• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 19 z 45
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 45
 #801095  autor: 111
 11 maja 2015, 01:10
Widzę po wpisie kolegi Camisa,że w Vectone wszystko po staremu.Z takim podejściem do sprawy to długiego żywota w naszym kraju im nie wróżę.
Wychodzi na to,że cały ten start to jedna,wielka prowizorka,a o w miarę normalne działanie karty trzeba się prosić w BOKu.
Kabaret i paranoja zarazem.
 #801107  autor: JacekK
 11 maja 2015, 10:31
A na telefonie (wyświetlaczu) masz napis Vectone Mobile czy Vectone World? Jesteś zalogowany do T-Mobile?

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #801212  autor: data17
 11 maja 2015, 21:42
Nie wiem czy śmiać się czy płakać, ale otrzymałem dziś "swój" starter Vectone. Od razu zdziwiło mnie, że są dwie nalepki na kopercie z adresem i po przyjrzeniu się, zobaczyłem, że otrzymałem starter pani Kasi z Łodzi 8)
Obrazek
 #801228  autor: kowal2200
 11 maja 2015, 23:13
Ja otrzymałem kolejny starter, co prawda z jedną nakleją ale po doładowaniu konta nie mogę ani z nowego ani starego dzwonić na austriacki numer Vectona. BOK na razie bezradny, obiecali w ciągu 48 godzin naprawić usterkę. Przy takiej awaryjności sieci ta karta średnio nadaje się nawet na zapasowy numer.
 #801388  autor: Nick-T
 12 maja 2015, 22:04
Tak czytam te nieprzychylne opinie o Vectone i mam nadzieję że piszecie o Polsce, bo niedługo jadę do Anglii i mam pytanie w związku z tą siecią - zależy mi głównie na stałym i nielimitowanym dostępie do internetu i komunikacją w obrębie UK, a oferta z linku poniżej za 10 funtów w teorii jest super - w UK też takie problemy są czy można śmiało kupować? No i jeśli stawki do Polski do Play są znośne to pewnie też będę korzystał, są z tym jakieś problemy?
http://www.vectonemobile.co.uk/pay-as-y ... ls-uk.aspx
Jeśli ktoś zna odpowiedzi na te pytania to bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam :)
 #801398  autor: kowal2200
 12 maja 2015, 22:57
Tego w praktyce chyba nikt nie sprawdzał jak to wygląda w UK, spróbuj, przekonaj się sam, najwyżej wyrzucisz kartę do kosza po pierwszym miesiącu.
Ciekawostka: po godzinie 17 konsultant z BOK-u oddzwonił do mnie i próbował w konsultacji z działem technicznym odblokować mi zagraniczny numer Vectone pod który nie mogę się dodzwonić, niestety się to nie udało, jutro znów będę go męczył (tego samego gościa, z resztą sympatycznego bo tam jest chyba aktualnie tylko JEDEN konsultant). W tle za każdym razem słychać rozmowy po niemiecku.
 #801411  autor: Nick-T
 13 maja 2015, 02:12
Cholera, szkoda, bo oferta bardzo by mi pasowała, ale jak są takie problemy to już wolę kupić dwie SIMki, jedną do internetu a drugą do połączeń do Polski...
@2x up
No właśnie nie chcę na sobie testować bo pierwszy raz w życiu jadę i chciałbym mieć od razu ogarniętą komunikację.
 #801423  autor: Rosolak
 13 maja 2015, 09:52
Tak jak ktoś słusznie zauważył te opinie o Vectone UK są sprzed kilku lat. Poza tym trudno porównywać polską vectonkę z brytyjską, bo zdarzały się też opinie, że nasza śmiga lepiej od macierzystej i nasz BOK też lepiej wypada. ;) Co do Vec PL, to na razie nikomu nie polecam, nie wchodzę w dyskusję z przeciwnikami, ale też nie mogę wystawić w pełni negatywnej opinii o tej sieci. Co prawda nie korzystam z SMS-ów, które podobno nie działają, ale wszystko inne OK.
Wysoka jakość połączeń, ceny się zgadzają, pakiety hulają (odpaliłem minutowy i net), jedyna wada brak możliwości samodzielnej dezaktywacji. Dla mojego profilu użytkowania działa prawidłowo. Zauważcie, że wśród opinii są takie dotyczące działania, jak i typowo wyssane z palca o "kopercie" etc.
Podsumowując. Niska cena nie idzie w parze z najwyższą jakością, i ja osobiście tak podchodzę do tematu.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #801425  autor: kowal2200
 13 maja 2015, 09:56
Dokładnie tak: Vectone w Polsce działa, ale nie do końca tak jak byśmy wszyscy tego chcieli.
 #801906  autor: Rosolak
 16 maja 2015, 13:05
Testuję właśnie Vec w ekstremalnych warunkach (tj. poza miastem, lekko górzyście). Net słabiutko, jakość rozmowów też znacznie w dół, pojawił się pogłos. Plejak o niebo lepiej tu hula.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
 #801946  autor: bazooka
 16 maja 2015, 17:47
Co prawda nie interesuje mnie Vectone to jednak faktycznie ciekawa sprawa - MVNO na zasięgu P4 - dlaczego niby ma się różnić od zasięgu/działania w sieci Play :?:
Czyli jak testowałem P4 poprzez Virgin Mobile to nie testowałem sieci Play :?:
 #801956  autor: Rosolak
 16 maja 2015, 18:52
Cyanoone, mój plejuś ma na sztywno TM.
Sebuś, którego MVNO masz na myśli pisząc, że hula na P4? Virgin jak najbardziej. Vectone działa na roamingu krajowym TM.

#801981  autor: kowal2200
 16 maja 2015, 21:34
Rosolak pisze:Testuję właśnie Vec w ekstremalnych warunkach
Dla mnie ekstremalne jest to, że już tydzień nie mogą włączyć połączeń do Vectone Austria :D
 #801991  autor: Rosolak
 16 maja 2015, 22:10
To ja jestem jakimś farciarzem. Nie dość, że byłem chyba pierwszym posiadaczem doładowanej karty Vec wśród czytelników Telepolis, to teraz mam w pełni działającą kartę. :D

• Strona 19 z 45
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 45
  • 1
  • 17
  • 18