• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 19 z 45
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 45

#732006  autor: Zacksu22
 11 lip 2014, 23:27
Witam. Ja dzisiaj sobie pakiet zakupiłem. Od siebie dodam że promocja na ten pakiet trwa od 08.07 do 31.08 i każdy pakiet jest ważny 60 dni (info z smsa od Orange).
Teraz zbierać kasę na doładowanie, kupować ile się ich da i korzystać.
Sam planuję jeszcze dwa takie kupić. I jeden pod koniec promocji. Radzę korzystać póki jest.
Nigdy nie wiadomo, co Orange może do łba strzelić.
Pozdrawiam
 #732044  autor: as1as
 12 lip 2014, 10:42
To jakieś nienormalne jest - taka prędkość że szok 0,10 Mb/s
Nad morzem Władysławowo od trzech dni bez zmian,
wyłączyłem już dzisiaj blokadę 0700 bo wcześniej ktoś pisał że mu blokowała internet ale dalej to samo
Speedtest

#732045  autor: Braymer
 12 lip 2014, 10:50
Od kiedy net Orange dostarcza Plus/Polkmtel?
Chyba tylko Tobie zrobili roaming :smt009
Ostatnio zmieniony 12 lip 2014, 10:52 przez Braymer, łącznie zmieniany 1 raz.

#732046  autor: bazooka
 12 lip 2014, 10:52
as1as. A weź sam zerknij na swój speetest i zobacz co tam jest nie tak w kontekście rozmowy w temacie pakietu wakacyjnego Orange :?: :)

[ Dodano: 2014-07-12, 10:55 ]
Braymer, no właśnie - o co tu chodzi :?: ale jego numer należy do Orange (że też kurcze to udostępnia ten sharing speedtesta) - dlatego ja wrzucałem printscreena... :)

#732049  autor: Braymer
 12 lip 2014, 11:03
1) Albo as1as żongluje kartami Orange i Plusa do testów
i poplątał obrazki ze speedtesta jak wrzucał do neta,

2) albo nie podoba mu się, że Orange ma taki fajny, tani pakiet; a konkurencja nie ma nic
i hejt mu trochę nie wyszedł. :)

#732051  autor: as1as
 12 lip 2014, 11:07
Widzę że dostawca Plus
Może to dlatego że mam drugą kartę AERO 2
Czy ktoś jest w stanie pomóc jak zmienić te ustawienia
Może by wpisać nowe preferowane połączenie dla Orange są tam wymagane takie dane
1. Identyfikator ID sieci - jaki jest dla Orange?
2. Priorytet - tu widnieje cyfra 0
3.Ustawienia sieci - do wyboru GSM, UMTS lub oba naraz

wyciągnąłem kartę AERO2 i bez zmian
Przemieniłem kartę do slotu drugiego i proszę oto wynik
Speedtest

#732072  autor: notsure
 12 lip 2014, 12:37
Twój telefon obsługuje 3G tylko w jednym slocie tak jak zte v987, w drugim masz tylko 2G czyli EDGE :D Wniosek taki, że kartę do neta musisz mieć w slocie chyba 1.

#732076  autor: bazooka
 12 lip 2014, 12:53
No pewnie, że tak - nie masz po co trzymać AERO w slocie z 3g, bo i tak tam dużo szybciej nie pójdzie niż prędkość EDGE.
90% smartfonów DUAL-SIM ma 3G tylko w jednym slocie wiążę się z tym, że w przypadku dwóch z 3G musiałyby być chyba dwa modemy wbudowane.

Braymer, ale z 2. to pojechałeś... :-D

#732083  autor: as1as
 12 lip 2014, 13:26
Dzięki za szybkie wskazówki
Dokładnie tylko jeden slot obsługuje 3G - wyrzuciłem na razie AERO i jest OK
Braymer z pakietu już korzystałem w zeszłym roku ale miałem inny telefon i było OK,a a w Orange jestem od zawsze kartę SIM mam jeszcze z logo IDEA
Pozdrawiam

#732085  autor: Zacksu22
 12 lip 2014, 14:00
Obrazek

Mój wynik szybkości internetu z Orange.
Miasto 50.000 tyś (45km od Częstochowy).
Jak dla mnie trochę wolno. Ale lepsze tyle za praktycznie darmo. Niż lejek 32kbs w Red Bull Mobile po wykorzystaniu pakietu.
Telefon na jakim przeprowadzałem test to HTC Desire (Bravo) Z Androidem 2.3.7 Cyanogenmod 7.

#732086  autor: Braymer
 12 lip 2014, 14:00
OK, macie rację : )
Po prostu jak przeczytałem komentarze pod newsem na temat pakietu 6 GB na telepolis to miałem dosyć :)

Bzdury jakie tam ludzie wypisywali, aby zniechęcić innych do zakupu 6 GB za szóstkę prześcignęły nawet poziom onetu,
stąd moja reakcja.

#732108  autor: mungo
 12 lip 2014, 15:15
Zacksu22 pisze:Obrazek

Mój wynik szybkości internetu z Orange.
Miasto 50.000 tyś (45km od Częstochowy).
Jak dla mnie trochę wolno. Ale lepsze tyle za praktycznie darmo. Niż lejek 32kbs w Red Bull Mobile po wykorzystaniu pakietu.
Telefon na jakim przeprowadzałem test to HTC Desire (Bravo) Z Androidem 2.3.7 Cyanogenmod 7.
Twój telefon ma radio obsługujące prędkośc 7,2Mbps (w pobieraniu). Jest to prędkość teoretyczna. Jak w rzeczywistości osiągasz te 3Mbps to jest to dość dobry wynik.

#732130  autor: greg.x
 12 lip 2014, 16:30
Dziś kupiłem starter, zminiełem taryfe na RWK w orange go, potem wysłałem sms aktywacynjy na paczkę 6GB, odpowiedź usługa chwilowo niedostępne, spróbuj później. Wysłałe ponownie, ale skutek ten sam. Kasa oczywiście za smsy jest zdejmowana. zarejestrowałem nr na orange pl i w pakietach jest ta usługa ale info, usługa chwilowo niedostępna. Gratuluje orange, dobrze że nigdy nie miałem u nich usług komórkowych i ta raczej się nie zmieni. Dziś wydałem na nich 10zł to ostatnie pieniądze, które im dałem. Macie jakiś pomysł jak to właczyć. Kod *110*67# nie działa, usługa niedostępna

#732131  autor: Liquid
 12 lip 2014, 16:43
Po wysłaniu SMS-a aktywacyjnego otrzymałem SMS-a z potwierdzeniem włączenia usługi 6 GB dosłownie po kilku sekundach.

#732137  autor: saleen
 12 lip 2014, 18:08
mungo pisze:
Twój telefon ma radio obsługujące prędkośc 7,2Mbps (w pobieraniu). Jest to prędkość teoretyczna. Jak w rzeczywistości osiągasz te 3Mbps to jest to dość dobry wynik.
Bez przesady, urządzenia obsługujące 7.2mbps robią realnie bez problemów po 5mbps, czy to modemy czy telefony, jesli siec w danym miejscu pozwala

#732139  autor: greg.x
 12 lip 2014, 18:15
Calm7 pisze:Greg.
1. Może to wina nowego startera? (za mały staż?).
2. Zmień na Popa, może to coś da..?
Dzięki za pomoc, ale juz nie będę doladowywal konta, stratra czasu , kasy 10 zł i nerwów. Resztę kasy wyssal transfer mimo tego i ze był uruchomionych pakiet 50 Mb. Beznadziejna, skonczylem przygodę z orange.

#732222  autor: Pawrzes
 12 lip 2014, 23:27
Muszę pochwalić Orange za ten pakiet (aktywacja w kilka sekund) oraz wynik w moim warszawskim mieszkaniu (przed NetWorkS!, przed uruchomieniem nowej stacji rok temu ledwo było u mnie max. 3 Mb/s) korzystając z E3131.

http://www.speedtest.net/my-result/3620879963

Ciekawe jak wypadnie w domu letniskowym nad Narwią, w gminie Wieliszew odpalony kilka tygodni temu UMTS900. Ale chyba nie gorzej niż Play w roamingu PL 34 ;) Rok temu miałem tam tylko EDGE (z najsilniejszej stacji wyjątkowo szybkie jak na Orange) i słynne zamrażanie transmisji danych...

Pozdrawiam

#732285  autor: bazooka
 13 lip 2014, 12:59
greg.x pisze:Dziś kupiłem starter, zminiełem taryfe na RWK w orange go, potem wysłałem sms aktywacynjy na paczkę 6GB, odpowiedź usługa chwilowo niedostępne, spróbuj później. Wysłałe ponownie, ale skutek ten sam. Kasa oczywiście za smsy jest zdejmowana. zarejestrowałem nr na orange pl i w pakietach jest ta usługa ale info, usługa chwilowo niedostępna. Gratuluje orange, dobrze że nigdy nie miałem u nich usług komórkowych i ta raczej się nie zmieni. Dziś wydałem na nich 10zł to ostatnie pieniądze, które im dałem. Macie jakiś pomysł jak to właczyć. Kod *110*67# nie działa, usługa niedostępna
Wybacz, ale jesteś przykładem użyszkodnika, który napisał co napisał tylko po to by zaznaczyć (czyt.zhejtować) swoją wybitną niechęć do operatora. Piszę Ci to najdelikatniej jak się da, choć gdy ktokolwiek zacząłby coś hejtować w tematach P4 został by zjedzony na miejscu...

Połasiłeś się na 6GB na wakacje, kupiłeś se starter (nie piszesz za ile, ile miałeś na koncie, ile doładowałeś). Zaznaczasz, że jesteś w Orange GO (migrowałeś, starter był w tę taryfę?) - twierdzisz, że uruchomiłeś RWK (czyli zjadło 3zł, bo nowy starter, brak stażu 3m-cy) a potem od razu zabrałeś się za aktywację 6GB...
No i wsio, od razu nic nie działa, "ostatni raz korzystam z O, nigdy nie chciałem" itp itd, ale jednak zakupiłeś ten starter - czyli skorzystałeś, czy nie warto by się troszkę zaznajomić jak wszystko funkcjonuje, bo coś mi się zdaje, że chciałeś wszystko za szybko no i nie wyszło...
Wszystkim działa, a akurat Tobie, takiemu sceptykowi do O to akurat nie zadziałało, by jeszcze bardziej znienawidził Pomrańczowych, tak :?:
Pouczam Cię, w każdej sieci jest tak, że jeśli coś nie zadziała, najpierw należałoby doczytać czy wszystko zrobiłem dobrze, a potem istnieje jeszcze kontakt z Biurem Obsługi Klienta i można to zrobić mailowo - zapewniam Cię, że wszystko jest do odzyskania, odkręcenia jeśli "coś poszło nie tak" - a nawet jeśli, piszę to mając doświadczenie w tej materii, zrobiłeś jakiś błąd w aktywacji, na pewno z racji bycia "nowym" w sieci miałbyś spore szanse by odzyskać stracone pieniążki i to nawet z nawiązką.
Jeśli chciałeś mieć faktycznie tylko usługę internetu na 60dni, pocieszyć się nią, a potem dalej hejtować O. to cieszę się, że Ci nie zadziałało, w innym przypadku polecam troszkę czytać i zaznajamiać się z regułami itp, bo nam, którzy aktywowali 6GB po 8 lipca wszystko na razie pięknie działa, prawda ludziska :?:

Przepraszam za uniesienie, ale nie mogę znieść takich wpisów - pewnie dobrym sposobem jest przemilczenie tematu, ale mnie akurat ponosi takie coś.

#732316  autor: dan7
 13 lip 2014, 15:44
Ma rację ! Dać mu sete ! W tamtym roku miałem ten pakiet i był ok. Ten będę aktywował pod koniec sierpnia (tylko do smartfona).

Sok przecierowy z Orange, Play, Virgin i T-Mobile

#732330  autor: Przemix
 13 lip 2014, 17:03
Za bardzo się identyfikujecie z siecią, to tylko kolejna prywatna firma... i greg i sebusy. Mnie cieszy że jednego zapychacza transferu mniej :D
  • Strona 19 z 45
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 45
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19