• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 191 z 202
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 202
 #1120208  autor: darekka
 12 sie 2021, 13:50
Może i naiwność lecz chociaż jakakolwiek próba zrobienia czegokolwiek innego niż pogodzenie się z kasacją oferty.

Z utrzymaniem klienta gadałem, choć nie mają dla nas propozycji na ten moment to mają chęci i proszą o wysłanie emaili z numerami z naszą usługą(informacją, że jesteśmy zebrani w grupę) i krótkim opisem chęci dalszej współpracy choćby na umowie. Od wewnątrz też pracownik ma przekazać, że dzwonimy i chcemy dalszej współpracy na kompromisowych warunkach(tu wstępnie sugerowałem aby dać lepsze warunki na internet domowy dla posiadaczy naszej oferty , które o ile będzie nasza reakcja w postaci zapytań są do wypracowania). Czas jeszcze jest do 1.10.2021

Co Wy na to? Byliby chętni na migracje numeru na umowe na np.internet domowy w lepszej/tańszej opcji niż standard?

Ja to moge mieć to w nosie, bo za niespełna miesiąc będę miał do wyboru kilku operatorów na światełku z POPC do 1Gb więc radę sobie dam ale nie wszyscy maja taki komfort. Do tego zrobie telefon w orange z pakietem 7zł. za 7dni+3GB rosnące co tydzień o 1GB i gra i buczy.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2021, 13:59 przez darekka, łącznie zmieniany 1 raz.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1120209  autor: ruki101
 12 sie 2021, 13:58
Remington ma rację, stanowimy ilościowo coś w rodzaju "planktonu" i raczej nikt z nas raczej nie ma na tyle "władzy" aby wpłynąć na działy decyzyjne opa, co innego jakby korzystali z "Masz złotówkę " przykładowo : Messi, Ronaldo, Lewandowski itp. :lol: to z pewnością krzywdy im nikt nie pozwoliłby zrobić .
Po dłuższej analizie jestem przekonany, że nikt nam na 99,999999..% nie stworzy jakiejkolwiek oferty, bo to wymaga "zaprzęgania" odpowiednich działów operatora, uzyskiwania zgód od osób postawionych "wyżej " itd. , po przedstawieniu kosztorysu zapewne poleciałoby do kosza.
Przeczuwam, że na nasze "odchodne" może powstać jakiś jednorazowy pakiet-ochłap i pa pa czego nikt z nas nie chciałby tylko stworzenie jakiejkolwiek chociażby odrobinę zbliżonej do naszej "M.zł "
Ostatnio zmieniony 12 sie 2021, 14:04 przez ruki101, łącznie zmieniany 4 razy.
 #1120210  autor: darekka
 12 sie 2021, 14:00
To nic nie róbmy, kasę z numerów się wyrwie w gotówce -20zł. i po ptokach.

Tak tylko gwoli wyjaśnienia: wiecie, że DUK,SUK itp ma wewnętrzne możliwości dać rabaty i lepsze warunki na standardowe oferty i to nawet bez uruchamiania machiny decyzyjnej? Nie musi tego robić globalnie tylko indywidualnie jak to obecnie się robi przy opcji utraty abonenta.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1120211  autor: ruki101
 12 sie 2021, 14:07
DUK to zapewne DUKA - czyli dział utrzymania klienta abonamentowego, ale czy istnieje coś takiego dla prepaida ?
Póki co jesteśmy w martwym punkcie i już sam zastanawiam co zrobić, Darekka masz jakiś pomysł na tą chwilę ?
Stracić coś takiego jak "Masz złotówkę " - gorzej już być nie mogło, możesz tutaj na forum podać adresy email/url ? gdzie "uderzać" w sprawie DUK ?
Może warto wypracować jakiś wspólny konsensus - co dalej robimy? szkoda, że tutaj jest nas tak mało - ale wiadomo sporo ludzi w "rozjazdach" letnich.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2021, 14:18 przez ruki101, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1120212  autor: KC-KARLOS
 12 sie 2021, 14:14
Mi dali 10 zł rabatu na przejście ze starej na nową ofertę (z 70 na 60 zł, więc płaciłbym 5 zł więcej), wciskając mi komórkę z no-limitem i 8GB za dodatkowe 45 zł, aby neta 60 mbps kosztującego 70 zł/mies, nabyć za 50 zł/mies (obecnie płacę 55 bez dodatkowych opcji).
Nawet w opcji z komórką z 200GB za 65/45 zł, z nową ofertą płaciłbym 105-115 za wszystko, porównując Flexa z netem i promocjami za 12,50 do końca roku (potem 25 zł), z obecnym netem no-limit za 55 zł, to łącznie 67,50 (80 zł normalnie). Fakt, mam mniej bazowego neta w telefonie, ale w domu (na routerze mobilnym w całym kraju) net jest bez limitu. I najważniejsze - bez kagańca 24-miesięcznego.
Podsumowując: ja z chęcią bym nie polecił T-Mobile. Trzeba policzyć koszty, komponenty ofert i korzyści.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1120215  autor: KC-KARLOS
 12 sie 2021, 14:36
Na optymalne rozwiązanie nie liczcie. Pisałem już o tym na początku afery, po wrzuceniu linku o odwołaniu promocji, z ramienia T.
Alternatywa to obecnie OFNK. Oby ich pakiety trwały jak najdłużej.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1120216  autor: ruki101
 12 sie 2021, 14:56
Ten pakiet cykliczny 3GB+1GB co tydzień ( ewentualnie co miesiąc ) to idealny substytut abo, jest to tak genialnie stworzone, że aby mieć coś więcej to musisz trochę być w sieci i pamiętać aby cały czas były pieniądze na koncie, aby mogli pobrać cotygodniową / comiesięczną opłatę, mam nadzieję, że tego nie spaprają - bo po tym już nie ma dosłownie NIC .
Nie obraziłbym się jakby coś podobnego stworzyli w miejscu "Masz złotówkę" ale człowiek jednak wie, że to nierealne.
Ja obstaje za tym, aby pozostawić naszą usługę w takiej formie jakiej jest ( skoro za sprawą Darekka potrafili dodać to słynne "0" i powstało 500GB ) i delikatnie ją zmodyfikować w taki sposób aby wprowadzić konieczność stałych, cyklicznych doładowań większymi doładowaniami tuż przed uruchomieniem "Masz złotówkę" co mogłoby także być bardzo dobrym substytutem abo.
Pomyślmy - op chce mieć stały, większy zysk, my chcemy mieć dobrą, stałą usługę.
Skoro mają MEGENTE dla biznesu to fajnie byłoby mieć MAGENTE prepaid.
Wiem, że to tylko czcze życzenia także wszystkie nasze pomysły i ich potencjalną realizację traktujmy na zasadzie cudu.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2021, 15:18 przez ruki101, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1120217  autor: darekka
 12 sie 2021, 15:04
Wiem,że my prepaidowcy to nie abo ale utrzymaniowcy mogą nam dac pewne zniżki gdy zamiast odejść zdecydujemy się na migracje na umowę. Niestety widząc powątpiewanie wielu nie uda się zebrać wszystkich aby wszystkie numery wysłać w 1 meilu z propozycja wypracowania kompromisu w postaci rabatu na umowę choćby na internet domowy.

W tej sytuacji osoby zainteresowane poznaniem ewentualnej propozycji pozostania w sieci muszą na [email protected] wysłać email najlepiejw tytule wpisać coś w rodzaju "Prosze przekazać do działu utrzymania klienta nr.xxxxxxxxx", a w treści podać numer z "Masz złotówką..." i prośbę o stworzenie propozycyji dalszej współpracy poprzez indywidualna ofertę na np. internet domowy. Dodać można, ze jest się klientem z ponad 5letnim stazem, któy sumiennie płacił przez te lata. Wspomnieć można,że nie chciałoby się iść do konkurencji gdyż dotychczasowy okres użytkowania tej usługi pozwolił na wyrobienie sobie dobrego zdania o stabilności i jakości internetu.
Dać jakiś namiar na siebie i poczekać na ewentualny kontakt.

Nic to nie kosztuje a być może dostanie się preferencyjne warunki na zawarcie umowy/migrację numeru z prepaid na abo lub na montaż światłowodu(co tam komu jest na rękę). Nie stworzą raczej oferty pod konkretnie nas ale indywidualne propozycje już mogą dać.

#1120219  autor: darekka
 12 sie 2021, 15:28
Tu chodzi aby DUK zechciał zatrzymać maszłotówkowiczów proponując nam coś więcej niż standard-odejść zawsze możemy, bo kasa z konta nie zniknie. Tym się oni zajmuja choć zwykle to abonamentowców starają się zatrzymać to tu moga złapac nowych w abo.

Oczywiście indywidualnie trzeba wysłać email z prośba o przedstawienie takiej oferty i nic nie zobowiązuje do skorzystania z niej jesli nic nie dadza albo gdzie indziej byłoby lepiej.

#1120221  autor: ruki101
 12 sie 2021, 15:46
Ja podejrzewam, że wiele osób ( z tego co nawet wyczytałem ) nie korzystało z tej opcji w sposób cykliczny / ciągły ( czyli nie korzystali co miesiąc ) , dodatkowo zwroty kasy za reklamacje i zapewne doszli do wniosku, że to usługa dla nich jest całkowicie nie opłacalna i generuje tylko koszty.
Darekka, uwierz mi - dla nich - nasze 30zł + kopanie się z reklamacjami / zwrotami kasy to zapewne żaden argument biznesowy aby z nami współpracować.
Uważam, że cenowo należałoby spróbować chociażby zbliżyć się do pułapu 200zł na miesiąc ( konieczność doładowania tego typu nominałem przed uruchomieniem tego typu usługi ) i zobaczyć co powiedzą - wtedy zbliżymy się cenowo do Magenty Biznes , więc będą mieli mocny argument aby nas zostawić.
Suma sumarum - uważam, że powinniśmy zagrać va banque, nie łódźmy się za np. 30-50zł ktoś chętnie będzie nam oferował to co było poprzednio.
Jedno jest jeszcze pewne ! jak spintolimy i nie rozegramy tego mądrze to z pewnością nasza usługa trafi do śmietnika historii, a szkoda by było ! bo nadarza się nam jedyna taka możliwość w życiu, abyśmy mieli no-limit w takiej formie w jakiej mamy "jeszcze" obecnie .
 #1120223  autor: darekka
 12 sie 2021, 16:06
Widszisz aby zagrać mądrze to trzeba się zjednoczyć a jak to zrobic jak juz tu chyba wiekszość się poddała. Wyslij do BOA email z prośbą do DUK aby przedstawili indywidualna ofertę przejścia na abo czy co tam preferujesz i info, ze jest więcej chętnych na pozostanie w sieci. Nic nie stracisz a może się dogadasz i dostaniesz coś co Tobie wystarczajaco będzie atrakcyjne. Za duzo tu ludzi mających swoje preferencje, bo ja skoro maja uwalić ofertę to sugerowałbym przejście na internet domowy z preferncyjnej cenie. Dla inncyh to nie dobre jest i chc nolimitu na wszystko. Nied a się tu jednoznacznego stanowiska zając, bo ty chcesz dać sporo więcej kasy za to samo, a inni znowu nie bo max 50zeta.

Wyslij email i moze dostaniesz coś co cie zadowoli, a reszcie zostanie zmiana operatora lub umowa w standardzie. Jak coś się dowiem z propozycjami to dam znać...o ile będzie odzew od utrzymaniowców.

#1120227  autor: ruki101
 12 sie 2021, 16:24
Dokładnie, jest bardzo dużo preferencji, jednakże uważam, że jeśli wyłączą nam naszą ukochaną komendę TAK na numer 80481 to powrót do " Masz złotówkę " będzie wręcz niemożliwy, dlatego też przydałoby się wypracowanie jednolitego stanowiska co robimy dalej ? oczywiście możemy próbować indywidualnie, każdy coś innego może zaproponować, ale obawiam się, że właśnie przy różnych stanowiskach to wszystko może się posypać.
Każdy z nas ma inne, ciekawe pomysły, ciekaw jestem co odpowie DUK - czy ogólnie zajmą się prepaidem, bo może się okazać, że mogą mieć tylko "dostęp" do klientów abonamentowych i tylko ich ofertami się zajmować.
Najważniejsze jest jeszcze to, aby działać szybko, bo czas nas goni.
 #1120229  autor: Adriaan02
 12 sie 2021, 16:27
ruki101, jak miałby być wymóg doładowania 200 zł co miesiąc to ja nie pisał bym się na to, zbyt duża kwota jak dla mnie, pasowała by jakaś oferta 30-50 zł może być z limitem danych jednak na tyle rozsądnym by można było w miarę komfortowo korzystać z sieci, przynajmniej te 300 GB na miesiąc.

Co do abonamentu raczej odpada, jakoś nie mam przekonania do umów długoterminowych z operatorami, lubię wolność dlatego korzystam tylko z prepaidów :D
 #1120230  autor: KC-KARLOS
 12 sie 2021, 16:35
Adriaan02: no to dla Ciebie jest oferta Play, doładowujesz za 50 zł poprzez apkę obsługową i aktywujesz 200GB z pełną prędkością + 25GB bonusu internetowego. Oferta naprawdę ciekawa, porównując do abonamentowego Orange, gdzie w kontrakcie 2-letnim dają 250GB za 59,99. Do tego 100GB na start przy zakupie nowego startera INK 2.0. Dla chcących ok 200-300GB do 50 zł, to nic lepszego nie widziałem.
Jest jeszcze OFNK, ale tylu neta nie otrzymasz w tej cenie, chyba, że od minimum roku masz aktywny stary pakiet kumulacyjny 7dni/7zł/3+1GB.

#1120240  autor: zoltan666
 12 sie 2021, 22:27
A ja rozważam wykupienie w Orange 2 pakietów po 1TB na 365 dni. Aktualnie pakiety są podwajane, więc miałbym 4TB na 2 lata, lub krócej w zależności od zużycia. Koszt 600 zł. to akurat tyle ile uzbierałem na koncie "Masz złotówkę..."
 #1120241  autor: gothic77
 13 sie 2021, 02:19
Dzisiaj po godz.24tej padł mi net. Pomyślałem, że może nie policzyło 1zł za pakiet i zaczynam sprawdzać w panelu ile mam kasy, następnie postanowiłem doładować przez konto kasę na swój numer i mam komunikat, że numer nie poprawny. Wsadzam do telefonu, numer widzi, ale nie wykonam połączenia, bo się rozłącza. Jaka może być ku temu przyczyna? Kombinują już coś, czy numer wyłączyli.
 #1120244  autor: babcia77
 13 sie 2021, 09:06
gothic77 pisze:
13 sie 2021, 02:19
Jaka może być ku temu przyczyna? Kombinują już coś, czy numer wyłączyli.
Mi aplikacja mobilna pokazuje że działa. Nie mogę ręcznie sprawdzić bo jestem jakieś 3,5 tysiąca km od telefonu z kartą. ;-)

Wracam do PL w niedzielę lub poniedziałek i wtedy będę decydował co robię i gdzie piszę.

U mnie używanie karty to głównie w pracy gdzie nie mogę korzystać z firmowego netu więc mam na biurku swojego laptopa i naszą usługę. Plus wyjazdy weekendowe. Ilość danych mocno nieregularna - często prawie nic a czasami gdy ślę/ściągam wyniki robót to i kilkaset GB nie jest niczym dziwnym.

Jeśli idzie o zmiany to raczej nie wezmę abonamentu. W domu mam net od operatoa naziemnego. Jeśli idzie o net mobilny to będę chyba szukał promocji za nową kartę/migrację numeru. Tak jak miesiąc temu zrobiłem dla żony. Numer przeniesiony z T-M do Play, 20 GB na 2 iesiące za przeniesienie plus promocji 100GB na wakacje i 100 GB na social media do 30.09. Będę szukał czegoś podobnego z netem na miesiąc dwa za nową kartę/przeniesiony numer. Będzie dużo kombinowania i często ale na szczęście salony wszystkich opów mam blisko domu.
  • Strona 191 z 202
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 202
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191