• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#301157  autor: kowcio
 02 gru 2008, 14:04
SzoluUu pisze:Idzie to jakoś wyłączyć nie tracąc punktów profit ???
Jak widać nie :|
SzoluUu pisze: Mam pytanko jak często dostajesz te sms'y ???
orangeman pisze:Co jaki czas dostajesz te sms-y?
W piątek dostałem 7 wraz z zakładkami WAP, było 5 SMSów do tego 2 zakładki WAP. Zdarza się, że przez 2 do 3 dni nic nie dostanę, ale później to dosłowna lawina :o
SzoluUu pisze:nie ukryję że jest to trochę wkurzające bo o 2 w nocy mi telefon dzwoni a ja mam tak ustawione że co minute mi przypomina jeżeli nie odbiorę danego sms'a. I cała noc do 4 liter ....
Ja jeszcze nigdy w nocy nie dostałem SMSa od nich, też mam właczone przypominanie co ileś tam minut (Ci co mają Samsungi wiedzą o co chodzi). Ale dzisiaj się rozczarowałem. Z resztą sami zobaczcie:

Obrazek Obrazek
(kliknij, aby powiększyć)

Czy nie uważacie, że to lekka przesada? :shock:
Rozumiem, w dzień ok, ale żeby jeszcze w nocy?! Czy przypadkiem doba ma za mało godzin, żeby o jakieś przyzwoitej godzinie wysyłać SMSy (w tym przypadku MMSy)? Zostawię to bez komentarza...
Ostatnio zmieniony 02 gru 2008, 16:23 przez kowcio, łącznie zmieniany 1 raz.

#301196  autor: Prezesek
 02 gru 2008, 16:04
Niom niestety tak to jest. Dzieki za odpowiedz Kowcio ;-) Wytrzymam jakoś, za bardzo lubię Orange żeby od niego odchodzić z takich powodów xD

[ Dodano: 2008-12-02, 17:21 ]
Oooo jeszcze się zapytam. A idzie się wypisać z Profitu i zarejestrować jeszcze raz, zaznaczając że nie chcemy otrzymywać tych reklam :)) ?

#301223  autor: orangeman
 02 gru 2008, 17:45
Prezesek pisze:Oooo jeszcze się zapytam. A idzie się wypisać z Profitu i zarejestrować jeszcze raz, zaznaczając że nie chcemy otrzymywać tych reklam :) ) ?

Niestety nie. Dzisiaj sam to sprawdziłem.
 #301461  autor: Prezesek
 03 gru 2008, 21:27
Znowu dostałem sms'a : "Masz dziś szczęście. Sprawdź co Mikołaj ma dla Ciebie! Wyślij sms SPRAWDZAM na 7131 (1/1,22 zł z Vat) regulamin: www.orange.pl"

#301546  autor: kowcio
 04 gru 2008, 15:18
Prezesek pisze:Znowu dostałem sms'a : "Masz dziś szczęście. Sprawdź co Mikołaj ma dla Ciebie! Wyślij sms SPRAWDZAM na 7131 (1/1,22 zł z Vat) regulamin: www.orange.pl"
Też właśnie to dostałem kilka minut temu od jakiegoś *8xxx, a już myślałem że to SMS od Orange (reklamacja).. :P
Na www.orange.pl/on-line wyłączyłem sobie serwisy premium dla dorosłych, może w końcu przestaną przychodzić takie z lekka dziwne SMSy.. :P

#301554  autor: orangeman
 04 gru 2008, 15:32
kowcio pisze:Na www.orange.pl/on-line wyłączyłem sobie serwisy premium dla dorosłych, może w końcu przestaną przychodzić takie z lekka dziwne SMSy.. :P
Raczej nie. Ja też zablokowałem premium i premium dla dorosłych. Jeszcze napisałem maila do nich, żeby usunęli numer z bazy danych firm zewnętrznych i.... Dalej dostaję sms-y :!: Głównie z numeru 72555.
Ostatni sms: Słyszałeś? Pewnie jeszcze nie.. Jak wejdziesz w zakładkę WAP poczujesz się jak muzyczny łowca! Do wyboru do koloru MP3 do pobrania za darmo.

Orange po prostu olewa swoich klientów :x
Może jeszcze zadzwonię do nich na *100, ale wątpię, że to coś da.

#301855  autor: babeo
 05 gru 2008, 14:01
orangeman pisze:a też zablokowałem premium i premium dla dorosłych.
Co to są właściwie te dwa serwisy?

#301859  autor: orangeman
 05 gru 2008, 14:16
babeo pisze:orangeman napisał/a:
a też zablokowałem premium i premium dla dorosłych.

Serwisy o podwyższonej opłacie. KOWCIO zablokował dostęp do nich, ale ta blokada działa tylko na wysyłanie smsów pod te numery.

#301874  autor: orangeman
 05 gru 2008, 15:36
Creer pisze:Ja zadzwonilem do BOKu Orange, powiedzialem ze chodzi mi o zablokowanie smsow reklamowych, mila Pani przyjela moje zlecenie - minal tydzien od tego telefonu i od tej pory nie dostaje zadnych smsow reklamowych/promocyjnych.

Ja napisałem maila. I dokładnie po tygodniu przerwy zacząłem je dostawać od nowa.

#301963  autor: DejwiD
 06 gru 2008, 08:00
orangeman pisze:
babeo pisze:orangeman napisał/a:
a też zablokowałem premium i premium dla dorosłych.

Serwisy o podwyższonej opłacie. KOWCIO zablokował dostęp do nich, ale ta blokada działa tylko na wysyłanie smsów pod te numery.
ta blokada nie dotyczy smsów zaczynających się od 7XXX - więc nadal można je wysyłać jak i odbierać..

tylko tych z przedziału od 5xxxx do 6xxxx i jeszcze 8XXXX i 9XXXX

poniżej regulaminy:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 454642.pdf
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 032064.pdf

#303516  autor: orangeman
 13 gru 2008, 20:21
Dowiedziałem się co nieco. Sms-y marketingowe, które rozsyła Orange (w których pisze na końcu ''reg. na orange.pl'') wysyłane z numerów 7131 i 7171 i kilka innych można zablokować pisząc maila do BOK, ale lepiej jest zadzwonić bo z tymi mailami to różnie bywa. Natomiast sms-y z innych numerów jak np. 72555, 7936 to numery, firm które wysyłają reklamy dzwonków itd. Można je zablokować po prostu podając konsultantowi z jakiego numeru dostaje się te sms-y. Najlepiej jest dzwonić do BOKu.

#303525  autor: kowcio
 13 gru 2008, 21:07
orangeman, ale jak ja jestem w programie Profit, to także mogę sobie to coś wyłączyć nie tracąc przywilejów, które daje mi Profit? Pytam, ponieważ w tym temacie jedni mówią tak, inni inaczej... :P
Aha, wyłączyłem sobie serwisy premium i premium dla dorosłych za pomocą www.orange.pl/on-line na dwóch numerach, ale wczoraj spróbowałem wysłać pewnego SMSa za 5 PLN + VAT i co... Wysłałem, i to z dwóch numerów. Więc ta ich blokada działa dość nijak...

#303526  autor: orangeman
 13 gru 2008, 21:20
kowcio pisze:orangeman, ale jak ja jestem w programie Profit, to także mogę sobie to coś wyłączyć nie tracąc przywilejów, które daje mi Profit? Pytam, ponieważ w tym temacie jedni mówią tak, inni inaczej... :P
Program profit wiąże się z otrzymywaniem tego szmaciarstwa. Nie jestem jakimś specjalistą od Orange, ale jak się kiedyś rejestrowałem w proficie to warunkiem było zaznaczenie ''zgadzam się na otrzymywanie informacji handlowej... bla bla bla''
kowcio pisze:Wysłałem, i to z dwóch numerów. Więc ta ich blokada działa dość nijak...
Tak jak napisał DejwiD:
DejwiD pisze:

ta blokada nie dotyczy smsów zaczynających się od 7XXX - więc nadal można je wysyłać jak i odbierać..

poniżej regulaminy:
http://www.orange.pl/bina...420/1454642.pdf
http://www.orange.pl/bina...984/2032064.pdf

#303530  autor: kowcio
 13 gru 2008, 21:41
orangeman pisze:kowcio napisał/a:
orangeman, ale jak ja jestem w programie Profit, to także mogę sobie to coś wyłączyć nie tracąc przywilejów, które daje mi Profit? Pytam, ponieważ w tym temacie jedni mówią tak, inni inaczej... :P

Program profit wiąże się z otrzymywaniem tego szmaciarstwa. Nie jestem jakimś specjalistą od Orange, ale jak się kiedyś rejestrowałem w proficie to warunkiem było zaznaczenie ''zgadzam się na otrzymywanie informacji handlowej... bla bla bla''
No właśnie ;/ Czyli koło bez wyjścia. Albo to, albo to.
Wysłałem, i to z dwóch numerów. Więc ta ich blokada działa dość nijak...

Tak jak napisał DejwiD:

DejwiD napisał/a:

poniżej regulaminy:
http://www.orange.pl/bina...420/1454642.pdf
http://www.orange.pl/bina...984/2032064.pdf
Faktycznie, już stary i ślepy się robię, zapomniałem o tym poście, ale mimo wszystko- ta ich blokada jest z lekka bezsensu, jak nie dotyczy numerów zaczynających się od 7. Paranoja, powinni zmienić nazwę usługi.

#303531  autor: orangeman
 13 gru 2008, 21:47
kowcio pisze:Faktycznie, już stary i ślepy się robię, zapomniałem o tym poście, ale mimo wszystko- ta ich blokada jest z lekka bezsensu, jak nie dotyczy numerów zaczynających się od 7. Paranoja, powinni zmienić nazwę usługi.
Ja ich nie rozumiem przecież te 7XXX to też premium no nie ? Ale i tak nie zamierzam wyłączać tej blokady. Jak wysyłam premium to z innego numeru. :)

#303543  autor: kowcio
 13 gru 2008, 22:23
Faktycznie, już stary i ślepy się robię, zapomniałem o tym poście, ale mimo wszystko- ta ich blokada jest z lekka bezsensu, jak nie dotyczy numerów zaczynających się od 7. Paranoja, powinni zmienić nazwę usługi.

Ja ich nie rozumiem przecież te 7XXX to też premium no nie ? Ale i tak nie zamierzam wyłączać tej blokady. Jak wysyłam premium to z innego numeru. :)
I to najważniejsze są numery na 7! Wszystkie typowe serwisy mają numery zaczynające się na 7. Ale Oni chyba inaczej uważają.. Raczej serwisy premium kojarzą mnie się tylko z numerami na 7... Są najpopularniejsze. Więc taką blokadę sobie ... chyba nie muszę kończyć.
Jak się wkurzę kiedyś, to albo przejdę do Plusa (ojj w ten czas oczka im się pootwierają, jestem super klientem pre-paid, mało kto wydaje tyle PLNów miesięcznie na telefon pre-paid), albo taką awanturę zrobię, że się będzie tydzień kurzyło. Wczoraj tyle takich wiadomości dostałem, myślałem że zaraz rozwalę telefon o ścianę. Przechodzą samych siebie w tym momencie. A szkoda.

Co do Profitu- mógłbym wyłączyć to, podziękować im, ale chyba nie jest warto- strasznie dużo wykorzystuję złotówek miesięcznie, więc sporo mam tych punktów, które wymieniam później na darmowe doładowania... Coś czuję, że jeszcze trochę i wybuchnę ze złości, w ten czas im podziękuję za ten profit. Oni mogą sobie wbić do głowy jedno- do mnie nie ma co wysyłać takich reklam, ponieważ ręczę, że nigdy w życiu nie zamówię żadnego serwisu, dzwonka itd. Tylko to tak, jak grochem o ścianę.

#303649  autor: orangeman
 14 gru 2008, 12:18
kowcio pisze:Jak się wkurzę kiedyś, to albo przejdę do Plusa
Ja też miałem iść do Plusa, ale zrezygnowałem. Mam za dużo znajomych w Orange i mi się nie opłaca. Orange wydaje mi się wygodniejsze. Zresztą na karte z Plusa (36i6) dostaję takie same reklmamy. :(
Podałem konslutantowi Orange kilka numerów do zablokowania i czekam co się będzie działo... Narazie jest spokój i mam nadzieję, że tak zostanie.

#303652  autor: Vieslav
 14 gru 2008, 12:28
I myślisz, że jak z numeru Plusa sobie dzwonek ściągniesz to nie będziesz reklam otrzymywać? Będą cię gnębić do końca istnienia firmy :lol: . Nie wiem o co tyle dymu robicie, wystarczy zadzwonić do BOK i powiedzieć, że nie życzymy sobie otrzymywania smsów z reklamami ew. że dostajemy smsy z takiego i takiego numeru i nie chcemy ich dostawać, a na koniec rozmowy grzecznie poprosić o zwrot złotówki za rozmowę.
Ja się ostatnio bardzo zdenerwowałem bo dostawałem reklamy, ale myślę, że sam jestem sobie winien bo wysyłam hasła z krzyżówek ale gdy wysłali mi smsa o 23:30 miarka się przebrała. Zadzwoniłem, sprawę przedstawiłem, zwrot 1zł otrzymałem i smsów nie dostaję :-) .

#303655  autor: orangeman
 14 gru 2008, 12:31
Mulder pisze:I myślisz, że jak z numeru Plusa sobie dzwonek ściągniesz to nie będziesz reklam otrzymywać? Będą cię gnębić do końca istnienia firmy :lol:
Właśnie problem w tym, że nic nie wysyłałem.

#303659  autor: Vieslav
 14 gru 2008, 12:37
orangeman pisze:
Mulder pisze:I myślisz, że jak z numeru Plusa sobie dzwonek ściągniesz to nie będziesz reklam otrzymywać? Będą cię gnębić do końca istnienia firmy :lol:
Właśnie problem w tym, że nic nie wysyłałem.
Więc być może ktoś miał ten numer przed tobą i wysyłał.