• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 19 z 19
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
 #1189281  autor: KC-KARLOS
 17 mar 2025, 12:10
PiotrG-dz: to były czasy....
A teraz jesteśmy w trendzie odwrotnym (ceny ostro w górę - szczególnie smsy zdrożały najbardziej, bo koszt minuty połączenia był jeszcze wyższy przed wprowadzeniem sekundowego naliczania itp).

Zaznaczmy, że te bonusy promocyjne z Fresh 5 (np. smsy po doładowaniu konta) zostały później przeniesione na nowe sub-taryfy Fresha.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1189282  autor: Remington
 17 mar 2025, 12:58
Podobno te 29 groszy bardzo zagrało na nerwach konkurentom. Orange najszybciej się pozbierało i dało 29 groszy w Nowym Go. Play i TM zrobiły to dużo później.

Ale należy również odnotować, że to właśnie Play pierwszy pożegnał się ze stawką 29 groszy🥲.

P.S. Pamiętacie reklamę Fresha z Borewiczem i… Dyciakiem? Odcinek 16. „Ślad rękawiczki”.
 #1189283  autor: KC-KARLOS
 17 mar 2025, 13:03
Remington: pamiętam, były też inne, np. Kotem Filemonem, Frankensteinem, Pinokiem, Żubrem (parodia reklamy pewnego piwa) itd itd >> https://www.youtube.com/results?search_ ... play+fresh

PS. w sumie Pinokio w reklamie aktualnie... mówi prawdę, biedactwo... :mrgreen:

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1189301  autor: Pablo-1986
 17 mar 2025, 18:20
Też znalazłem ulotki z Play fresh. Z 2010 roku oraz z lipca 2009r

Dobry humor podstawą dnia.
 #1192873  autor: K-L
 13 cze 2025, 11:45
Może zlikwidować. Nie musi.
Było tyle teorii na ten temat (także na tym forum)... Nie sądzę, by ktoś podał tu jakąś wiarygodną datę. Wycofane ostatnio taryfy mają na stronie Play zaktualizowane cenniki, Fresh w archiwum. Jeśli chcesz pospekulować... Będzie to wróżenie z fusów :/
 #1192912  autor: Pablo-1986
 14 cze 2025, 18:43
Tego się nie dowiemy. Pewnie mało, i ilość cały czas maleje wraz z każdym przeniesionym numerem, czy aktywowanym starterem.

Dobry humor podstawą dnia.
 #1192913  autor: KC-KARLOS
 14 cze 2025, 18:59
K-L: nie myl pojęć... nie ma czegoś takiego jak "wycofana taryfa", w Play mówią na to "niekomunikowana taryfa", do której nie przejdziesz z nowszej, ale nadal jest świadczona dla obecnego klienta (w tym nieaktywowane jeszcze startery z taryfą Formuła PNK [podstawowa oferta na kartę], czy odNOWA). Stary Fresh (np. goły PF 5, PF rozmowy/sms w Play, PF smsy) czy Formuła MINI MAX (limitery na rozmowy, smsy i internet) nadal są świadczone dla obecnego klienta, póki sam nie zmieni oferty lub Play nie przeniesie przymusowo klienta.

#1192915  autor: K-L
 14 cze 2025, 20:10
"Wycofane ostatnio", czyli: Play na Kartę 2.0, Play na Kartę 2.0 MNP 5 zł, Play na Kartę 2.0 MNP oraz Play na Kartę Energy. A Fresh rzeczywiście "niekomunikowana", ew. archiwalna :) Najważniejsze, że nikt nie wie kiedy zlikwidują Fresha. Tak jak Play nie informuje ile procent użytkowników ma daną taryfę. Trzeba by mieć informatora wewnątrz. Pozdrawiam! :smt006
 #1192918  autor: rogmaniek
 14 cze 2025, 22:10
Pablo-1986 pisze:
17 mar 2025, 18:26
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ale cenny materiał "historyczny" i miłe wspomnienia. Jak ja lubiłem tę nazwę taryfy Play FRESH. Ale cóż... wolę jednak to, co obecnie, czyli znacznie większą ilość stacji bazowych - nie tylko mega zagęszczenie w Poznaniu (choć w centrum jeszcze bym coś dobudował :mrgreen: ), ale nawet w wielu wielkopolskich wsiach, gdzie konkurencji po prostu nie ma.

A ja mam stawki... chyba nadal korzystne, bo rozmowy i SMS-y za 0 gr do Play i poza Play 5 gr za SMS i 15 gr za minutę (ok, w pakietach, ale bez terminu ważności). I mi Internetu w telefonie wystarcza (nadal działa extra 10 zł przy automatycznym doładowaniu na pełne 5 dni, gdy potrzebuję dużo neta), do tego mam pakiety neta bez ważności i z ważnością (mi wystarcza 4 GB za 10 zł na 30 dni). A jakby co, to mam jeszcze drugi numer w Orange Free (z ponad 1 TB neta do września 2027 r.).

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
  • Strona 19 z 19
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 1
  • 15