• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

#661953  autor: user_delete34
 15 wrz 2013, 09:44
5-9 zł/5 dni.
10-24 zł/10 dni.
25-49 zł/31 dni.
50-100 zł/100 dni.

#661965  autor: manyaky
 15 wrz 2013, 11:51
Dzięki chłopaki.

#662194  autor: Artur051
 16 wrz 2013, 17:25
Jak dla mnie oferta ciekawsza od Lubię to. Czemu? Doładowuję za 50zł. Wybieram opcję darmowe sms-y. Co miesiąc, cyklicznie aktywuje mi się pakiet 1gb za 10zł i 30 minut za 5zł (mało dzwonię). Po 3ch miesiącach pozostaje mi jeszcze 5 złotych.

Podsumowując? 3GB neta, nielimitowane smsy i 3x30min.

Lubię to?: 1gb neta, 3x 6zł (pakiet 30min za 6 zł), 10zł/mc za nielimitowane smsy wszędzie.

Zostaje mi w Play-u po doładowaniu 2zł. Pakietów muszę pilnować i dostaję o 2GB mniej neta.

A płatne sprawdzanie stanu konta? Mogę sprawdzać konto przez ich aplikację na Androida ;)

#662197  autor: marcinek243
 16 wrz 2013, 17:31
Artur051 pisze: Lubię to?: 1gb neta
Które można rozszerzyć o 1gb za 10zł lub 250mb za 5zł.
Na dodatek sumują się z promocyjnymi MB które są ważde dopóki konto jest aktywne a nie 30dni 8)

Zamiast 30min za 6zł lepsze jest 10 za 5 bo można wykorzystać je na 34min/111 sms

#662201  autor: Artur051
 16 wrz 2013, 17:41
marcinek243 pisze:Które można rozszerzyć o 1gb za 10zł lub 250mb za 5zł.
Na dodatek sumują się z promocyjnymi MB które są ważde dopóki konto jest aktywne a nie 30dni

Zamiast 30min za 6zł lepsze jest 10 za 5 bo można wykorzystać je na 34min/111 sms
No dobrze ;). Ale chyba zgodzisz się, ze mną, że przy doładowaniu za 50zł i tym, że chciałbym mieć 3gb neta musiałbym w Play-u za więcej doładować konto? ;)

Oczywiście przy moim użytkowaniu ;)

#662202  autor: marcinek243
 16 wrz 2013, 17:47
Artur051 pisze:No dobrze ;). Ale chyba zgodzisz się, ze mną, że przy doładowaniu za 50zł i tym, że chciałbym mieć 3gb neta musiałbym w Play-u za więcej doładować konto?
Moja opcja to
3x1gb za 10zł co daje łącznie 4gb z bonusem /3mies
3x 10za5 co daje 34min/111sms/mies
zostaje 5zł

GB-ty można kumulować w nieskończoność dopóki konto jest ważne na wychodzące czego o t-mobile powiedzieć nie można.

#662210  autor: buba1234
 16 wrz 2013, 18:03
Artur051 pisze:Jak dla mnie oferta ciekawsza od Lubię to. Czemu? Doładowuję za 50zł. Wybieram opcję darmowe sms-y. Co miesiąc, cyklicznie aktywuje mi się pakiet 1gb za 10zł i 30 minut za 5zł (mało dzwonię). Po 3ch miesiącach pozostaje mi jeszcze 5 złotych.

Lubię to?: 1gb neta, 3x 6zł (pakiet 30min za 6 zł), 10zł/mc za nielimitowane smsy wszędzie.

Zostaje mi w Play-u po doładowaniu 2zł. Pakietów muszę pilnować i dostaję o 2GB mniej neta.

A płatne sprawdzanie stanu konta? Mogę sprawdzać konto przez ich aplikację na Androida ;)

A próbowałeś Red Bull Mobile [starter 5zł]? To tez taryfa Play. Po doładowaniu 50zł bonus 2GB z lejkiem na 100 dni, darmowy nielimitowany youtube nie zuzywajacy transferu, konto wazne 100 dni. Przez pierwszy miesiac bonus damrowych nielimitowanycg smsow do wszystkich sieci. Potem w drugim i trzecim miesiacu kupujesz pkaiety nielimitowanych smsow do wszystkich po 10zł/miesiac. Czyli darmowy net na 100 dni, w sumie na smsy 20zł, zostaje sie 30zł na rozmowy [103 minuty]. MOzna dokupic pakiet nielimitowanych do RBM i Play za 10zł/miesiac.

Inne zalety:
Kumulacja GB.
Lejek RBM jest 2 razy szybszy od tego w t-mobile.

Na lejku działa swietnie
*przegladanie stron www na programie Opera Mini - strony wczytuja sie w 5 sekund,
*aplikacja jakdojade,
*email,
*mapy google ,
*widzety pogodowe aktualizuja sie w 2 sekundy,
*smsy przez Vibera ida w ułamku sekundy.
Lejek-obnizona predkosc neta.

Moja rada zainstaluj Opere mini, no i jak znajomi maja smartfony polecam smsy przez internet [np. przez Vibera].

#662217  autor: Flash999
 16 wrz 2013, 18:21
Artur051 pisze:Jak dla mnie oferta ciekawsza od Lubię to. Czemu? Doładowuję za 50zł. Wybieram opcję darmowe sms-y. Co miesiąc, cyklicznie aktywuje mi się pakiet 1gb za 10zł i 30 minut za 5zł (mało dzwonię). Po 3ch miesiącach pozostaje mi jeszcze 5 złotych.

Wybrałeś dokładnie taką samą opcję jak ja i identyczne pakiety :-).

Dodatkowo T-Mobile zapewnia wysoką jakość, czego nie można powiedzieć o roamingu krajowym, który działa jak chce.

@up
Za to w RBM nie można kupić pakietu 1 GB.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#662219  autor: KA
 16 wrz 2013, 18:23
W "RBM na kartę 5" można bezpłatnie aktywować co ok. tydzień 333 minuty do Play i RBM przez kod ze strony RBM (Gryplan) wchodząc w Usługi/Pakiety na Play24.
Ale o tym raczej piszmy po cichu...

#662252  autor: user_delete34
 16 wrz 2013, 20:08
buba1234 pisze:Na lejku działa swietnie
*przegladanie stron www na programie Opera Mini
Na Twojej planecie. No chyba, że wczytujesz mobilną wersję strony Google (albo about:blank) i nic poza tym, to nie dziwię się, że działa szybko.
Dodajmy do tego jakość T-Mobile konta "jakoś" u PLAY.
Nie będę propagował manii na T-Mobile Frii (bo bardzo nie podoba mi się ta tutejsza na Virgin-cudo-Mobile), ale jeśli trzeba równo kombinować w obu (druga, czyli wstaw tutaj swoją propozycję) ofertach, by mieć super tanio, to T-Mobile łatwo wygrywa tutaj jakością. Roaming w PLAY to tragedia, a ich własna sieć ledwie co istnieje.
buba1234 pisze:plus na karte nie polecam...
^ albo przykładowo tutaj hejt na Plusa, lol. Nie kupuj kliencie żadnej oferty, bo wszystkie są złe, wszędzie kradną i nic nie działa!

=====
PS: No chyba, że niektórych podnieca grzebanie pół dnia, zanim coś zacznie im działać i im bardziej pokomplikowane, tym lepsze...

#662275  autor: Blank
 16 wrz 2013, 21:40
Markadiusz,
Absolutnie nie zgadzam się co do lejka.

Lejek działa świetnie, jeżeli chodzi o strony mobilne (bezpośrednio).
Lejek działa świetnie, jeżeli chodzi o niemal każdą stronę w Operze Mini, z zastrzeżeniem, że dostatecznie szybko działa serwer docelowy oraz serwer pośredniczący (Opery).
Jednakże jeśli tak nie jest, to pełna prędkość niczego w zasadzie nie zmienia...
T-Mobile łatwo wygrywa tutaj jakością
Niestety, tutaj muszę się... zgodzić.
Jakość w Play niewątpliwie spada. Miejmy nadzieję, że coś się poprawi, ale obecnie jest coraz gorzej. Jeśli dodać do tego wzrastające ceny, to oferta Play wypada niezbyt dobrze.
T-Mobile nadal moim zdaniem oferuje bardzo dobrą jakość.
Roaming w PLAY to tragedia, a ich własna sieć ledwie co istnieje.
Z tym się nie zgadzam, gdyż to kwestia lokalizacji. U mnie działa ... no może nie świetnie jak jeszcze kilka miesięcy temu, ale nadal dobrze lub bardzo dobrze.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#662283  autor: Artur051
 16 wrz 2013, 22:09
O chwilę tutaj nie byłem i widzę już walkę jakąś ;/. Muszę przyznać, że jakością w moim regionie (Płock) od dawna wygrywa T. Nie chodzi o samo pokrycie zasięgiem, ale i o jego jakość. Na drugim miejscu.... stawiam Play na sieci własnej ale jeśli chodzi o jakość. Bo pokrycie słabiej tu wygląda niż w T. O plusie czy łoryndż nie mam nawet co wspominać (z resztą żadne z nich lejka nawet nie proponuje i normalnej ofery...

No więc w Play Lubię to! niestety bez pakietu nielimitowanych smsów nie obędzie się! Więc aby mieć kompletną ofertę musiałbym ładować conajmniej za 70zł/3mce.

Redbull mobile? Mam nawet darmowy starter który zamówiłem na testy, brak pakietów dodatkowych na neta czy obniżających połączenia poza sieć? Eh...

T-Mobile Frii ? Wydaje się opcją najrozsądniejszą. ;)

[ Dodano: 2013-09-16, 22:14 ]
Flash999 pisze:Wybrałeś dokładnie taką samą opcję jak ja i identyczne pakiety .

Dodatkowo T-Mobile zapewnia wysoką jakość, czego nie można powiedzieć o roamingu krajowym, który działa jak chce.
;) Podobnie korzystamy z telefonu

T? Zawsze ta sieć wygrywała jakością u mnie w mieście. Ale Play to drugie miejsce ;).

#662313  autor: sa
 17 wrz 2013, 07:24
Cóż u mnie t-mobile buduje zasięg(podobnie jak orange)i play wygrywa w cuglach bo daje pełne 3g swoje nie roamingowe(choć to też jest).A jakość 2g t-mobile taka sobie prawdę mówiąc nie widzę powodu do zachwytu może jak skończą stawiać te nowe nadajniki coś się na plus poprawi bo na razie nic nadzwyczajnego...Dlatego mimo dobrej oferty neta(30zł 6gb) z t-mobile(trii ani Heyah) szybko znów nie skorzystam...

#662336  autor: MarekAG
 17 wrz 2013, 10:59
KA pisze:W "RBM na kartę 5" można bezpłatnie aktywować co ok. tydzień 333 minuty do Play i RBM przez kod ze strony RBM (Gryplan) wchodząc w Usługi/Pakiety na Play24.
Ale o tym raczej piszmy po cichu...
Czemu po cichu?

Tutaj regulamin: http://www.redbullmobile.pl/fileadmin/f ... karte_.pdf

#662361  autor: Blank
 17 wrz 2013, 14:14
Zrobiłem sobie takie małe podsumowanie i porównanie taryf:
- Play na kartę Lubię to
- Red Bull mobile na kartę
- T-Mobile Frii na kartę (oferta INTERNETOWA)
- Heyah na kartę w taryfie Dniówki

======================================
UWAGA! TEN POST BĘDZIE NAPRAWDĘ DŁUGI.
Nie wszystkie tezy w nim zawarte mogą się spodobać fanboyom P4 oraz T-Mobile. W związku z czym, takowe osoby proszone są o niezwłoczne opuszczenie tego tematu.
Wszelkie merytoryczne komentarze i uwagi mile widziane
======================================

1. Ważność konta
Taka sama ważność konta w LT, RBM i Frii (przy czym Frii przy doładowaniu za 25-49 zł daje o 1 dzień więcej)
31 dni ważności konta już przy doładowaniu za 20 zł w Heyah

Podsumowanie: Można uznać, że każda z tych ofert ma takie same okresy ważności

2. Bonusy po doładowaniu
25 MB przy 5 zł (LT), 10 MB przy 5 zł (RBM)
500 MB przy 25 zł (LT), 1 GB przy 25 zł (RBM)
1 GB przy 50 zł (LT), 2 GB przy 50 zł (RBM)
2 GB przy 100 zł (LT)
50 MB dziennie bez opłat w Frii (do 250 MB przy 5zł, do 500 MB przy 10 zł, do 1250 MB przy 25 zł, do 5000 MB przy 50 zł).

Podsumowanie: RBM ma lepsze bonusy od LT, Heyah nie ma bonusów, a Frii ma najlepsze bonusy, ale z limitem dziennym, a nie miesięcznym.

3. Pakiety rozmów wewnątrz sieci
Lubię to ma do dyspozycji pakiet 100 minut za 5 zł. Środki z pakietu można wykorzystać także na połączenia do sieci stacjonarnych. Dodatkowo pakiet nielimitowanych połączeń za 10 zł miesięcznie.
Red Bull ma jedynie pakiet nielimitowanych połączen za 10 zł miesięcznie
Frii ma pakiet 120 minut za 5 zł oraz 600 minut za 10 zł.
Heyah ma te same pakiety co Frii, oraz dodatkowo no limit za 0,28 zł dziennie

Podsumowanie: Najbardziej atrakcyjną ofertę ma zdecydowanie Heyah. Jeżeli starczy ci 120 minut to zapłacisz tylko 5 zł. Jeśli potrzebujesz więcej, zamiast kupować 600 minut, lepiej (bo taniej i bezpieczniej) jest aktywować dniówkę rozmów w T-Mobile i Heyah. 600 minut to może nie no limit, ale bardzo dużo, więc oferta Play wypada moim zdaniem najgorzej.

4. Pakiety do wszystkich sieci
Tutaj RBM nie ma kompletnie nic do zaprezentowania, Lubię to ma natomiast słaby pakiet 30 minut za 6 zł oraz pakiet złotówek 10 za 5. Pakiet ten jest atrakcyjny, ale niestety można go aktywować tylko raz na 30 dni.
Frii ma pakiet 30 minut za 5 zł, 60 minut za 10 zł, oraz 120 minut za 15 zł. Są one dość atrakcyjne, choć pierwszy jest niewątpliwie gorszy od pakiet złotówek w Play.
Heyah ma te same pakiety co Frii, ale przy jednoczesnym korzystaniu z Dniówki Rozmów w T-Mobile i Heyah, pakiety te przestają być atrakcyjne, gdyż połączenia do T-Mobile i Heyah, zmniejszają ilość środków z pakietów.

Podsumowanie: Niewątpliwie, w tym wypadku najlepszą ofertę ma T-Mobile. Oferta Heyah niestety ma haczyki i to poważne i to, czy jest opłacalna zależy już tylko od tego... czy będziemy korzystali z Dniówki Rozmów.

5. Pakiety SMSów wewnątrz sieci
Dawniej, heyah była znana z darmowych SMSów w sieci. Niestety, w dniówkach, bonus ten został zabrany. A szkoda, bo jeszcze bardziej zwiększyłoby to wartość tej oferty.
Oferty P4 (LT, RBM) nie mają żadnej promocji na SMSy wewnątrzsieciowe.
Heyah oraz Frii w opcji internetowej mają pakiet 1000 SMSów w T-Mobile i Heyah za 5 zł, który niewątpliwie jest ciekawym rozwiązaniem.

Podsumowanie: P4, wstydź się...

6. Pakiety SMSów do wszystkich
Tutaj jest już ciekawiej, bo zaczyna się walka i ... haczyki.
LT i RBM mają nielimitowane SMSy do wszystkich za 10 zł, ale w RBM dodatkowo po dołądowaniu za 30 zł lub więcej, dostajemy nielimitowane SMSy na pierwsze 30 dni bez opłat.
Frii ma pakiet 1000 SMSów do wszystkich za 10 zł. 1000 SMSów to bardzo bardzo dużo, ale nie jest to no limit.
Heyah ma ten sam pakiet i ... ten sam problem, którego jeszcze nie opisałem. W poprzednim punkcie pisałem o pakiecie SMSów wewnątrzsieciowych. Niestety, obu nie możemy mieć jednocześnie, ale mniej zorientowani użytkownicy mogą próbować oba jednocześnie... i im się to uda. Przy czym, ten, który jako pierwszy był aktywowany, w tym momencie zostanie wyłączony. Ot maleńki haczyk :)
W Heyah na szczęście możemy skorzystać z Dniówki SMS i za 0,28 zł bez ograniczeń wysyłać SMSy do wszystkich do końca dnia (czyli średnio 8,40 zł miesięcznie).

Podsumowanie: Górą Heyah, prowadzi przed RBM, a ten wyprzedza Lubię to. P4 mimo starej oferty radzi sobie zatem nie najgorzej. Najsłabiej i to zdecydowanie Frii.

7. Pakiety Internetowe
W RBM i LT, pakiety internetowe są przyznawane gratis do każdego doładowania. Są ważne tak długo, jak długo ważne jest konto, co niewątpliwie jest zaletą. Każdy aktywowany pakiet zatem także będzie ważny tak długo jak ważne jest konto. Niestety, w RBM nie mamy do dyspozycji pakietów, a w LT mamy aż 2.
250 MB za 5 zł i 1GB za 10 zł.
Frii nie daje pakietów jako bonusu, choć można je tak zaliczyć. W porównywanej ofercie, każdego dnia możemy wykorzystać do 50 MB bez opłat, a potem korzystać dalej, ze zwolnioną prędkością. 50 MB dziennie to dużo (1,5 GB miesiecznie) i teoretycznie, gdyby to było za mało, można byłoby wykupić jeden z naprawdę atrakcyjnych pakietów - 1GB za 10 zł, 3 GB za 20 zł, lub 6 GB za 30 zł.
Ten zapis: "W przypadku, gdy Użytkownik posiada aktywowany inny pakiet danych do wykorzystania w usłudze pakietowej transmisji danych (świadczony na warunkach ofert promocyjnych), aktywacja niniejszej Oferty oznacza zgodę na dezaktywację dotychczasowego pakietu danych. ", sugeruje, że w takiej sytuacji, 50 MB nam nie przysługuje, aż do ... wyłączenia pakietu. W rzeczywistości jest jeszcze gorzej.
Włączenie dowolnego pakietu internetowego, nawet dziennego powoduje automatyczne wyłączenie oferty Frii Internet. Jej ponowne włączenie oznaczać będzie dezaktywację posiadanego pakietu internetowego, oraz pobranie 3 zł za aktywację opcji. Nie należy to zatem do zbyt dobrych interesów - musisz wybrać, albo 50 MB dziennie, albo 1, 3, albo 6 GB miesięcznie.
Dodam, że rozliczanie w pakietach nie należy do zbyt korzystnych. To 100 kB, ale oddzielnie za wysłane i odebrane dane.
W Heyah mamy do dyspozycji te same pakiety, oraz dniówkę internetu (50 MB) za 0,28 zł dziennie. Tu sytuacja jest identyczna jak we Frii. Skorzystanie z pakietu internetowego spowoduje wyłączenie dniówki (ponowna aktywacja to koszt 3 zł i wyłączenie posiadanych pakietów internetowych). Zaletą natomiast jest, takie samo rozliczanie, jak w wypadku Playa, czyli 100 kB ŁĄCZNIE za dane wysłane i odebrane.

Podsumowanie: Mimo, że oferta Frii i Heyah wygląda korzystniej (na pierwszy rzut oka), nieścisłości w regulaminach sprawiają, że wolę jednak ofertę LT i RBM.

Lubię to i Red Bull mobile mają poważnego konkurenta, a nawet dwóch. Ale mimo, że konkurencyjna oferta jest ciekawa, to haczyki i nieścisłości dość skutecznie odstraszają od korzystania. A szkoda, bo naprawdę Frii i Dniówki wyglądają bardzo ciekawie.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2013, 21:15 przez Blank, łącznie zmieniany 1 raz.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#662442  autor: MADMAX
 17 wrz 2013, 19:12
@divhashmorex
Fajne porównanie, szczególnie jeśli chodzi o regulaminowe niuanse :-)
Zabrakło w sumie chyba tylko jednej kategorii czyli porównania % bonusów pieniężnych po doładowaniu (np. we Frii ponoć nie działa "podwójne doładowanie" a T-Mobile daje tylko 10% ekstra. Play daje 15% ale średnio raz na miesiąc organizuje promocje jednodniowych doładowań). To również jako tako wpływa na obniżenie kosztów.

Pozdrawiam

#662650  autor: user_delete34
 18 wrz 2013, 18:56
divhashmorex, nie wiedziałem, że ta 50tka MB pójdzie w 2. kolejności, to szkoda. Dobrze wiedzieć to, zanim wybrałem swoją opcję. Łap pomógła.

Cóż, można śmiało stwierdzić, że T ma już swoją GWIAZDKOWĄ ofertę. ;-)

#662662  autor: Flash999
 18 wrz 2013, 19:33
Wczoraj aktywowałem nowy starter do Frii. Przez pewien czas karta była nieaktywna, przez co nie mogłem aktywować żadnych pakietów i wywołać *100#. Przyszły SMS witające w sieci. Wybrałem taryfę do SMSów. Ważność konta do 01-10-2013.

Doładowałem konto za 50 zł. Aktywowałem pakiet 1 GB. Przyszedł SMS potwierdzający. Odpaliłem telepolis ;-) i zżarło trochę kasy z konta.

Czy pakiety Internetowe to taka bolączka polskich sieci?

Pakiet jest włączony według iBoa, przy wykorzystaniu pakietów "Dane niedostępne", a sprawdzając poprzez *100# menu się wysypuje.

Kiedy w końcu będę mógł skorzystać z Internetu?!

Co ciekawe, drugi dzień posiadam tę kartę i już dzisiaj dzwonili do mnie z marketingiem. Przy zgodzie marketingowej figuruje sprzeciw.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#662797  autor: Horacy
 19 wrz 2013, 13:40
Bardzo fajne porównanie, widać że prepaidy T-M poleciały ostro w górę na atrakcyjności.
  • Strona 3 z 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5