• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#216462  autor: biotyt
 27 sie 2007, 23:36
Ja najbardziej się obawiam, że usługa Trzy po Trzy nie będzie łączyła się z pakietami, choć mam cichą nadzieję, że w końcu nie trzeba będzie wybierać tanio do 3 osób, a drogo do innych czy taniej w sieci, ale drożej jednak pod te wybrane numerki. W TT i Sim+ wybrane numery łączą się z pakietami i rozlicza korzystniej. Ja też bym chciał tanio gadać w sieci, a jeszcze taniej z wybranymi numerami. W końcu ich strategią jest promowanie ruchu w sieci to niech mnie w końcu przed takim wyborem nie stawiają!

biotyt

#216466  autor: widex
 27 sie 2007, 23:44
jak by była usługa z 3 numerami po 5 gr w Nowym Go, to ta oferta by była atrakcyjna, ale chciałbym, aby w popie był w końcu pakiet na GPRS, bo tego mi brakuje w ofercie na kartę

#216493  autor: telemaniak93
 28 sie 2007, 07:20
Przed chwilą byłem na stronie orange i już nie pisze Orange Pop tylko POP.
Co to oznacza ??? :o

#216496  autor: biotyt
 28 sie 2007, 08:17
telemaniak93 pisze:Przed chwilą byłem na stronie orange i już nie pisze Orange Pop tylko POP.
Co to oznacza ??? :o
Może czytają komentarze w sieci i szybko zmieniają ofertę w Orange POP :P

biotyt

#216507  autor: iSiO
 28 sie 2007, 09:41
Komuś podobno udało się właczyć tą nową taryfe, rozmowy są po 60 gr a sms i mms po 20. Po przejściu znikneły mu wczesniej wykupione pakiety. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno tak jest.

#216512  autor: Th0mas
 28 sie 2007, 09:52
Znowu zmienili nazwę w linkach z Orange POPa na POPa

#216515  autor: marektomek
 28 sie 2007, 10:04
iSiO pisze:Komuś podobno udało się właczyć tą nową taryfe, rozmowy są po 60 gr a sms i mms po 20. Po przejściu znikneły mu wczesniej wykupione pakiety. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno tak jest.
:D hehe nie wierz w takie bajki. nie rozumiem po co to ludzie wymyślają takie głupoty

#216518  autor: biotyt
 28 sie 2007, 10:08
marektomek pisze:
iSiO pisze:Komuś podobno udało się właczyć tą nową taryfe, rozmowy są po 60 gr a sms i mms po 20. Po przejściu znikneły mu wczesniej wykupione pakiety. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno tak jest.
:D hehe nie wierz w takie bajki. nie rozumiem po co to ludzie wymyślają takie głupoty
To nie głupoty, ja wczoraj w zakładce Plan taryfowy na Orange On-line miałem możliwość zmiany taryfy. Był link do niej, wszedłem, zobaczyłem opis, a na komórkę przyszedł mi kod aktywujący. Nie próbowałem przejść gdyż mam jeszcze pakiety w POPie, które pewnie mi się skończą w następnym tygodniu (i dobrze, bo będę mógł swobodnie przejść). Ktoś zaryzykował i najwidoczniej się udało. Z resztą z niedzieli na poniedziałek do godziny 7 rano strona Orange nie działał. Prawdopodobnie coś zmieniali i przygotowywali do wejścia nowych ofert. Nie wszystkie rzeczy podobno działają.

biotyt

#216542  autor: Kaczy
 28 sie 2007, 11:51
biotyt pisze:To nie głupoty, ja wczoraj w zakładce Plan taryfowy na Orange On-line miałem możliwość zmiany taryfy.
Podobnie było z Orange Free na kartę. Ok. tygodnia przed premierą można było już przejść na nową ofertę :)

...::: Made for loneliness :::...

#216546  autor: bilu1991
 28 sie 2007, 12:13
według mnie nowe go i tak jest korzystniejsze, przynajmniej dla mnie , dlatego że po załadowaniu 100 nie trzeba wykupywać pakietów,
zaleta pakietów:
- tańsze usługi
wady pakietów:
- okres ważności
- zabiera sporą część kasy z konta
- przy nie wykorzystaniu kasa przepada
- przy wykupieniu 2 pakietów [np sms +rozmowy ] możemy sie spotkać z sytuacją że zabraknie nam kasy na połączenia i sms do innych sieci

na pewno nowy pop nie przebije nowego go

#216561  autor: Th0mas
 28 sie 2007, 12:48
Ja nie wierzę, że obniżą stawki tylko do 60 gr. Liczę na chociaż 55gr. A o smsach już nie wspomnę, bo i tak są najdroższe. Każdy system pre paid ma taniej niż 20 gr.

#216627  autor: Vieslav
 28 sie 2007, 15:44
Czyli tak naprawdę to będzie całkiem nowa taryfa i aby z niej skorzystać należy zmigrować z Nowego POPa? Dobrze myśle? :evil:

#216664  autor: babeo
 28 sie 2007, 17:00
Th0mas pisze:Ja nie wierzę, że obniżą stawki tylko do 60 gr. Liczę na chociaż 55gr.
To uważaj żebyś się nie przeliczył :-D to Orange. Jesteś w POPie i jeszcze się nie nauczyłeś 8)
Mulder pisze:Czyli tak naprawdę to będzie całkiem nowa taryfa i aby z niej skorzystać należy zmigrować z Nowego POPa? Dobrze myśle?
Pewnie tak, bo w sumie sam musisz wyrazić chęć by 'płacić mniej'

#216786  autor: Th0mas
 29 sie 2007, 08:31
Ja jednak nadal wierzę w POPa. Stać ich na to 55gr :P Przecież przy ofercie 60gr i tak by byli najdrożsi.

#216787  autor: Tomek_19
 29 sie 2007, 08:34
Nie należy zapominać, że Orange jest dla klientów chcących płacić więcej, więc 60gr/min by mnie nie zdziwiło, a taniej się nie spodziewam :-D chociaż fajnie by było być miło zaskoczonym.

#216789  autor: Th0mas
 29 sie 2007, 08:37
No wiem, i to zdanie tej Pani z Orange mi się nie spodobało. Ale pożyjemy zobaczymy :P

#216791  autor: biotyt
 29 sie 2007, 08:51
Th0mas pisze:Ja jednak nadal wierzę w POPa. Stać ich na to 55gr :P Przecież przy ofercie 60gr i tak by byli najdrożsi.
Wcale by nie byli najdrożsi, w Simplusie taka stawka jest dopiero po pół roku bycia w taryfie (nawet jeśli ktoś wcześniej używał Simplusa, przeszedł na nową taryfę Simplus to staż jest mu naliczany od początku). W Samych Swoich jest 66gr/min. W TT po 8 miesiącach jest dopiero 59gr/min (tylko grosz taniej). W Heyah 68gr/min (w sieci bez pakietów jest 60gr/min). W Play czy mBank Mobile stawki poza sieć są niższe, ale są to także stawki obowiązujące w sieci, a w Orange będą pewnie bardzo niskie stawki w sieci. Pozatym przewagą POPa będzie już przy najniższym doładowaniu możliwość SMSowania i gadania po atrakcyjnych stawkach (1gr/SMS czy np. 10gr/min w sieci) i wybrane numery, z którymi się częściej gada. Tego nie ma w Play cz mBank Mobile, dlatego dla mnie nowa sieć przegrywa z POPem, bo gadam z 2-3 numerami najczęściej i dużo mam znajomych w Orange. Przy moich wyliczeniach w Play bym przepłacał. Ale tu już nie ma czego porównywać, wyższości płaskiej stawki do wszystkich sieci, albo niskich stawek w sieci i droższych poza, to zależy od profilu dzwonienia. W przypadku prepaidów ze stawkami typu sieć/poza POP wypadnie bardzo dobrze!

biotyt

#216805  autor: Th0mas
 29 sie 2007, 09:50
A skąd ta pewność, że będą stawki osobne na połączenia w sieci i poza sieć?

#216811  autor: marektomek
 29 sie 2007, 10:12
Th0mas pisze:A skąd ta pewność, że będą stawki osobne na połączenia w sieci i poza sieć?
Umiesz czytać? Będzie jedna stawka do wszystkich taka sama (założe sie że 60 groszy) i będzie pakiet pop gadane czy jakoś takj obniżający cenę rozmów w sieci.

Aha i wszyscy porównujecie do Play, jak to sie niby tam opłaca. A jest dokładnie tak jak napisał poprzednik 2 posty wyżej. Jak sie komuś opłaca płaska stawka do wszystkich to niech jest w Play, ja też bym przepłącał jakbym był w Play. Niektórzy pewnie by wybrali sieć w której minuta kosztuje 3zł sms 1zł a z jednym numerem jest za darmo. Orange wcale nie jest taki zły a jak sie komuś nie podoba to przeciez jest coś takiego jak przenośność numeru. :)

#216814  autor: Th0mas
 29 sie 2007, 10:25
Właśnie umiem czytać, a biotyt napisał a w Orange będą pewnie bardzo niskie stawki w sieci
Dlatego napisałem skąd ta pewność u niego.[/i]