• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

#324323  autor: annm1986
 21 mar 2009, 17:29
a ja bardzo watpie w to zeby orange cos zmienilo jak narazie

moze zobacza co bedzie dalej...ale chyba szybko to oni nic nie zmienia chociaz powinni :wink:

PoZdRaWiAm...:)

#324347  autor: senshiro
 21 mar 2009, 18:52
mb79 pisze:promocje lub pakiety niech wreszcie dotyczą wszystkich sieci a nie tylko w Orange
Również mam nadzieję, na jakieś pakiety smsów do wszystkich sieci. W Erze (Heyah) już od dawna takie coś jest, Plus w 36,6 też daje darmowe smsy do wszystkich, o Play nie wspominając. A Orange - dało kiedyś taki pakiet w Orange Music, ale wycofało się z niego i w tej chwili to jedyna sieć, która takiej promocji nie ma :evil:

Panie i Panowie z Orange - najwyższa pora przejrzeć na ocz! Mnóstwo osób, które korzystają z waszych ofert na kartę to ludzie młodzi i dla nich taki pakiet jest ważny. Zrozumiecie to prędzej czy później, ale pamiętajcie ile osób każdego dnia mowi " :smt006 Orange" i ucieka do Play Fresh.

Obrazek

#324351  autor: robertpotorski
 21 mar 2009, 18:58
Mój kolega pracujący w Play salonie mówi że codziennie od 5 -10 osób przychodzi przenieść numer do Play z Orange , Oby tak dalej Orangutanie :smt006 he he

#324469  autor: devb
 22 mar 2009, 09:45
mnie sie udalo naklonic cala rodzine do zmiany operatora ale normalnie szok co sie dzieje w punkcie play, trzeba stac w kolejce zeby przeniesc numer :shock: wiec te 5-10 osob co kolega mowi wcale mnie nie dziwi nas raptem bylo 12 :-D

jak orange zejdzie ponizej 5gr w sieci to wracamy do orangutana :smt007

#324471  autor: vego
 22 mar 2009, 09:53
robertpotorski i dobrze tak dla nich. Czekam do września(bo wtedy mi umowa się skończy) jak nic się nie zmieni to uciekam do play'a, chyba że się opamiętają i w porę zareagują :p

Jak wspomniał ManiacGSM strasznie mnie denerwóją te ich reklamy sms. Dostaje ich około 7 dziennie. A ceny telefonów to z kosmosu chyba albo zapomnieli przeliczyć z Euro na zł :twisted:

#324472  autor: Btk_Tomas
 22 mar 2009, 09:58
devb pisze:wiec te 5-10 osob co kolega mowi wcale mnie nie dziwi nas raptem bylo 12 :-D
Chętnych na przeniesienie numeru jest dużo,mam znajomą w salonie Play,najwięcej przeniesień jest z Orange i z Ery, użytkownicy Plusa dali się nabrać na wspaniałą ofertę jaką jest "Twój Profil". :P :P :P

#324476  autor: lukasz.wr
 22 mar 2009, 10:05
a ja chciałbym od orange korekte taryfy Orange Go.Minuty do sieci i stacjonarne-10gr(5gr), poza siec 35gr(40) sms/mms do sieci-1gr, sms poza siec 5gr i darmowy numer np za 5zł(10zł) miesiecznie albo na dotychczasowych zasadach.Moze doładowanie konta na normalnych zasadach a nie za 100zł?
Jesli nic sie nie zmieni dobrym wyjściem bedzie chyba przeniesienie numeru-daje sobie na to rok,na sprawdzenie jak to wszystko bedzie wygladało i czy play nie zamknie pakietu 5gr do sieci i stacjonarne.

#324482  autor: nav
 22 mar 2009, 10:32
mogliby tez zrobic waznosc numeru na polaczenia przychodzace na rok

#324483  autor: corner
 22 mar 2009, 10:36
Moim zdaniem tego to naprawdę nie zrobią. Średni przychód z użytkownika spadłby na łeb na szyję, a im to nie w smak. Za to Play nie bardzo zależy na doładowaniach, bardziej na tym, żeby ludzie dzwonili z innych sieci do nich.

#324491  autor: Claudec
 22 mar 2009, 11:01
Marzenia... Kiedy Orange obniżyło stawki z własnej nieprzymuszonej woli?
Zawsze ktoś musiał nacisnąć na tego operatora żeby ruszyli dupę.
Kredyt zaufania do tej sieci wyczerpał się już dawno temu, teraz jestem w PLAY :)

#324492  autor: Btk_Tomas
 22 mar 2009, 11:03
Kiedy weszła Heyah pierwszy zareagował POP, dał 80 gr do wszystkich i sekundowe naliczanie.

#324498  autor: biotyt
 22 mar 2009, 11:20
Btk_Tomas pisze:Kiedy weszła Heyah pierwszy zareagował POP, dał 80 gr do wszystkich i sekundowe naliczanie.
Prawda, ale miało to miejsce jeszcze za czasów Idei. Wtedy PTK Centertel miał inną strategię, byli konkurencyjni bardzo. Po wejściu Orange wszystko się zmieniło, w wielu miejscach nawet pogorszyli swoją ofertę. Obiecywano tańszy roaming, a on zdrożał. Zabrali bonusy do wszystkich sieci, pogorszenie programu Profit, zabranie doładowań 150(+30) i wiele innych, a stawki za dużo się nie zmieniły.
Pod nową marką nie zaproponowali nigdy nic rewolucyjnego. Nie da się nie zauważyć, że wiele ofert zostało stworzonych podobnie co u konkurencji, ale na gorszych warunkach. Taryfa malejąca Nowe Orange GO coś na wzór Play Karty, podwójne czy potrójne doładowania niczym z Tak Taka. Orange zawsze walczyło głównie marketingowo. Ludzie jednak chyba przestali się już na to nabierać i oczekują prostej uczciwej oferty.

biotyt

#324503  autor: Vieslav
 22 mar 2009, 11:48
nav pisze:mogliby tez zrobic waznosc numeru na polaczenia przychodzace na rok
Wtedy oferta Ściemafon nie miałaby sensu. :roll: Jeśli tak dalej pójdzie to po skończonej umowie (czyli za 9 miesięcy) uciekam do Heyah. Oferta Playa jest dla mnie kompletnie nieatrakcyjna - drogi internet. Zostanę w Orange tylko, jeśli zrobią korzystne pakiety internetowe a nie 5mb za 5zł. Niechby dali 50mb za 5zł i cenę minuty 80gr to i tak bym został :mrgreen: .

#324508  autor: biotyt
 22 mar 2009, 12:02
Mulder pisze:Wtedy oferta Ściemafon nie miałaby sensu. :roll:
Przecież mogli by pozostawić dla Zetafona obecne terminy ważności, a dla zwykłej karty prepaid bez umowy wydłużyć terminy.

Gdyby plotki o nowej taryfie Orange LIVE potwierdziły się to zostałbym w Orange. Nowa taryfa ma niby wejść 24-26 marca, a stawki to 35gr/min, 15gr/SMS, 25gr/MMS, pakiet Orange 100 minut za 5zł, pakiet 100 minut do innych sieci komórkowych 19,90zł i pakiet 200SMS za 5 zł do wszystkich sieci. Nie wygląda to nadal mocno rewelacyjnie, ale ta oferta by mnie mocno zadowoliła. Obecnie jednak mam w perspektywie kilku tygodni przejść do Play.

biotyt

#324511  autor: Btk_Tomas
 22 mar 2009, 12:19
biotyt pisze:Obecnie jednak mam w perspektywie kilku tygodni przejść do Play.
Nie Ty jeden :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Te 35 gr do wszystkich było by do przełknięcia ale razem z wydłużeniem terminów za doładowania.

#324513  autor: biotyt
 22 mar 2009, 12:42
Po Orange nie spodziewam się niczego mocno konkurencyjnego a stawka 35gr/min by mi pasowała. Mniejsza z tym, że to kilka groszy więcej niż w Play. Nie będę taki małostkowy. Dla mnie obecnie irytujące jest, że Rzecznik Orange chwali się stawką 20gr/min w sieci czyli 9 gr taniej niż we Fresh, a nie wspomniał o stawce 60-65gr/min poza sieć czyli ponad dwukrotnie więcej! By osiągnąć średnią stawkę 29gr/min musiałbym rozmawiać 4 minut w sieci na każde 5 min rozmów co jest przesadą.

biotyt

#324515  autor: Btk_Tomas
 22 mar 2009, 12:47
Mnie te 35 gr również zadowoli, nawet nie marze o stawce takiej jak w Play,to nie realne.
Ważność konta na wychodzące przy doładowaniu za 25 zł na 60 dni by mnie bardzo ucieszyło.

#324518  autor: biotyt
 22 mar 2009, 12:50
No fakt, mogli by te terminy wydłużyć. Mi one w sumie nie przeszkadzają, ale mogliby dać wychodzące=przychodzące czyli do 5 zł 7 dni, 25 zł pół roku, a dla wyższych nominałów rok.

biotyt

#324521  autor: muchakk
 22 mar 2009, 12:54
No własnie poczekamy jeszcze trochę i zobaczymy jak będzie, rzecznik Orange zaprzeczył jakoby Orange LIVE miało powstac i miec takie stawki. Jakbym nie miał zetafona to na pewno przeniósł bym się do PLAYa a tak muszę czekac do lutego 2010. Czemu dałem sie na to nabrać....

#324522  autor: Btk_Tomas
 22 mar 2009, 12:56
Te 60 dni to takie minimum jakie by mnie zadowoliło,nie raz było tak że miałem kasę na koncie a musiałem doładować bo ważność wychodzących się kończyła.
  • Strona 3 z 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5