jak przejsc z mixa na simplusa,bo jakos nie moge znalezć nic na ten temat na stronie plusa. Trzeba podpisywac umowe na korzystanie z simplusa? Troche to bez sensu bo przy podpisywaniu umowy na mixa juz zarejestrowalem numer na siebie. Moze ma ktos linka do odpowiedniego regulaminu przejscia mix-->simplus

#265491  autor: Kaczy
 10 maja 2008, 09:52
rossi9 pisze:Moze ma ktos linka do odpowiedniego regulaminu przejscia mix-->simplus
Po wszystkich doładowaniach wpisujesz kod jak na nową taryfę Simplusa i już jesteś w Simplusie. Nie trzeba podpisywać żadnej umowy, nie trzeba też biegać po salonach.

Kod *147*90#.

#265502  autor: mariusz9a
 10 maja 2008, 11:06
A czy ktoś próbował po skończeniu umowy przejść na Simplusa a następnie przenieść numer do MixPlusa korzystając z oferty za przejście? (link)
W związku z tym ze ceny telefonów dla przedłużających umowę są takie same jak dla nowych klientów to może lepiej skorzystać z oferty przejścia?

#265539  autor: rossi9
 10 maja 2008, 16:08
Jeszcze mam pytanko jaki jest okres ważnosci konta na połączenia wychodzące po przejsciu z mixa na sim+ :?: Skoro kasa zostaje na koncie to byloby fajnie gdyby ważnosc tez sie nie zmieniała :mrgreen:

#265940  autor: lucjusz
 13 maja 2008, 14:00
Właśnie rozmawiałem z konsultantką. Po kilku latach spędzonych w sieci Plus nie byli w stanie zaoferować mi niczego innego niż to co jest aktualnie w ofercie. I z Wami będzie tak samo, bo czas spędzony w Miksie jest dla nich nieważny. A gdy kończył mi się abonament to dzwonili i dzwonili...

#266042  autor: bombi232322
 13 maja 2008, 21:29
Mam pytanie. Czy jeśli zostały mi 3 doładowania do końca umowy to już mogę się przejść do salonu i podpisać umową przedłużeniową? Czy muszę doładować do końca i dopiero przedłużyć?

#266115  autor: kowcio
 14 maja 2008, 14:33
Mam pytanie. Czy jeśli zostały mi 3 doładowania do końca umowy to już mogę się przejść do salonu i podpisać umową przedłużeniową? Czy muszę doładować do końca i dopiero przedłużyć?
Słyszałem, że po całkowicie spłaconej umowie trzeba poczekać 1 tydzień i dopiero można iść podpisać nową. Ale mogę się mylić.

#266142  autor: Kaczy
 14 maja 2008, 17:30
Na początku roku nastąpiła zmiana. Niektórzy klienci dostali możliwość przedłużenia umowy nawet jeśli zostało im 5 doładowań do końca (lub mniej).
bombi232322, przejdź się do salonu i zobacz czy jesteś w grupie szczęśliwców :D

#266173  autor: bombi232322
 14 maja 2008, 22:38
Na tą chwile mam 8 doładowań więc jeszcze około miesiąca zejdę do 3-4 i idę do salonu, a nóż się uda. @Kaczy dzięki za cynk :)

#268744  autor: Catie
 29 maja 2008, 17:37
mam pytanie...zostało mi jedno doladowanie do końca umowy i jak pójde po nowy telefon to moge wybrać go ze wszystkich jakie są na rynku czy tylko z tych co są podane na stronie internetowej?

#268747  autor: kowcio
 29 maja 2008, 17:41
Z tych co są na stronie internetowej.

#268750  autor: Catie
 29 maja 2008, 17:46
świetnie. nie no bosko. z samych ... badziewi bede wybierac. how sweet :/

#268751  autor: pff
 29 maja 2008, 17:49
Catie pisze:świetnie. nie no bosko. z samych ... badziewi bede wybierac. how sweet :/
ale masz problem? przejdź na simplusa a telefon kup sobie na allegro albo przez internet. Jest na telepolis odpowiedni dział "Jaki telefon wybrac" jak tam pokopiesz to zdziwisz sie jakie cudeńka można dorwac za 300 zł.

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#270781  autor: Patka
 11 cze 2008, 12:26

świetnie. nie no bosko. z samych ... badziewi bede wybierac.
Telefony są ciekawe, nie wszystkie ale niektóre są bardzo fajne np. samsung E 590 dostępny właśnie w Mixie :)

#273686  autor: jablo
 26 cze 2008, 14:33
Niechce zakładać nowego tematu bo właściwie ten dotyczy także mnie.
Sprawa wygląda tak Niedlugo koncze doladowania w MixPlusie. W tej chwili mialem umowe na 24 doladowania po 25 z telefonem. Zazwyczaj doladowywalem po 2x w mscu, zdarzało mi sie czasami po 3 razy.
Napewno bede przedłużał umowę (darmowy numer i przywiazanie do sieci:D) i napewno zmienie kwotę doładowań na 50 pln. WIem też że chciałbym umowę bez telefonu bo tak naprawde w ofercie MiXplusa nie ma takiego aparatu który by mi odpowiadał. I teraz powstaje pytanie. Czy w zamian za to ze podpisuję umowę bez telefonu (poprzednia umowe zrezlizowalem w niecaly rok), zwiekszam kwotę deklarowaną moge liczyc na cokolwiek ze strony plusa mianowicie np. jakies dodatkowe doladowania, rabat na usluge itd...?
Do BOKu jeszcze nie dzwonilem, najpierw chciałem zasięgnać informacji od Was o ile ktokolwiek miał podobną sytuację...

#273691  autor: mariusz9a
 26 cze 2008, 14:53
jablo, jedyne co to przez to że przedłużasz bez telefonu to dostaniesz standardową kwotę kilkuset złotych na wszystkie usługi w mixie i do wszystkich sieci. Na żadne inne profity nie masz co liczyć. Kwoty jakie możesz dostać w przypadku zobowiązania na 50zł to: umowa na 12 miesięcy: 180zł; umowa na 24 miesiące: 400zł.

#273696  autor: jablo
 26 cze 2008, 15:18
Hmm mam rozumieć ze ta kwota wpływa nakonto zaraz po podpisaniu umowy, czy może jest proporcjonalnie rozlozona do kazdego doładowania?
mariusz9a pisze: umowa na 12 miesięcy: 180zł; umowa na 24 miesiące: 400zł.
12 miesiecy czy doładowań?

#273700  autor: mariusz9a
 26 cze 2008, 15:44
jablo pisze:12 miesiecy czy doładowań?
Oczywiście doładowań - pomyłka.

Kwota wpływa do kilku dni po podpisaniu umowy i jest jednorazowa.

#353241  autor: majka5
 18 sie 2009, 10:02
odkopię ten wątek, bo tez bede niedlugo przedluzala umowe, a że w tym temacie jestem kompletnie zielona to chce o cos zapytac. moja niewiedza wynika glownie z faktu, ze dopiero po raz pierwszy bede przedluzala umowe, poza tym nie podążam za elektronika i takimi rzeczami :-D

jezeli biore nowy telefon, stary zatrzymuje ( od nowosci nic w nim nie bylo zmieniane, odblokowywane etc.) to wlasciwiwe ten stary bedzie mi sluzyl, tzn. moge w razie co przekladac do niego karte (juz z nowego telefonu) i bedzie mi ja "czytalo" czy musze zdejmowac simlocka lub jeszcze cos innego robic :-D ?
poza tym idac przedluzac umowe zabieram ze soba ta swoja karte czy to zbedne ?

sorry za glupie pytania, ale naprawde sie na tym nie znam :lol: