Th0mas pisze:Ja jednak nadal wierzę w POPa. Stać ich na to 55gr

Przecież przy ofercie 60gr i tak by byli najdrożsi.
Wcale by nie byli najdrożsi, w Simplusie taka stawka jest dopiero po pół roku bycia w taryfie (nawet jeśli ktoś wcześniej używał Simplusa, przeszedł na nową taryfę Simplus to staż jest mu naliczany od początku). W Samych Swoich jest 66gr/min. W TT po 8 miesiącach jest dopiero 59gr/min (tylko grosz taniej). W Heyah 68gr/min (w sieci bez pakietów jest 60gr/min). W Play czy mBank Mobile stawki poza sieć są niższe, ale są to także stawki obowiązujące w sieci, a w Orange będą pewnie bardzo niskie stawki w sieci. Pozatym przewagą POPa będzie już przy najniższym doładowaniu możliwość SMSowania i gadania po atrakcyjnych stawkach (1gr/SMS czy np. 10gr/min w sieci) i wybrane numery, z którymi się częściej gada. Tego nie ma w Play cz mBank Mobile, dlatego dla mnie nowa sieć przegrywa z POPem, bo gadam z 2-3 numerami najczęściej i dużo mam znajomych w Orange. Przy moich wyliczeniach w Play bym przepłacał. Ale tu już nie ma czego porównywać, wyższości płaskiej stawki do wszystkich sieci, albo niskich stawek w sieci i droższych poza, to zależy od profilu dzwonienia. W przypadku prepaidów ze stawkami typu sieć/poza POP wypadnie bardzo dobrze!