• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

#450134  autor: pawel_m
 01 sty 2011, 10:07
rablosik pisze:A czasem niejest 20dni na doładowanie przenosinowego numeru by dostac te 64pln? Ja zanim doladowałem wczoraj sprawdzilem waznosc i pisalo ze do 20.01.2011 wazne dopiero po doladowaniu srodki promocyjne waznd sa do 31.3.2011 w moim przypadku

nie, starter jest ważny 110 dni na wychodzące i w tym czasie trzeba doładować konto. W samym regulaminie wogóle nie pisze w jakim czasie trzeba to zrobić więc wynika, że w okresie ważności startera, zresztą już doładowywałem konto po 90 dniach od aktywacji.

Ważniejszym jest (i jest to zapisane w regulaminie) aby katywować konto w dniu jego przeniesienia do play.

.

#450145  autor: zoltan666
 01 sty 2011, 11:58
Starter jest ważny 110 dni na przychodzące, a na wychodzące 20 dni.

#450146  autor: bambo-5
 01 sty 2011, 12:10
pawel_m pisze: Ważniejszym jest (i jest to zapisane w regulaminie) aby katywować konto w dniu jego przeniesienia do play.
ostatnio przeniesiony nr aktywowałem po ok.3-4 tyg i normalnie wszystko zadziałało więc zapis chyba martwy

#450183  autor: zoltan666
 01 sty 2011, 15:39
Może i martwy, ale teoretycznie, jeśli z jakichs powodów nie przyznaliby ci bonusu za przeniesienie, to szczerze mówiąc wydaje mi się, że za bardzo nie miałbyś podstaw do reklamacji w takiej sytuacji, gdyz aktywacja była niezgodna z regulaminem przyznania bonusu.

Ja natomiast dziś sprawdzajac sobie stan środków pod *101# zauważyłem, że środki promocyjne mam ważne do 30 stycznia. Są to tylko środki za przeniesienie numeru do Play Frash i ostatnio jak sprawdzałem były ważne do 18 stycznia (przyznane 20 października). Więc jak to się stało, ze teraz są ważne dłużej? Dodam, że wczoraj doładowałem sobie konto za 5 zł., ale żadnych pakietów nie brałem.

#450186  autor: ChuckyCiechanow
 01 sty 2011, 16:00
zoltan666 pisze: Ja natomiast dziś sprawdzajac sobie stan środków pod *101# zauważyłem, że środki promocyjne mam ważne do 30 stycznia. Są to tylko środki za przeniesienie numeru do Play Frash i ostatnio jak sprawdzałem były ważne do 18 stycznia (przyznane 20 października). Więc jak to się stało, ze teraz są ważne dłużej? Dodam, że wczoraj doładowałem sobie konto za 5 zł., ale żadnych pakietów nie brałem.

Mi doładowanie też wydłuża ważność środków bonusowych. Tylko się z tego cieszyć :)

#450202  autor: pawel_m
 01 sty 2011, 18:18
ChuckyCiechanow pisze:
zoltan666 pisze: Ja natomiast dziś sprawdzajac sobie stan środków pod *101# zauważyłem, że środki promocyjne mam ważne do 30 stycznia. Są to tylko środki za przeniesienie numeru do Play Frash i ostatnio jak sprawdzałem były ważne do 18 stycznia (przyznane 20 października). Więc jak to się stało, ze teraz są ważne dłużej? Dodam, że wczoraj doładowałem sobie konto za 5 zł., ale żadnych pakietów nie brałem.

Mi doładowanie też wydłuża ważność środków bonusowych. Tylko się z tego cieszyć :)
no ok, ale wydłużyło ważnośc tylko o 2 tyg, to juz chyba lepiej kupić pakiet 10zł za 5zł bo wydłuży o 30 dni

.

#450220  autor: zoltan666
 01 sty 2011, 20:07
pawel_m tak planowałem właśnie, wykupić ten pakiet 17 stycznia, bo skoro bonus kończył mi się 18, to chyba na dzień przed końcem trzeba wykupić, żeby zdążył sie aktywować i nie przepadł ten stary bonus - dobrze myślę? Natomiast doładowujac wczoraj konto za 5zł. nie spodziewałem się, ze bedzie to miało wpływ na ważność bonusa. Miałem doładowanie, więc doładowałem, bo nie byłem pewny co do daty ważności doładowania.

Natomiast zauważ jedno, ze jeśli wykupiłbym wczoraj pakiet 10 za 5 to tez ważność miałbym do 30 stycznia tak jak mam teraz. Czyli to doładowanie przedłuzyło mi pakiet złotówek także o 30 dni, a nie o 2 tygodnie tak jak napisałeś.

Czy w Play 24 mozna gdzies sprawdzic datę ważności bonusów? U siebie mam tylko datę ważności konta głównego, a pakietu złotówek juz nie.

#450229  autor: plustik
 01 sty 2011, 21:17
zoltan666 pisze:pawel_m tak planowałem właśnie, wykupić ten pakiet 17 stycznia, bo skoro bonus kończył mi się 18, to chyba na dzień przed końcem trzeba wykupić, żeby zdążył sie aktywować i nie przepadł ten stary bonus - dobrze myślę? Natomiast doładowujac wczoraj konto za 5zł. nie spodziewałem się, ze bedzie to miało wpływ na ważność bonusa. Miałem doładowanie, więc doładowałem, bo nie byłem pewny co do daty ważności doładowania.

Natomiast zauważ jedno, ze jeśli wykupiłbym wczoraj pakiet 10 za 5 to tez ważność miałbym do 30 stycznia tak jak mam teraz. Czyli to doładowanie przedłuzyło mi pakiet złotówek także o 30 dni, a nie o 2 tygodnie tak jak napisałeś.

Czy w Play 24 mozna gdzies sprawdzic datę ważności bonusów? U siebie mam tylko datę ważności konta głównego, a pakietu złotówek juz nie.
Faktycznie dziwna sprawa, bo nie powinno przedłużyć wazności konta bonusowego (jeżeli nie wykupywałeś żadnego pakietu a tylko doładowałeś konto o 5zł) :? No ale to i tak dobrze wyszedleś /a na przyszłość trzeba sprawdzić czy doładowanie 5zl rzeczywiście przedłuża konto bonusowe o 30dni/

A po co Ci sprawdzać w Play24 datę ważności bonusu :?: Skoro możesz to zrobić w telefonie kodem *101# - otrzymasz wtedy informację zwrotną ze stanem konta głownego wraz z jego ważnością oraz stan konta bonusowego wraz z jego ważnością 8)

#450236  autor: zoltan666
 01 sty 2011, 21:48
plustik skoro jest data ważności konta głównego to inne też powinny chyba byc widoczne. A chocby po to, aby w razie ewentualnej reklamacji mozna było podeprzec się screenem z Play 24 z data ważności pakietu. A wiadomości z *101# przynajmniej u mnie nie da sie zapisać.

#450259  autor: user_delete19
 01 sty 2011, 22:58
SOT:
plustik pisze:A po co Ci sprawdzać w Play24 datę ważności bonusu Skoro możesz to zrobić w telefonie kodem *101# - otrzymasz wtedy informację zwrotną ze stanem konta głownego wraz z jego ważnością oraz stan konta bonusowego wraz z jego ważnością
Bo nie mam dostępu do telefonu mamy/taty/siostry które znajdują się setki kilometrów dalej i wygodniej byłoby mieć tą informację w play24 via web niż kontaktować się z nimi, żeby mi te daty podali... :roll:

#450541  autor: zoltan666
 03 sty 2011, 13:14
plustik pisze:Faktycznie dziwna sprawa, bo nie powinno przedłużyć wazności konta bonusowego (jeżeli nie wykupywałeś żadnego pakietu a tylko doładowałeś konto o 5zł) :? No ale to i tak dobrze wyszedleś /a na przyszłość trzeba sprawdzić czy doładowanie 5zl rzeczywiście przedłuża konto bonusowe o 30dni
Dzis znów doładowałem tak z ciekawości konto za 5zł., a co mi tam. Środki promocyjne miałem ważne do 30.01, a po dzisiejszym doładowaniu mam ważne do 02.02. Czyli kolejny raz po doładowaniu za 5zł. przedłuzyło mi środki promocyjne o 30 dni od dnia doładowania. I teraz pytanie, a raczej kilka:
- czy tak juz teraz będzie zawsze
- czy to jakaś chwilowa promocja
- czy moze ja mam farta
- a może błąd systemu
?????

#450546  autor: pawel_m
 03 sty 2011, 13:21
zoltan666 pisze:
plustik pisze:Faktycznie dziwna sprawa, bo nie powinno przedłużyć wazności konta bonusowego (jeżeli nie wykupywałeś żadnego pakietu a tylko doładowałeś konto o 5zł) :? No ale to i tak dobrze wyszedleś /a na przyszłość trzeba sprawdzić czy doładowanie 5zl rzeczywiście przedłuża konto bonusowe o 30dni
Dzis znów doładowałem tak z ciekawości konto za 5zł., a co mi tam. Środki promocyjne miałem ważne do 30.01, a po dzisiejszym doładowaniu mam ważne do 02.02. Czyli kolejny raz po doładowaniu za 5zł. przedłuzyło mi środki promocyjne o 30 dni od dnia doładowania. I teraz pytanie, a raczej kilka:
- czy moze ja mam farta
- a może błąd systemu
?????
gdyby było tak, że przedłuża środki promocyjne o 30 dni od doładowani to by była bajera! :) co prawda szkoda robić skarbonkę z komorki ale z drugiej strony to by była świetna rzecz! obawiam się jednak, że albo to błąd systemu albo złe zliczanie doładowań w Twoim przypadku!
u mnie też mam 1 nr przeniesiony z innej sieci na ktorym wyświetla mi że data jego ważności (na poł wychodzące i przychodzące jest do dziś). I tak codziennie mi się zmienia do danego dnia już od miesiąca! Na innym numerzez też już tak miałem i dopiero po doładowaniu wskoczyło standardowe 365/455 dni ważności :)

.

#450556  autor: zoltan666
 03 sty 2011, 14:22
Okaże sie po 18 stycznia (pierwotna data końca bonusów), czy dobrze zlicza, albo beda dalej, albo przepadną. Co do robienia skarbonki, to wiesz ja raczej duzo nie gadam. Troche szkoda bonusa za przeniesienie, zeby przepadł, ale nie żebym go za to na siłe ratował kupując kolejne bonusy. Ale jakby tak mi sie dało przedłuzać ważność bonusów naprzemian doładowujac za 5zł. i kupujac pakiet 10 za 5 to bym się nie obraził.

#450570  autor: plustik
 03 sty 2011, 14:45
zoltan666 pisze:
- czy moze ja mam farta
- a może błąd systemu
?????
A jak doładowujesz za te 5zł :?: (z terminala, poprzez stronę play, czy jakoś inaczej?? bo może to jest tego kwestia :roll: )

#450575  autor: zoltan666
 03 sty 2011, 14:59
Doładowywałem kodem zakupionym na Allegro.

#450639  autor: pawel_m
 03 sty 2011, 18:42
widać Play ma wieczne (co jest dobre dla nas) problemy ze swoja platformą billingową.
Np w opcji Zbieraj minuty zgodnie z regulaminem:
"6. Poszczególne minuty otrzymane w ramach usługi „Zbieraj minuty w Play Fresh” są ważne 30 dni od daty ich przyznania."
a prawda jest taka, że każda nowa otrzymana minuta przedłuża ważność o 30 dni WSZYSTKIE zebrane minuty jakie mamy na koncie :)

.

#450641  autor: KamaZ
 03 sty 2011, 18:57
pawel_m pisze:widać Play ma wieczne (co jest dobre dla nas) problemy ze swoja platformą billingową.
"6. Poszczególne minuty otrzymane w ramach usługi „Zbieraj minuty w Play Fresh” są ważne 30 dni od daty ich przyznania."
a prawda jest taka, że każda nowa otrzymana minuta przedłuża ważność o 30 dni WSZYSTKIE zebrane minuty jakie mamy na koncie :)
Zawsze tak było, że minuty są ważne 30 dni od daty przyznania ostatniej/ostatnich.

#450923  autor: KC-KARLOS
 04 sty 2011, 19:48
Dokładnie tak, KamaZ, minuty zebrane, czy nowe czy stare (sprzed kilku dni) zawsze są ważne 30 dni, od ich otrzymania i idą z konta BEZWARUNKOWO PIERWSZE w kolejności przed pakietami minut oraz środków z Pakietu Złotówek i środków z doładowań.
Moi drodzy, może ktoś potwierdzić taką właściwość we FRESHu jak któś posiada kasę z Pakietu Złotówek i zasili konto główne za 5zł, wtedy ważność tych promo Złotówek przedłuży się o te 30 dni od zasilenia?

#450925  autor: pawel_m
 04 sty 2011, 19:54
KamaZ pisze:
pawel_m pisze:widać Play ma wieczne (co jest dobre dla nas) problemy ze swoja platformą billingową.
Zawsze tak było, że minuty są ważne 30 dni od daty przyznania ostatniej/ostatnich.
taaa, tylko, że tam jest magiczne słowo: POSZCZEGÓLNE MINUTY są ważne 30 dni a nie WZYSZTKIE minuty są ważne przez 30 dni od momentu otrzymania ostatniej minuty!
czyli zgodnie z regulaminem dla każdej otrzymanej minuty powinien być włączony 30-dniowy okres ważności. Wtedy też pewnie platforma billingowa Playa musiałby być jak-stąd-do-Singapuru więc ważnośc minut liczą dla całości od ostatnio otrzymaje minuty :)

.

#450959  autor: zoltan666
 04 sty 2011, 20:59
Karlos20 pisze:Moi drodzy, może ktoś potwierdzić taką właściwość we FRESHu jak któś posiada kasę z Pakietu Złotówek i zasili konto główne za 5zł, wtedy ważność tych promo Złotówek przedłuży się o te 30 dni od zasilenia?
Zerknij strone wcześniej - ostatnie dwie wypowiedzi.
  • Strona 3 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5