• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #791114  autor: Rosolak
 17 mar 2015, 13:34
Lipa z tym RWK. Nie mogę teraz wbić ani przez P24, ani przez SMS-a, ani przez USSD.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #791149  autor: Rosolak
 17 mar 2015, 16:04
W taryfie RWK. :)
Aktywowałem już i jak pisałem wyżej minęło ponad miesiąc i zgodnie z tym co pisał Play4u powonieniem już móc aktywować ponownie. Ktoś pisał, że można usługę wyłączyć i aktywować ponownie, ale tak też zrobić nie mogę.

Z góry oznajmiam wszystkim, którzy będą mi tu pisać o sknerstwie (raz na rok można wbić za 5zł), że moje działania mają na celu test porównawczy z działaniem RWK w Orange.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
 #791364  autor: Kryniczanin
 18 mar 2015, 18:30
A czy ktoś testował takie coś - aktywacja RWK zmiana taryfy na np. Darmowe do Play i powrót do taryfy rok ważności. Czy wtedy da się ponownie aktywować wydłużenie o 365 dni?
 #791402  autor: bolek2004
 18 mar 2015, 20:59
Nie. Chodzi o tą opcje że możesz sobie wydłużyć ważność o rok, niektórzy piszą że mimo upływu 30 dni od aktywacji nie mogą ponownie przedłużyć o rok.
 #791405  autor: Rosolak
 18 mar 2015, 21:11
Na łamach forum Play znalazłem informację o jednej aktywacji na rok kalendarzowy. To by wiele tłumaczyło.

#791801  autor: SACZI
 21 mar 2015, 12:16
Czy RWK w Play jest to najtańsza opcja do przechowywania ważności numerów?
Mam fajny nr w TM, a tam trzeba co miesiąc 3PLN płacić.
Zastanawiam się, gdzie mogę ten nr przenieść, żeby mi nie przepadł.
 #791808  autor: DanielR
 21 mar 2015, 13:54
Nie, jest jeszcze taka sieć MVNO http://www.wrodzinie.com.pl
Konto ważne dwa lata od odpalenia startera i później kolejne dwa lata po każdym doładowaniu. Zasięg i doładowania te same, co w sieci Plus.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
 #791819  autor: mi80
 21 mar 2015, 15:11
SACZI pisze:Czy RWK w Play jest to najtańsza opcja do przechowywania ważności numerów?
Najtaniej jest w Orange. Specjalny SMS wydłuża ważność konta o rok (w pierwszych 90 dniach kosztuje 3 zł, później jest darmowy). Jeśli przeniesiesz do nich numer, od razu ustawią mu roczną ważność.
 #791821  autor: Rosolak
 21 mar 2015, 15:18
mi80 pisze:Najtaniej jest w Orange. Specjalny SMS wydłuża ważność konta o rok (w pierwszych 90 dniach kosztuje 3 zł, później jest darmowy). Jeśli przeniesiesz do nich numer, od razu ustawią mu roczną ważność.
W Playu działa to mniej więcej tak samo. Kod USSD lub SMS i pierwsza aktywacja, bez względu na staż jest za friko. Ale przy przenoszeniu numeru do Orange, to faktycznie nie ma znaczenia.
Jest jednak pewna różnica między Orange, a Play. U "pomarańczowych" można wysłać w dowolnym momencie SMS-a, a w plejaku można aktywować 1 raz w roku kalendarzowym (podobno).

#791860  autor: Blank
 21 mar 2015, 22:09
Żeby za to nie było za różowo. W Orange łatwo sobie na zawsze zablokować RWK. Wystarczy uaktywnić jedną z trzech promocji (przy czym w wypadku Numeru Bez Limitu, można, wg opisów z internetu, skontaktować się z BOK. W dwóch pozostałych przypadkach, aktywacja = wieczny odpoczynek racz mu dać panie). Ale za to, w Orange, RWK dostępne jest w każdej taryfie. W Play tylko w jednej (oraz podobno w taryfie archiwalnej dla desperatów)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #791876  autor: LOOPO
 22 mar 2015, 09:26
divhashmorex pisze:W Orange łatwo sobie na zawsze zablokować RWK. Wystarczy uaktywnić jedną z trzech promocji
Możesz napisać jakie to promocje wyłączają na wieki RWK? Wspomniałeś o trzech a następnie napisałeś o jednej (Numer bez limitu).
 #793704  autor: slawekro
 01 kwie 2015, 14:04
divhashmorex pisze:Tu jest nieco inaczej.
[...] osoby, które kiedys korzystały z bezpłatnych uslug "bez limitu" już wkrótce stracą bezpowrotnie możliwość aktywacji tej usługi (dla informacji: usługe KWR MOŻNA obecnie odblokować poprzez kontakt z BOK, pod warunkiem, że z usługi wykluczającej się z KWR już nie korzystamy)
divhashmorex piszesz że wkrótce. Ale kiedy dokładnie? I skąd masz takie informacje?
Pozdrawiam
 #794167  autor: slawekro
 04 kwie 2015, 02:24
A czy ktoś wie czy da się RWK aktywować w starej Play Karta ze ZM, nie tracąc ZM?
A po drugie słyszałem że niektórzy potrafią aktywować na takich kartach Stan Darmowy do Play.
Atrakcyjne rzeczy...
 #794177  autor: bolek2004
 04 kwie 2015, 09:05
slawekro pisze:A po drugie słyszałem że niektórzy potrafią aktywować na takich kartach Stan Darmowy do Play. Atrakcyjne rzeczy...
W play24 w pakietach jest "pakiet stan darmowy za 10zł - cykliczny"
Działa to na zasadzie darmowych rozmów do play z odnawianiem co miesięcznym.
Dalej jest też nieograniczone rozmowy w play za 10zł, ale trzeba ją co miesiąc samemu aktywować.