a tak na marginesie to dobrze by było żeby zostawili to RBM 5 ,ale chociaż na 7 dni ważne konto po migracji,teraz przy tych 2 dniach to muszę się bujać z tymi zmianami non stop i zaczyna mnie to trochę irytować i chyba trzeba będzie więcej kart uruchomić na tanie gadanie
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
ooo,a teraz coś nowego mi sie wyświetlać zaczęło będąc w fakt mobile,przy próbie zmiany taryfy na inną kodem ,info jest takie "brak dostępnych taryf na które można dokonać migracji" i przy ponownym wklepaniu kodu jeszcze ciekawiej jest bo nie przechodzę dalej tylko dostaję powiadomienie że operacja zatrzymana przez operatora
To blokują przechodzenie kodem (w sumie logiczne jeśli przyjąć ze zablokowali oficjalna migracje na RBM5 z powodu handlarzy na allegro). Jak widać operacja nie jest prosta bo zajmuje im kilka dni a dotyka tez przechodzenia regulaminowa droga. Jednak na potwierdzenie teorii trzeba chwile poczekać.
w sumie GREGRIN sprawa jest prosta,zmiana sieci czy operatora,taryfy bez wychodzenia z domu i latania po salonach PLAY,nie ma co ukrywać fajna sprawa ,ale to że może są jakieś przymiarki do likwidacji migracji między taryfami ,to pytanie pozostaje wciąż tylko jedno: czy nie wiedzieli że będą patologie i nadużycia ?,sami do tego doprowadzili,a ludzie jak widać też są nie głupi i swój rozum mają,choć przyznam trochę krótki ,szczególnie ci co patrzyli na okazję typowo pod kątem zarobkowania a tak to cisza spokój by był i każdy by sobie mógł korzystać jak potrafi
najbardziej moim zdaniem to przegięli z tą roczną ważnością kąta po doładowaniu w Fakt i przeniesieniu bez skracania jego ważności do taryf gdzie nie ma takiej opcji że konto po doładowaniu ma rok ważności na połączenia wychodzące,w ten magiczny sposób oto ludziska zwietrzyli interes i machina samozagłady ruszyła z pełna parą, a teraz mamy kłopociki lub koniec eldorada
na koniec mojej oceny sytuacji z jaka się zmagamy ,drodzy użytkownicy tego forum,brakuję mi tylko jednego pytania i udzielonej odpowiedzi : kto z nas lub inni tak naprawdę korzysta z usług sieci FAKT po za przenoszeniem tylko i wyłącznie taryf ?jeśli ta sieć powstała tylko po to o czym piszemy,to pozostaje podsumować to tylko jednoznacznie ,to nie jest nowa sieć komórkowa tylko pośrednictwo w zakresie zmian taryf wewnątrz sieci PLAY z korzyścią oczywiście tylko dla nas bo zazwyczaj w Fakt mobile pozostawaliśmy na kilkanaście minut lub kilka godzin,smutne ale taka prawda,a te 5 zł co przedłużaliśmy konto żeby przed zmianą taryfy mieć rok ważne konto ,to możemy teraz potraktować jak jakiś podarunek biednemu na bułki
1. Bardzo proszę nie pisz w imieniu wszystkich - pisz we własnym imieniu, nie MY tylko TYhollender pisze:na koniec mojej oceny sytuacji z jaka się zmagamy ,drodzy użytkownicy tego forum,brakuję mi tylko jednego pytania i udzielonej odpowiedzi : kto z nas lub inni tak naprawdę korzysta z usług sieci FAKT po za przenoszeniem tylko i wyłącznie taryf ?jeśli ta sieć powstała tylko po to o czym piszemy,to pozostaje podsumować to tylko jednoznacznie ,to nie jest nowa sieć komórkowa tylko pośrednictwo w zakresie zmian taryf wewnątrz sieci PLAY z korzyścią oczywiście tylko dla nas bo zazwyczaj w Fakt mobile pozostawaliśmy na kilkanaście minut lub kilka godzin,smutne ale taka prawda,a te 5 zł co przedłużaliśmy konto żeby przed zmianą taryfy mieć rok ważne konto ,to możemy teraz potraktować jak jakiś podarunek biednemu na bułki
2. Fajnie by było gdybyś mógł scalić / skrócić jakoś swoje wypowiedzi w jeden post.
3. Gdybyś przeczytał uważnie wątek >>FaktMobile<<, to zauważyłbyś ludzi, którzy piszą
że przenieśli numer do FaktMobile i korzystają z pakietu minut, internetu.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2015, 21:51 przez Maks SIM, łącznie zmieniany 4 razy.
Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
/ Szczęśliwego Nowego Roku

drogi MAX SIM,proszę cię nie oceniaj w ten sposób mojej wypowiedzi że nie wszyscy tylko ja ,którą z resztą podsumowałem w kulturalny sposób, a tak na marginesie wątek ten powstał własnie w tym celu ,przejdź do strony pierwszej i poczytaj uważnie,na koniec nie zamydlaj że cyt. " to zauważyłbyś ludzi, którzy piszą że np przenieśli numer do Fakt Mobile i korzystają z pakietu minut, internetu" bo to jest bzdura,ten watek by miał wtedy góra dwie strony co do szczegółów tej oferty,rozumiem że ci się nie podoba prawda ,nawet jeśli własne postępowanie uważam za niewłaściwe
Tak się składa że jeden numer przeniosłam w czerwcu,a w lipcu dwa i wszystkie do dziś są jak najbardziej użytkowane właśnie w fakt mobile,i jakoś nie kusi mnie notoryczne skakanie między taryfami, bo po co? Fakt mobile daje mi w pełni to co mi potrzeba na co dzień ,czyli darmowy net darmowe minuty, plus ładne pakiety za 9zł i co jakiś czas promocje za doładowanie.Kiedyś za to samo trzeba było płacić dużo więcej dziś ma sie za małe pieniądze ,a no limit nie jest mi do niczego potrzebny.Nawet stawka podstawowa te 15 gr za minutę to bardzo uczciwa stawka i wg. mnie dużo lepsza niż to co zazwyczaj oferują inni operatorzy.hollender pisze:drogi MAX SIM,proszę cię nie oceniaj w ten sposób mojej wypowiedzi że nie wszyscy tylko ja ,którą z resztą podsumowałem w kulturalny sposób, a tak na marginesie wątek ten powstał własnie w tym celu ,przejdź do strony pierwszej i poczytaj uważnie,na koniec nie zamydlaj że cyt. " to zauważyłbyś ludzi, którzy piszą że np przenieśli numer do Fakt Mobile i korzystają z pakietu minut, internetu" bo to jest bzdura,ten watek by miał wtedy góra dwie strony co do szczegółów tej oferty,rozumiem że ci się nie podoba prawda ,nawet jeśli własne postępowanie uważam za niewłaściwe
A co do przenoszenia wszystkie odbywały się poza pierwszym numerem bez jakiegokolwiek problemu w ciągu maks 5 minut.W pierwszym numerze problem był tylko dlatego że system fakt mobile "się biesił" i nie działał i konsultant poprosił by zadzwonić później...
cieszy mnie SA, że jesteś zadowolona z usług FAKT ,ale musisz zrozumieć że te wątki nie powstają dlatego żeby płacić normalne stawki ,ale po to aby unikać płacenia albo robić to, jak za najmniejsze pieniądze czy ci się to podoba czy nie ,taka jest prawda i tyle
@hollender Nie masz racji. Fakt to na prawdę taryfa/marka bardzo interesująca i sam byłbym w niej na długo gdybym nie posiadał karty Virgin z taryfą z 2012r. Polecam ją wszystkim którzy nie potrzebują no limitu.
Ja osobiście korzystam z Fakt Mobile i to nie po to, żeby zmieniać taryfy. Zmiany dokonałem raz, przchodząc ze starej trayfy Play do FM właśnie. Nie potrzeba mi no limit za 30 zł, bo nie wygadam de facto więcej niż 100 minut (korzystam dużo z WhatsApp, Hangouts i Skype) jeżeli chodzi o internet to mieszczę się w 1GB (dual SIM z Aero2). Poza tym, dobijam sobie SMS-y, minuty i MB z kodów. Zapomniałbym - mam jeszcze sporo minut z promocji za doładowanie minimum 5 zł.hollender pisze:na koniec mojej oceny sytuacji z jaka się zmagamy ,drodzy użytkownicy tego forum,brakuję mi tylko jednego pytania i udzielonej odpowiedzi : kto z nas lub inni tak naprawdę korzysta z usług sieci FAKT po za przenoszeniem tylko i wyłącznie taryf?
Po co mi no limit? Nie widzę takiej potrzeby. Ładuję sobie pakiety, kiedy mi się podoba. Jednego miesiąca więcej, drugiego wcale.
Poza tym zmigrowałem do FM całą moją rodzinę (15 osób, które poprzednio były w taryfach Playowych), to mało?
Zaręczam Ci, że takich osób jest sporo.
P.S. Hollender - z całym szacunkiem do Twojej osoby - proszę, naucz się edytować swoje posty i wklejać ich zawartość do ostatniego posta, albo je po prostu scalać. Właśnie dzięki takim osobom (między innymi) jak Ty, wątki mają po tysiąc stron, gdybyś scalił posty napisane przez Ciebie w tym temacie, to już byłoby kilkanaście postów mniej i wszystko elegancko zawarte w jednym.
Proszę - stosuj się do podstawowych zasad forum. Ułatwi to życie i nam i Tobie.
Dziś dla testu przeniosłem dwa numery. Jeden z FM do RBM kodem - bez problemu, nowa taryfa teotetycznie w statusie po 15 minutach, a drugi numer z RBM do FM - również bez problemów i ekspresowo. Nic nie dzwoniłem, żeby coś przyspieszali, nie miałem też żadnego pseudo przetrzymywania taryfy - skończ te teorie spiskowe.hollender pisze:bolek2004,to się odbywa jak przechodzimy z RBM Energy do Faktu i trzeba dzwonić żeby przyspieszyli zmianę taryfy, a potem z Faktu za pomocą kodu na RBM na karte 5 to 18 godzin czekałem,ale myślę że ma to związek z tym, że jest to robione notorycznie i dlatego przedłużają żebym doładował konto,bo wiedzą że konto jest ważne po migracji na RBM 5 tylko 2 dni więc napisałem posta żeby pilnować migracji,do końca listopada było normalnie od kilkunastu minut do kilku godzin,z tym że zaznaczam że jest to robione non stop na tych samych kartach jak jest z świeżą kartą nie sprawdzałem
grzegi - możesz napisać jak z ważnością konta wyglądało u Ciebie przy przenosinach:grzegi pisze:Dziś dla testu przeniosłem dwa numery. Jeden z FM do RBM kodem - bez problemu, nowa taryfa teotetycznie w statusie po 15 minutach, a drugi numer z RBM do FM - również bez problemów i ekspresowo{.....}
ile dni miałeś na wychodzące po migracji ?
1. Fakt--->RBM ?
2. RBM ---> Fakt ?
Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
/ Szczęśliwego Nowego Roku

Jak to przeczytałem to przypomniała mi się droga do pracy https://www.youtube.com/watch?v=66N26mdpmBggrzegi pisze:Nie potrzeba mi no limit za 30 zł, bo nie wygadam de facto więcej niż 100 minut (korzystam dużo z WhatsApp, Hangouts i Skype) jeżeli chodzi o internet to mieszczę się w 1GB (dual SIM z Aero2). Poza tym, dobijam sobie SMS-y, minuty i MB z kodów. Zapomniałbym - mam jeszcze sporo minut z promocji za doładowanie minimum 5 zł.
Swoją drogą, bez obrazy, chciałbym mieć tyle wolnego czasu żeby się bawić w takie duperele.
Poza tym, działa już RBM -> Fakt -> RBM?
Czy jeszcze nie tak do końca? Mam na rbmie 50zł i przed świętami mija mi 150dni (po przenosinach) i tak sobie kombinuje przenieść po fakcie i jeszcze żeby 50zeta się uchowało na karcie.
tu się w pełni zgadzam z MIKKEL,po co się bawić w duperele jak można sobie życie ułatwiać przy okazji,GRZEGI obiecuje że nie będę się już rozpisywał na pół strony tak jak ty to robisz a wytykasz innym,na tym chyba zakończę dyskusję,bo nie ma sensu więcej się wypowiadać skoro się jest atakowanym za swoje spostrzeżenia i uwagi,wszystkiego dobrego żegnam bez żalu
Miesięcznie wydaję 14 lub 18 zł na telefon i to nieregularnie. Są miesiące w których w ogóle nie wykonuję połączeń telefonicznych, bo to co chcę, to załatwię sobie przy użyciu internetu. Po co mi płacić więcej za "no limit" z którego i i tak nie korzystam? SMS-y wystarczają mi te z kodów Faktu, bo większość wiadomości przesyłam albo WhatsAppem albo FB messengerem, a SMS-em tylko naprawdę pilne rzeczy.mikkel pisze: Swoją drogą, bez obrazy, chciałbym mieć tyle wolnego czasu żeby się bawić w takie duperele.
Wszystko zależy od profilu użytkowania telefonu - skoro w moim przypadku, do większości rzeczy wykorzystuję internet, nielimitowane rozmowy czy SMS-y to dla mnie zwyczajnie coś niepotrzebnego. Czy to, że sobie wyliczyłem ile czego potrzebuję i nie chcę brać sobie czegoś co jest dla mnie zbędne "bo wszyscy mają no limit i to jest wygoda" to od razu trzeba nazywać to duperelami? Ja to nazywam racjonalnym korzystaniem z telefonu. Poza tym, jaka to oszczędność czasu? Wklepanie kodu wraz z jego znalezieniem to max. około minuty.
W obydwóch przypadkach ważność ustawiła się na dwa dni.Maks SIM pisze: grzegi - możesz napisać jak z ważnością konta wyglądało u Ciebie przy przenosinach:
ile dni miałeś na wychodzące po migracji ?
1. Fakt--->RBM ?
2. RBM ---> Fakt ?
Dla mnie przepłacanie za no limit, kiedy go w pełni nie wykorzystuję jest stratą pieniędzy. Skoro na telefon wydaję do 20 zł, to po co mi dopłacać więcej za no limit? Nie uśmiecha mi się opłacać 10 zł miesięcznie za to ułatwianie sobie życiahollender pisze:po co się bawić w duperele jak można sobie życie ułatwiać przy okazji
Hollender - nie atakuję Cię za Twoje spostrzeżenia i uwagi - pisałem tylko i wyłącznie o tym, żebyś scalał swoje posty jeżeli jeden pod drugim są Twojego autorstwa. Możesz się rozpisywać nawet na stronę, nie ma problemu - jak widzisz daje się poruszać różne kwestie w jednym poście, jeżeli to ja jestem autorem kilku wpisów pod rząd - o to tylko chodzi.hollender pisze:obiecuje że nie będę się już rozpisywał na pół strony tak jak ty to robisz a wytykasz innym,na tym chyba zakończę dyskusję,bo nie ma sensu więcej się wypowiadać skoro się jest atakowanym za swoje spostrzeżenia i uwagi,wszystkiego dobrego żegnam bez żalu
Nikt Ci tutaj nie zabrania się wypowiadać, a tym bardziej ja Cię w ogóle nie atakuję, tylko zwyczajnie zwracam Ci uwagę. Kulturalne zwrócenie komuś uwagi, żeby scalał swoje posty nie jest atakiem na wolność wypowiedzi - nie przesadzaj.
grzegi-sprowokowałeś mnie do odpowiedzi,zgadzam się z tobą masz rację i dziękuję że mimo to nie oceniłeś mnie zbyt krytycznie,ku woli wyjaśnienia, trafiłem na to forum przypadkowo szukając odpowiedzi na moje pytania,po postach które wcześniej zamieściłem trochę odbiegających od tematu chwilowo i zbyt rozwlekle ,spodziewałem się trochę lepszego zdania na mój temat,nie jest ich zbyt wiele, ale i tak uważam ze może się komuś się to przyda na przyszłość,krytyka w stosunku do innych i samego siebie ,może świadczyć tylko o moich dobrych intencjach,jeśli kogoś uraziłem to najmocniej przepraszam
Potwierdzam że skraca do 2 dni po zmianie taryfy. Ale pytanie z innej beczki: zmieniłem taryfę z Faktmobile na RBM 5 i teraz moje pytanie: chcę załadowac za 50 zł ustawi mi ważność konta na 150 dni, uruchomię darmowe LTE na 30 dni ale czy jak kupię pakiet 10GB za 10 zł zsumuje się on z pakietem z doładowania za 50 zł czy trafia on na osobne konto tzn. czy pakiet 10GB za 10 zł tez będzie ważny 150 dni jak pakiet z doładowania czy ustawi 30 dni i trafi na inne konto.
Jeśli temat był poruszany we wcześniejszych postach, nie odnalazłem jednoznacznej odpowiedzi to
Jeśli temat był poruszany we wcześniejszych postach, nie odnalazłem jednoznacznej odpowiedzi to

Doładowanie 50 zł w RBM5 przedłuża ważność połączeń o 100 dni. 10 GB za 10 zł trafi na to samo konto, co bonus za doładowanie, czyli będzie ważny 100 dni.
No pochrzaniłem taryfy
. Ale gdybym zrobił to w taryfie RBM7 to zadziałałoby tak jak napisałem bo pogubiłem się już
Musze w takim razie starter nowy nabyć.