• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#4608  autor: WitekT
 28 kwie 2005, 15:17
Pewnie coś będzie, ale to nie będzie jeszcze TA rewolucja. :)

#4610  autor: Piotr
 28 kwie 2005, 15:18
Zabawmy się przez chwilę w jasnowidza. Czego według ciebie Witku można się spodziewać na wakację od operatorów dla posiadaczy pre-paidów?

Pozdrawiam.

#4611  autor: pajorro
 28 kwie 2005, 15:23
Muszą poprawić oferte Simplusa... bo 39gr do Swojaków, owszem nie jest złe, ale powinni dać powiedzmy 31 groszy do Plusa lub na Stacjonarne...

#4626  autor: xlord
 28 kwie 2005, 20:47
WitekT pisze:Wydaje mi się, że i ceny taryf, i telefonów. Tym większy spadek, im szybciej obecni operatorzy zejdą z cenami, żeby przed wejściem Hutchisona wyczyścić mu rynek. ;)
Witku. Oni nie mysla tak logicznie jak Ty. (taka malutka uwaga)

Pozdrawiam

#4628  autor: xlord
 28 kwie 2005, 20:52
Jak juz Witek zwrocil uwage, teraz kolejnosc sie odwroci, bo Hutchison wchodzac w 3G bedzie przede wszystkim uderzal w klientow biznesowych i tych z "wysoka srednia". Tak wiec nie spodziewalbym sie jakis rewolucji w pre paidach. Ale i tak czas pokaze, co sie bedzie dzialo.

Pozdrawiam

#4662  autor: Piotr
 29 kwie 2005, 09:58
pajorro pisze:Muszą poprawić oferte Simplusa... bo 39gr do Swojaków, owszem nie jest złe, ale powinni dać powiedzmy 31 groszy do Plusa lub na Stacjonarne...
Ale czy poprawią... Hmm... ja raczej jak na razie sceptycznie do tego podchodzę. Przyglądając się baczniej ofercie Sim+ stwierdzam, że owa oferta może tylko na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo atrakcyjna. Czym, że jest tylko i wyłącznie 7 numerów osób w Plus GSM, do których możemy dzwonić za 39 gr. Taka stawka powinna obowiązywać po całej sieci PLUS GSM. Miłym bonusem była by też dla mnie możliwość wrzucenia do Swojaków przynajmniej jednej stacjonarki (podobną możliwość mieliśmy w taryfie Team 4) ale tutaj jak widać jest to niewykonalne a szkoda bo przez to oferta Sim+ dużo traci.

Pozdrawiam.

#4682  autor: kulboj
 29 kwie 2005, 14:30
Jeszcze co do wypowiedzi Piotra o nieudanym starcie ss w porównaniu do heyah.
Heyah wypaliła ale zaraz zgasła,a ss to taka bombka z opóżnionym zapłonem-niby nic się nie dzieje a powoli zbiera coraz więcej klientów.
Zresztą sam jestem tego przykładem.
Ponoć ss ma już więcej aktywnych simów od heyaha.
Co do simplusa to myślę,że będzie drobna kosmetyka w stylu nowego mixplusa,swojaki na stacjonarne też by się przydały.
Ale ja o simplusie będę dopiero myślał jak nowa platforma będzie już w 100%sprawna.

#4684  autor: Piotr
 29 kwie 2005, 14:48
kulboj pisze: Heyah wypaliła ale zaraz zgasła,a ss to taka bombka z opóżnionym zapłonem-niby nic się nie dzieje a powoli zbiera coraz więcej klientów.
Z tego chyba należy się tylko cieszyć :D Im więcej klienteli w SS tym lepiej bo będzie można taniej gadać ze znajomymi 8)
kulboj pisze:Zresztą sam jestem tego przykładem.
Lepiej by zabrzmiało - "JESTEŚMY" :wink:
kulboj pisze:Ponoć ss ma już więcej aktywnych simów od heyaha.
Jeżeli to jest prawda to wcale się tym nie martwię a wręcz przeciwnie bardzo się z tego faktu cieszę. Z drugiej strony (może to jest tylko moje odczucie) uważam, że SS są mimo wszystko jeszcze za mało widoczni na rynku. Brakuj np. w większości kiosków ruchu kart zdrapek, możliwości doładowywania w bankach itp. Mam jednak nadzieję, że szybko się to zmieni.
kulboj pisze:...swojaki na stacjonarne też by się przydały.
Mi coś trudno w to uwierzyć, że kiedyś się tego doczekamy. No ale może jak konkurencja mocniej przyciśnie do muru to kto wie :wink:
kulboj pisze:Ale ja o simplusie będę dopiero myślał jak nowa platforma będzie już w 100%sprawna.
Czyż by Pan Kulbuj był przykładem "skoczka" :-D 8) :wink: :D

Pozdrawiam serdecznie

#4692  autor: kulboj
 29 kwie 2005, 15:34
Prawda-jestrem skoczkiem.
Skacze co jakieś 12 miesięcy.
Dlaczego?
Ano dlatego,że w ciągu roku wiele numerów w mojej książce telefonicznej ulega zmianie.
Muszę na nowo dopasować mój profil dzwonienia,żeby niepotrzebnie nie przepłacać.
A w segmencie pre-paid aż się prosi o programy lojalnościowe z prawdziwego zdarzenia.
Może wtedy nie będę musiał tak często skakać. :)

#4696  autor: Piotr
 29 kwie 2005, 16:18
kulboj pisze:A w segmencie pre-paid aż się prosi o programy lojalnościowe z prawdziwego zdarzenia.
Może wtedy nie będę musiał tak często skakać. :)
Może Sami Swoi w niedalekiej przyszłości coś takiego wprowadzą ha ha ha 8) :D

Pozdrawiam.

#4697  autor: Bartosz
 29 kwie 2005, 16:25
nie wiem czemu ale ja nie przepadam za pre-paidami i ucieszyłbym się gdyby ich nie było !!!

#4698  autor: Piotr
 29 kwie 2005, 16:26
Bartosz pisze:nie wiem czemu ale ja nie przepadam za pre-paidami i ucieszyłbym się gdyby ich nie było !!!
Trzymaj się cieplutko.

#4705  autor: kulboj
 29 kwie 2005, 17:50
Nie rozumiem jak można przepadać albo nie przepadać za pre?
Przecież zasada jest ta sama co w abo.
Zmienia się tylko forma płatności.

#4709  autor: Piotr
 29 kwie 2005, 17:59
Co się prezes przejmujesz jakimś Jaśkiem. Dużo kapuchy ma przy d... to musi pakazać jaki z niego macho. Telefon prywatny, telefon służbowy fiu fiu to jest klasa :!: :smt023

Dla niego pre-paid to ostatnie ogniwo łańcucha pokarmowego. Ot co taka niby telefonia komórkowa.

PS. Abonament - to brzmi dumnie :-D :wink:

#4712  autor: xlord
 29 kwie 2005, 18:16
Bartosz pisze:nie wiem czemu ale ja nie przepadam za pre-paidami i ucieszyłbym się gdyby ich nie było !!!
Pudlo! Sa bardzo potrzebne i fajnie, ze sa, bo chocby wyjezdzajac na jakis czas za granice nikt nie sprzeda Ci posta (brak zameldowania itd.)
Poza tym, co by nie mowic, jest to najkorzystniejsza oferta dla tych, ktorzy maja komore jako dodatkowy terminal kontaktowy.

Pozdrawiam

#4730  autor: Piotr
 29 kwie 2005, 19:11
xlord pisze:
Pudlo! Sa bardzo potrzebne i fajnie, ze sa, bo chocby wyjezdzajac na jakis czas za granice nikt nie sprzeda Ci posta (brak zameldowania itd.)
Poza tym, co by nie mowic, jest to najkorzystniejsza oferta dla tych, ktorzy maja komore jako dodatkowy terminal kontaktowy.
Otóż to :D
Pre-paidy są potrzebne na rynku jak woda do życia :wink:

Pozdrawiam.

#47655  autor: kameT
 23 sty 2006, 02:12
Cisza to może i nie jest, jakoś tak wszystko na 23 stycznia (dziś) z pre-paidami się zebrało!
HappY TanieJ po 8 miesiącach i beznadziejny ORANGE GO.
Ciekawe czy PLUS w ogóle coś szykuje??? Najbardziej interesuje mnie ewentualna, nowa oferta SIMPLUS :)

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#47657  autor: Rogal
 23 sty 2006, 02:15
kameT, to z ciebie górnik 1 - klasa, wykopać temat sprzed 9 miesięcy nawet mi się nie udało :wink: :smt005 :smt005

#47660  autor: kameT
 23 sty 2006, 02:26
No, a co! :smt005

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#48488  autor: pvd
 25 sty 2006, 17:56
gadalem z kolesiem z plusa to mowil ze narazie w simplusie nic sie nie dzieje, czekaja na ruchy konkurencji a potem walna cos dobrego pewnie i tak w kolko od promocji do promocji w danej sieci :)