• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#304357  autor: mich
 17 gru 2008, 11:46
biotyt pisze:
mariusz9a pisze:
biotyt pisze:Data 14 grudnia trochę dziwna bo późna
Dziwna bo to niedziela :-P Moim zdaniem to albo ktoś podając gdzieś takie info walnął się w dacie, albo to zwykła plotka jakich mieliśmy pełno związanych z mix 4.
Faktycznie, ktoś przekręcił i ja powtórzyłem. Nie patrzyłem w kalendarz jakim dniem tygodnia jest 14 grudnia. Pamiętam jednak, że było wspominane również o 15 grudnia czyli poniedziałku. Poszukałem na Telepolis w komentarzach i znalazłem:
161. Pytajnik 2008-11-04 10:45 152-dzi-29.acn.waw.pl
od ok. 15 grudnia najnowszy Simplus. Oj bedzie się działo......
Pamiętam też, że ktoś pisał o zmianach styczniowych w Sami Swoi. O nowych taryfach pisało już kilka osób dość przekonująco. Pytajnik jest zarejestrowanym użytkownikiem na Telepolis, a nie anonimem rzucający słowa na wiatr. Musi mieć skądś informację najwidoczniej. U operatorów przecież pracują ludzie, a nie roboty więc takie informacje się rozchodzą w szybkim tempie pocztą pantoflową.
dziś już 17.12 a simplus nic chyba nie wprowadził...

#304369  autor: Bos
 17 gru 2008, 13:26
Zobaczymy po nowym roku. W dzisiejszych czasach żaden producent jak i operator nie jest zgodny z tym, co obiecuje.

SE: T610i, K750i, W660i, W880i, 2x W910, C902
Nokia: 2600, 5300, 6300, N73 ME, 5610, 6230i, E51, 5800, E72
Apple: iPhone 3G 8GB
Motorola: V3xx, V8
Samsung: 2x U900, F480, Galaxy S
LG: KU990, Shine
BB: 9300
Obecnie: Samsung Galaxy S/ BB 9300

#311517  autor: HerrBata
 19 sty 2009, 12:38
Pierwszą promocją nowego roku okazało się bodajże podwójne doładowanie w Heyah i TT.

#311525  autor: pablo_79
 19 sty 2009, 13:51
To już drugie podwójne doładowanie:pierwsze było w grudniu, kasa z podwojenia jeszcze przychodzi niektórym na konto. A od 14 stycznia do 15 lutego- kolejna odsłona, na starych zasadach.
I z nowosci- weszła tuBiedronka, ale stawki są mało konkurencyjne. Nie wróżę im powodzenia.

#311559  autor: kowcio
 19 sty 2009, 16:55
pablo_79 pisze:I z nowosci- weszła tuBiedronka, ale stawki są mało konkurencyjne. Nie wróżę im powodzenia.
W ogóle nie przypadła mi do gustu ich oferta, także też nie widzę za dalekiej przyszłości dla Biedronki. Nawet ta 1208 za bagatelną kwotę 99 PLN ją sprzedają, w Saturnie jakiś czas temu była za 69 PLN...

#311561  autor: yanek
 19 sty 2009, 17:05
pablo_79 pisze:weszła tuBiedronka, ale stawki są mało konkurencyjne
Stawki to może i mają dobre -0,14 gr za sms i póki co 0,33 za minutę... tylko co z tego, jak taryfikują co 15 sekund :mrgreen:

Sprzedam NOWE google GALAXY GEAR VR Lite http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 15#p853315

#311564  autor: cesarz
 19 sty 2009, 17:15
W biedronce od czerwca będzie taktowanie rozmów CO MINUTĘ . :roll: Cena rozmów w sumie będzie większa o 45gr.Przy długiej rozmowie nie ma to specjalnie znaczenia , na krótkie rozmowy się nie opłaca .

CNN

#311566  autor: kowcio
 19 sty 2009, 17:15
yanek pisze:pablo_79 napisał/a:
weszła tuBiedronka, ale stawki są mało konkurencyjne

Stawki to może i mają dobre -0,14 gr za sms i póki co 0,33 za minutę... tylko co z tego, jak taryfikują co 15 sekund :mrgreen:
No i oto mi chodzi. Wcale tak tanio nie jest. Może przesadzam, ale tym są u mnie spaleni, i też tym, że korzystają z infrastruktury PTC.
No i brak pakietów, usług obniżających koszty, doładowania tylko w biedronkach (jak gdzieś pojadę, a będę chciał doładować to co mam zrobić?), o wiele lepiej w moich oczach prezentuje sie carrefour mova.

#311731  autor: pablo_79
 20 sty 2009, 12:35
Pierwsze wiadomości dotyczące tuBiedronka mówiły o taryfie 45gr/min- potem- wprowadzili promocję do końca czerwca. Jeśli chodzi o korzystanie z infrastruktury PTC- to ja w TT mam zasieg praktycznie wszędzie. Problemy pojawiają sie rzadko- jak w każdej sieci. Sądzę, że to dobry pomysł. Martwiłbym się, gdyby korzystali z nadajników Orange- bo z tym w wielu miejscach krk, zwłaszcza tam, gdzie mieszkam, są poważne problemy.
 #311745  autor: eee
 20 sty 2009, 14:27
Bos pisze:Witam,
jestem w Plusie, ale jakoś nie wprowadsza on żadnych ciekawych zmian. Wielu znajomych mam w Plusie, dużo w Erze i mało w Orange. Heyah podchodzi pod Erę, ale jakoś nikt nie korzysta z tej sieci (przynajmniej z moich znajomych).
I teraz pytanie: Czy lepiej zostac w Simplusie, czy może zmienic na coś lepszego? W portfelu mam karte Ery Tak Tak.
Jeżeli macie jakieś sugestie, to prosiłbym o plusy i minusy zasugerowanych sieci.
ja ci polecam mBank mobile, bez wychodzenia z domu przeniesiesz numer do mBank mobile . Dodatkowo możesz zawsze doładować konto za pomocą sms jeśli posiadasz konto w mBanku.
Kolejną korzyścią jest fakt niskich stawki do wszystkich 0,45 gr.min.

A jeśli korzystasz z kart płatniczych to będziesz dodatkowo otrzymywał dodatkowe doładowania z tytułu Minuty za zakupy

Całym procesem przenoszenia numeru zajmuje się mBank wystarczy że wypełnisz internetowy wniosek a następnie skontaktuje się z Tobą kurier który dostarczy :D ci dokumenty i kartę sim.

więcej na stronie http://mobile.pl/10453 :D

[ Dodano: 2009-01-20, 14:33 ]
pablo_79 pisze:Pierwsze wiadomości dotyczące tuBiedronka mówiły o taryfie 45gr/min- potem- wprowadzili promocję do końca czerwca. Jeśli chodzi o korzystanie z infrastruktury PTC- to ja w TT mam zasieg praktycznie wszędzie. Problemy pojawiają sie rzadko- jak w każdej sieci. Sądzę, że to dobry pomysł. Martwiłbym się, gdyby korzystali z nadajników Orange- bo z tym w wielu miejscach krk, zwłaszcza tam, gdzie mieszkam, są poważne problemy.
Ta oferta jest dosyć nie korzystna ponieważ nie ma naliczania sekundowego a nastepuje rozliczenie za każde rozpoczęte 15s. jeśli rozmawiasz 16 s. to płacisz za pół minuty rozmowy co przy częstych kontaktach jest mało korzystne. Dodatkowo oferta nieatrakcyjna poszukując ciekawej oferty MVNO proponuje mBank mobile
- rozmowy już 0,45 gr/min
Dodatkowo wprowadzili w ostatnim czasie MIXa do poczytania na stronie <http://www.mobile.pl/>

a teraz wprowadzili dosyć fajny starter który jest ważny przez rok czasu na połączenia przychodzące i nie ma konieczności prze ten okres go zasilania, chyba że chcesz rozmawiać. kosztuje jedynie 35 PLN <http://mobile.pl/10515>

ela

#311997  autor: pablo_79
 21 sty 2009, 17:30
Rozmowy za 45gr/min są mało konkurencyjne. Jest przecież MK ze stawką 39gr/min, czy równa taryfa w Heyah za 44gr/min do Polski do UE. Poza tym w mbank mobile nie ma pakietów obniżających koszt rozmów do wybranych. Starter za 35 zł- też drożyzna i prawie nic z tego do wykorzystania.
W TT masz stawkę malejącą- po 4 miesiącach to 56 gr/min poza sieć, pakiety i taryfy wewnątrzsieciowe. Do tego ekstra kasa za doładowanie, kolejne podwójne doładowanie. Bonus za odbieranie połączeń z innych sieci.
Mbank Mobile jest mało zróżnicowany. I na pewno został w tyle za konkurencją.

#312006  autor: mariusz9a
 21 sty 2009, 17:46
pablo_79 pisze:Poza tym w mbank mobile nie ma pakietów obniżających koszt rozmów do wybranych.
No to muszę Cię rozczarować, ponieważ są pakiety obniżające koszty rozmów, Internetu itd.

#312038  autor: express100
 21 sty 2009, 20:30
mariusz9a pisze:No to muszę Cię rozczarować, ponieważ są pakiety obniżające koszty rozmów, Internetu itd.
Ale w mBanku są tańsze rozmowy tylko do mBank mobile, a jak ogólnie wiadomo kilkadziesiąt tysięcy osób posiada tego MVNO, a to jest 0,1% wszystkich kart SIM, a to chyba nieopłacalne :|

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#312210  autor: Pb
 22 sty 2009, 17:42
Kurczę, a już chciałem kupić sobie starter w Biedronce a tu taki klotz... naliczanie co 15 sekund a od czerwca planowane co minutę. :roll:

#312222  autor: biotyt
 22 sty 2009, 18:45
cesarz pisze:W biedronce od czerwca będzie taktowanie rozmów CO MINUTĘ . :roll: Cena rozmów w sumie będzie większa o 45gr.Przy długiej rozmowie nie ma to specjalnie znaczenia , na krótkie rozmowy się nie opłaca .
A skąd taka informacja, że od czerwca będzie wprowadzone taktowanie co minutę? Ja w obu cennikach, promocyjnym i stałym, widzę że taktowanie będzie co 15 sekund.

biotyt

#312223  autor: Pb
 22 sty 2009, 18:48
No i jeszcze brak pakietów internetowych...też niedobrze.

#312318  autor: express100
 22 sty 2009, 22:53
Przecież jest Pakiet Internetowy 10MB za 5zł. :arrow: klik
Nie wiem dlaczego Wy piszecie, że nie ma pakietów, na stronie mBank mobile przecież nie tak ciężko doszukać się tych pakietów...

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#312431  autor: pablo_79
 23 sty 2009, 16:41
Dlatego, że teraz piszemy o tuBiedronka. Wydaje mi się, że do czerwca mimo wszystko biedronka jest opłacalna, nawet z 15sekundowym taktowaniem. Z później- może rozbudują ofertę i wsadzą jakieś pakiety. Ale to zależy od tego, jakie są warunki na zakup startera (ile kosztuje, ile z tego do wykorzystania). I zastanawiam się, czy będą dawali jakieś ekstra minuty za zakupy w Biedronce? Choć tam nie można płacić kartą.

Ale też wydaje mi się, że jako część PTC, biedronka nie wyjdzie z promocją np. taką jak w TT- 0,99gr do sieci i na stacjonarne z godzinnym taktowanie, to znajdzie niewielu amatorów.

#313848  autor: Pb
 28 sty 2009, 20:57
Wracając do TuBiedronka- kwoty doładowań są niepomiernie korzystne, 3,30 zł na 10 minut przedłuża ważność konta aż o 2 tygodnie! Moje pytanie- ile smsów mieści się w 1 minucie?