• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 194 z 202
  • 1
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 202
 #1120370  autor: driver
 16 sie 2021, 00:03
Powyżej Junior Admin Remington wymoderował moją refleksję z wątku o Orange Free na Kartę, ale dotyczącą opcji "Masz złotówkę - masz no limit" w T-Mobile.
Dzięki aktywnemu korzystaniu z "Masz złotówkę..." zachomikowałem w OFnK około 1,3 TB z "Grunwaldu" i teraz to będzie mój prywatny internet, wspomagany w ciągu miesiąca o służbowe pakiety mój i Żonki. W wątku o OFnK są ciekawe porady, jak najkorzystniej "wycisnąć" GB z pomarańczy.
I przyznaję się. Jestem zły na TM. Z rozgoryczenia człowiekowi po głowie takie myśli chodzą, że te ostatnie problemy miesiąc po miesiącu z "Masz złotówką" to mogły być specjalnie przez TM generowane, żeby nas na maxa zniechęcić.
Żeby jak TM ogłosi koniec świadczenia tej opcji Użytkownicy nie robili dymu.
Czytam nasz wątek i czuję, że wzburzenie maleje, pierwsza para poszła w gwizdek, a teraz "stygniemy", sentymentalnie żegnamy się z usługą i godzimy na jej koniec.
Ja do nikogo z wątku nie mam żadnych pretensji, ale może też kogoś postawionego w TM, kto wątek śledził wkurzyło, że udzielamy sobie porad, jak złożyć reklamację na zacięcia "Masz złotówki", czego zażądać od operatora, jak wysokiej rekompensaty...
I tacy pewni siebie jesteśmy, że operator ww. opcji nie zlikwiduje, bo w regulaminie "Masz złotówki" nie wpisał, że ma taką możliwość.
Może w powyższych kwestiach należało komunikować się bardziej na priv.
Polskie serce każe śpiewać "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz...", ale rozumek podpowiada, żeby grzecznie ukłonić się Francuzom... Niech widzą, że kasa płynie i głupie pomysły o likwidacji do głowy nawet nie zajrzą :)
Przygotowane przez Kolegów pismo do UOKiK mam na dysku w gotowości.
Skłaniam się też do reklamacji do TM dot. niewłaściwego świadczenia "Masz złotówkę", tych ciągłych zacięć, czyszczenia środków z konta, itp.
I to by było na tyle. Na razie.

driver
 #1120373  autor: mp107
 16 sie 2021, 08:50
Remington pisze:
15 sie 2021, 22:38
Kolejne argumenty przeciwko abo poproszę.
iphoneski pisze:
15 sie 2021, 22:19
Są abonamenty na czas nieokreślony, można zawsze zrezygnować. Mam wrażenie, że większość tych, co ich to nie interesuje nie chcą abo dla samego faktu niechcenia a nie dlatego, że abo to jakiś problem sam w sobie.
Abonament wymaga przy zawarciu umowy podania wielu więcej danych osobowych - w tym wypadku nie wystarczy imię, nazwisko i PESEL, a wymagany jest dodatkowo m.in. adres i seria dowodu. Przed obowiązkiem rejestracji karty SIM danych wymaganych w przypadku ofert na kartę było jeszcze mniej. Staram się możliwie maksymalnie redukować liczbę miejsc, gdzie tak wrażliwe dane przekazuję i to jest jednym z powodów korzystania z telefonu na kartę. Co jest istotne w sytuacji, gdy rzeczywiście zdarzają się wycieki danych zawierających dane poufne, w tym te, których nie sposób zmienić - PESELu.

Drugim, mniej ważnym, ale dla mnie też znaczącym argumentem za usługami na kartę jest możliwość bezpłatnego nieudzielenia wszelkich zgód marketingowych operatorowi. Jest to pokłosie wspomnianej redukcji miejsc przekazywania danych - zgód marketingowych nie udzielam z zasady nigdzie. Okazuje się jednak, że przypadku ofert abonamentowych taki "rarytas" zazwyczaj jest płatny dodatkowe 5zł miesięcznie.
 #1120375  autor: KC-KARLOS
 16 sie 2021, 09:32
Pamiętajcie, że też Flex od Orange oferuje ciekawe rozwiązania. Nie tylko na smartfona. Nie ma z tego dużo GB, ale osoby regularnie korzystające z social mediów, muzyki czy wideo, docenią Passy bez zjadania neta podstawowego, tym bardziej, że dzięki promocji wakacyjnej, możemy kumulować ważność Passów (to jak kumulacja ważności neta w OFNK).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1120406  autor: aupol
 16 sie 2021, 16:54
Korzystam ze startera heyah. Rozumiem że nadal będę miał taryfę Dniówka tylko bez 'dodatku' w postaci Masz Złotówkę. Gdyby kasowali tą taryfę to bym jeszcze mógł zrozumieć ale skasowanie tylko tego 'dodatku' - który jest ofertą, opcją, usługą dodatkową - w sumie nie wiem jak go nazwać, to zagranie nie fair.
Ktoś wysłał już pismo do UOKiK ?
 #1120416  autor: ruki101
 16 sie 2021, 21:37
zoltan666 , zanim odpowiem na Twoje pytanie odnośnie najbardziej korzystnej możliwości rozdysponowania pakietem, to mam pytania : Twój maksymalny możliwy wydatek miesięczny przez te kilka miesięcy kiedy będziesz korzystał z bonusu za doładowania, jakiego maksymalnego limitu GB potrzebujesz co miesiąc ? czy masz już GB w promocji bonusu za doładowania, jeśli tak - to do mniej więcej kiedy są ważne i w jakiej są ilości ?
Dobrze to rozgrywając może obejść się bez "bólu" jeśli chodzi o cenę i czas oczekiwania na np. 120 GB co miesiąc , tym bardziej, że teraz 3 pierwsze cykle są podwajane .
Aupol - mam pewien pomysł jak to rozegrać z T-Mobile, ale póki co pomysł jest powijakach, druga kwestia - to bardzo mało nas jest tutaj na forum, jakby było znaczniej więcej to już byłoby łatwiej działać i wdrożyć ten pomysł
 #1120418  autor: zoltan666
 16 sie 2021, 22:13
Myślę, że aktualnie wystarczy mi te 100-120 GB na miesiąc. Te GB w promocji bonusu za doładowania dopiero zbieram i zamierzam zbierać do końca sierpnia, przeznaczając na to może i nawet 300 zł. (tyle potrzeba na pakiet roczny). Aktualnie mam 160 GB, ale codziennie będzie przybywać, kilka x 12,5GB. Ważność na razie jest 2-dniowa, bo jeszcze nie zdecydowałem, czy ją przedłużę o rok za 29 zł., czy zrobie jakieś większe doładowanie na koniec.
 #1120419  autor: aupol
 16 sie 2021, 22:17
Czytając komentarze wychodzi, że sprawa dotyczy 4, 5 użytkowników forum. Aktywnych starterów może jest kilkanaście. Rzeczywiście w pojedynkę nie mamy siły przebicia i szansa na przetrwanie oferty jest jak 6 w totka :(
 #1120420  autor: gothic77
 16 sie 2021, 22:21
aupol pisze:
16 sie 2021, 22:17
Czytając komentarze wychodzi, że sprawa dotyczy 4, 5 użytkowników forum. Aktywnych starterów może jest kilkanaście. Rzeczywiście w pojedynkę nie mamy siły przebicia i szansa na przetrwanie oferty jest jak 6 w totka :(
Myślę, że nie każdy ma dostęp do tematu i stąd się bierze taka akcja, a do tego zapewne większość nawet nie wie, że za parę tygodni skończy się coś, co cieszyło tyle lat.
 #1120555  autor: darekka
 20 sie 2021, 16:13
Nie tylko u Ciebie, bo i u mnie na numerach była idento zmulka z tym, że na 1 net się się zblokował-telefon, zgł.techniczne i w godzinie standardowego pobrania sami sie obudziło. A swojad roga to dziła utrzymania nie ma dla nas żadnych propozycji tylko standard.
W związku z tym poszły odemnie reklamacje łączone na 365dni wstecz na nierealizowanie usługi zgodnie z regulaminem. W odpowiedzi dali RWK lecz odesłałem im to do czytania ponownego z rozumieniem, bo reklamacja dotyczyła nierealizowania usługi zgodnie z warunkami poprzez brak full nolimitu, a odpowiedź dotyczyła sporadycznych całkowitych padów. Zażądałem dla zasady udostepnienia full nolimitu. Jak cos to podkładka do złożenia kwitów się zbiera.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1120568  autor: zoltan666
 20 sie 2021, 21:21
Mnie za 4 dni kończy się okres aktywności usługi. Kolejnej aktywacji nie planuje. Przechodzę na Orange. Na razie wystarczą mi bonusowe GB za doładowania i pakiet 120 GB na wakacje za 15 zł. Bez pakietu minut na razie się obejdę. A za miesiąc wybiorę pakiet 1TB (2TB) za 300 zł. na 365 dni, albo pakiet 3GB (+1GB) za 7 zł. No i oczywiście wniosek do T-Mobile o zwrot kasy z konta. Szkoda trochę tych 20 zł. opłaty przy zwrocie kasy, ale jakoś to przeboleję. Wniosek o zwrot kasy można składać tylko w 2 przypadkach: po zmianie operatora lub wygaśnięciu konta na połączenia przychodzące?
 #1120572  autor: zoltan666
 20 sie 2021, 22:48
Orange prepaid i pakiet „Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB” gdzie do końca września pakiet jest podwajany. W moim przypadku (numer w Orange od dawien dawna) był to pakiet 2TB za 300 zł. na 365 dni.
 #1120614  autor: gothic77
 21 sie 2021, 20:02
zoltan666 pisze:
21 sie 2021, 10:18
Powtórka z przed 2 dni - złotówki nie pobrało, brak doładowań pakietów. Dzięki temu mam usługę na 2 dni za 1 zł.
U mnie bez zastrzeżeń, ale może dlatego, że nie korzystam z neta od momentu przejścia na światłowód. Widać, że jeszcze chcą pomęczyć swoich użytkowników, aby pokazać jak kulejąca jest ta usługa :)
 #1120627  autor: zoltan666
 22 sie 2021, 09:04
Kolejny dzień nie pobrało złotówki, pakiety się wyzerowały, ale spodziewałem się takiej możliwości i już korzystam z Orange. Na tym chyba kończy się moja przygoda z tą usługa. Pozostało jeszcze tylko odebrać kasę z konta numeru i zapomnieć o T-Mobile.
 #1120628  autor: gothic77
 22 sie 2021, 09:12
Sprawdzałem znowu i okazuje się, że u mnie dziś wywalili pakiet i mam 0. Śmiechu warte, a żeby było śmiesznie to cykl z pobrania tzn.pakiet powinien być nadal, bo wczoraj pobrało ok 17godz.i pakiet był 500GB, czyli do 17godz.nadal powinien być.
  • Strona 194 z 202
  • 1
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 202
  • 1
  • 192
  • 193
  • 194