• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 175 z 175
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
 #1186536  autor: invictus
 23 sty 2025, 09:33
Cześć,
obecnie mam nju subskrypcja, potrzebuję przenieść nr do orange flex (zależy mi na multisim do zegarka), gdzie najwygodniej/najszybciej/najłatwiej przenieść nr, aby po chwili przenieść do flexa? (nie ma możliwości przejścia bezpośrednio z nju).
 #1186573  autor: kszaq
 23 sty 2025, 22:45
Polecam Heyah01 lub RBM, cały proces zdalnie, karta SIM przychodzi do Paczkomatu. Koszt: 1 zł - za pierwszy miesiąc.
 #1186806  autor: Burito
 28 sty 2025, 16:11
Witam, mam pytanie o kwestie techniczne związane z przeniesieniem numeru z oferty abonamentowej w Plush do Orange na kartę (OFNK). Umowa w Plush kończy mi się 31.07.2025 r., z tego co wyczytałem na stronie Orange wniosek o przeniesienie numeru mogę złożyć najwcześniej na 120 dni przed zakończeniem umowy.
Z wyliczeń wynika, że mogę to zrobić dopiero 02.04.2025 r., zatem przez ten okres od 02.04.2025 r. do 31.05.2025 r. na karcie tymczasowej którą otrzymam od Orange będzie jakiś numer tymczasowy z którego będę mógł korzystać ?
 #1186816  autor: KC-KARLOS
 28 sty 2025, 18:59
Burito: na Twoim miejscu jeszcze bym sobie poczekał i poszukał fajnej oferty na spokojnie. Przez ten czas i tak oferta delikatnie się zmieni.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186825  autor: Burito
 28 sty 2025, 22:09
@KC-KARLOS masz rację do lipca 2025 r. wiele się może zmienić. Najbezpieczniej złożyć wniosek o przeniesienie numeru na 1-2 miesiące przed zakończeniem umowy w Plush.
 #1186894  autor: Bartomek
 30 sty 2025, 00:25
Interesuje mnie przeniesienie numeru z Orange na kartę do Heyah 01, ale w zasadzie nic nie wiem o procedurze przenoszenia numeru. Jak to najlepiej zrobić, żeby mieć jak najkrótszy czas, w którym numer jest „zawieszony”? W sensie, żeby nie wpaść w czarną dziurę między odłączeniem zasięgu przez Orange a dostarczeniem karty Heyah?
 #1186903  autor: KC-KARLOS
 30 sty 2025, 10:08
Może wystąpić przerwa w zasięgu trwająca do kilkunastu minut, w zależności w której minucie godz. 0:00 karta starego operatora straci zasięg. Nowa karta też od razu nie zaloguje się do sieci, może po włożeniu simki do urządzenia minąć do kilku minut. Jeśli od razu nie zaloguje się do sieci, wystarczy na kilka sekund włączyć tryb samolotowy, przeloguje wtedy kartę.

W przypadku kart podłączonych do sieci Plus przerwa może potrwać do 2-2,5h, gdyż numer w zasięgu Plusa dostaje zasięg w okolicach godz. 2 lub 2:30 w nocy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1187162  autor: lokaran
 02 lut 2025, 21:53
Czy ktoś przenosił może numer do nju subskrypcja w punktach partnerskich w galeriach handlowych i może podzielić się swoim doświadczeniem? Czy przenosząc w taki sposób numer od razu otrzymujemy kartę sim i może nazajutrz mieć już subskrypcję w nju?
Mogę przenieść przez stronę nju, ale okres rozliczeniowy w bieżącej ofercie kończy mi się na dniach. Ponadto nie wiem jak długo jest realizowana usługa przez stronę internetową i czy pomimo weryfikacji tożsamości na stronie kurier też musi osobiście doręczyć paczkę i potwierdzić dane? Z uwagi na godziny pracy korzystniej byłoby dla mnie gdybym mógł przekierować paczkę do automatu lub punktu. Jest taka możliwość?
 #1187164  autor: KC-KARLOS
 02 lut 2025, 22:01
lokaran: przeniesienie numeru trwa ok 2-3 tygodnie i na taki termin/datę najwcześniejszą ustalisz ten proces (to normalne przy obsłudze poza lokalem operatora - możesz się wycofać z tej operacji i zostać w starej sieci). Zamiast punktu handlowego, polecam przenieść przez neta. Kartę i tak dostaniesz od kuriera w 2 dni od zamówienia, chyba, że zamówisz eSIMa, to otrzymasz specjalnego maila z QR-kodem do instalacji eSIM i kurier Ciebie nie odwiedzi.
Jeśli zamawiasz nju subskrypcję, w aplikacji nju bezpośrednio weryfikujesz swoje dane poprzez zrobienie foto dowodziku + zdjęcie selfie, od kuriera odbierasz jedynie kartę startową. DPD ma możliwość przekierowania paczki lub jej dostarczenie w innym terminie - szczegóły poznasz po wpisaniu danych przesyłki, które dostaniesz mailem od nju.

#1187173  autor: lokaran
 02 lut 2025, 23:53
Dzięki, za Twoją radą złożyłem wniosek przez stronę internetową. Wybrałem tradycyjną kartę SIM, termin przeniesienia to już 6 lutego, potwierdzenie tożsamości przez bank bezproblemowe, oby tylko tak dalej.
 #1187177  autor: invictus
 03 lut 2025, 09:28
W dniu dzisiejszym (w nocy), przeniosłem nr z nju subskrypcja do Red Bull Mobile, teraz chce przenieść ten nr do Orange Flex, czy muszę odczekać jakiś czas? (jaki), bo próbując to zrobić teraz, dostałem komunikat z Orange Flex:

"Transfer zatrzymany!

Wstrzymano przeniesienie numeru ******. Ten numer jest w trakcie przenoszenia do innego operatora. Zakończ tamto zlecenie i ponów swoją prośbę w Orange Flex."
 #1187179  autor: KC-KARLOS
 03 lut 2025, 09:47
invictus: bycie niecierpliwym nie popłaca. Po tym, jak świeżo przeniosłeś numer do T-Mobile zalecane jest odczekanie pełnego jednego dnia, aby móc przenieść swój numer do kolejnej sieci. Wówczas nie będzie problemów.

#1187181  autor: invictus
 03 lut 2025, 09:51
KC-KARLOS pisze:
03 lut 2025, 09:47
invictus: bycie niecierpliwym nie popłaca. Po tym, jak świeżo przeniosłeś numer do T-Mobile zalecane jest odczekanie pełnego jednego dnia, aby móc przenieść swój numer do kolejnej sieci. Wówczas nie będzie problemów.
Dziękuję! Cierpliwośc nie jest moją najmocniejszą stroną :)
 #1191192  autor: PiRyba
 26 kwie 2025, 16:28
Jakiekolwiek plany PL W4 esim w pre-paid? Na zasadzie Klient ściąga aplikację, potwierdza tożsamość, wybiera ofertę = jest.

Obecnie trochę głupota, w warzywniaku Pani Jadzia, sprzeda i zarejestruje nowy numer. A operatorzy jak strusie w piasek...
Odjechała im konkurencja strasznie... Prościej ogarniesz esim z roamingiem w PL + kontakt przez komunikator/VoIp. Niż PL operator schyli się po pieniądze... Schylić się umie w abonamencie, trochę parodia.
Mamy protezę Flex, ale na masową skale to marna sprawa. Jeszcze heyah01 tutaj punktuje, brak tylko esim.
  • Strona 175 z 175
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174