• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #902118  autor: adacomp
 28 gru 2016, 22:09
biala1991 pisze:Zerknęłam jeszcze raz te zgody i ostatnia jest dosyć ciekawa: Zgoda na kontakt telefoniczny na nr DOSTĘPNE w Orange. Obecnie sytuacja wygląda tak: na jednym nr mam wyrażoną tą zgodę, na pozostałych nr w zgodach nie jest nic zaznaczone (okienka: wyrażam zgodę i nie wyrażam zgody są puste). Jeśli teraz na którymś nr zaznaczę: "Nie wyrażam zgody na kontakt na wszystkich dostępnych nr" to na tym, na którym obecnie ta zgoda jest aktywna zostanie ona automatycznie wyłączona? Bo chyba w przypadku tej konkretnej zgody opcja, że na jednym nr jest ona włączona a na innym jest wyłączona wzajemnie się wykluczają :)
Na każdym numerze można indywidualnie ustawić wszystkie zgody na tak lub nie.
Mam w Mój Orange podpięte 5 numerów i mogę na każdym wszytko indywidualnie ustawić.
Polecam wszystkie zgody na NIE oraz blokada numerów zastrzeżonych.
Spokój i cisza.
 #902269  autor: biala1991
 29 gru 2016, 18:26
Przeczytaj jeszcze raz uważnie treść ostatniej zgody: Zgoda na kontakt na numery dostępne w Orange
Jeśli na wszystkich nr wyłączysz tą zgodę to nie ma problemu, tak samo jeśli na wszystkich nr ją włączysz :) Problem się robi kiedy na jednym nr chcesz ją mieć aktywną a na innym nie, bo moim zdaniem dochodzi do sprzeczności. Mając w bazie dostępne dwa moje nr-y jak Orange może jednocześnie na te nr-y dzwonić i nie dzwonić? :D
 #902503  autor: Przemix
 30 gru 2016, 13:05
@Gregrin, udało mi się zrobić screeny, sms push przyszedł tak jak przeczuwałem zaraz po stpawdzeniu internetu kodem *101*01# w taryfie SMART.
iphone przed każdym push smsem wyświetla taki ekran, trochę to pomaga przed przypadkowym naciśnięciem czegoś we wiadomosci właściwej
Obrazek
i właściwy push sms
Obrazek
 #902602  autor: adacomp
 30 gru 2016, 19:11
Gregrin pisze:Dzięki! Śmieszni są w tym orange. A już myślałem ze zrobiło się tam normalnie...
Orange blokuje całkowicie karty które dostały bonus 1000zł + 100GB za rejestrację lub przeniesienie nawet jak nie zdążę zużyć w 30% te złotówki.
Sk.....ny powołują się zawsze na regulamin gdzie jest jakieś "generowanie sztucznego ruchu"
Co za żenada :(
Po co dają 1000zł bonusu jak nie mogę wykorzystać nawet 300zł na rozmowy i sms/mms ?
 #902816  autor: aster
 31 gru 2016, 17:59
adacomp pisze:Orange blokuje całkowicie karty które dostały bonus 1000zł + 100GB za rejestrację lub przeniesienie nawet jak nie zdążę zużyć w 30% te złotówki.
Ja to, blokują karty SIM i co wtedy trzeba zrobić?
 #908043  autor: goldenmen
 29 sty 2017, 12:21
bartek07 pisze:Nie da się odwrócić blokady karty SIM?
Numer jest bardzo ważny. Numer nie został zablokowany ale z numeru Orange wykonuje się dużo połączeń wychodzących.

jak operator może stwierdzić generowanie sztucznego ruchu bez naruszenia tajemnicy telekomunikacyjnej?

musi podsłuchać rozmowę żeby stwierdzić że połączenie leci a nikt nie rozmawia. A gdy rozmawiasz to nie jest to generowanie sztucznego ruchu.

Pytasz się w reklamacji na jakiej podstawie operator twierdzi że było generowanie sztucznego ruchu.
Mogą sie podłozyć stwierdzajac że rozmowa dotyczyła .... lub inne twórcze odpowiedzi co zdradza naruszenie tajemnicy telekomunikacyjnej.
 #908046  autor: Maniek99
 29 sty 2017, 12:41
@goldenmen
Operator nie musi podsłuchiwać rozmów, wystarczy że sprawdzi czy koder koduje rozmowę, czy szum.
Przy okazji można też wychwycić czy jest interakcja, czyli że kiedy jedna osoba słucha, druga "szumi" i odwrotnie.
 #908366  autor: asdaf
 30 sty 2017, 17:39
biala1991 pisze:Dziwi mnie, że te złodziejskie Flash smsy nie zaprowadziły jeszcze Orange do UKE, powinni zabulić jak TM za swoje przymusowe Granie na czekanie
Dokładnie. Przytoczona przeze mnie historia pokazuje do czego to prowadzi. Dobrze, że w tym przypadku był wnuczek który połapał się "co jest grane". A gdyby wnuk przyjechał tydzień później to żegnajcie pieniążki. Te flash smsy to żerowanie na ludziach: bo ktoś nie zauważy, komuś nie będzie się chciało składać reklamacji, ale najwięcej osób nie będzie wiedziało, że w ogóle można takową składać.