• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#710269  autor: kaspeed
 14 kwie 2014, 18:30
z ciekawości aktywowałem starter rok darmowego neta.I zmieniłem taryfę na Nowa Heyah...Widac albo błąd albo jednak się da...

#710292  autor: Emsi
 14 kwie 2014, 20:29
Oficjalnie Heyah twierdzi, że się nie da. Pewnie błąd, oni tam mają niezły bałagan. Działa Ci ten bezpłatny net w Nowej Heyah?

#710310  autor: kaspeed
 14 kwie 2014, 22:14
Nie własnie nie na ich stronie pokazuje normalnie taryfa nowa heyah.I tylko oferty dawnych taryf.W sumie przed momentem aktywowałem kolejne 3 simki i to samo.Nie wiem może ja mam jakieś szczęscie??
 #737911  autor: ManiacGSM
 05 sie 2014, 11:59
mam jedną kartę sim z heyah (leżak) nieużywany, stan konta wyzerowany konto ważne do 04-04-2014 + 3 miesiące na odbieranie.-czyli z matematyki wynika ,że simka powinna być nieaktywna. Na stronie internetowej pisze ,że rok ważności nie aktywny? :!:-czy na stronie internetowej to tylko błąd? , karta na szczęście jeszcze działa. Czy ktoś mi to może wytłumaczyć.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#738057  autor: KC-KARLOS
 05 sie 2014, 20:02
ManiacGSM, stara oferta (bezpłatna) jest wycofana. Od teraz aktywacja ROK WAŻNOŚCI KONTA PO KAŻDEJ ROZMOWIE jest płatna. Wystarczy doładować konto za minimum 5 zł, konto ustawi się o 5 dni z ważnością od zasilenia.
Wówczas:
> Aktywuj wysyłając bezpłatny kod *100*68#
> Koszt aktywacji oraz udziału w promocji przez pierwsze 30 dni to 5 zł.
> Od tego momentu za korzystanie z promocji będzie pobierana opłata 3 zł, co 30 dni.
> Aby sprawdzić, czy promocja Rok ważności konta po każdej rozmowie jest aktywna na Twoim koncie, wyślij bezpłatny kod: *100*68*1#
Regulamin: TUTAJ
Opcja dostępna dla taryfy NOWA HEYAH oraz TARYFA PAKIETOWA.

Źródło: heyah.pl / Oferta na Kartę
---

UWAGA: pamiętaj, że darmowe sprawdzenie stanu i ważności konta będzie możliwe, gdy masz na koncie poniżej 3 groszy!

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#738118  autor: ManiacGSM
 05 sie 2014, 22:38
Trzymam ich i siebie na wytrzymałość- karta leży jako zapasowa raz ,czy dwa tylko dzwoniłem z niej- nie chcę teraz kłamać ani wprowadzać nikogo w błąd ,ale osobiście zdaje mi się ,że wtedy pobrali mi z konta 3zł. Nie doładowuję tego numeru ponieważ nie jest mi do niczego potrzebny jak na razie, więc nie będę zamrażał 5 zł na doładowanie :P Czytałem z opóźnieniem regulamin do taryfy Nowa Heyah , jak już zrobiłem wpis na forum. Rzeczywiście według regulaminu mają prawo pobierać 3 zł co miesiąc. Dlatego zastanawiam się dlaczego karta sim jeszcze działa skoro termin według mojego pojęcia już minął. Poza tym źle interpretowałem rok ważności kiedy kupowałem tą kartę. Myślałem ,że opłata tylko za uruchomienie a potem sam będę wysyłał z innego numeru smsy i żywotność karty będzie się odnawiać.

#738233  autor: KC-KARLOS
 06 sie 2014, 11:18
ManiacGSM, po blokadzie wychodzących, na odbieranie połączeń jest teraz ROK czasu, a nie miesiąc czy 3 miesiące, jak było dotychczas.
Jeśli doszło do tej blokady, tylko opcja płatna przedłuży wychodzące o ROK. A to wymaga doładowania konta za 5 zł. Jeśli usługa przed blokadą wychodzących działała (3 zł/mies.), a brakowało kasy na koncie - jest zawieszana do momentu pokrycia z zasileń opłaty na kolejny miesiąc. Będą o tym informować SMSem.
Przypominam, że wychodzące będą się przedłużać przy wykonaniu, odebrania połączenia/SMS/MMS lub z transmisji danych. Najprostszy sposób to *1111 (poczta głosowa). Połączenie bezpłatne.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#738239  autor: ManiacGSM
 06 sie 2014, 11:54
Dzięki ,za info , tylko jak sprawdzam *108# to pisze do kiedy były wychodzące + 3 miesiące na odbieranie.

#738718  autor: jason22
 07 sie 2014, 22:08
A czy w sprzedaży mozna jeszcze nabyc startery z taryfa Nowa Heyah?

#738736  autor: ManiacGSM
 07 sie 2014, 22:51
Myślę ,że jakbyś polatał u siebie po kioskach to może byś znalazl. Poniżej mała pomoc.

http://www.mediamarkt.pl/starter-heyah-5,id-478897

Móglbym u siebie w sklepie sprawdzić jakbyś nie trafił nigdzie. Jakoś bym Ci to przesłał, jeśli tak bez tej simki życ nie mozesz. :smt006

i tu masz poniżej na alle -ale glowy nie daje czy to na pewno ta taryfa jeszcze

http://allegro.pl/heyah-zestaw-startowy ... 31647.html

#738739  autor: ?T
 07 sie 2014, 23:07
@ManiacGSM możesz też przenieść tą/tę kartę do innego operatora, nawet jeśli skończył się termin ważności.
Ostatnio znalazłem jakiś zabytkowy sim, którego używałem w Erze (taka była taryfa że gratis z jednym numerem z ery były połączenia) sprawdziłem ważność, też był sporo po terminie, ale karta logowała się do sieci, można było na ten numer się dodzwonić. Zarejestrowałem, przeniosłem (do klucza), bez problemu działa:) (BTW też mi ten numer na plaster, bardziej byłem ciekawy, czy da radę przenieść).

#738740  autor: ManiacGSM
 07 sie 2014, 23:16
Dzięki volley za wskazówki ,ale tak tylko założyłem temat bo trochę nie ogarniam -jeśli po terminie to niby powinni wyłączyć, ale różnie to bywa. Dziś znalazłem simkę z Plusa też po sprawdzeniu kodem ważność karty 20-11-2013 ,a dalej loguje się do sieci , można odbierać bo dzwoniłem na ten numer z ciekawości.

#738808  autor: jason22
 08 sie 2014, 12:42
ManiacGSM pisze:Myślę ,że jakbyś polatał u siebie po kioskach to może byś znalazl. Poniżej mała pomoc.

http://www.mediamarkt.pl/starter-heyah-5,id-478897

Móglbym u siebie w sklepie sprawdzić jakbyś nie trafił nigdzie. Jakoś bym Ci to przesłał, jeśli tak bez tej simki życ nie mozesz. :smt006

i tu masz poniżej na alle -ale glowy nie daje czy to na pewno ta taryfa jeszcze

http://allegro.pl/heyah-zestaw-startowy ... 31647.html
Dzieki za info z tym Media Marktem :wink: Po prostu potrzebuje Heyah na odbieranie bo ktos dzwoni wtedy do mnie za darmo. A nie chce placic za to co miesiac 3 zl (czytaj taryfa Frii) skoro w innych sieciach jest ona za darmo. Problem w tym ze przenioslem moj glowny numer (wiec nie chce myslec czy po tych 14 dniach mi go wylacza), dlatego wracam do Play. Dzieki za pomoc raz jeszcze :wink:

#739072  autor: ?T
 09 sie 2014, 11:25
W Heyah nie trzeba płacić co miesiąc za RWK, aktywujesz, płacisz 5 zł, po niecałym miesiącu trwania usługi wyłączasz ją, ważność konta pozostaje bez zmian, czyli rok od ostatniego wykonanego/odebranego połączenia.
Dlatego przed wyłączeniem warto przedłużyć i mieć na rok spokój. O tyle niemce są niemiłe, że w innych sieciach, gdzie jest RWK, z reguły warunkiem jest fakt doładowania już za choćby 5 zł, które to 5 zł możesz dowolnie skonsumować, a tu pożerają lubieżnie owe 5 zł o skonsumować możesz ewentualnie swoją bezsilną złość na owy fakt:)

#739290  autor: yul69
 10 sie 2014, 15:01
Kupuje się doładowanie w necie za 4,25 i opłata za rwk mniej boli...